Байерн ще спечели Класиката, победи и за Шалке 04 и Дортмунд

19:33
Байерн ще спечели Класиката, победи и за Шалке 04 и Дортмунд
Сериозно подобрение миналия уикенд – 7 познати прогнози от общо 11. Изключително силно начало – X2 на Аугсбург Хамбургер, победата на Борусия Дортмунд във Фрайбург, както и по два познати знака на Майнц 05 Хофенхайм (1 и над 2.5 гола) и Гройтер Фюрт Вердер Бремен (гол/гол и X). Всъщност единствената издънка в първите пет мача дойде от Шалке 04, който би само с един гол разлика Нюрнберг (но имаше доста положения да спечели с повече). В неделя познах и победата на Щутгарт над Айнтрахт Франкфурт, но Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах шокираха не само мен, но и Байерн Мюнхен и Хановер 96.

Петък, 2 ноември
21:30 часа: Айнтрахт – Гройтер Фюрт

Въпреки че взе две точки в два кръга Фюрт пак е на последно място в класирането, без сериозен изглед това да се промени. Все пак обаче франките имат пет точки в гостувания до момента, а преди две седмици измъкнаха 3:3 във визита на Хофенхайм. Айнтрахт изглежда започна да изпуска парата след силното начало, но все пак двете поражения в последните три кръга дойдоха навън. От друга страна орлите нямат суха мрежа на свой терен, което дава шанс за висока резултатност. Което изглежда и по-добър избор, защото е с по-висок коефициент от чистата единица. Още повече единият от титулярните централни защитниците – Карлос Самбрано - е контузен и ще бъде заменен от Демидов. Дефанзивните халфове Роде и Швеглер са под въпрос, от което Айнтрахт може да страда доста, защото Ланиг не е тяхното ниво.
Прогноза: над 2.5 гола, гол/гол

Събота, 3 ноември
16:30 часа: Борусия Дортмунд - Щутгарт

Планът пред Борусия е ясен – победи в следващите четири мача в елита, за да може преди гостуването на Байерн в Мюнхен преднината на баварците да не станала още по-сериозна. И жълто-черните ще се концентрират сериозно върху Бундеслигата, защото в Европа се нуждаят от още само една победа, за да продължат на елиминациите. Щутгарт спечели последните си две гостувания, при това без да допусне гол, но тази серия не може да продължава още много дълго. В миналия кръг срещу Айнтрахт швабите показаха доста слабости в отбрана, а Борусия наказва подобни грешки. Ройс и Кел се връщат в стартовия състав, след като почиваха за Купата, а Юрген Клоп е оптимист и за това, че Хумелс ще може да започне, след като игра само едно полувреме срещу Аален. За гостите проблеми с различни травми имаха Сакай и Таски, но се очаква те да бъдат титуляри в отбрана.
Прогноза: Борусия (-1)

16:30 часа: Борусия МьонхенгладбахФрайбург
Един от най-трудните мачове за прогнозиране и то заради непостоянството на Гладбах. Преди седмица тимът на Лусиен Фавр обърна за десет минути Хановер от 0:2 до 3:2, но в сряда загуба от Фортуна за Купата. По същото време Фрайбург отстрани лидера във Втора Бундеслига Айнтрахт Брауншвайг като гост, а и все пак южняците не играха никак лошо срещу Борусия Дортмунд, макар че загубиха с 0:2. В предишната си визита тимът на Кристиан Щрайх надви Волсфбург с 2:0, за да запише рядък успех навън, но трети пореден ми се струва съмнителен. Оливер Зорг и Матиас Гинтер не играха през седмицата и са под въпрос, като ако не се възстановят, Фрайбург ще излезе с Хеденщад и Кърмаш в отбрана. Очакват се и ротации в атака, където Фрайс ще замени Геде.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Хановер 96Аугсбург

Хановер вече в четири поредни мача в елита няма победа и е крайно време да сложи край на тази серия. Още повече Аугсбург е отбор, който допусне ли първи гол, не знае как да го върне. А домакините разполагат с играчи, които знаят как да бележат. През седмицата северняците се нуждаеха от дузпи, за да се справят с Динамо Дрезден, а пък Аугсбург надви с 1:0 Пройсен Мюнстер, за да изтрие спомените от загубата от Хамбургер с 0:2 миналия петък. Мохамед Абделауе е готов за игра, но ще остане резерва, а пък Шулц може да замени Рауш по левия фланг на отбраната. Проблемите, които имаше Маркус Вайнцирл в началото на сезона с контузени играчи отшумяват и той вече може да разчита на корейския плеймейкър Джа-Чеол Коо и на нападателя Саша Мьолдерс, но е малко вероятно някой от тях да е титуляр.
Прогноза: 1

16:30 часа: Нюрнберг – Волфсбург
Двата отбора са съседи в дъното на класирането с по осем точки, но са в различна форма. Франките не са печелили вече в шест опита, в които стигнаха само до точка, докато вълците, след уволнението на Феликс Магат записаха две поредни победи. А и изглежда решиха проблема с вкарването на голове, след като нанизаха шест за 180 минути игра, при положение, че преди това бяха в серия от близо 450 сухи минути. Нюрнберг обаче има проблем в атака и вече в четири поредни мача няма попадение. Заради това се очаква Дитер Хекинг да направи промени и Полтер може да е титуляр, заедно с Есвайн. Разбира се, все някога ще дойде край на сухия период, но по-вероятно е да станем свидетели на ниско резултатен двубой.
Прогноза: под 2.5 гола

16:30 часа: ХофенхаймШалке 04
Както писах и миналата седмица, най-големият проблем за Хофе е нестабилната отбрана – 20 инкасирани гола до момента. Логично, когато южняците се изправят срещу тимове, които знаят как да атакуват, идват и проблемите. А Шалке 04 попада точно в тази графа. Серията от четири поредени победи в елита изведе кралскосините на второ място в класирането, на четири точки от Байерн и тимът на Хууб Стевенс е наясно, че този кръг разликата може да стане дори още по-малка. Но пък от друга страна тази поредица все някога трябва да спре, а и само след дни е по-важният мач – домакинството на Арсенал в Шампионската лига, където победа класира тима от Гелзенкирхен напред. След ротациите за Купата Хууб Стевенс ще заложи отното на най-доброто, с което разполага и връщащите се след контузии Дракслер и Пападопулос ще останат резерви. Шалке е фаворит да спечели, но този знак не би трябвало да е от твърдите в прогнозите. Още повече Хофенхайм има само две загуби в осем мача срещу този съперник.
Прогноза: 2

19:30 часа: Хамбургер – Байерн
Преди седмица Байерн най-накрая загуби и в Германия, като факторите бяха различни – отсъствието на Рибери и Робен, слабият мач, макар и първи такъв през сезона, на Томас Мюлер, както и огромният късмет, който имаше Байер Леверкузен. Сега предстои една от Класиките в Германия – Севера срещу Юга, но този мач може да е по-лесен за състава на Юп Хайнкес. Причината е, че HSV играе доста пасивно и позволява на съперника да разиграва и да атакаува. А това не е добра рецепта срещу Байерн. Всъщност, тя нямаше да проработи и срещу Борусия Дортмунд, ако шампионът бе вкарал положенията си. Но жълто-черните не го направиха, а Хамбургер стигна с три удара до три гола. Разбира се, не трябва да се подценяват традициите в този сблъсък, защото въпреки проблемите си, Хамбургер не е губил в пет поредни домакинства от баварците. Мачът за Купата с Кайзерлсаутерн едва ли ще окаже влияние, защото там играха предимно резерви, но Робен показа, че е готов за титулярно място. Рибери също се завръща, както и Кроос. В мачовете на HSV този сезон рядко има много голове, така че може да се пробва и под 2.5 гола – коефициентът е по-висок, отколкото този за двойка. Още повече се очаква Торстен Финк да заложи на доста дефанзивна тактика, включваша Бадель, Ринков и Арслан зад Ван дер Ваарт.
Прогноза: 2

Неделя, 4 ноември
16:30 часа: Байер Леверкузен – Фортуна Дюселдорф
След победата в Мюнхен, Леверкузен подцени Арминия през седицата и трябваше да играе продължения за Купата. Но все пак тимът на Сами Хюпия продължи напред, а сега за подценяване няма да има място, защото на дневен ред е дерби. Фортуна вече спечели едно такова през седмицата, след като изхвърли Гладбах от втората по сила надпревара в Германия, но е съмнително дали отборът ще има сили за още един такъв мач в разстояние само на няколко дни. Още повече на фона на 12-те допуснати гола в последните четири срещи в Бундеслигата. Финк е наказан и той ще бъде заместен от Ламберц, а Нандо Рафаел, който вкара победния гол в сряда, пак ще остане резерва.
Прогноза: 1

18:30 часа: Вердер – Майнц

Без да вдига много шум, Майнц взе 10 точки в четири кръга и се изкачи до шесто място в класирането. Бременци са 11-и, но при победа ще задминат своя съперник. Зелените се справиха по отличен начин в последното си домакинство и разбиха Гладбах с 4:0, но пък червените нямат загуба този сезон като гост, от отбор от тяхното ниво (изключвайки пораженията в Мюнхен и Гелзенкирхен). В предишната си визита те бяха много близо до трите точки в Леверкузен, а преди това се справиха с Волфсбург. Трудно е да се каже кой ще спечели, но изглежда сигурно, че ще има голове. Ако искате знак – пробвайте хикс.
Прогноза: гол/гол, над 2.5 гола

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация