Милан най-сетне ще бие, възходът на Интер продължава

18:20
Милан най-сетне ще бие, възходът на Интер продължава
В миналия кръг успях да позная едва 4 от общо 10 мача в Серия А. Въпреки това мога да се похваля с прогнозата си на точен резултат 2:0 за Ювентус срещу Наполи. Единицата на Дженоа и нулевият хикс между Милан и Лацио обаче са си издънки екстра класа от моя страна.
Това няма да ме откаже и през този уикенд да продължа с търсенето на малко очаквани и атрактивни възможности. Веднага ви препоръчвам да заложите твърдо за Сампдория срещу Каляри. Наполи може да се издъни у дома, а двойка на Торино Парма също има своите аргументи.


Прогнози за всички мачове от 9-я кръг на Серия "А":

Събота, 27 октомври

19:00 часа: Сиена – Палермо
Като потенциал, Сиена и Палермо може би заслужават мястото си в зоната на изпадащите. Домакините са в серия от три поредни загуби и срещу пряк конкурент в битката за оцеляване ще търсят успеха. Родригес, Кампаноло, Богдани, Мартинес и Росина са контузени, а Ларондо, Витиело, Терци и Белмонте наказани. Сиена се бори във всеки двубой, но усилията не дават резултат. Все пак отборът не губи мачовете си разгромно. Т.е. защитата се справя прилично и ако нападателите започнат да вкарват по-често, резултатите ще са съвсем други. Палермо е без Ернандес и Миланович. В тима липсва класа, а Миколи няма достатъчно подкрепа. Според мен Сиена няма да загуби и този двубой. С Валиани, За Едуардо и Калайо в атака домакините са способни да победят, но все пак...
Прогноза: Х Точен резултат: 0:0

21:45 часа: МиланДженоа
Милан има едва две победи от началото на сезона и само 7 точки, колкото 18-я Болоня.
Да се чуди човек как Макс Алегри все още не е уволнен. Росонерите загубиха 3 мача подред и срещу Дженоа ще се опитат да увеличат точковия си актив. Абиати, Месба, Робиньо, Щрасер, Вила и Мунтари са контузени. Очаква се червено-черните да заложат на схемата от миналия сезон – 4-3-1-2 с Боатенг зад Ел Шарави и Пацини. Дженоа вече е с нов треньор – Луиджи Дел Нери. Грифоните, също както Милан, са в лоша серия. Последната победа бе срещу Лацио на 23 септември, а проблемите в състава са много. Роси, Анселмо, Феронети, Варгас и Бориело са контузени. Канини пък е наказан. Дженоа вероятно ще използва 4-4-1-1 с Имобиле на върха в атака. Росонерите тотално доминират над съперника у дома – 6/1/0 в седем мача. Въпреки слабите си резултати, Милан е фаворит и трябва да спечели.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

Неделя, 28 октомври
13:30 часа: Катания – Ювентус
Ювентус завърши наравно с Нордселанд в ШЛ през седмицата и постави под съмнение класирането си за фазата на елиминациите. Т
реньорският щаб на бианконерите си позволи някой експерименти в мача с датчаните, но те не се оказаха особено успешни. В Серия А обаче старата госпожа се справя чудесно и вече е едноличен лидер след успеха над Наполи. Очаква се срещу Катания, Юве да излезе в титулярния си състав. Възможно е все пак Погба да започне вместо Видал. В защита до Бонучи и Киелини се завръща Бардзали, а в нападение ще действат Вучинич и Джовинко. Антонио Конте прави доста ротации с халф-бекове, но този път Лихщайнер и Асамоа ще попаднат в стартовите 11. Единствено Пепе пропуска двубоя заради травма. Катания се представя силно у дома и печели срещите си, но при визитите си не играе добре. Кеко, Терациано, Белуши, Аугустин и Сциаца са контузени. Слоновете отново ще заложат на традиционната си схема 4-3-3 с аржентинския тризъбец Бариентос, Бергесио и Гомес в атака. Юве има 2 победи и 3 равенства при визитите си на съперника. През миналия сезон мачът завърши 1:1. Бианконерите обаче са далеч по-класният отбор и въпреки че Катания е силен домакин, би трябвало да спечелят.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

16:00 часа: Болоня – Интер
Андреа Страмачони постепенно избистри оптималния състав, а новият Интер започна да изгражда собствен стил.
Няма да бъде пресилено ако кажем, че нерадзурите са скрития фаворит за титлата или поне най-сериозния конкурент на Ювентус. Грандът от Милано постигна 6 поредни победи във всички турнири и срещу Болоня ще търси нов успех. Станкович, Марига, Снайдер, Киву и Мудингай са контузени. Въпреки това, Страмачони има нужните футболисти за налаганата схема 3-4-1-2. Хуан Хесус вече е твърд титуляр в защита, Нагатомо и Санети са стабилни на халф-бековете, а Паласио намери идеалната си позиция зад двамата нападатели Касано и Милито. Болоня е симпатичен отбор с добри футболисти като единици, но слабите резултати свлякоха тима в зоната на изпадащите. Перес, Курчи, Стоянович, Натали, Акуафреска и Хименес лекуват травми, а Портанова е наказан. Въпреки проблемите, с футболисти като Диаманти, Габиадини и Джилардино домакините не са за подценяване. Интер доминира при визитите си на Болония – 9/2/3 в 14 мача. Едва ли нерадзурите ще пропуснат да спечелят и този двубой.
Прогноза: 2 Точен резултат 1:3

16:00 часа: Фиорентина – Лацио
Фиорентина се намира в добра форма и у дома играе силно.
Виолетовите са на 6-а позиция във временното класиране и през този сезон като че ли разполагат с отбор, способен да се пребори за Европа. Кампорезе е контузен, а Пизано и Ронкалиа наказани за 1 мач. Очаква се Винченцо Монтела отново да заложи на 3-5-2. Лука Тони ще действа в атака заедно с Йоветич. Акуилани е на пейката и от щаба на Виола се надяват, че здравословните му проблеми вече са в миналото. Лацио е без Едерсон, Станкевичус, Раду и Маркети. Орлите са в серия от 4 победи и 1 реми във всички турнири. В ЛЕ столичани допуснаха изравнителен гол срещу Панатинайкос в 90-а минута за 1:1, но това едва ли ще свали мотивацията им за визитата на Фиорентина. Схемата на Лацио е ясна – 4-5-1, титулярите също. Клозе както обикновено ще започне на върха в атака. Защитата на орлите действа все по-сигурно и това е гаранция за бъдещи успехи. Гостите спечелиха последните си 4 мача срещу виолетовите и като цяло играят успешно срещу съперника. Въпреки това смятам, че Фиорентина няма да загуби отново.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

16:00 часа: Пескара – Аталанта
Ако Пескара бяха запазили състава, спечелил промоция в Серия А, може би щяха да вдъхват много повече респект.
Без Зденек Земан и някой основни футболисти обаче сякаш тимът не е същият. Въпреки това делфините показват зъби и не бива да ги определяме като сигурен изпадащ. Савелони и Крешченци са контузени, а Блази наказан. Срещу Аталанда, Пескара ще разчита на Вейс и Йонатан в атака. Бергамаските все още страдат от липсата на основни играчи като Биондини, Белини, Капели и Фери. Надеждите в атака са свързани с Моралес, Де Лука и Денис. Пескара има само една победа над Аталанта в историята на сблъсъците между двата тима. Гостите постигнаха важен успех над Сиена в миналия кръг и според мен няма да загубят този мач. Срещата е Х2.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

16:00 часа: СампдорияКаляри
Сампдория изпадна в мини криза след трите поредни загуби в Серия А.
Въпреки това моряците чакат с оптимизъм мача срещу Каляри, а нагласата е за победа. Обианг и Пози са контузени, а Коста, Да Коста и Ромеро наказани. Домакините излизат на 90% в титулярния си състав. Едер, Естигарибия и Макси Лопес ще започнат в атака. Каляри постигна две поредни победи и се изкачи на 14-а позиция с 8 точки. В Генуа обаче тимът ще бъде без двамата си лидери Косу и Пиниля, които лекуват травми. Именно пози факт според мен накланя везните в полза на Сампдория. Моряците не играят добре срещу Каляри в последните мачове, но въпреки това аз смятам, че ще победят. Коефициентът е добър и рискът си струва.
Прогноза: 1 Точен резултат: 2:1

16:00 часа: ТориноПарма

Торино и Парма са съседи в средата на таблицата с по 9 точки.
Новаците подхождат агресивно у дома срещу всеки съперник, но преди мача с дуковете проблемите в състава са сериозни. Диоп, Сантана, Верди и Огбиня са контузени. Въпреки това треньорът Вентура ще заложи на 4-2-4. Пармалатите постигнаха важна победа над Сампдория, а Амаури се отчете с 2 гола. Бившият нападател на Ювентус отново ще води атаката заедно с Пабон. Сантакроче, Паладино и Галопа лекуват травми. Миранте е наказан. Дуковете играят успешно при визитите си на Торо – 3/4/1 в 8 мача. Струва ми се, че увлечени в атака, биковете ще оставят твърде много пространства, които гостите да използват.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

21:45 часа: Рома – Удинезе

Рома посреща Удинезе с повишено самочувствие и от позицията на фаворит.
Вълците победиха Дженоа в миналия кръг и се изкачиха на 5-а позиция, а зебрите още кретат в средата на таблицата. Домакините са без контузените Балзарети, Тадей и Лобонт. Зденек Земан твърдо залага на 4-3-3 с Ламела, Тоти и Освалдо в атака. През сезона обаче се видя, че тази тактическа постройка не стои добре срещу отбори, които разчитат на трима бранители и наситена халфова линия – справка Ювентус – Рома 4:1. Удинезе загуби визитата са на Йънг Бойс в ЛЕ. Фриуланите, както и Наполи, явно не отделят много внимание на този турнир. На Олимпико зебрите ще бъдат без контузените Муриел, Баста, Бенатиа, Бади, Паскуале и Пинци. Данило е наказан. Проблемите за гостите в защитата и халфовата линия са много. Рома побеждава Удинезе с два гола разлика в последните мачове. Предвид моментното състояние на двата тима, единицата изглежда логична. И все пак, ако търся твърд мач, със сигурност не бих се спрял точно на този.
Прогноза: Х Точен резултат: 1:1

21:45 часа: Наполи – Киево

Наполи може да каже сбогом на Лига Европа, след като загуби и от Днипро в четвъртък.
Явно за Валтер Мадзари и тима му този турнир не е толкова важен. В Украйна Пандев, Кавани, Де Санктис и Инлер бяха на пейката, а Хамшик извън групата. И в Серия А Наполи претърпя неприятно в психологически план поражение при визитата на Ювентус. Негативните емоции станаха твърде много и една победа над Киево едва ли ще ги заличи напълно, но Кавани и компания са длъжни да я постигнат. Мадзари няма никакви проблеми преди срещата и ще заложи на титулярите. Палосчи, Сардо, Скуизи и Марко Ригони от гостите пропускат двубоя. Летящите магаренца са костелив орех за Наполи, въпреки че статистиката е в полза на домакините. Киево е крив отбор и може би сега е подходящият момент да поднесе една от традиционните си изненади. С Тереау, Пелисиер и Стоян в атака тимът от Верона е способен да победи.
Прогноза: 2 Точен резултат: 1:2

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rossonero92
27.10.2012 01:11

Не знам за Наполи , но ми е интересно Милан как ще спечелят...Не виждам кой просто може да поведе отбора в този труден момент!

ForzaJuve29
27.10.2012 13:17

Дженоа са ви сателит кво се правиш на ударен!Само Имобиле ако избухне тогава може да вземат нещо от този мач!Наполи може и да загубят точки след като им спуснахме гумите както каза Маркиза!