Топизборът на уикенда

09:43
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, с началото на по-популярните футболни първенства Winner.bg и Георги Сотиров стартират нова рубрика, наречена "Топизборът на уикенда" . Рубриката ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани всека петък вечер на основната страница на сайта.

Подборът на предложенията ще бъде извършван от специалиста на сайта, Георги Сотиров, като целта на рубриката ще бъде да предоставя актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители и при техния подбор на срещите през уикенда. Ще бъдат предлагани срещи, които предварително са съпоставени и подбрани след сравнението им с други. Рубриката ще има консултативен характер и ще цели да провокира личната преценките на читателите. В нея ще можете на намерите и една отлична съпоставимост между коефициент и риск, като за тази цел рубриката няма да се ограничава само до прогнозирането на срещите със знак, а и с други предлагани опции.


Статистика:
03 ноември: 8 познати от 10 предложени мача - 80% познаваемост

Топ прогнози за събота, 10 ноември:

Русия, Висша лига

12:00 часа: Терек Грозни - Мордовия

На всички вече в ясно, че Мордовия няма място в елита и в голяма част от срещите тимът е просто безсилен. Единственият играч в селекцията на гостите, който е по-известен и притежава качества е Евгени Алдонин, но той няма възможност за изява предвид крайно ниското ниво на колегите си. Тимът на домакините се представя доста над очакванията от началото на сезона, а амбициите му за място в челото изглеждат подплатени и с добра игра и конкретни резултати. Терек загуби без да заслужава последното си домакинство на ЦСКА Москва, но днес има много слаб противник, който  предоставя добра алтернатива за три точки в актива на домакините. От Грозни освен ЦСКА, с победа си тръгна и тимът на Локомотив, но всички останали тимове загубиха. В последните два кръга Терек игра с Анжи и ЦСКА и загуби, но ако днес спечели, то той може трайно да се настани в топ 4 на временното класиране.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

България, "А" група

14:30 часа: Славия– Лудогорец

Славия и Лудогорец имат стари сметки за уреждане, като въпросът е дали те ще се решат изцяло с футболни аргументи или странични фактори ще окажат влияние. Погледнато от изцяло футболна гледна точка изглежда е дошъл моментът тимът от Разград най-сетне да запише победа и в гостуване. В последните си две визити шампионите взеха само една точка, но днес имат всички шансове да си тръгнат с пълен комплект точки от София. Славия още в началото на сезона показа, че няма да има сили за нищо значимо в шампионата и ще бъде в услуга на едни или други тимове имащи конкретни цели. За качество и игрови почерк от страна на домакините е трудно да се говори, а за най-стойностният тим в България към момента не би трябвало да е трудно да вземе три точки. Белите ще предоставят много добър терен и изключително малко домакинска публика, което е изцяло по вкуса на гостите. Един от малко знаци в този кръг от "А" група, в който има малка стойност, но си заслужава да бъде опитан.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Франция, Лига 2

15:00 часа: Монако - Оксер

Сблъсък между два тима с доста сериозна репутация във Франция. Тук фаворитът е повече от ясен и това е тимът на Монако. В изминалото си домакинство Монако изпусна Нант при доста злощастни обстоятелства, но днес има чудесна възможност да навакса точките. А и качеството на селекцията в двата тима е изцяло на негова страна. Оксер независимо в коя Лига се подвизава разчита на стабилни домакински изяви и губи почти всичките си визити. И в сега Оксер е просто себе си. Тимът загуби 5 от 6 излизания и показа една от най-слабите отбрани навън, а като домакински показатели се подрежда на второ място. Днес срещу устремилия се към това да възстановява славната си история Монако, гостите едва ли ще имат големи шансове да избегнат поражението. А и обстоятелствата налагат на домакините те да бъдат особено безкомпромисни в предстоящите си изяви.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Украйна, Първа лига

16:00 часа: Металург Запарожие – Динамо Киев

Ако имаше своеобразна класация за това, кой е най-слабият тим в Европа подвизаващ се е елита на конкретна държава, то Металург вероятно щеше да бъде лидер. Сега тимът е лидер във временното класиране в Украйна, но отзад напред. Домакинският тим няма отбор, треньор и ресурс да се противопостави на който и да било тим в елита и днес е въпрос само с колко гола ще загуби от един от най-добрите отбори. Динамо Киев от кандидат за титлата преди старта на сезона в момента се оказа на трета позиция, защото преди да спечели в последния кръг срещи Таврия в 4 поредни срещи не успя да усети радостта от победата. Това допълнително ще мотивира гостите и ще утежни положението на домакините. Играчите, които останаха в Металург след скандала с продадения мач в началото на сезона и сега, вероятно като качество и стойност се равняват само на един от легионерите, който се подвизават в селекцията на гостите. Тук при всякакви обстоятелства не би трябвало Динамо да има проблеми с победата и то с няколко гола разлика в резултата.
Прогноза: 2, сигурност: 10/10

Германия, 1.Бундеслига

16:30 часа: Шалке 04 – Вердер Бремен

При толкова ниска ставка за домакинска победа и при това което показва статистиката от последните години като резултатност между двата тима, определено опцията за над 2,5 гола се превръща в най-подходяща. В 3 от последните 4 срещи между тези съперници печеливша се оказа не просто опцията за над 2,5 гола, а опцията за над 4,5. От началото на сезона Вердер се е разписал във всяка една своя визита, а Шалке като домакин пропусна да отбележи само при домакинството си на Байерн. Шалке играе в доста сгъстен цикъл и изглежда доста неравномерен в изявите си, като всяка развръзка не би следвало да се приеме за изненадва. Вердер не изглежда примирен с класирането в средата на таблицата. И двата тима са с куп проблеми в отбрана преди този мач и това няма как да не увеличи възможностите за нападателите и на двата тима доста повече от обичайното.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 7/10

Англия, Висша Лига

17:00 часа: Арсенал - Фулъм

Ако този мач не беше между лондонски тимове едва ли домакинската победата на Арсенал щеше да бъде оценена толкова високо. Това определено изглежда топизборът на уикенда, когато става дума само за мачовете от Висшата лига на Англия. Артилеристите загубиха последните си две гостувания, което при силното представяне на Евертън и УБА ги изпрати на 7-ма позиция в таблицата. Топчиите имат живителна нужда да попаднат и следващата година на място осигуряващо пребиваване в Шампионката лига и не би следвало да имат проблеми в домакинските си срещи с тимове от средата на таблицата. Фулъм има сериозни пробойни в отбрана, като допусна 7 гола в последните си 3 визити и показа, че не е способен да взима по три точки, когато е гост дори резултата да се развива в негова полза. Последния сезон Арсенал не успя да победи Фулъм в домакинството, но преди това почти неизменно печелеше вкъщи срещу този опонент и днес най-логичното е да направи това. Изглежда е дошло времето тимът на Арсен Венгер да си върне добрата форма от началото на сезона.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Испания, Примера дивисион

17:00 часа: Райо Валекано - Селта

Домакините не спират да участват в крайно резултатни срещи и в момента те се намират в серия от 5 поредни мача, в които се получи опцията за над 2,5 гола. Селта допусна поне по два гола във всяка една среща, в която беше гост от началото на сезона, а не успя да се разпише само в изявата си в Мадрид срещу Реал. Крайно време е гостите да вземат точки навън, а какво по-добро от това да го направят точно срещу тим, с който вероятно ще си мери силите в борбата за оцеляване в елита. И двата тима ще търсят тук трите точки преди всичко, защото предвид, че ще бъдат постигнати срещу пряк конкурент, тяхната стойност в края на сезона може да бъде доста по-голяма от три пункта. Голове и в този мач на Райо няма да липсват.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 7/10

Шотландия, Висша лига

17:00 часа: Мъдъруел – ФК Дънди

Един от международните представители на шотландския клубен футбол този сезон се намира в крайно незавидно положение, но пък днешният му съперник изглежда повече от подходящ за да може домакините отново да се върнат в горната част на таблицата. ФК Дънди последен се присъедини към елита на Шотландия едва ли не по принуда и демонстрира липса на всякаква готовност да мери сили с най-добрите тимове в страната. Гостуващият тим тук е загубил 9 от 12 възможни срещи от началото на сезона и изглежда, че участието му е елита е напълно формално с цел да се запълни необходимата бройка на участници. Тимът на домакините стартира сезона с 5 поредни срещи без поражение, но след това в три поредни домакинства не успя да спечели. Това ще направи домакинската мотивация днес невероятно висока, а съперникът ще е чудесен за стабилизиране на точковия актив. Мъдъруел гостува в началото на сезона на ФК Дънди и го победи с 2:1, а сега ще има и домакинското предимство на своя страна.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Чехия, Висша лига

20:00 часа: Яблонец – Млада Болеслав

Яблонец е един от фаворитите за титлата и това едва ли изненадва някого, предвид моментното класиране на тима. Другите конкуренти за шампионския приз притежават доста по-гръмки и утвърдени имена и поради това може да се каже, че Яблонец е скритият фаворит за отличието. Тимът играе много комбинативен и крайно офанзивен футбол, което му носи по-добри резултати, когато е гост. Гостуващите тимове тук обаче чакат домакините да се увлекат в офанзивни действия и използват празните пространства, за да създадат опасности пред вратаря на Яблонец. Така някои по-посредствени тимове успяха да измъкнат точки от толкова силен опонент. И Млада Болеслав ще опита подобен подход, но едва ли той ще бъде печеливш за всеки гостуващ тук, а и домакините вече са си извели необходимите поуки, което се видя в последното им домакинство на Славия Прага. Тогава те завършиха 0:0 и въпреки че не отбелязаха попадения и не спечелиха, показаха равномерно разпределение на играчите в двете фази на играта. Млада е с третото най-слабо гостуващо нападение и при настоящото развитие на домакините е много вероятно да инкасира попадение или няколко и да напусне терена като победения отбор.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Италия, Серия "А"

21:45 часа: Пескара – Ювентус

Ювентус изглежда като машина за победи, ако става дума за мачове от Серия "А". След като тимът развали поредицата си от 49 мача без загуба в миналия кръг при домакинството си на Интер сега, старата госпожа е повече от задължена да се върне на победния път. Пескара е тим, който трудно може да бъде съпоставен във всяко едно отношение с този на шампионите и едва ли ще има сили за съпротива. Пескара ще изживее своя миг и може да се предположи, че просто ще загуби безславно. Домакините победиха тук само предпоследния Палермо и слабия гост Парма, но днес трябва да разчитат на чудо да за отмъкнат нещо от най-силния тим в Италия. Но във футбола все пак стават чудеса.
Прогноза: 2, сигурност: 9/10

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Nevenium
10.11.2012 19:04

Благодаря за добрите прогнози - помогнаха ми да се ориентирам и съм доста доволен днес!!! Лудогорец е все пак български мач, Мъдъруейл и Арсенал си беше малшанс, но от останалите мачове няма издънки дотук!!! Благодаря!!!