Топизборът на уикенда

09:30
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, с началото на по-популярните футболни първенства Winner.bg и Георги Сотиров стартират нова рубрика, наречена "Топизборът на уикенда" . Рубриката ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани всека петък вечер на основната страница на сайта.

Подборът на предложенията ще бъде извършван от специалиста на сайта, Георги Сотиров, като целта на рубриката ще бъде да предоставя актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители и при техния подбор на срещите през уикенда. Ще бъдат предлагани срещи, които предварително са съпоставени и подбрани след сравнението им с други. Рубриката ще има консултативен характер и ще цели да провокира личната преценките на читателите. В нея ще можете на намерите и една отлична съпоставимост между коефициент и риск, като за тази цел рубриката няма да се ограничава само до прогнозирането на срещите със знак, а и с други предлагани опции.


Статистика:
27 октомври: 7 познати от 10 предложени мача - 70% познаваемост

Топ прогнози за събота, 03 ноември:

Англия, Премиършип



Два от най-резултатните тима през последната седмица си дават среща в началото на новия кръг в английското първенство. Тук обаче статистиката сочи, че не винаги когато Манчестър Юнайтед е домакин на топчиите срещите са доста резултатни. Това ме кара да предпочета тук домакинската победа, която изглежда и крайно логична. Червените дяволи определено се намират във възходяща форма, а в последните си 10 домакинства на Арсенал са записали 8 победи. Домакините почти са се класирали за следващата фаза на Шампионската лига и това допълнително ще ги мотивира да не пестят сили за следващия мач с Брага, а да спечелят тази среща на всяка цена.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Русия, Висша лига




Домакините са един от най-слабите тимове в елита и трудно биха затруднили тим като Рубин. Всички по-големи клубове, а и не само те, които гостуваха тук си тръгнаха с победи. Рубин записа 3 победи и 4 загуби до тук като гост, но всички му поражения бяха от водещите клубове. ЦСКА, Локомотив и Спартак Москва бяха тимовете, които победиха като домакини Рубин, а по-скромните тимове загубиха от гостуващия тим от Казан. Отборът на Мордовия записа 7 поражения в последните си 10 срещи и това сякаш казва всичко за нивото на отбора. Рубин е част от ядрото на руския клубен футбол и предвид завидните инвестиции, които се правят, е длъжен да се пребори за международно участие и следващия сезон. Това минава през редица победи, а опоненти от нивото на настоящия би следвало да бъдат побеждавани много леко.
Прогноза: 2, сигурност: 9/10

Хърватия, Първа лига




При направените сериозни инвестиции преди началото на сезона играчите и ръководството на Риека са задължени да класират клуба на едно от челните места в таблицата и да си осигурят международни изяви. В предишното си домакинство Риека изпусна победата след като водеше в резултата, но навакса с три точки във визитата си на Задар след това и така остана с всички шансове за атака на горната част на таблицата. Днешният й съперник НК Загреб е един от най-ниско стойностните тимове в елита и липсата на победа в гостуванията му до тук затвърждава това. Гостите са с най-слабата гостуваща атака и защита, и трудно ще съумеят да си тръгнат непобедени от тази визита на амбициозен отбор като Риека. НК Задар вече загуби веднъж като домакин в началото на сезона от този противник и днес би следвало да последва същата развръзка.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Германия, Първа Бундеслига




Само до преди няколко години тази среща би означава едно голямо дерби в европейския футбол, но не и днес. Борусия Дортмунд превърна домакинския си стадион в истинска крепост и почти никой тим от Бундеслига не успява да отмъкне нещо от него. Шалке успя да се възползва от една от малкото грешки на дортмундци и в последното си гостуване победи Борусия. Следващата домакинска издънка на вестфаленци едва ли ще бъде скоро, предвид постоянството с което са белязани техните изяви на домашна сцена. Щутгарт не е губил последните си 3 визити на Борусия и в последните си 4 мача към момента няма поражение, но ако домакините искат да догонят Байерн в битката за титлата не би следвало да допускат наивни грешки вкъщи. Те са показали, че се справят по блестящ начин в домакинските си срещи пред морето от фенове и това превръща този мач в топзибор на уикенда от Бундеслигата.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Испания, Примера дивисион




Тук ставката за домакинска победа определено не си заслужава риска, но опцията за поне 3 попадения в мач изглеждат добра алтернатива. След първото си домакинство за сезона, в което Малага завърши реми 1:1 с Майорка, всички останали срещи домакините, освен че ги спечелиха, то непременно го направиха в мачове в които имаше поне по 3 попадения. Райо Валекано се очерта като тимът на оувърите в Испания, като в момента е в серия от 4 поредни срещи с опцията за над 2,5 гола, а и във всичките му гостувания до тук паднаха поне по 5 попадения, ако изключим първото му гостуване на Бетис, което той спечели с 2:1. Малага има след броени дни решителна среща в Шампионската лига с Милан навън и по-скоро мислите ще бъдат насочени към нея, като така ниската концентрация на домакините и ниската дисциплинираност на гостите би трябвало да доведат до доста попадения в срещата между тях.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 7/10

Гърция, Суперлига




Тежката програма направи така, че Атромитос до момента да има домакински показатели 1-1-1, но въпреки това да се намира доста близо до челото. При така създалата се ситуация в гръцкия футбол няма да е пресилено, ако се констатира, че Атромитос е един от 4-те най-силни тима в страната към момента. За това свидетелства и фактът, че домакините имат само едно поражение от началото на сезон и то от Олимпиакос с 0:1. Гостите са с ограничен потенциал и са част от елита само и единствено благодарение на силните си домакински изяви. От години Пантракикос имат проблеми и в огромна част от визитите си падат, като днес те едва ли ще направят изключение. От 4 визити от началото на сезона Пантракикос загуби 3 и победи само Левадиакос с 3:0 при доста съмнителни обстоятелства. Двата тима играха преди един сезон две срещи като Атромитос спечели и двете и отбеляза по три гола във всяка една от тях, а днес ще е изключителна изненада, ако не победи колебливите си гости. Атромитос е атински тим и това допълнително ще респектира скромния тим на Пантракикос.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Франция, Лига 1




Изглежда, че в Пари Сен Жермен налучкаха ваксата и след колебливото начало на кампанията в домакинските си срещи сега се намират в серия от 3 поредни домакински победи и то без допуснат гол. Въпреки, че след дни те ще домакинства и на Динамо Загреб в Шампионската лига, това едва ли ще окаже какво и да било влияние върху тази среща. Смело може да се каже, че Сент Етиен е по-стойностен тим от Динамо в сегашния му вид и е логично по-голяма част от усилията на домакините да бъдат насочени към тази среща. Последния случай, в който Сент Етиен си тръгна с точка от Париж, беше през 2008 година, но сега при настоящата амбициозна програма на домакините е почти изключено да измъкне нещо. Гостуващият тим е без основния си стрелец, а опцията за гол на Ибрахимович в този мач по което и да е време, също изглежда примамлива.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Турция, Суперлига




Фенербахче загуби срещата си в началото на седмица от Анталияспор при доста странно движение на коефициента за победа на гостите няколко часа преди началото на мача. Това обаче задължава гостуващия тим бързо да компенсира точковия си актив и то с пълен актив. Сериозната селекция на гостите също ги принуждава да започнат да печелят и в крайна сметка да се класират на място означаващо участие под една или друга форма в Шампионската лига следващия сезон.Ахисар Беледиеспор е най-слабият домакин, като няма победа у дома от началото на сезона и е отбелязал само един гол. Фенербахче няма победа навън до момента, но това се очертава да бъде едно от най-лесните му гостувания и е крайно време тимът да вземе три точки и да се намеси в битката за челните места. При толкова голям избор от мачове в днешния ден Фенербахче ще изкуши доста по-малък брой играчи да им се доверят в сравнение с мача в понеделник, което ще улесни драстично начина по който тук знака за победа на гостите ще се реализира.
Прогноза: 2, сигурност: 9/10

Италия, Серия "А"




Домакинските срещи на посредствени съперници като днешния се оказват отлична стратегия за подкрепа на Милан при сегашната ситуация. Тимът изпитва сериозни затруднения в игрови план, но поне до тук се справя с лекота в домакините си срещи на тимовете, които са му съседи в таблицата. Киево е може би най-желаният съперник за червено-черните към настоящия момента. Гостите имат 4 поражения от 4 визити и са отбелязали само едно попадения навън. Освен това Милан се намира в серия от 11 поредни победи над летящите магарета и ако иска и догодина да участва в международните клубни турнири, посредством определено класиране в първенството, е длъжен да набира точки. При сегашното класиране на Милан е просто излишно да се правят сметки и да отдава значение на мача от Шампионската лига, който му предстой след дни. Само победи ще помогнат на Милан отново да си върне разклатеното доверие към него.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Австрия, Бундеслига




Голямото предимство на Ред Бул Залцбург, че тимът рано отпадна от европейските клубни турнири, не беше използвано по най-добрия начин и отборът не направи така, че да се откъсне пред конкурентите си за първото място. Въпреки това Залцбург е най-богатият тим в Австрия и постоянен претендент за титлата, независимо какво се случва в клуба. Тимът нямаше поражение в 9 поредни срещи преди в последния кръг да загуби визитата си на Рапид Виена и така да отстъпи водачеството си. Днес тимът има наглед лесна задача и може много бързо да се опита да си върне първото място в класирането. Адмира Вакер има само едно победа от началото на сезона, а тимът загуби последните си две визити на този стадион. Интересен факт е, че последната победа на Адмира като гост беше през месец юли с резултат 2:1 срещу последния тим в таблицата Вакер Инсбрук, който е последен и сега.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
03.11.2012 13:47

Много трудни мачове е избрал Сотиров , лично аз съм гледал всичките и определено не мога да кажа , че всички са мачове "бетон" ... Арсенал има потенциала да обърка сметките на Юнайтед , заради тежките им мачове с Челси ! В руското първенство когато фаворитите са гости никога нищо не се знае , особено Рубин , който в момента е далеч от върха , но там може би е по - добър избор ! Риека ще води тежка битка за местата за Лига Европа и посреща опашкар , който обаче се намира в мног добра форма , а в Хърватска битката за спасение понякога изпреварва дори битката за титлата . Това може би е най - добрия избор но пак си е за едно на ум ! На Борусия предстои изключително важен мач в Шампионската лига , а Щутгарт е класен състав , миналата година направиха 4-4 в Дортмунд , така че 1 на ум и тук !! Малага би трябвало да спечели с лекота , но това не означава , че не могат да бия с 1-0 или 2-0 все пак имат важно гостуване на Милан , което ако не загубят , може да им подпечата участието в следващия кръг , но все пак мисля че не могат да изпуснат този мач , въпроса е дали няма да спестят сили !! Атромитос би трябвало да спечели , но гръцкото определено не е сред любимите ми за залагане първенства , сигурен съм , че не само на мен !! ПСЖ посреща отбор в страхотна форма - Сент Етиен и тук може да се получи завързан мач като на Юнайтед и Дортмунд !

joseph_Macg
03.11.2012 11:41

Манчестър Ю х
Юве х
Бирмирган 1
Гладбах 1
Успех *beer*