Байерн ще отнесе Айнтрахт, а шампионът - Аугсбург

14:55
Байерн ще отнесе Айнтрахт, а шампионът - Аугсбург
След 7 от 11 преди две седмици, миналата се представих още по-силно – 8 от 11 прогнози. Не познах само два мача – Борусия Дортмунд Щутгарт и Хофенхайм Шалке 04, макар че за кралскосините бях предупредил, че не трябва да им се гласува доверие. Иначе гол/гол на Айнтрахт Франкфурт Гройтер Фюрт, Борусия Мьонхенгладбах Фрайбург, Вердер Бремен Майнц 05, победата на Хановер 96 над Аугсбург, успехът на Байер Леверкузен над Фортуна Дюселдорф, малкото голове на Нюрнберг Волфсбург, както и двойката на Байерн Мюнхен срещу Хамбургер.

Петък, 9 ноември
21:30 часа: Майнц 05Нюрнберг

Миналия уикенд домакините паднаха след серия от пет срещи без поражение, а франките пък най-накрая сложиха край на ужасната поредица от шест мача без победа. Така разликата между съперниците стана само три точки и при успех на Нюрнберг, тимът ще се изравни с Майнц. Съставът на Томас Тухел изпусна много положения в Бремен, но не се очаква той да прави промени в атака. Жуниор Диас обаче ще се върне отдясно на отбраната вместо Радослав Забавник. В сряда Дитер Хекинг каза, че срещу Волфсбург той най-накрая е видял „отбор от победители”, така че също няма да прави сериозни промени. Пинола изтърпя наказанието си, така че би трябвало да замени Платенхарт отляво. Нюрнберг няма победа над този съперник вече в четири поредни срещи, но пък има шанс да сложи край на рекордната серия на Майнц – тимът на Томас Тухел спечели три поредни домакинства без да допусне гол, а червените никога не са печелили четири пъти поред на нула на свой терен. Още повече денят ще е по-специален за Дитер Хекинг – неговия мач номер 200 като треньор в Бундеслигата. Само два пъти от досегашните мачове в петък излезе единица, така че не изглежда разумно да се доверявате много на Майнц, но все пак единицата изглежда за предпочитане пред всички други опции.
Прогноза: 1

Събота, 10 ноември
16:30 часа: Байерн – Айнтрахт Франкфурт

През седмицата баварците разгромиха Лил с 6:1 в Шампионската лига, което ясно показа колко тежка ще бъде задачата на орлите. Отборът на Юп Хайнкес обаче загуби последното си домакинство в първенството, а Леверкузен показа каква е рецептата за успех в Мюнхен. Проблемът за Айнтрахт обаче е, че след силното начало, тимът започна да забавя темпото и падна в последните си две визити. Освен това вече в осем поредни срещи орлите допускат поне по един гол, а слаби действия в защита не са никак подходящи на „Алианц Арена”. Очаква се Марио Манджукич да се върне на върха на атаката, а Писаро, който вкара хеттрик на Лил, да остане резерва. Тоест залог за негов гол е напълно оправдан. Хави Мартинес също ще отстъпи своето титулярно място на Луис Густаво, а Робен – на Кроос. Армин Фее се колебае единствено дали Матмур да започне отляво вместо Такаши Инуи. Айнтрахт има само една победа като гост на Байерн – през ноември преди 12 години с 2:1. Почти оттогава Байерн не е губил и две поредни домакинства. Но пък има един факт, който дава надежда на орлите – всичките голове, инкасирани до момента от баварците са на „Алианц Арена”.
Прогноза: Байерн (-1), над 2,5 гола

16:30 часа: Шалке 04Вердер Бремен

Кралскосините изпуснаха серия от положения преди седмица в Зинсхайм и загубиха с 2:3, но през седмицата наваксаха два гола пасив срещу Арсенал в Шампионската лига. Тоест, срещу тим със слаба отбрана, какъвто е Вердер трябва да се очакват много голове. Още повече, макар и слаб гост, бременци бележат редовно и не са пропускали да го направят във визита този сезон. Учида и Хьогер са контузени, което означава, че Пападопулос ще играе в центъра на отбраната на домакините, а Хьоведес – отдясно. Томас Шааф също има проблеми в отбрана – Сократис и Прьодл са под въпрос, като в сряда и четвъртък те не тренираха. Вердер спечели тук преди два сезона с 2:0, но оттогава – вече четири мача – няма победа над Шалке 04. Не изглежда вероятно да я постигне и днес, но коефициентът за единица не е привлекателен.
Прогноза: гол/гол, над 2,5 гола

16:30 часа: ФрайбургХамбургер

Хамбургер редува домакински победи с такива като гост в последните си четири мача, но е време да дойде краят на тази серия. Южняците паднаха с 0:2 в предишния мач на свой терен от Борусия Дортмунд, но не играха никак лошо. Със сигурност Фрайбург е много по-агресивен в действията си от тима на Торстен Финк и това ще създаде затрудения на северняците – така, както беше срещу Байерн в миналия кръг. Пък и в последните три срещи между тези съперници се получиха двойки, така че е време и за край на тази серия. Зорг ще играе отляво, за да внимава за действията на голмайстора на HSV – корееца Сон , така че Муйджа ще се върне на позицията си отдясно на отбраната. Гостите са без Майкъл Мансиен, който е болен от грип, а пък Дийкмакер е под въпрос заради травма. Сигурно е, че Шарнер ще е титуляр в отбрана, но може да се наложи и Брума да се появи в игра.
Прогноза: 1X

16:30 часа: АугсбургБорусия Дортмунд

Шампионът не може да си позволи още много издънки, така че победата тук влиза в графата задължителни. Още повече след отличното представяне в Мадрид през седмицата. Аугсбург стигна до само един гол в последните си четири мача, при това срещу третодивизионния Пройсен Мюнстер, така че може да опита залог и Борусия да спечели на нула. Мьолдерс, Калсен-Бракер и Коо се завръщат в стартовия състав на домакините, но това няма да промени пасивния стил на Аугсбург, който определено ще улесни жълто-черните. Свен Бендер ще се върне в халфовата линия на Борусия, а може титуляр да бъде още Лайтнер и Перишич.
Прогноза: 2

16:30 часа: Фортуна – Хофенхайм

Червените от Дюселдорф са в серия от четири поредни загуби, но по-големият проблем е, че отбраната не е на нивото, с което стартира сезона. Дори напротив – в нея цари сериозен хаос. А Хофе, макар и да допуска много, успява и да вкара много. Тоест залог за висока резултатност изглежда логичен. Особено на фона на факта, че вече в две поредни визити сините не се разписаха. Финк се завръща в халфовата линия на домакините, но пък Нандо Рафаел едва ли ще играе. Грифо, който асистира за победния гол срещу Шалке 04, преди седмици ще бъде титуляр вместо Усами, а и Салихович е на линия, след като изтърпя наказанието си.
Прогноза: гол/гол

Неделя, 11 ноември
16:30 часа: ВолфсбургБайер Леверкузен

Вълците продължават да търсят нов треньор и нов спортен директор, като последното име в списъка е това на Клаус Алофс. Но докато дойдат новите хора Лоренц-Гюнтер Кьостнер трябва да опита да измъкне зелените от опасната зона. Той спечели първите си два мача начело на Волфсбург, но в последния падна в Нюрнберг, като продукцията бе изключително слаба. Леверкузен няма поражение вече в 12 поредни срещи във всички турнири, а през седмицата си осигури и място в елиминациите на Лига Европа. Сами Хюпия не може да използва контузения Белараби и наказания Ролфес, но дори и без тях отборът му трябва да бъде считан за фаворит. Още повече червено-черните спечелиха две от последните си три визити на „Фолксваген Арена”, а и Волфсбург още няма домакинска победа през този сезон. Сигурно е обаче едно – ще има голове – в досегашната история на сблъсъците между тези съперници, никога не е имало нулево равенство.
Прогноза: над 2,5 гола

18:30 часа: ЩутгартХановер 96

Тимът на Бруно Лабадия най-накрая намери правилния ритъм и вече седем поредни срещи във всички турнири няма поражение, като преди седмица измъкна 0:0 в Дортмунд, а в четвъртък взе и първата си победа в групите на Лига Европа – 2:0 в Копенхаген. Швабите обаче имат само една победа на свой терен в първенството и само един мач без допуснат гол. А Хановер, е тим, който бележи с лекота и вече има над 50 попадения през сезона. При това реализирани от 17 различни играчи. Но северняците и допускат много голове – през седмицата например, въпреки че се класира за елиминациите на Лига Европа, отборът на Мирко Сломка пропиля два гола аванс срещу Хелзингборг, за да спечели с 3:2, благодарение на дузпа в добавеното време, реализирана от Хусти. Очаква се Готоку Сакай да се завърне отдясно на отбраната на домакините, а Шлаудраф може да е титуляр в атаката на гостите. Хановер спечели само веднъж в 10 визити, а Сломка никога не е триумфирал в Щутгарт, така че ще изключа двойката.
Прогноза: над 2,5 гола

18:30 часа: Гройтер ФюртБорусия Мьонхенгладбах

В предишното си домакинство Фюрт стигна до първи гол на свой терен и съответно до първа точка. Предишните три срещи на франките завършиха наравно, а пък Гладбах продължава да е изключително непостоянен, така че не може да се каже дали серията от ремита няма да се удължи. Но предвид серията от тежки мачове за гостите двойката изглежда най-малко вероятна. Още повече Де Йонг продължава да е контузен, а капитанът Даемс също е аут. За домакините под въпрос е Джералд Асамоа, като ако той не успее да се възстанови, в атака ще започнат Пекович и Еду.
Прогноза: 1X
 
Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tipster_1
11.11.2012 09:29

Показвате супер форма г-н Хераков,браво ! Продължавайте в същия дух !