Лесни победи за Атлетико и Реал Мадрид

09:02
Лесни победи за Атлетико и Реал Мадрид
Неделя, 28 октомври
17:00 часа: Леванте – Гранада
В миналия кръг
Леванте взе блестяща победа на терена на Хетафе и по този начин се изкачи на седма позиция в класирането. Победното попадение в южен Мадрид отбеляза Мичел три минути преди края. През седмицата, тимът от Валенсия надигра без проблеми Твенте с 3:0 като точни бяха отново Мичел и Педро Риос на два пъти. Гранада допусна поражение от Сарагоса в един мач, който се разви възможно най-нещастно за тима от Андалусия. Домакините получиха два гола още през първото полувреме, а опорният халф Ириней получи червен картон в 72-рата минута и така устремът за обрат бе прекратен.
Новини около съставите:
Леванте: Срещу Тевенте не играха Хуанфран, Хосе Баркеро, Набил Ел Жар и Обафеми Мартинс, които сега са готови да дадат своя принос. Централният защитник и капитан Байестерос е наказан и така Ектор Родас ще продължи да партнира на Наваро в центъра на отбраната.
Гранада: Халфовете Хайме Ромеро, Фран Рико и Хасан Йебда са контузени. Наказан е друг полузащитник Ириней, така чепроблемите са в средата на терена.
Статистика:
Леванте спечели пет от последните си 6 мача в първенството.
Последните три мача на Гранада завършиха с „оувъри”.
Леванте е без равенство от 7 поредни срещи в Примера.
При последното си гостуване Гранада прекъсна серията си от 7 поредни загуби навън, като спечели на терена на Майорка.
Един срещу друг:
В мача от миналия сезон тук, Леванте спечели с 3:1 с головете на Аруна Коне, Вало и Хави Торес, като нито един от тях няма да е терена в предстоящият мач.
Прогноза: Ливанте лети на крилете на етусиазма и ще срещне до голяма степен разколебан съперник. Малко рисковано е да се търси победа на домакините след силните им резултати напоследък, но пък Гранада не е съперник, който може да създаде кой знае какви проблеми.
Знак: 1

18:50 часа: Атлетик Билбао – Хетафе
В миналия кръг
Атлетик падна при визитата на Валенсия, като допусна гол в края на мача. Без съмнение баските заслужаваха точката на „Местая”, но уви. Загубата в първенството явно се отрази върху насторението на отбора и в Лига Европа бе регистрирано ново поражение – 1:2 от Лион. Хетафе също загуби, но като домакин на Леванте. Тимът на Луис Гарсия не игра лошо, но се забелязаха слабости в дефанзивен план, които по принцип не личаха през сезона до момента.
Новини около съставите:
Атлетик Билбао: Извън групата със сигурност остава наказаният Андер Ерера. Други сериозно проблеми в лагира на домакините няма.
Хетафе: Най-изявеният играч Абдел Барада се връща от наказание, докато халфът Мичел и защитникът Алексис отново са на линия след травми.
Статистика:
Атлетик не допусна гол във вратата си в шест от последните осем домакински срещи.
Хетафе вкара поне по един гол в последните си четири гостувания в Примера.
Един срещу друг:
Двата отбора имат общо 8 мача на „Сан Мамес”. 4 победи за Атлетик, срещу две за Хетафе и две равенства.
Атлетик не допусна гол в 5 от последните 7 мача с Хетафе като домакин във всички състезания.
В последните три мача между двата отбора във всички състезания се получиха равенства.
Прогноза: Атлетик няма накъде да отстъпва повече и победата срещу Хетафе е наложителна. Гостите са корав отбор, но много трудно ще се измъкнат „сухи” от това гостуване.
Знак: 1

20:45 часа: Атлетико Мадрид – Осасуна
В миналия кръг
Атлетико спечели гостуването си на Реал Сосиедад и по този начин остана на върха в класирането, заедно с Барселона. Столичани се измъкнаха с трите точки благодарение на попадението на Фалкао в 90-тата минута. През седмицата Атлетико стигна до 11-тата си поредна победа във всички състезания като надигра Академика Коимбра с 2:1. Осасуна направи 0:0 с Бетис и остава с една победа от началото на шампионата. Памплонци имаха своите шансове, но не успяха да ги раелизират и положението им в дъното на таблицата естествено е доста затруднено
Новини около съставите:
Атлетико Мадрид: В състава се очаква да се върнат цели седем от титулярите, които бяха останали извън групата в мача за Лига Европа. Единствено Арда Туран е под въпрос, други проблеми няма.
Осасуна: Вън от групата оставата двамата титулярни крайни защитници. Марк Бертран е контузен, а Дамия е наказан.
Статистика:
Атлетико е в серия от седем поредни победи в Ла Лига.
Домакините вкарват поне по два гола в последните си 5 мача на „Калдерон”
Осасуна загуби последните си 4 мача навън.
Един срещу друг:
На „Калдерон” двата отбора имат 32 мача. 23 са победите на Атлетико, срещу 5 на Осасуна и 4 равенства.
Столичани спечелиха 4 от последните 5 мача с този съперник.
Атлетико няма поражение от Осасуна от 5 поредни срещи във всички състезания.
Прогноза: Атлетико не е правил такъв великолен старт на сезон от средата на 90-те, когато под ръководството на Антич в крайна сметка спечели дубъла в Испания. С Фалкао и останалите класни играчи в настроение и форма, трудно хората на Мендилибар ще успеят да се противопоставят.
Знак: 1, над 2,5 гола

22:30 часа: Майорка –Реал Мадрид
В миналия кръг
Майорка записа третата си поредна загуба на терена на Севиля, като този път падна с 2:3. Реал Мадрид спечели без особени проблеми домакинството си на Селта като головете отбелязаха Игуаин и Кристиано Роналдо от дузпа. През седмицата, обаче тимът на Моуриньо отстъпи в Шампионската лига на Борусия в Дормунд.
Новини около съставите:
Майорка: Емилио Нсуе се завръща след наказание. Мексиканецът Дос Сантос дебютира в миналия кръг след дълго лечение на контузия и сега се очаква да бъде до нападателя Томер Хемед в схемата на домакините. Халфовете Жоао Виктор, Хави Маркес, защитникът Нунес и нападателят Алваро няма да играят и в тази среща поради травми.
Реал Мадрид: Защитниците Коентрао, Марсело и Арбелоа продължават лечението си. С травма е и Сами Кедира, който се завърна в игра срещу Борусия, но пак е с проблеми. Вероятно той отново ще бъде заместен от Модрич. Игуаин се очаква да започне титуляр вместо Бензема, който игра в Германия.
Статистика:
Реал спечели 10 от възможните 12 точки на разположение в лигата.
Майорка е серия от три поредни загуби и в последните пет мача запази само веднъж вратата си без гол.
Реал загуби 2 от 4-те си визити през този сезон.
Тимът на Моуриньо е без загуба в 29 от последните си 31 мача в Примера.
Един срещу друг:
От 27 мача в Примера на които Майорка е бил домакин, островитяните имат 5 победи срещу 14 на Реал Мадрид. Осем пък са равенствата в тези двубои.
Изминаха 7 поредни домакинства във всички турнири от последната победа на Майорка над Реал.
Реал спечели 5 от последните 6 мача с Майорка във всички състезания.
Реал е в серия от 3 поредни победи над този съперник.
Прогноза: Тимът на Майорка започна отлично сезона, но след това си пролича липсата на дълга скамейка и това затормозява избора на наставника Капарос. За да се възстанови от болезненото поражение в Дормунд, тимът на Моуриньо няма друга алтернатива,освен пълна мобилизация и победа в този мач.
Знак: 2

Понеделник, 29 октомври
22:30 часа: Валядолид – Реал Сосиедад

В миналия кръг
Валядолид отстъпи при визитата си на Малага с 1:2, след като бе повел в резултата с гола на Манучо. „Виолетовите” не успяха да издържат за да вземат поне точка и допуснаха гол три минути преди края. Реал Сосиедад също загуби, но срещу Атлетико Мадрид като домакин. Баските се бориха храбро, но Фалкао ги наказа в секунди преди последния съдийски сигнал.
Новини около съставите:
Валядолид: Поради наказание срещата пропуска нападателят Манучо. Халфът Састре също е извън плановете.
Реал Сосиедад: Наставникът Филип Монтание няма проблеми с формирането на състава си за тази среща. Но самият той е наказан да не ръководи отбора си, поради невъздържано поведение по време на мача с Атлетико Мадрид.
Статистика:
Валядолид се разписва във всеки един от последните 4 мача, ала спечели само веднъж.
Реал Сосиедад загуби три от последните си четири срещи в Примера.
Сосиедад е 14 поредни мача без успех навън. В момента баските са в серия от пет загуби като гости между новия и стария сезон. Последната им победа далеч от „Аноета” е на 14 януари.
Един срещу друг:
Във Валядолид съперниците имат 35 мача в Примера. 19 победи за Валядолид, 11 равенства и 5 успеха за гостите.
Последната среща между двата отбора на този стадион в Примера бе през 2004-та и завърши 2:2.
Прогноза: Валядолид играе не лош футбол като за новак, но не умее да се възползва от създадените голови ситуации. Сега с оттъствието и на Манучо, който напоследък играе добре положението в атака ще се усложни. Вярно, е че Сосиедад няма победа от доста време насам като гост, но ми е трудно да повярвам, че тя ще дойде точно тук. Равенството обаче е доста интересен вариант.
Знак: Х, гол/гол
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Neooo_1995
28.10.2012 16:35

За Атлетико е ясно ,че без проблемно ще си вземат 3 точки и мисля ,че ще запазят суха мрежа.За мача с Майорка не съм много сигурен ,че ще е лесен имайки предвид ,че сме гости ,а и по принцип там играем трудно.Но дано да греша.АМ-Осасуна 2:0 - Майорка-РМА 1:3

tearsss
28.10.2012 15:49

Какви са тия ваши съмнения за Атлетико ? Никой няма да ги спре скоро бъдете сигурни.Отнасяме ги тия Осасуна с разлика !