Каква серия бе прекъсната от Аталанта, колко често бележи топстрелецът на Юве?

11:12
Каква серия бе прекъсната от Аталанта, колко често бележи топстрелецът на Юве?
През изминалия уикенд се изигра 12-я кръг в Серия А. Миланските грандове претърпяха поражение, а синята част на Рим празнуваше след бой над непостоянните вълци. Старата госпожа пък показа на всички кой е шампионът, като разгроми делфините в дома им. Ето какво показва статистиката след мачовете:

► Даниеле Де Роси получи шестия червен картон в Серия А. В последните девет дербита на Рим бяха изгонени 14 играчи.

► Зденек Земан има само една победа срещу Лацио като треньор на Рома. От седем сблъсъка с орлите чехът е загубил четири и два пъти срещите са завършвали наравно.

► Последният чуждестранен треньор на Лацио, взимал победа в дербито с Рома, е Свен Горан Ериксон в края на 20-ти век.

► Лацио спечели последните си три мача срещу вълците, а Мирослав Клозе се разписа с две от тези срещи.



► Джалоросите пропиляха 14 точки от водещи позиции през настоящата кампания.

► Ерик Ламела е първият футболист в историята на Рома, който вкарва гол в шест поредни двубоя от Серия А.

► Франческо Тоти се изправи срещу Лацио за 35-ти път в кариерата си. Емблемата на Рома има 12 успеха и 14 поражения срещу бианкочелестите.

Интер имаше десет поредни победи в гостуванията си във всички турнири преди да рухне в Бергамо. Поражението от Аталанта също така беляза края на серия от десет поредни победи на миланския гранд във всички турнири.

► Нерадзурите нямат победа на стадион "Адзури Д`Италия" от 2008 година, когато бият с 2:0.

► Последният път, когато Ювентус спечели гостуване от Серия А с 6:1 бе на 6-ти април 1997 година. Тогава Старата гспожа тресна болезнено Милан на "Сан Сиро".



► Бианконерите не са забивали пет гола за едно полувреме от 1947 година, когато бият Венеция със 7:3.

Фабио Куалярела отбеляза своя първи хеттрик в Серия и вече има 71 гола в италианския елит. Футболист на Юве не бе успявал да надене тройка в противниковата врата от април 2008 година, когато това стори Алесандро Дел Пиеро срещу Аталанта.

► Куалярела е топстрелецът на Ювентус през този сезон с осем гола във всички турнири. Неаполитанецът вкарва на всеки 56 минути. Артуро Видал също има осем попадения, но чилиецът се разписва веднъж на 157 минути.

Пескара допусна най-тежката си домакинска загуба в Серия А. Досега този антирекорд бе от мач с Интер през 1992 година. Тогава нерадзурите бият на "Адриатико" с 4:1.

Фиорентина победи Милан като гост и през миналия сезон, но виола не бе вкарвала три гола на "Сан Сиро" от 1998 година насам.



► Отборът от Флоренция е в серия от пет победи и равенство в последните си шест двубоя от Калчото. Алберто Акуилани не се бе разписвал в Серия А от 18-ти септември 2011 година, когато вкара на Наполи, когато беше с екипа на Милан.

Дженоа е в серия от пет поредни загуби, а Джиджи Дел Нери стартира кариерата си като треньор на грифоните с четири поредни поражения.



Наполи прекъсна серия от две поредни загуби при гостуванията си в първенството. Единсон Кавани заби 80-тия си гол с екипа на неаполитанците.

► Палермо нямаше победа от 30-ти септември, когато Киево бе ударен с 4:1.

Сампдория не е губила седем поредни мача в италианския елит от 1935 година насам.



Торино пръкъсна серия от пет поредни двубоя без победа. Междувременно Болоня не е побеждавала биковете като гост от 1980 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

juventino21
12.11.2012 21:46

" Футболист на Юве не бе успявал да надене тройка в противниковата врата от април 2008 година, когато това стори Алесандро Дел Пиеро срещу Аталанта. "

ГРЕШКА ! Последният беше Красич !!!

samp
12.11.2012 19:43

Сампдория е основан 1946г. така, че няма как да са играли през 1935г.

gQg
12.11.2012 22:31

Водите са наследници на Андреа Дориа.

killerstash__
12.11.2012 17:41

Старата госпожа пък показа на всички кой е шампионът, като разгроми делфините в дома им. *lol*

Omen
12.11.2012 14:34

много яка рубрика ве4е я заси4ам няколко пати.