Още проблеми за Осасуна и Реал Сосиедад

15:40
Още проблеми за Осасуна и Реал Сосиедад
Петък, 9 ноември
22:30 часа: Бетис – Гранада
В миналия кръг
Впечатляващото представяне на Бетис продължи и при гостуването на Хетафе, което бе спечелено с 4:2. Севилци направиха силен мач, а головете отбелязаха Хорхе Молина, Рубен Кастро, Бенят и Салва Севиля. Така съставът на Пепе Мел вече е с три победи и едно равенство от последните четири кръга и се изкачи на четвърта позиция в класирането. Гранада записа трета поредна загуба в двубоя с Атлетик Билбао, като отстъпи с 1:2 и вече може да се говори за криза.
Новини около съставите:
Бетис: Защитникът Марио е под въпрос, така че Дамиен Перкю е готов да го замести. Молина може би ще остане отново на пейката, въпреки че се разписа в последния мач. Това означава, че Салва Севиля ще е титуляр.
Гранада: Групата от контузени полузащитници – Йебда, Хайме Ромеро, Фран Рико продължава да е в лазарета. Защитникът Диего Майнц също е с травма.
Статистика:
Бетис е 4 мача без поражение, като в три от тях не допусна гол във вратата си.
Гранада загуби седем от последните осем гостувания в Ла Лига.
Бетис няма равенство в пет поредни срещи без равенство на своя „Бенито Вилямарин”.
Гранада е със загуби на полувремето и в крайния резултат в последните три мача.
Един срещу друг:
През миналия сезон Гранада победи тук с 2:1. Бетис пък го направи при гостуването в ответния мач от сезона.
Прогноза: Бетис е в суперформа и има голяма вероятност да спечели това дерби на Андалусия. Гранада е в лошо положение, но няма какво да губи - тоест бъдете умерени в подкрепата си за Бетис.
Знак: 1, гол/гол

Събота, 10 ноември
17:00 часа: Райо Валекано – Селта
В миналия кръг
Райо спечели фамозна победа при гостуването на Малага. Головете за фантастичния успех срещу силния съперник отбеляза Пити, като и за двете попадения асистира Лео Баптищао. Селта падна при гостуването на Барселона с 1:3, като това поражение, разбира се влиза в графата „ напълно очаквани”. Единственият гол за новака вкара Марио Бермехо, а тимът показа някои интересни комбинации на контраатака. Това бе пета загуба от пет визити.
Новини около съставите:
Райо Валекано: Вратарят Рубен Мартинес се връща в титулярния състав, тъй като срещу Малага не игра защото е собственост на андалусци. Жорди Амат се завръща след наказание и ще замести в центъра на отбраната контузеният Родри.
Селта: На линия след наказание ще е аржентинецът Густаво Кабрал, който ще подсили отбраната. Намиращият се в добра форма Марио Бермехо ще действа зад единствения нападател Яго Аспас. Начо Инса продължава да се лекува и ще е аут от холфовата линия.
Статистика:
В последните пет мача на Райо Валекано се получиха „оувъри”.
Селта загуби всичките си гостувания до моментам но две от тях бяха на Реал и Барса.
Райо спечели само едно от последните си четири домакинства, но три от тях бяха срещу Севиля, Реал Мадрид и Барса.
Селта получи поне по два гола в последните си пет пътувания в Примера.
Един срещу друг:
Двата отбора имат 10 мача за първенство във Вайекас. В тях домакините имат 7 победи, а Селта - две.
Селта спечели последните си две визити тук, но и двете бяха в Сегунда.
Като домакин Райо вкарва поне по един гол в последните 10 мача със Селта.
Прогноза: Райо играе доста сърцато особено като домакин, а формата на офанзивните Лео Баптищао и Пити е доста добра. Селта обаче има потенциал да измъкне точка от тази визита и е време да прекрати серията от загуби навън.
Знак: Х

19:00 часа: Еспаньол –Осасуна
В миналия кръг:
Съвсем заслужена бе победата на Еспаньол на терена на Реал Сосиедад с 1:0 с гола на централния защитник Диего Колото. Каталунците показаха борбеност и дух и почти не оставиха възможност за отпор на съперника. Осасуна загуби от Валядолид у дома с 0:1 и по този начин остава с една спечелена точка в четири кръга. Кризата в лагера на памплонци се задълбочава и те твърдо окупират последното място в класирането.
Новини около съставите:
Еспаньол: Халфът Виктор Санчес и защитникът Хуан Форлин се връщат след наказания. Мубарак Уакасо обаче е аут, тъй като получи петият си жълт картон в миналия мач. Самуеле Лонго се очаква да бъде титуляр, но тове не е съвсем сигурно, защото не успя да се разпише в последните пет срещи. При това положение и уругваецът Стуани има шансове да започне от първата минута.
Осасуна: Халфовете Ролан Лама, Пачи Пунял, Масуд и защитниците Бертран и Рубен Роха са аут. Първият бранител - поради контузия, а вторият - заради наказание.
Статистика:
Еспаньол е вече четири мача подред без поражение в първенството.
Осасуна загуби последните си пет мача в Примера.
В пет от последните шест мача на Еспаньол в първенството се получиха „ъндъри”.
Осасуна допусна поне по два гола в шест от последните си седем двубоя навън.
Един срещу друг:
В Барселона мачовете между двата отбора за първенство са 31. 15 победи за Еспаньол, 8 - за Осасуна. 8 са и равенствата.
Осасуна спечели последните три мача с този съперник във всички състезания.
Осасуна вкара поне по два гола в последните три срещи с Еспаньол.
Прогноза: Доста тежък избор, тъй като става въпрос за два отбора от зоната на изпадащите, които знаят, че победата ще има двойна цена. Все пак даваме предимство на отбора в по-добро психологическо състояние – Еспаньол. Вероятността Осасуна да се разпише обаче не е за подценяване.
Знак: 1, гол/гол

Събота, 21:00 часа: Сарагоса – Депортиво Ла Коруня
В миналия кръг
Сарагоса допусна загуба при гостуването на Реал Мадрид с 0:4. Така серията от три победи във всички състезания намери своя край на „Бернабеу”. Депортиво спечели втората си победа след завръщането си в елита след като надделя над Майорка с 1:0 с гола на Бруно Гама през първото полувреме.
Новини около съставите:
Реал Сарагоса: Трайно контузените Ландзаро и Обрадович не са в групата. Но дефанзивнит халф Адам Пинтер вече е готов за игра.
Депортиво Ла Коруня: Листата с контузени състезатели е дълга. Халфовете Абел Агияр, Хесус Васкес, Карлос Марчена, Диого Соломао както и защитникът Айосе и нападателят Нелсон Оливера са аут.
Статистика:
Депортиво е без победа навън от 15 поредни срещи в Примера (статистиката включва и периода преди отпадането в Сегунда).
Депор вкара гол в пет поредни срещи в Ла Лига.
Сарагоса е с 21 мача в първенството без равенство.
Един срещу друг:
На „Ла Ромареда” двата отбора имат 28 мача за първенство. 13 победи за Сарагоса, 8 победи за Депор и 7 равенства.
Сарагоса няма допуснат гол срещу Депортиво в пет поредни срещи във всички състезания.
Сарагоса е без загуба от този съперник в седем поредни мача във всички състезания.
Прогноза: Подобрението в играта на Сарагоса е очевидно, но за Маноло Хименес и неговият тим предстои още доста работа. Депортиво спечели много важни три точки в миналия кръг и това ще окрили тима. На своя земя Сарагоса играе по-трудно отколкото навън и мачът няма да бъде лек за домакините.
Знак: Х, под 2,5 гола

Събота, 23:00 часа: МалагаРеал Сосиедад
В миналия кръг
Малага допусна изненадващо поражение от Райо Валекано като домакин с 1:2, а единственият гол отбеляза Демикелис. През седмицата южняците завършиха 1:1 като гост на Милан в Шампионската лига като голът отбеляза Елизеу и се класираха за елиминациите. Реал Сосиедад падна у дома от Еспаньол с 0:1 и остава с една победа от шест кръга насам и три загуби от последните четири кръга.
Новини около съставите:
Малага: Защитникът Демикелис и дефанзивният халф Камачо са наказани и пропускат този мач. Крайният бранител Начо Монреал е под въпрос. След около месец лечение на травма на линия се очаква да е Жереми Тулалан, а новото попълнение от Спортинг Лисабон Огучи Ониеву ще замества Демикелис в центъра на отбраната.
Реал Сосиедад: Проблемите за френският наставник Филип Монтание са доста. Вратарят Клаудио Браво продължава лечението си, а освен него аут са халфовете Гризман, Бергара, Сурутуза и Елустондо. С травма е и защитникът Кадамуро, а не е сигурно попаденето в групата и на уругвайският нападател Диего Ифран.
Статистика:
Малага има една победа в четири срещи в първенството.
Реал Сосиедад е без победа в 14 поредни визити.
При последните четири срещи на Малага се получиха „оувъри”.
Реал Сосиедад допусна поне по два гола в последните си три мача в Примера.
Един срещу друг:
Съперниците имат 27 мача на този стадион. Малага е с 14 победи, а баските са със 7 успеха. Шест двубоя пък са завършили наравно.
Прогноза: Малага записа отстъпление след силното начало на сезона, но нищо фатално относно класирането не се е случило все още. Домакините са с по-добри шансове за спечелването на тази среща и с класа и опит не би трябвало да имат особени проблеми с прескачането на Реал Сосиедад, който е с доста кадрови проблеми.
Знак: 1

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ManUtd20
09.11.2012 20:07

Реал (Бетис)-Гранада: Безпорно в този мач Бетис е големия фаворит и ще бъде изненада, ако "севилци" не победят в този двубой. Разликата между отбора от Севиля и Гранада е цели 15 места - Бетис се намира на четвърто място, докато "филипинците" са в зоната на изпадащите, на 19 място и през този сезон им предстои тежката задача да оцелеят. "Ел Гране" ще търсят третата си победа от началото на сезона. Футболистите на Хуан Антонио Анкела до момента имат шест загуби, две равенства, две победи, голова разлика 9:17 (-*cool* и са в опасната зона. "Зелено-белите" от своя страна имат шест победи, едно равенство, три загуби и голова разлика 17:15 (+2) от началото на сезона в испанското първенство. "Бетикос" се намират на изненадващото четвърто място и ако продължават така, нищо чудно да влезнат в четворката след края на този сезон и място в плейофите на Шампионската лига. В този мач очаквам отборът, ръководен от Пепе Мел да спечели безпроблемно и така да запази мястото си в четворката. Прогноза - 1 (4:1), над 4.5 гола !!!

holigan4e
10.11.2012 16:28

Бетис вчера бяха яко прост отбор ! Сами се биха ! Почти през цялото време доминираха и направиха 2 грешки и съответно 2 гола :@ прецакаха ми бати якия фиш......познах 7 от 8 мача :@ Иначе вкараха супер гол от много яка атака.