Победи за Ювентус, Милан и Интер. Лацио ще вземе римското дерби

17:37
Победи за Ювентус, Милан и Интер. Лацио ще вземе римското дерби
Успеваемостта ми в миналия кръг бе трагична – само 2 от 10 мача. Срещата Сиена Дженоа, която успях да позная с точния резултат 1:0, е слаба утеха.
Предстоящият уикенд дава възможност за интересни прогнози и добри печалби. Логично изглежда да потърсим победи за Милан, Интер, Наполи, Торино и Парма.
Дербито на кръга е Лацио Рома. Смятам, че вечните съперници традиционно ще изиграят резултатен двубой, а орлите ще спечелят.


Прогнози за всички мачове от 12-я кръг на Серия "А":

Събота, 10 ноември

► 19:00 часа:
Каляри – Катания
Каляри претърпя тежко поражение с 1:4 от Фиорентина в миналия кръг. Загубата дойде след серия от 4 поредни победи и преди мача с Катания домакините бързо трябва да оставят негативните емоции в историята. Ариаудо е аут заради травма, но всички останали футболисти са на лице. Очаква се Каляри да заложи на 4-3-1-2 с Косу зад двамата нападатели Нене и Сау. Катания записа впечатляващ успех над Лацио с 4:0. При визитите си обаче слоновете не се представят добре. Кеко, Терациано, Аугустин, Сциаца и Бергесио са контузени. Гостите варират с 4-3-3 или 3-5-2 в зависимост от съперника. Статистиката е 4/2/2 в полза на Каляри. Домакините имат леко предимство, но моята прогноза е Х.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

21:45 часа: Пескара – Ювентус
Ювентус претърпя изключително неприятна загуба в дербито срещу Интер у дома. През седмицата старата госпожа вдигна гарда с разгром над датския Нордселанд в ШЛ, но болката от поражението в супер дербито със сигурност не е отминала. Бианконерите вече натрупаха достатъчно опит и не би трябвало един неуспех, било то и в толкова важен мач, да се отрази на представянето им. На хартия визитата в Пескара би трябвало да бъде една от най-лесните срещи за шампионите. Очаква се Юве да излезе в титулярния си състав. Контузен е единствено Пепе. За делфините това е второ поредно домакинство след победата над Парма. Савелони, Терлици, Колучи и Блази лекуват травми. Очаква се Абрускато и Йонатан да водят атаката на тима. Вероятно и двата отбора ще заложат на идентична схема – 3-5-2. Старата госпожа има две победи над Пескара от периода си в Серия Б. Разликата в класите е огромна и всичко освен успех за бианконерите ще бъде супер сензация.
Прогноза: 2 Точен резултат: 0:2

Неделя, 11 ноември

13:30 часа: Палермо – Сампдория
Палермо и Сампдория са два от най-слабо представящите се отбори през сезона. Сицилианци са в серия от 5 мача без успех, а моряците записаха 6 поредни загуби. Двубоят помежду им е чудесна възможност поне единият тим да излезе от кризата. Палермо е без Ернандес, Донати, Цето, Миколи и Мантовани – всичките основни футболисти. За Сампдория аут са Берарди, Поци и Макси Лопес. Очаква се домакините да заложат на 3-4-2-1 с Иличич и Бриенца зад единствения нападател Дубала. Гостите традиционно използват 4-3-3. Икарди може би ще започне до Естигарибия и Едер в атака. Статистиката е 4/3/3 в полза на Палермо. Сицилианци нямат загуба в 6 поредни мача от моряците. За мен мачът е 1Х.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

16:00 часа: ЛациоРома
Лацио даваше вид на далеч по-постоянния отбор, но развали добрите впечатления със серия от 2 загуби и 1 реми в Калчото. Особено тежко бе поражението от Катания. Рома е на приливи и отливи. Тимът играе атрактивен футбол, бележи много голове, но и допуска много. Въпреки неуспехите в дадени мачове, съперниците имат изграден стил и твърдо залагат на една и съща схема. Орлите разчитат на 4-5-1 с Клозе в атака. В лагера на небесно-сините единствено Скули и Едерсон са контузени. Лацио ще опита да надиграе съперника в средата на терена. Треньорът на вълците Зденек Земан разчита на 4-3-3. Лобонт и Стекеленбург лекуват травми, а Дестро е наказан. На вратата за Рома ще застане резервният страж Гойкоечеа. Тримата в нападение традиционно са Ламела, Тоти и Освалдо. Моите очаквания са Лацио да отстъпи инициативата на съперника. Вълците са агресивен отбор, но оставят много празни пространства. Мисля, че в дербито ще паднат поне 3 гола. Последните два мача завършиха 2:1 за орлите. Този резултат много често се получава в срещите между вечните съперници. През този сезон Рома загуби три срещи с 2:3... Двубоят е троен, но аз залагам на Лацио.
Прогноза: 1 Точен резултат: 3:2

16:00 часа: ДженоаНаполи
Наполи все повече се отдалечава от мечтаната титла. В миналия кръг тимът загуби ценни точки у дома срещу Торино и ще опита да компенсира. Кавани изригна с 4 гола срещу Днипро през седмицата и отново ще води атаката на Наполи. Зунига е контузен. Очаква се Валтер Мадзари да заложи на 3-4-1-2. Пандев ще бъде вторият нападател, а Хамшик ще действа като плеймейкър. Грифоните са в трагично състояние след серия от 4 загуби. Треньорската смяна явно не дава нужния резултат и Луиджи Дел Нери не успява да вдигне отбора. Дженоа все пак ще подходи агресивно с трима в нападение – Бертолачи, Янкович и Имобиле. Феронети, Варгас и Бориело лекуват травми, а Бово е наказан. Статистиката в Генуа е 5/5/3. Мисля, че Наполи ще победи.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

16:00 часа: Милан – Фиорентина
Срещу Киево, Милан напомни за потенциала си в атака. Росонерите навлизат в серия от трудни мачове, първият от които е срещу силния тим на Фиорентина. Макс Алегри не може да използва контузените Месба, Мунтари, Щрасер, Вила, Абате и Антонели. Проблемите са свързани най-вече с крайните бранители. Иначе, червено-черните най-вероятно ще заложат на 4-2-3-1. Пато ще води атаката, а зад него ще действат Емануилсон, Къркич и Ел Шарави. Гостите са на 4-а позиция във временното класиране. Винченцо Монтела изгради отбор, който има сили да се класира поне за Лига Европа. Срещу Милан обаче Виола е без най-важния си футболист – Йоветич, който лекува травма. Очаква се Фиорентина да използва 3-5-2 с Ляич и Ел Хамдауи в нападение. През миналия сезон виолетовите удариха росонерите като гост в най-неподходящия момент. Статистиката е 9/3/5 в полза на Милан. Основанията да смятаме, че Виола може да измъкне точка от този мач са на лице. Според мен обаче Милан ще победи.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

16:00 часа: Киево – Удинезе
И двата отбора се представят под възможностите си до момента. Прозвището „Убиец на гиганти” вече не важи за Летящите магаренца. И все пак срещу неубедителен при гостуванията си съперник като Удинезе, тимът от Верона ще търси поне частичен успех. Скуизи, Палосчи, Драме, Сесар и Фрей са контузени. Очаква се Киево да заложи на 4-3-3 с Лусиано, Тереау и Пелисиер в атака. Зебрите загубиха за втори път от Йънг Бойс в ЛЕ през седмицата. Силното оръжие на тима – защитата този сезон е под всякаква критика. Бенатиа, Пинци, Бади, Силва и Муриел са контузени, а Домици наказан. Удинезе традиционно играе 3-5-1-1. Статистиката във Верона е 3/5/3. Труден за прогнозиране мач.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:3

16:00 часа: Торино – Болоня
Торино се бори здраво във всеки мач, но победите не идват. Все пак тимът успя да стигне до важни ремита с Лацио и Наполи, които са повод за оптимизъм. Срещу Болоня, биковете ще се хвърлят здраво за трите точки. В състава на домакините почти всички са здрави и готови за срещата. Очаква се Торо да заложи на 4-2-4 с Вивес и Сгригна в атака. Защитата на гостите ще бъде подложена на сериозен натиск по крилата. Болоня е без няколко важни футболисти – Карвальо, Акуафреска, Хименес и Натали. С играчи като Тайдер, Диаманти и Джилардино тимът не заслужава мястото си в зоната на изпадащите. Като цяло съперниците не играят лошо, но резултат от усилията им липсва. Статистиката е 2/3/0 в полза на биковете. Може би единица.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

16:00 часа: ПармаСиена
Парма претърпя малко неочаквана загуба от Пескара в миналия кръг и ще потърси реванш пред феновете си у дома срещу Сиена. Миранте, Сантакроче и Галопа са контузени. Белфодил и Амаури най-вероятно ще започнат за дуковете в атака. Гостите са без Мартинес, Родригес, Росина и Зе Едуардо. Сиана записа важна победа срещу Дженоа в миналия кръг, но срещу пармалатите не играе добре. Очаквам домакински успех.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:0

21:45 часа: Аталанта – Интер
Интер официално се легитимира като основния съперник на Ювентус за титлата. Победата за нерадзурите над старата госпожа значи много в психологически план. Футболистите на Страмачони вече си вярват, че са силен отбор, способен на подвизи. Младият специалист се радва на впечатляваща серия от 10 поредни успеха във всички турнири. Въпреки многото проблеми, Интер ще търси победа и в Бергамо. Коутиньо, Оби, Марига, Снайдер, Киву, Станкович, Йонатан, Ранокиа, Самуел и Мудингай лекуват травми. Камбиасо по принуда ще играе в защита до Силвестре и Жуан. Очаква се нерадзурите да заложат на вече традиционната си схема 3-4-1-2 с Паласио зад Касано и Милито. Гуарин е страхотно попадение в селекцията на Страма, а за Санети годините сякаш не важат. Аталанта също се радва на добри резултати в последните си мачове. Голмайсторът Денис не успява да се разпише, но пък останалите му съотборници бележат, а защитата играе добре. Радованович, Капели, Пинто и Белини са контузени. Схемата на бергамаските традиционно е 4-4-1-1. През миналия сезон Интер не успя да победи Аталанта. Тимът на Страмачони обаче е на гребена на вълната, а има и статистическо предимство.
Прогноза: 2 Точен резултат: 0:2

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

HB1
15.11.2012 19:39

Хайде да направите прогнозите за 12 кръг, за утре (петък)

greenhool
10.11.2012 11:00

Който иска да става шампион за нас единствено е важно да ударим 2пъти Рома на Олимпико! Avanti Lazioo!!

specialchoo94
10.11.2012 10:26

Победа за Интер, Лацио и Фиорентина .. А юве е наи твърдия мач този тираж

gQg
09.11.2012 22:13

Струва ми се, че Рома ще бие.

Todorov1234
09.11.2012 21:22

Интер този сезон са много добри и са без грешка навън и този мач ще го вземат. Лацио ще победи Рома не защото са кой знае колко добри (не че са слаби де), но защото Рома са много непостоянни и допускат голове и грешки отзад като че ли са малки деца.

Argentina8
09.11.2012 18:31

Римското дерби по-скоро ще е Х, Интер винаги играе трудно срещу бергамаските и там не е изключен Х-а, Наполи и Милан също са непредвидими в тоя кръг, Юве бие ...

bionik
09.11.2012 18:28

Мисля,че Интер ще се издни срещу Аталанта.Срещу Партизан се видя,че от зад със Силвестре са много зле.Дано да греша