Селта ще вкара на Барса, Реал ще разгроми Сарагоса

10:59
Селта ще вкара на Барса, Реал ще разгроми Сарагоса
Прогнози за мачовете от 10-я кръг на испанската Примера дивисион от събота, 03 ноември:

Малага Райо Валекано, събота, 17:00 ч.
♦ В миналия кръг
Малага завърши наравно 0:0 при гостуването на Еспаньол и по този начин записа своята 10-та суха мрежа във всички състезания от началото на сезона. В средата на седмицата южняците спечелиха макар и трудно своят първи 1/16 финал за купата на Краля срещу нискораздредния Сасереньо с 4:3 като гости.
Райо допускна поражение от Барселона с 0:5 като домакин, а резултатът е показателен. В сряда, пък тимът от столицата падна при гостуването си на  Лас Палмас за купата с 0:1.
Новини около съставите:
Малага: Защитникът Начо Монреал и опорният халф Жереми Тулалан отново са извън групата поради контузии. Така Елизеу ще продължи да действа като краен бранител, а чилийският национал Итура да замества Тулалан в центъра на полузащитата. С травма е и младият камерунскиа нападател Фабрис Олинга. Хоакин и Франскиско Портиьо се очаква да бъдат титуляри след като пропуснаха мача с Еспаньол миналата седмица.
Райо Валекано: За това гостуване ще отсъстват двама ключови играчи – вратарят Рубен Мартинес, който няма право да играе срещу Малага, тъй като е собственост на именно на този клуб  и защитникът Жорди Амат, който е наказан. В същото време на линия ще е Лабака, който изтърпя санкцията си срещу Барса. 
Статистика:
Малага вкарва поне по 2 гола в последните си 3 домакинства.
Райо Валекано загуби 10 от последните си 11 визити в Примера.
Малага спечели 5 от последните си 6 домакинства.
Райо допуска поне по 2 гола в 10 от последните си 12 визити.
Един срещу друг:
Съперниците имат 7 мача на"Росаледа" за първенство. 4 победи за Малага, 1 за Райо и 3 равенства се получиха в тях.
Малага е без поражение от 5 домакинства на Райо Валекано насам.
Малага спечели с 4:2 през миналия сезон като домакин на този съперник.
Прогноза: Малага играе на няколко фронта, но вече ни убеди че може да се справя добре с тази задача. Райо е в криза на резултатите и трудно ще измъкне нещо.
Знак: 1

БарселонаСелта, събота 19:00 ч.
В миналия кръг
Барселона спечели визитата си на Райо с 5:0 с попаденията на Фабрегас, Шави, Давид Вия и Меси на два пъти. С успеха си в сряда за купата на Краля при гостуването на Алавес (Давид Вия, Иниеста, Фабрегас) каталунците са спечелили всички мачове от началото на сезона с изключение на тези с Реал Мадрид.
Селта завърши наравно 1:1 с Депортиво в дербито на Галисия. Марио Бермехо изведе своя тим напред още рано в мача, но до края на полувремето Селта допусна изравняването. Във въпросното дерби небесносините играха с човек по-малко за около 40 минути заради изгонването на централния защитник Густаво Кабрал.
През седмицата Селта допусна загуба от Алмерия в турнира за купата на Краля с 0:2 и ще трябва да хвърли пот в реванша.
Новини около съставите:
Барселона:
Шави и Меси получиха почивка срещу Алавес, но сега се очаква да се върнат в титулярния състав. Давид Вия ще остане в титулярния състав. Защитата ще бъде укрепена от завръщането на Дани Алвеш след травма и на Хавиер Масчерано след наказание.
Селта: Бранителят Густаво Кабрал е наказан. Халфът Начо Инса е с травма. Вероятно наставникът Пако Ерера ще добави допълнителен полузащитник в своята схема в лицето на  Бустос.
Статистика:
Барса вкарва поне по 2 гола в 16 от последните 18 мача на "Камп Ноу" в първенството.
Каталунците са с 8 победи от последните си 9 ангажимента в Ла Лига.
Селта падна при последните си 4 визити в първенството.
Селта допуска поне по 2 гола от последните си 4 гостувания в първенството.
Един срещу друг:
На "Камп Ноу" двата отбора имат 46 мача за първенство. Барселона е с 36 победи срещу само 1 успех за Селта. 10 са равенствата.
Барселона спечели последните си 4 мача със Селта във всички състезания.
Прогноза: Барселона едва ли ще сгреши срещу новака, като станалият баща за първи път в петък Лионел Меси ще търси гола, за да го посвети своя син. Селта играе разкрепостено навън и нищо чудно, ако голисийци стигнат до гол при тази своя визита.
Знак:  гол/гол

Реал Мадрид – Реал Сарагоса, 21:00 ч.
В миналия кръг
Реал спечели с категоричното 5:0 при гостуването на Майорка с по два гола на Кристиано Роналдо и Гонсало Игуаин и едно попадение на Хосе Кайехон. През седмицата тимът на Моуриньо се справи без проблеми срещу Алкояно след успех с 4:1 за купата на Краля . Головете бяха дело на Бензема, който се разписа на два пъти, Кака и Хосе Родригес.
Реал Сарагоса надигра Севиля като домакин с 2:1, като точни за отбора на Маноло Хименес бяха  Елдер Пощига и Кристиян Сапунару. В сряда Сарагоса постигна третата си поредна победа във всички състезания, надигравайки Гранада за купата с 1:0, а точен бе Аранда.  
Новини около съставите:
Реал Мадрид:
Твърде вероятно е Начо да получи възможност за дебют като краен бранител заради проблемите в защита. Марсело, Арбелоа и Коентрао са все още контузени. Чаби Алонсо е наказан, а Кедира продължава лечението си. Есиен ще бъде в своята обичайна роля в полузащитата, тъй като напоследък запълзаше празнините по фланговете на отбраната. Игуаин играе силно в последните мачове и се очаква да бъде предпочетен пред Бензема.
Реал Сарагоса: Защитникът Ландзаро е все още в лазарета, както и двамата халфове Обрадович и Пинтер. 
Статистика:
Реал Мадрид е без загуба в 30 от последните 32 мача в Ла Лига.
Точно 20 мача изминаха от последното равенство в първенството на Реал Сарагоса.
Реал Мадрид вкарва поне по 2 гола от 5 мача насам в първенството. 
Един срещу друг:
На "Бернабеу" съперниците имат общо 58 мача за първенство. Реал е с 48 победи срещу 4 на Сарагоса. 6 са равенствата. 
Реал Мадрид спечели 7 от последните 8 мача с този съперник във всички състезания.
Срещу Сарагоса, Реал Мадрид отбелязва поне по 2 гола от 9 поредни срещи във всички състезания. 
Прогноза: Трудно е да помислим, че прогресът в представянето на Сарагоса ще продължи и в Мадрид, тъй като всяка една грешка от тук нататък ще бъде пагубна в битката за защита на титлата от страна на Реал. Въпреки кадровите проблеми, очакваме изразителна победа на домакините. 
Знак: 1/над 2,5 гола

Валенсия Атлетико Мадрид, 21:00 ч.
В миналия кръг
Валенсия падна при гостуването си на Бетис с 0:1. Във въпросния мач „лос че” играха под обичайното си ниво, вероятно изморени от мача си в Шампионската лига, няколко дни преди това.  Във вторник тимът на Пелегрино нямаше проблеми при гостуването на третодивизионния Ягостера за купата, а точни бяха получилите шанс да са титуляри Жонас и Валдес.  
Атлетико продължава да е на върха в класирането. „Дюшекчиите” не допуснаха изненадата и победиха Осасуна с 3:1. Защитникът Миранда, Раул Гарсия и Фалкао вкараха в онзи мач. Тимът на Симеоне не срещна проблеми за купата и през седмицата надигравайки като гост с 3:0 Сан Хаен с попаденията на Диего Коща, Адриан и Раул Гарсия. 
Новини около съставите:
Валенсия: В игра се очаква да се завърне крилото Софиен Фегули, който изтърпя наказанието си от три мача в Лигата. Евер Банега игра пълни 90 минути срещу Ягостера за купата и се очаква също да почне сега от самото начало. Матьо, Каналес и Пиати са в лазарета. Жонас и Солдадо ще действат заедно в атака.
Атлетико Мадрид: Наставникът Диего Симеоне може да разчита на всички свои играчи преди пътуването до Валенсия. Фалкао, който вкара два гола на полуфинала за Лига Европа срещу Валенсия миналия сезон ще бъде голямата заплаха и сега.
Статистика:
Атлетико е в серия от 13 поредни победи. Поредицата включва мачове от Примера, Лига Европа, финала за суперкупата на Европа и турнира за купата на Краля.
Валенсия вкара поне по 2 гола в 7 от последните си 8  домакински мача в Примера.
Атлетико спечели последните си 8 мача от Примера.
Валенсия е 7 мача без равенство в първенството.
Един срещу друг:
77 са мачовете между двата отбора на "Местая" за първенство. Валенсия е с 41 победи срещу 18 на Атлетико. Равенствата са 16.
Последните 3 мача между съперниците на "Местая" във всички състезания завършиха с "под 2,5 гола".
Прогноза:  Двубоят ще бъде изключително тежък, тъй като Валенсия вече няма накъде да отстъпва в класирането, а Атлетико пък ще защитава първата си позиция. Твърде вероятно е да станем свидетели на ниско-резултатен мач и в крайна сметка на равенство.     
Знак: Х

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fearcho
03.11.2012 16:31

Селта няма да вкара на Барса не и днес! *smile*

madridd011
03.11.2012 14:40

Меската няма да направи нищо,Селта побеждава с минимална победа.

Vanko2207
03.11.2012 14:56

Да бе, аз пък съм президента...

kalchy
03.11.2012 13:57

Мале Меската може и повече от 3 да вкара за сина си *smile*

catalan
03.11.2012 13:41

Селта като гост имат от 4 мача 4 загуби.

killerstash__
03.11.2012 12:08

Хахааа,не знам дали Селта ще вкара,но знам,че Меси им е писал минимум 3 :І *lol*

Sir_Alberto
03.11.2012 12:37

И аз съм сигурен че Меси ще им скъса мрежата, дано посвети головете на сина си !!!

kris_666
03.11.2012 12:06

Според мен Селта няма да вкара на Барса.. 5:0 според мен *smile*