И Леверкузен няма да спре Байерн, Фюрт най-накрая ще вкара гол като домакин

17:04
И Леверкузен няма да спре Байерн, Фюрт най-накрая ще вкара гол като домакин
В първия кръг след паузата, ситуацията не бе особено вдъхновяваща – едва четири познати от 11 прогнози, което е и най-слаб резултат от началото на сезона. Гол/гол в дербито между Борусия Дортмунд и Шалке 04, X2 на Волфсбург Фрайбург и гол/гол и над 2.5 гола в сблъсъка Айнтрахт Франкфурт Хановер 96 се получиха както се очакваше. Но пък неочаквано силни представяния на гостуващи отбори като Гройтер Фюрт, Аугсбург, Щутгарт и Майнц 05 провалиха останалите, макар че това не би трябвало да е изненада - статистически погледнато процентът на единици в Бундеслигата е най-нисък, в сравение с останалите големи първенства.

Петък, 26 октомври
21:30 часа: Аугсбург - Хамбургер

Домакините спечелиха пет точки в последните си три двубоя, а освен това стабилизираха представянето си в отбрана и през въпросния период допуснаха само един гол. „Очевидно е, че има положителна промяна и се надявам да продължим по същия начин”, коментира Маркус Вайнцирл – най-младият треньор в елита. Той обяви и че възстановеният от контузия Симон Йенч ще се върне на вратата на мястото на Мохамед Амсиф. Големият отсъстващ в тима на баварците е капитанът Паул Верхаег, като най-вероятно той ще бъде заменен отдясно на защитата от Калсен-Бракер. Северняците също бяха в добра серия – 10 точки в четири кръга, но миналия уикенд загубиха с 0:1 от Щутгарт, като не успяха да вкарат гол за първи път след връщането на Рафаел ван дер Ваарт. Торстен Финк ще трябва да намери заместник на контузения Петр Ирачек по лявото крило, като най-вероятно това ще е Максимилиан Байстер. Очаква се обаче Аого да остане на резервната скамейка, въпреки че вече е възстановен от травмата си. През миналия сезон Аугсбург победи Хамбургер с 1:0 като домакин, а освен това измъкна 1:1 като гост на същия съперник. А и през това първенство Аугсбург вече игра два пъти в петък и спечели четири точки. Все пак не трябва да се предоверявате на домакините.
Прогноза: X2

Събота, 27 октомври
16:30 часа: Шалке 04 - Нюрнберг

На фона на представянето на двата тима до момента, няма как кралскосините да не са фаворит. Те са на трето място в класирането с два пъти повече точки от своя съперник, а и спечелиха два ключови мача – гостуванията на Борусия Дортмунд и Арсенал. Нюрнберг пък вече пет поредни срещи няма победа (четири загуби и ремки), като в периода реализира едва две попадения. Освен това гостите са без титулярния си вратар Рафаел Шефер, който ще бъде заместен от 19-годишния Патрик Раковски. Той наистина не допусна гол в едното полувреме, в което пази срещу Аугсбург, но в Гелзенкирхен ще му е много по-трудно. Хууб Стевенс едва ли ще промени сериозно състава си в сравнение с последните два двубоя, но дори и контузеният Пападопулос вече е на линия. Нюрнберг не е печелил тук от 1993-а година и едва ли ще го направи точно сега. Коефициентът за чиста единица обаче е доста нисък, затова може да пробвате по-убедителна победа на кралскосините.
Прогноза: (Шалке -1)

16:30 часа: ФрайбургБорусия Дортмунд

Южняците спечелиха последните си два двубоя и се изкачиха до седмо място, със само една точка по-малко от жълто-черните. При това тимът на Кристиан Щрайх го направи без да допусне гол и вкарвайки пет в процеса. Борусия обаче изостава вече на 12 точки от Байерн, загуби с 1:2 местното дерби от Шалке 04 преди седмица и не може да си позволи повече грешки. А и както се видя срещу Реал Мадрид в Шампионската лига, отборът на Юрген Клоп може да надиграе всеки един съперник. „Искаме пет поредни победи”, като Матс Хумелс след успеха над Белия балет, а със завръщането на Шмелцер, Гьотце и Гюндоган, това не изглежда чак толкова сложно. Във Фрайбург има две въпросителни около състава – централният защитник Матиас Гинтер и левиятт бранител Оливер Зорг. Ако те не могат да играят обаче ще има доста промени в дефанзивен план – Муйджа, Флум и Шмид ще трябва да играят на непривични постове, за да запълнят дупките. Борусия има четири поредни победи над този съперник и само едно поражение в 11 сблъсъка с Фрайбург. От друга страна обаче жълто-черните все още нямат пълен успех като гост през това първенство и е време за такъв.
Прогноза: 2

16:30 часа: Майнц 05 – Хофенхайм

Шест места, но само три точки делят двата отбора в класирането. И Майнц, и Хофе са в добра форма, като имат по едно поражение в последните си пет двубоя – червените от Шалке 04, а сините – от Байерн. С Тим Вийзе на вратата съставът на Маркус Бабел все още няма победа и все някога тази серия трябва да свърши, още повече Майнц не е много убедителен на своя „Кофас Арена”. От друга страна обаче през миналия сезон Хофенхайм триумфира тук с 4:0 и това едва ли ще се повтори. Всъщност, предвид лекотата, с която гостите допускат голове – 17 до момента – е доста по-вероятно да се случи обратното.
Прогноза: 1, над 2,5 гола

16:30 часа: Гройтер Фюрт – Вердер

Фюрт още няма точка и дори гол на свой терен, но Вердер изглежда като перфектният съперник за край на тази серия. Бременци загубиха седем пъти в девет визити, а в последните 30 само веднъж не получиха гол (0:0 с Кайзерслаутерн). За домакините под въпрос е левият защитник Хайнрих Шмитгал и ако той не може да играе ще го замени Рахман Баба. Томас Шааф няма нови проблеми, като дори Прьодл поднови тренировки и може да се върне в центъра на отбраната.
Прогноза: гол/гол, X

16:30 часа: Фортуна – Волфсбург

Вълците смениха треньора си, а старото правило в такива случаи е, че новият рядко започва със загуба. Пък и Фортуна още няма победа в Дюселдорф, така че изгледите за зелените не са никак лоши. Още повече, преди седмица червените инкасираха пет гола от Байерн. Временният треньор на Волфсбург Лоренц-Гюнтер Кьостнер обаче едва ли ще може да оправи тежкото наследство на Феликс Магат само за няколко дни, така че вълците ще продължат да имат проблеми. А и в Дюселдорф знаят, че подобни мачове и победи в тях могат да се окажат ключови в битката за оцеляване. В последните си две гостувания зелените инкасира по три гола от Байерн и Шалке 04, но Фортуна не е от същатата класа. Би трябвало и двата тима да действат по-предпазливо и да няма много попадения.
Прогноза: под 2.5 гола

Неделя, 28 октомври
16:30 часа: ЩутгартАйнтрахт Франкфурт

Щутгарт приема Айнтрахт, в опит да постигне първа домакинска победа през сезона. В досегашните четири южняците записаха две ремита и две поражения, но в последния поне най-накрая стигнаха до гол, прекъсвайки суша от близо 300 минути. Преди паузата орлите паднаха за първи път през сезона, но пък след нея се върнаха на правилния път, побеждавайки Хановер с 3:1. Преди седмица Карим Матмур вкара първия гол, но сега той ще се върна на пейката, тъй като Оливие Оушън преодоля инфекцията и ще бъде титуляр, като това ще бъде единствената промяна в тима на Армин Фее. Треньорът има отлични спомени от Щутгарт – той изведе клуба до последната му титла през 2007-а година. Бруно Лабадия най-вероятно ще заложи на същите футболисти, които надвиха Хамбургер в миналия кръг. Тимът от Франкфурт спечели последната си визита на „Мерцедес Бенц Арена” с 2:1, но това е единствената победа на Айнтрахт над Щутгарт в последните им десет сблъсъка. Лабадия обаче ще се надява, че историята няма да се повтори, защото онова поражение на 3 октомври 2010-ата доведе до уволнението на Кристиан Грос и идването на Лабадия два месеца по-късно.
Прогноза: 1

18:30 часа: Байерн – Байер Леверкузен

Баварците взеха осем поредни победи след старта на сезона и с всяка отгоре удължават серията си. Но пък се увеличава и напрежението върху отбора на Юп Хайнкес и желанието на всеки един съперник да спре рекорда и да получи своето място в историята. Тимът на Сами Хюпия също е в отлична форма – седем поредни срещи без поражение във всички турнири. А и през седмицата бе безапелационен в Лига Европа – 4:0 като гост на Рапид Виена. Проблемът за червено-черните е, че отбраната е доста пропусклива – 11 инкасирани гола до момента, а баварците умеят да се възползват от подобни слабости. Под въпрос за Байерн е Франк Рибери, който получи контузия при успеха над Лил, но Джердан Шакири е готов да го замести, ако се наложи. Очаква се и Луис Густаво да си върне титулярното място за сметка на Хави Мартинес. В края на миналия сезон Байер Леверкузен сложи край на серията си от 14 поредни срещи в Бундеслигата без победа над този съперник, триумфирайки с 2:0, но вече 23 години не е печелил в Мюнхен.
Прогноза: Байерн (-1)

18:30 часа: Хановер 96 – Борусия Мьохенгладбах

И двата отбора спечелиха през седмицата в Лига Европа, като северняците надвиха Хелзингборг с 2:1 като гост, а Гладбах се справи с Олимпик Марсилия с 2:0 на свой терен. Това бе втори пореден успех със същия резултат за тима на Лусиен Фавр на „Борусия Парк”, което говори за известна стабилизация, но в предишната си визита Борусия падна катастрофално с 0:4 от Вердер. И което е по-лошо – резултатът бе напълно заслужен. Хановер няма поражение като домакин от по-предишния сблъсък с Гладбах (30 април 2011 г.), но лекотата, с която се пропуква отбраната на гостите, прави вероятността за нова загуба на състава на Мирко Сломка, доста скромна. Традиционно в срещите на северняците падат доста попадения, но заради съчетението от мачовете в четвъртък и несигурността на Борусия, този път ще пропусна подобен залог. Карим Аги се завръща в центъра на отбраната на Хановер, а пък Маме Диуф – на върха на атаката. Гостите пък има проблеми със състава – Янчке, Де Йонг и Ринг са под въпрос заради различни травми.
Прогноза: 1 

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация