Барса няма да има проблеми, шанс за доста хиксове

13:09
Барса няма да има проблеми, шанс за доста хиксове
Определено съботният ден се оказа по-успешен що се отнася до прогнозите за миналия кръг. Победите на Малага, Валенсия и гол-гол на Депортиво – Барселона бяха предвидени. В неделя познаваемостта спадна, като прът в моето колело сложиха тимовете на Сарагоса и Леванте, които победиха като гости. Равенството на Осасуна с Бетис също не влизаше в плановете. Все пак, победите на Атлетико Мадрид и Еспаньол отсрамиха заформящата се „кървава неделя”. В понеделник успехът на Севиля доведе общия резултат от кръга на шест познати от общо 10 прогнози. Нов кръг, нов късмет, а аз ви пожелавам попътен вятър.

Събота, 27 октомври
17:00 часа: Eспаньол – Малага
В миналия кръг
Макар и с танталови мъки Еспаньол успя да стигне до първата си победа за сезона, като победи с 3:2 Райо Валекано с два гола на Жоан Верду и попадение секунди преди края на уругваецът Стуани, който влезе като резерва. Малага продължава с отличното си представяне, след успеха си срещу Валядолид с 2:1. Трите точки не дойдоха лесно, защото Хоакин се разписа три минути преди края. През седмицата андалусци надиграха Милан в Шампионската лига с 1:0.
Новини около съставите:
Еспаньол: Вън от стартовия тим остава наказаният бранител Диего Колото. Друг защитник Хави Лопес е с травма и отпада. Раул Родригес ще продължи на десния фланг на защитата. Голяма е вероятността един от най-важните играчи – Серхио Гарсия да започне като титуляр, след като се върна от травма в мача с Райо и дори даде асистенцията за победния гол.
Малага: Савиола ще запази мястото си в атака, а Итура ще продължи да замества Тулалан в средата на терена. Левият бранител Начо Монреал е с контузия и е под въпрос, а същото важи и за крилото Диего Боенаноте.
Статистика:
Еспаньол не е запазвал вратата си без гол в 8-те мача от началото на първенството.
В 10 от последните 12 домакински срещи на Еспаньол в лигата се получиха „оувъри”.
Малага е с 1 загуба от началото на сезона в Ла Лига.
Един срешу друг:
Двата отбора имат 29 мача в Барселона. 15 победи за Еспаньол, 7 за Малага и 7 равенства.
В 14 от последните 17 мача срещу този съперник Еспаньол се получиха „оувъри”.
Малага спечели последните си 3 мача с Еспаньол.
Малага вкарва поне по 2 гола във всеки един от последните 3 мача с този съперник във всички състезания.
Прогноза: В лагера на Еспаньол са вдъхновени след първата победа за сезона, но сега задачата е доста трудна. Гостите са добре сглобен състав с голямо самочувствие и трудно ще се предадат. По-скоро мачът върви към равенство.
Знак: Х

19:00 часа: Бетис – Валенсия
В миналия кръг:
Бетис остана непобеден при гостуването си на Осасуна след като регистрира първото си равенство през този сезон. Здравата игра в средата на терена и в отбрана помогна на тима на Пепе Мел да се измъкне непобеден от трудния терен в Памплона. Валенсия надигра с 3:2 Атлетик, но мачът бе доста труден. Солдадо, Тино Коста и новото попълнение Нелсон Валед вкараха головете, като парагваецът се разписа в самия край на срещата. През седмицата „Лос Че” се разправиха с нашумелия тим на БАТЕ в шампионската лига с хеттрик на Солдадо.
Новини около съставите:
Бетис: Новините са само положителни. Марио се завръща в сърцето на отбраната след като изтърпя наказанието си. В центъра на полузащитита, пък отново ще бъде изтърпелият санкцията си Бенят.
Валенсия: Сама Каналес е все още в лазарета. Софиен Фегули пък продължава да търпи наказание. Партньор на Солдадо напред ще е Жонас, а Тино Коста се връща по-назав в полузащитната формация, като до него се очаква да е Фернандо Гаго.
Статистика:
Бетис редува победи със загуби от 4 домакинства насам.
Валенсия не се разписа в 7 от последните си 8 гостувания.
Валенсия е губил на полувремето и в крайния резултат в 5 от последните 7 визити в Ла Лига.
Валенсия загуби 6 от последните си 7 визити.
Един срешу друг:
В Севиля съперниците имат 46 мача за първенство. 21 са победите на Бетис, 14 равенствата, а успехите на Валенсия тук са 11.
Валенсия спечели 4 от последните си 6 гостувания на Бетис във всички състезания.
Прогноза: Бетис заслужава уважение заради представянето си до момента, но срещу себе си севилци имат много сериозен съперник. Въпреки това домакините имат големи шансове да се справят с него. Във Валенсия играят на два фронта и това няма как да не се отрази.
Знак:1Х

21:00 часа: Селта – Депортиво Ла Коруня
В миналия кръг:
Селта нямаше съпротивителни сили при визитата си на Реал в Мадрид с 0:2. Въпреки, поражението в определени периоди, макар и кратки тимът показа, че разполага с потенциал. Депортиво имаше среща с другия град – Барселона. Депор загуби с 4:5, като двубоят на Риасор бе едно от украшенията на сезона до момента. Поражението бе четвърто поредно в Примера.
Новини около съставите:
Селта: Единственият контузен е полузащитникът Начо Инса, който не игра и в миналия кръг. Въпреки че изрази недоволството си от смяната в мача с Реал, Яго Аспас ще продължи да води нападението.
Депортиво: Коломбийският халф Агияр е с травма и отпада. Пици се очаква да се върне в състава, за да помогне на атаката. Капитанът Мануел Пабло е готов след контузия и може да играе като десен защитник.
Статистика:
Селта завърши наравно през първите полувреме и спечели в крайния резултат в последните си 3 домакинства в Примера.
Депортиво няма победа в последните си 14 визити в елита.
Депор допуска поне по 2 гола от 4 мача насам в Примера.
Селта вкарва поне по 2 гола от 3 домакинства насам.
Един срешу друг:
Вече в 11 поредни издание на това дерби лиспва равенството.
В дербито на Галисия на „Балаидос” двата състава имат 30 срещи в Примера. Селта е с 14 победи, 9 са равенствата, а успехите на Депортиво са 7.
Депортиво спечели последните 2 срещи с този съперник, включително последнта тук на „Балаидос”. Преди това Селта бе в серия от 3 поредни срещи.
Прогноза: Дербито на Галисия е най-завързания мач от кръга. Селта играе добър футбол, а като домакин спечели три от четирите си ангажимента. Депортиво е притиснат до стената в серия от четири загуби и с една победа до момента. Гостите не са чащ толкова лош отбор, колкото показват резултатите. Воден и от старата максима за това, че трябва да се дава леко предимство на по-нискостоящия в класирането, когато става въпрос за дерби, аз заставам зад победа на Депортиво.
Знак: 2

23:00 часа: Райо ВалеканоБарселона
В миналия кръг:
Райо Валекано имаше нещастието да изпусне точката при визитата на Еспаньол, като получи гол в самия край на мача. Тичът от столичното предрадие игра силно, а головете за поражението 2:3 отбеляза заформящият се като лидер Лео Баптищао. Барселона показа, че колкото и гола да получи, все може да вкара един повече. Така каталунците върнаха спочените за „ерата Кройф” при победата с 5:4 на терена на Депортиво. През седмицата Барса победи с голям късмет Селтик с гола на Жорди Алба. Във въпросния мач тимът на Тито Виланона пак допусна гол.
Новини около съставите:
Райо Валекано: Жорди Амат нямаше право да играе срещу Еспаньол, ала сега се завръща в центъра на отбраната. Мануел Лабака е наказан, така че Алехандро Галвес ще продължи да действа в защита.
Барселона: Хавиер Масчерано е наказан, така че Бартра остава титуляр в защита, като назад отново ще бъде върнат Сонг. Фабрегас и Давид Вия трябва да се завърнат в състава, а Серхио Бускетс, който във вторник бе наказан сега е на линия. Пуйол, Алвеш, Куенка и Пике са все още с травми, като първите трима със сигурност отпадат, а за Пике има надежда да попадне в групата.
Статистика:
Райо допуска поне по 2 гола в последните си 3 мача в Примера.
Барселона вкарва поне по 2 гола в 24 от последните 26 мача в Примера.
Барса е в серия от 4 поредни успеха навън в Примера, като допусна гол във всеки едно от тях.
Един срешу друг:
Във Вайекас двата отбора имат 13 мача в Примера. Барса е с 4 победи, домакините с 3, а 6 са равенствата.
Няма равенство от 5 мача насам между тези съперници. 3 поредни победи за Барса, а преди това 2 поредни успеха за Райо.
Прогноза: Ясно е, че Райо няма аргументи срещу каталунския гранд, въпреки че играта на тима е изненадващо добра през този сезон. Моят избор е свързан с това, че Барселона няма да допусне гол, въпреки проблемите в защита. Просто е време вече каталунците да стегнат отбраната.
Знак: НГ

Неделя, 28 октомври
13:00 часа: Сарагоса – Севиля
В миналия кръг:
Сарагоса спечели гостуването си на Гранада с 2:1 с головете на Пощига и Виткор Родгрисе през първото полувреме. Така хората на Маноло Хименес вече дишат по-спокойно. Севиля взе успех с 3:2 срещу Майорка в понеделник с два гола на Негредо и попадение на Сисиньо. Победата не дойде лесно, тъй като южняците изоставаха на два пъти в резултата.
Новини около съставите:
Сарагоса: В сравнение със срещата с Гранада на линия са изтърпелите наказанията си Ромарик Ндри и Алваро Гонсалес, които съответно се връщат в полузащитата и отбраната. Халфовете Пинтер, Обрадович, нападателят Аранда и бранителят Ландзаро, обаче остават в лазарета.
Севиля: Троховски продължава да се лекува и е аут от халфовата линия. Но, чилиецът Гари Медел изтърпя наказанието си, а Алберто Ботия е готов да подсили отбраната.
Статистика:
Севиля допусна поне по 2 гола в последните си 3 мача в Примера.
Сарагоса е без равенство в Примера вече от 19 мача насам.
Севиля е с 1 успех от 8 поредни гостувания между новия и стария сезон.
Сарагоса загуби 3 от последните си 4 мача у дома.
Един срешу друг:
Точно 50 са мачовете на „Ла Ромареда” за първенство. 27 победи за Сарагоса, 12 равенства и 11 успеха на гостите от Севиля.
Севиля е водил на полувремето и е спечели 6 от последните си 7 мача с този съперник.
Севиля спечели последните си 2 визити тук и е в серия от 4 поредни победи срещу Сарагоса.
Прогноза: Сарагоса взе заслужена победа в Гранада, но сега има задачата да повтори това и ред своята публика, където в последните два сезона играе трудно. Севиля е по-качествения отбор, но кадровите проблеми разстроиха синхрона довел до доброто начало на сезона. Време е за равенство в мач на Сарагоса. Не е лошо да се ориентираме в тази посока.
Знак: Х

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

miro211
27.10.2012 16:35

Барса пак направи трансферен удар с Наймар сега Реал може да духат супата с Роналдо! Само Байерн може да ги спре към евентуална шампионска титла в Европа. Меси и Наймар страхотна двойка ще станат!*wink*