Барселона - Челси (превю)

20:15
Барселона - Челси (превю)
Барселона и Челси се изправят в първи полуфинален мач от турнира за Шампионската лига на "Камп Ноу". Двата състава са може би най-впечатляващите отбори през това издание на най-комерсиалния европейски футболен турнир и не е изненада, че много от специалистите смятат този двубой за "Финал преди финала". Каталунци и лондончани имат история в тази надпревара и феновете на двата тима са били свидетели на изключителни мачове между тях в предишните години. По времето, когато Жозе Моуриньо беше начело на "сините", преди подобен мач тегнеше напрежение от скандали извън терена, което допълнително нажежаваше обстановката по време на самата среща. Сега всичко ще бъде съсредоточено единствено върху майсторството на 22-а, които ще излязат във вторник вечер на терена на каталунския храм. Едно е сигурно: шоуто е гарантирано!

Сблъсъците между Барса и Челси през последните години винаги са били синоним на футболен спектакъл, гарниран с драматични обрати и интрига до последната секунда
. На четвърфинал през 2000 година "блаугранас" успява да отстрани лондончани с общ резултат 6:4, като губи първия мач на "Стамфорд Бридж" с 1:3. На "Камп Ноу" Барса води само с 2:1 към 83-а минута и почти е отпаднал, когато след пас на Гуардиола, Дани с глава вкарва и праща мача в продължения, в които каталунците вкарват нови два гола и се класират на полуфинал. Пет години по-късно Челси, под ръководството на Моуриньо, отстранява Барселона на осминафинал в турнира, като "сините" губят първия мач в Испания с 1:2. На реванша лондончани повеждат с 3:0 само за 20 минути, после до края на първото полувреме Роналдиньо като на шега вкарва два и каталунците почти са се класирали, когато в края на срещата Джон Тери с глава дава победата на Челси. На следващата година Барселона си връща на момчетата на Абрамович и ги отстранява с общ резултат 3:2, а след това "блаугранас" печели Шампионската лига.

Момчетата на Хосеп Гуардиола се спасиха в последните минути от загуба в дербито с Валенсия в последния кръг на Примера дивизион. Тиери Анри вкара важен гол за 2:2, но след победата на Реал Мадрид с 4:2 над Севиля в неделя, преднината на каталунците пред мадридчани е само четири точки, а в неделя е "Ел Класико" на "Бернабеу". Наставникът на Барса не пусна оптималния си състав срещу "прилепите", като Яя Туре, Тиери Анри и Рафаел Маркес бяха оставени на пейката. Очаква се и тримата да са титуляри срещу Челси във вторник вечер. Каталунците нямат особени кадрови проблеми преди този двубой и настроението в тима е приповдигнато. Наскоро халфът на испанците Шави Ернандес заяви, че според него Челси залага на клинична ефективност в атака, гарнирана с твърдост в единоборствата и добра физическа подготовка.
"Ние, от друга страна, практикуваме много бърз и комбинативен футбол и съм убеден, че можем да пречупим "сините".

Най-вероятно Гуардиола ще играе в нормалното за Барса 4-3-3, преливащо в 4-5-1 във фаза защита. Виктор Валдес е почти сигурният избор на вратата. Ерик Абидал се възстанови от сериозната си травма и се очаква да играе като ляв бек, а от другата страна на защитата на "блаугранас" ще действа Дани Алвеш. Карлес Пуйол ще си партнира с Рафаел Маркес в сърцето на "синьо-червената" отбрана. Яя Туре почти сигурно ще има тежката задача да неутрализира Франк Лампард и ще се изявява като дефанзивен халф. Андрес Иниеста и Шави Ернандес ще са разиграващите вътрешни халфове на каталунците. Почти сигурно Лионел Меси и Тиери Анри ще атакуват по двата фланга на атаката на Барселона, а Самуел Ето\'о ще е единственият чист нападател в отбора.


Временният наставник на Челси Гуус Хидинк отдаде огромно уважение на Барса, като в изказване за официалния сайт на "сините" обяви каталунците за най-добрият отбор в Европа, а може би и в света.Думите на наставникът бяха потвърдени от  Франк Лампард, който наскоро заяви същото. Едва ли обаче хората на Абрамович са вдигнали бялото знаме още преди първия съдийски сигнал.
Сериозен проблем за селекцията на Хидинк е наказанието на Ашли Коул. Това оставя наставника на Челси без алтернатива на пост ляв бек. В събота срещу Уест Хям на тази позиция се изявяваше Жозе Босингва, който по принцип играе като десен защитник. Очаква се на вратата на "сините" да е Петър Чех, а в центъра на защитата да си партнират Джон Тери и Бранислав Иванович. Доскоро Алекс беше титуляр, но фактът, че Хидинк го остави на пейката срещу "чуковете", говори за желанието на мениджъра да внесе повече скорост в своята отбрана, за да може по-добре да се бори с извънземното нападение на Барса. Босингва е най-вероятният избор за ляв защитник,а Михаел Мансиен най-вероятно ще играе отдясно на отбраната. Майкъл Есиен се очаква да се изявява като дефанзивен полузащитник, а пред него ще си партнират Михаел Балак и Франк Лампард. По двата фланга на "синята" атака най-вероятно ще действат Флоран Малуда и Саломон Калу. Дидие Дрогба ще е нападателят в схемата на Гуус Хидинк.


Очаквам динамичен двубой с много голови положения и победа за Барселона с един гол разлика. Много е възможно Челси да отбележат един или два гола на "Камп Ноу", но прогнозирам, че "синята" отбрана ще се пропука поне два пъти, най-вече, защото Лионел Меси е на терена, а липсата на Ашли Коул изобщо не помага на каузата на Челси. Точен резултат 2:1 или 3:2 за каталунците.


Барселона - Челси - 21:45 часа, стадион "Камп Ноу"

Главен съдия: Волфганг Щарк (Германия)
Асистенти: Ян-Хендрик Салвер, Майк Пикел (Германия)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

marno
05.05.2009 13:07

сега в Англия става : Барса 2:0 Челси

Pavel_BG
28.04.2009 23:37

Pavel_BG
Експерт
Пуснато на
2009-04-28 1519
За мача довечера Х/2, под 2.5 гола, може и 0:0!

fazana1990
28.04.2009 19:45

Какво се заблуждавате мача си е 1 от всякаде !
Барса *thumb_up*

aso_20
28.04.2009 18:10

Kockarafcb брат имам два лубими отбора и ги чакам на финала те са Манчестър и БАРСЕЛОНА *thumb_up*

Kockarafcb
28.04.2009 17:30

aso_20 брат само забележи на БАРСЕЛОНА головата разлика и после да си говорим 94 - 26 *wink*

Schumacher1
28.04.2009 15:37

мача свършва 1:1 а другия полуфинал е 1:2 за АРСТИЛЕРИСТИТЕ

Pavel_BG
28.04.2009 15:25

И ти очакваш този в този мач повече да Манчестър да вкарат 5 гола?!? Нали говорим за повече голове, а не за голова разлика!
За мача довечера Х/2, под 2.5 гола, може и 0:0!

aso_20
28.04.2009 12:44

Pavel_BG братле на Ливърпул головата разлика вав момента е 66:26 а на Манчестър Юнайтед е 61:23 и са със мач по малко така че този вапрос ще го оставим след края на първеството така че си свери малко часовника претпочитам като сварши парвенството да си пишем ок. *beer* *thumb_up*

ivoarsenal
28.04.2009 10:14

Тази година на пръв поглед изглежда,че се класираха най-добре подготвените четири отбора и затова тези полуфинали са много непредвидими.Очакванията за шоу са гарантирани защото вдсички отбори играят много атрактивно.Барса си е Барса,а за английските отбори какво да се каже то е очибийно просто са без конкуренция.Когато един срещу друг излизат Барса и Челси много зависи от това на кого от основните играче ще му тръгне играта.Имам предвид Лео Меси и Франки Лампард.Според мен те са моторите на тези прекрасни отбори.Лично спиред мен днес ще има доста голове(или може би просто се надявам като фен да е така)но предвиждам резултат от 2-2 нагоре.Като всеки може да победи,защото тези на този етап няма почти никакво значение кой е домакин и както и да завърши мачът днес според мен нищо няма да е решено преди ответния мач.
Желая късмет на всички любители на залаганията и дано оправдаят нашите очаквания тези полуфинали.

LizardA
28.04.2009 08:50

Кой ще яде дробчетата на Дрогба *joking* РЕАЛ Шампиони *stop* В ШЛ МанЮтд - Челси финал... *wink* *thinking*

paco_kl
28.04.2009 08:23

на господина под мен ще кажа,че всеки има право на мнение,но се учудвам,че не отдава заслуженото на каталунците!правят различен футбол и именно зарадо това се наслаждавам на играта им.възможно е челси да ги отстрани,но такава красота във футболен аспект друг отбор не може да покаже.стига с този борбен футбол,нека се покажат малко индивидуални качества.нали заради това ходим по стадионите и се надяваме да видим нещо по различно от тактика и борбеност.истински се надявам барса да вземе купата и меси да стане футболист на европа

AviMC
28.04.2009 07:40

dobri_c,ти си голям ясновидец *sick* Какво му е лошото на мача Барса - Челси?Друг по-долу казва,че ще е незаслужено ако играят на финал.Ами след като няма да отстранят Челси,ще си е незаслужено.В крайна сметка победителите продължават.Аз още твърдя,че Барса показват резултатност само в Испания,т.к. все още не са срещнали конкурентен отбор.Е,до тази вечер!Допускам Барселона да победят довечера,но краен победител се надявам и искам да е отборът на Челси!

Pavel_BG
28.04.2009 03:14

Според мен мачът е Х/2 за Хидинк!!!
За информация на aso_20, Ливърпул в момента е с най-много голове и най-добра голова разлика във Висшата Лига - най-силното първенство тази година!!!

NAZARETH
28.04.2009 01:24

Харесва ми главоблъсканицата която сте си сформирали затова ще ви кажа истината - Барселона ще победи с не по-малко от три гола разлика!

aso_20
28.04.2009 00:03

някой да не ме разбере погрешно това по доло го пиша специално за ГОСПОДИН dobri_c ичькам с нетърпение отговор.
*thumb_up*

aso_20
27.04.2009 23:55

от кога па Ливърпул играе нападателен футбол мола ви се направихте два-три резултатни мача и казвате че играете нападателен футбол мола ви се варнете се назат малко и си помислете и то сериозно

Docker
27.04.2009 23:13

Вие вменяеми ли сте,бе?Кво коментирате кой е по-слаб,бе *joking* на полу-финал на ШЛ не стигат балъци,крайния изход от двата мача може да е и за барса и за челси. Надявам се челси да победят,защото играят по-силов футбол,испанците го раздават технично.Утре ще видиме първата серия,дано мача е як.

Anichkaaa
27.04.2009 22:52

Всички знаят, че Челси ще победят..... *thumb_up*

Kockarafcb
27.04.2009 22:48

VISCA EL BARCELONA... прав си че ще се затворят в защита челси...

hulki_J
27.04.2009 22:41

какво да ви кажа за този мач; може би най точното определение ще е спектакъл. мисля си че ще видим много изострен двубой и то най вече от страна на БАРСА, защото те ще са нахъсани да покажат играта, която не успяха срещу ВАЛЕНСИЯ и наистина играят изключително на своя НОУ КАМП и ще направят всичко възможно да постигнат победа, която да ги класира за финала.
моята лична прогноза е 1тв и то при 2-0 или 3-1.
успех на всички и дано станем свидетели на много добро представление утре на зеления килим; *wink*

dobri_c
27.04.2009 21:43

Най-добре щеше да бъде , ако утре гледаме Барса-Ливърпул. Тогава наистина щеше да е истинско зрелище- два прекрасни и резултатни отбора, които играят нападателен и зрелищен футбол, не се страхуват да се открият за да могат да атакуват! В този мач Барса ще вкара поне 3 , а Челси най-много1(според мен).Челси ще бъдат много притеснени, защото при тях напрежението да спечелят най-после шампионска лига е много голямо и това ще им попречи да покажат истенските си възможности.А бе общо взето Челси са ми скучни и се надявам да отпаднат.Краен резултат 4-1.

tefik92
27.04.2009 21:04

според мен Челси 6те играе повече в за6тита и мисля че мачът 6те свар6и Х само ЧЕЛСИ ОЛЕ ОЛЕ

No_ConnectioN
27.04.2009 20:57

За Реал съм обаче се надявам челси да бие за да не излезнат с/у нас с пълни сили и да им земем титлата под носа

galatasaraytr
27.04.2009 20:35

барса е най добрия проста нямам думи за този отбор,ако случайно отпаднат от шампионската лига това нямада е заслужено,този отбор е великолепен.. SAMO BARCELONAAAAAAA......