Прекъснаха серията от 49 мача на Юве, Интер пред уникален рекорд

11:33
Прекъснаха серията от 49 мача на Юве, Интер пред уникален рекорд
През изминалата седмица се изигра единадесетият кръг от италианската Серия А. Той маркира рухването на една невероятна серия, а също така постави фундаментите на нов хегемон в Калчото.

Ето какво показва статистиката:

► Беше прекъсната серията на Ювентус от 49 поредни мача без загуба в Серия А. При поражението с 1:3 от Интер Старата госпожа за първи път бе победена в официален мач на стадион "Ювентус арена".

► Така рекордът на Милан от 58 поредни двубоя без загуба остава номер 1 в Калчото.

►  Милан беше последният отбор, постигал победа като гост на Ювентус. Това се случи на пети март 2011 година.

►  Интер е в серия от девет поредни победи във всички турнири. Те са само на четири мача от рекорда на тима, воден от Роберто Манчини, през 2007 година.



►  Нерадзурите не бяха печелили мач в Серия А като гости на Юве от седем години. Тогава Хулио Круз вкара за успеха с 1:0 на стадион "Деле Алпи". Мачът се игра на 20-ти април 2005 година.

►  Голът на Артуро Видал в 18-та секунда беше най-бързият за сезона в петте топпървенства на Европа.

►  Последният път, в който Юве допусна три гола като домакин, беше на 23-ти септември 2010 година при поражението от Палермо с 1:3.

►  Милан не бе успявал да спечели два поредни домакински двубоя в Серия А от май 2012.

►  Стефан Ел Шаарауи заби четвърти гол в последните четири мача.



►  Киево загуби всичките си пет гостувания през този сезон. Летящите магаренца са допускали пет попадения като гости само веднъж в историята си на елитен клуб. Това се случва на 28-ми април 2002 година при поражението от Рома с 0:5.

►  Франческо Тоти наниза 219-ят си гол в Калчото.



►  Ерик Ламела се разписа пет пъти в последните пет двубоя на вълците. Междувременно Матия Дестро отбеляза първият си гол с екипа на Рома.

►  Лацио взе само две точки от последните си четири мача във всички турнири. Орлите не бяха допускали четири гола като гости в Серия А от седми януари, когато паднаха с 0:4 от Сиена.

►  След като измъкна едва една точка от последните си четири двубоя, сега Пескара най-накрая победи. Това бе втори успех за делфините през сезона. Преди да надвие Парма, Пескара бе спечелила и срещу Палермо.

►  Болоня прекъсна серия от четири поредни поражения с 21-я гол кариерата на Алесандро Диаманти в Серия А. Треньорът на Болоня Стефано Пиоли досега не бе побеждавал колегата си Франческо Гуидолин, взимайки само четири точки от седем двубоя.

Фиорентина е в прекрасна серия. Виола спечели 13 от възможни 15 точки в последните пет кръга.



Каляри имаше четири поредни победи преди визитата си във Флоренция. Сардинците не са побеждавали Фиорентина като гости от 1972 година, когато бият с 1:0.

► Хиксът с Торино бе едва второто равенство на Наполи за сезона. Единсон Кавани вече има 90 гола в кариерата си в Калчото. 74 от тези попадения са вкарани с екипа на Наполи.

Интер, Торино и Ювентус са единствените отбори, които все още са непобедени като гости през настоящата кампания.

► Сампдория изравни негативен рекорд от шест поредни поражения. За последно моряците са влизали в подобна криза през сезон 2005/2006, а също така и през сезон 1965/1966.

Сиена прекъсна серия от четири загуби и равенство с победата си над Дженоа. Луиджи Дел Нери стартира кариерата си като наставник на грифоните с три поредни загуби.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

x0rx10
05.11.2012 22:18

49 e дяволското число във сериите на непобедимост *lol*

NWC
05.11.2012 17:55

ARSENAL UNBEATEN 49
JUVENTUS UNBEATEN 49 *lol*

tishowinner2
05.11.2012 11:59

► Беше прекъсната серията на Ювентус от 49 поредни мача без загуба в Серия А. При поражението с 1:3 от Интер Старата госпожа за първи бе победена в официален мач на стадион "Ювентус арена".
► Интер, Торино и ЮВЕНТУС са единствените отбори, които все още са непобедени като гости през настоящата кампания. ??*confused*

tishowinner2
05.11.2012 12:42

оооо вярно че е така. извинявам се моя грешка. даже ако можеше щях сам да си изтрия коментара *lol*

herakov
05.11.2012 12:22

Юве няма загуба като гост, но допусна първа такава на новия си стадион.