Топизборът на уикенда

14:48
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, с началото на по-популярните футболни първенства Winner.bg и Георги Сотиров стартират нова рубрика, наречена "Топизборът на уикенда" . Рубриката ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани всека петък вечер на основната страница на сайта.

Подборът на предложенията ще бъде извършван от специалиста на сайта, Георги Сотиров, като целта на рубриката ще бъде да предоставя актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители и при техния подбор на срещите през уикенда. Ще бъдат предлагани срещи, които предварително са съпоставени и подбрани след сравнението им с други. Рубриката ще има консултативен характер и ще цели да провокира личната преценките на читателите. В нея ще можете на намерите и една отлична съпоставимост между коефициент и риск, като за тази цел рубриката няма да се ограничава само до прогнозирането на срещите със знак, а и с други предлагани опции.


Статистика:
20 октомври: 6 познати от 10 предложени мача - 60% познаваемост

Топ прогнози за събота, 27 октомври:

Франция, Лига 2

15:00: Монако – Нант
Монегаските стартираха сезона с три поредни домакински победи, но след това в три поредни срещи завършиха реми на своя стадион и така оформиха домашните си показатели на 3-3-0. Нант е един от конкурентите на Монако за местата даващи право на промоция, но тимът изпитва сериозни слабости при изявите си по чуждите стадиони. Последната победа на Нант като гост датира от средата на месец Август, което е показателно за констатираното от мен. Монако превъзхожда всички съперници в тази дивизия във всяко едно отношения и изглежда въпрос на време тимът да се завърне в елита. Ново стъпка на победния път на домашна сцена и то срещи пряк конкурент изглежда ще затвърди още повече високите цели на домакините.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

България, "А" група

16:00 часа: Черно море – Локомотив София
Черно море в пословичен с лошите си условия за футбол, които предлага на гостуващите тимове във Варна, но пък е стабилен в домакинските си срещи. Предвид точковия си актив домакините в тази среща следва да бъдат доволни само от евентуални три точки в актива си. Локомотив София обаче не е лесен за преодоляване, предвид защитния футбол, които тимът предлага във всичките си срещи от началото на сезона. Локомотив също има нужда от точки. Столичани са отбелязали само един гол във всичките си визити до тук, а моряците в пет домакинства са отбелязали едва три попадения, като в последното си те вкараха две от тях. Предвид, че коефициентът за много вероятната опция тук за под 2,5 гола се доближава до този за домакинска победа, която не изглежда толкова лесно достижима, препоръчвам избора на опцията за най-много две попадения в тази среща. Три от последните четири срещу между тези съперници завършиха с опцията за под 2,5 гола, а само в един от четирите мача и двата тима успяха да отбележат попадения.
Прогноза: Под 2,5 гола, сигурност: 8/10

Германия, 1.Бундеслига

16:30 часа: Фрайбург – Борусия Дортмунд
Ротацията в състава на Борусия за тази среща изглежда неизбежна, но въпреки това тимът е просто задължен да вземе три точки. Изоставането от Байерн в битката за шампионската титла изглежда огромно към този момент, но първенството е в начална фаза. След победата в Шампионската лига през седмицата над Реал Мадрид, дортмундци вероятно ще хвърлят доста сили за нещо по-значимо на международна сцена. Но, ако те искат и следващия сезон да са част от най-комерсиалната футболна надпревара на Европа, са длъжни да си осигурят и адекватен точков актив, който да им позволи да финишират поне в топ 4 и отново да попаднат на пътя към групите. Борусия спечели последните си две гостувания на този съперник и при демонстрираната отличната форма на Левандовски, тимът изглежда готов за нова победа тук. Жълтите от Дортмунд пропуснаха по доста лековат начин победите в редица свои гостувания и е време да компенсират тези си пропуски.
Прогноза: 2, сигурност: 7/10

Англия, Чемпиъншип

17:00 часа: Кардиф – Бърнли
Кардиф изглежда респектиращ домакин с показатели 6-0-0 до тук. Доста от победите му обаче дойдоха трудно и след късни попадения. Така беше и през седмицата, когато домакините изоставаха в резултата с 0:1 срещу Уотфорд, но успяха да обърнат мача с последно попадение в продължението на мача за крайното 2:1. Интересен факт е, че тогава гостите бяха с два червени картона и играч извън терена поради контузия. Изглежда вече е дошло време късметът на Кардиф да свърши и тимът да изпита известни затруднения вкъщи и то срещи крайно смел съперник. Бърнли е истинска голова машина в последно време, когато става въпрос да се разписва навън. Тимът е отбелязал десет попадения в последните си четири гостувания, а в последните си 8 срещу с уелския си съперник има едва две поражения. Гостите играят доста разкрепостено и дори рисково в гостуванията си, което ги прави опасен съперник за всеки. Публиката в Уелс е доста взискателна и ще принуди нейния отбор да следва победата на всяка цена, а в подобна ситуация Бърнли вероятно ще има доста шансове да отбележи дежурните си попадения навън, въпреки негостоприемния стадион.
Прогноза: Х2, сигурност: 6/10

Гърция, Суперлига

17:15 часа: Левадиакос – Астерас Трополи
Тотална грешка в определените ставки за тази среща. Като фаворит е определен домакинския отбор на Левадиакос и то срещу тим, който смело може да се каже, че е сред четирите най-добри тима към момента в Гърция. Астерас има добри играчи и феноменален треньор, но тежката програма в първите кръгове направи така, че тимът да има само една победа във визитите си до тук, макар и срещу АЕК в Атина. Астерас гостува последователно на АЕК (който победи), ПАОК (загуби минимално с 1:2), Панатинайкос (равенство 0:0) и загуби от Олимпиакос в Пиреа с 0:1. Гостите обаче са със 100% домакински актив и така в момента се задържат на 4-та позиция в таблицата. Левадиакос направи прилична селекция, но ще задоволи само с битката за оцеляване, и срещу един от най-добрите тимове в страна е абсурдно да бъде приемана за фаворит. Време е Астерас да разкрие пълния си потенциал и навън, а Левадиакос записа четири загуби от седем официални срещи и сега ще се опита само и единствно да избегне поражението, което изглежда сложна задача.
Прогноза: 2, сигурност: 6/10

Русия, Висша лига

17:30 часа: Алания – Зенит
Ситуацията за Зенит е доста комплицирана. Тимът похарчи милиони за Хълк и Витцел, но е застрашен освен да отпадне от сегашното издания на Шампионската лига, да не се класира и за следващото й издания. За да не претърпи пълен крах клубът по отношение на класирането са нужни постоянство и пълни комплекти точки към актива след всеки кръг. Алания не би следвало да е пречка за тима на Спалети. Домакините срещнаха доста от водещите тимове в Русия от началото на сезона, като вкъщи те загубиха от всички тях, ако изключим изненадата от началото на сезона наречена Терек Грозни. Зенит е в серия от осем поредни победи над Алания, а последния път, когато тимът загуби във Владикавказ, годината беше 2002-ра. Обстоятелствата задължават гостите да действат решително, а те имат потенциал и са отлична форма, за да спечелят това гостуване. Ако играта на Зенит тръгне, консервативният тим на Алания може да загуби и с разлика в резултата.
Прогноза: 2, сигурност: 9/10

Испания, Сегуна дивисион

19:00 часа: Виляреал – Мирандес
Три поредни срещи за категорично най-силният тим в Сегунда дивисион без победа изглеждат адски много. Но в крайна сметка подобен спад във формата на Виляреал беше неизбежен, въпреки превъзходството й. Преди злополучната серия от три мача без победа жълтата подводница беше без поражение от началото на сезона и с пет победи от седем мача. Сега Виляреал приема един от основните фаворити за изпадане от групата, който е и с големи слабости в игрови план. Мирандес е предпоследен в таблицата с шест поражения от десет изиграни срещи и поне на хартия изглежда без шансове да вземе нещо в този кръг. Виляреал има невероятно класна селекция и бързо ще съумее да се завърне на победния път, а и съперникът е повече от удачен за това.
Прогноза: 1,сигурност: 9/10

Турция, Суперлига

19:00 часа: Галатасарай – Кайзериспор
В последните мачове на Галатасарай й се насъбраха доста негативни моменти. Тимът подцени последните мачове от първенството, предвид двете поредни домакинства, които му предстояха в Шампионската лига, но в тях успя да вземе едва една точка от румънския Клуж. Така тимът е доста близо до отпадане от престижния турнир, а и от европейска сцена. Съсредоточаването на сили в международните изяви направиха така, че сараите да вземат едва две точки в последните си три срещи от шампионата и да бъдат застигнати от редица тимове в борбата за първото място. Кайзериспор е неубедителен от началото на сезона като има пет загуби от осем мача, едва две победи и загуби три от четири възможни гостувания. Място за отстъпление от страна на домакините няма, а и Фатих Терим вероятно вече е преразгледал приоритетите пред отбора си от тук нататък и ще съсредоточи всички сили в местното първенство. Ставката тук не впечатлява, но носи огромна доза резон и сигурност.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Англия, Премиършип

19:30 часа: Манчестър Сити  – Суонзи
Миналата година гражданите показа феноменална домакинска форма и със стабилни изяви във финалните си визити успяха да спечелят първенството. Сега перспективите пред Манчестър Сити изглеждат сходни, а гостуващият тим на Суонзи не би трябвало да се окаже труден съперник. Сити излиза сериозно мотивиран в тази среща след разочароващия мач срещу Аякс през седмицата, а и в очакване на дербито между Челси и Манчестър Юнайтед, което ще направи така, че един от преките му конкурентите за челните места да загуби точки. Суонзи спечели в първия кръг гостуването си на К.П.Р с 5:0, след което загуби и двете си следващи визити без дори да се разпише. Миналата година Сити победи тук този съперник с 4:0.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Франция, Лига 1

21:00 часа: Нанси – ПСЖ
Първият срещу последния във френския елит. ПСЖ освен, че е лидер, започна и да се изявява доста убедително в игрови план. Тимът записа пет победи в последните си шест мача в първенството и направи реми като гост на прекия си конкурент Олимпик Марсилия. Вярно е че тимът играе в сгъстен цикъл от мачове, но пък и треньорът Анчелоти има на разположение доста голям избор от играчи и то с завидни качества. За това гостуване само наличието на страховития за противниковите отбрани Ибрахимович би следвало да свърши работа за прибирането на трите точки. Нанси в последния кръг се добра до реми срещу Сошо вкъщи, но преди това беше в серия от шест поредни загуби. Нанси е черна котка за парижани, след като гостите нямат победа над този опонент от март 2009 година, а изминалия сезон загубиха и двете си срещи с него. Сега изглежда е дошъл моментът за разплата и ПСЖ  ще си го върне тъпкано на Нанси в момент, в който домакните се намират в особено затруднено положение.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

glimbo
28.10.2012 12:19

Сотиров , явно за тебе неделята не е в уикенда. Всеки път в топ изборът на уикенда всички мачове са съботни... днес к'во прайм ? Жулим бири? *smile*)

Rogue20
27.10.2012 20:37

е момчета, ако искате да печелите от еврофутбол, залагайте на обратното на Сотиров.. печалбата е гарантирана *lol*

dehumanization
27.10.2012 19:23

абе ти ако на еврофутбол или някаде другаде залагаш както прогнозираш - ти гол и бос ще ходиш бе . от глад ще умреш бе . лелеелеле нямам думи .

dehumanization
27.10.2012 19:21

АБЕ СОТИРОВ ти не разбра ли че не ставаш за нищо бе ? Ти даваш най умрелите прогнози на този свят бе . как не те е срам ? 20% успеваемост нямаш а прогнозираш . ти си срам за всички .

Strraxo
27.10.2012 18:24

Сити - Суонзи Прогноза: 1, сигурност: 9/10 хаха Сотиров Сотиров .

Deco_Sneijder
27.10.2012 16:26

Кат видях първата прогноза и си викам тая статия е писал Сотиров *lol* *lol* *lol* *lol*

luiz_lfc1
27.10.2012 16:12

Монако – Нант Прогноза: 1, сигурност: 9/10
55 минута падат 0:2 *lol*

cokmarata
27.10.2012 15:50

Пич..за Монако си дал 9 от 10 а гледам....че на полувремето резултата е 0:2..ако ти излезне 1ца съм те признал

zapalqnko0o
27.10.2012 15:13

на последната прогноза мисля , че сте искали да пише прогноза 2 *smile* иначе успех *lol*