Прогнозите на Ники Веселинов - 34-и кръг

20:11
Прогнозите на Ники Веселинов - 34-и кръг
Пет кръга преди края на надпреварата във Висшата лига, ако ставаше въпрос за български манталитет, спокойно можехме да заключим, че някой отбори ще играят за здраве, или за попълване на бюджета си с "полягане" на този и онзи. В Англия нещата не стоят така и за това шампионатът им е най-гледания в света. Чуха се неща за уговорки тук и там, но на фона на други първенства по света (не само нашето), на Острова играчи и отбори са като истински светци. Кръгът предлага няколко интересни мача най-вече в долната половина на класирането: Уест Бромич - Съндърланд, Блекбърн - Уигън и Нюкясъл - Портсмут. Може би и Манчестър Ю. - Тотнъм и Болтън - Астън Вила също ще са от по-завързаните срещи. Като цяло, за разлика от миналия кръг, този се очертава като по-оспорван, с изключение на двубоите с участие на тимове от голямата четворка.


25 Април, събота


17.00 часа: Болтън - Астън Вила - 1 Х

Домакините все още не са се спасили от изпадане, така че точките, спечелени особено у дома, са им важни. Една победа в тази среща ще им осигури актив от 40 точки, което вече ще ги приближи до спокойствието, че ще оцелеят. Предстоят им и домакинства със Съндърланд и Хъл, и на "Рийбок" са решени да ги спечелят, и да се спасят. Вила изпусна всички влакове за влизане в зона Шампионска лига и май вече няма какво да губи. От осем кръга отборът е без победа, а някой като Мартин Лаурсен вече обмислят отказването си. По логиката, че по-мотивирания ще спечели - "единица", но подкрепена с "хикс".

17.00 часа: Евертън - Манчестър Сити -  1

Ако не беше лошата серия в началото и слабата селекция до Коледа, "карамелите" можеха да се борят и за нещо повече от петото място, което в момента атакуват. И то ще е напълно постижимо, особено ако спадът в Астън Вила продължи. Във вторник срещу Челси, Евертън отново показа дух, вярно имаше и късмет в края, но пък можеше и да спечели. Дейвид Мойс има отлична средна линия и защита. Вярно, липсва му изявен голмайстор в атака, но и така съставът е сред най-резултатните в Лигата. Сити навън е трагичен и е само с една победа от 16 гостувания. Там май прекалено много се занимават с Робиньо и дали мениджърът Марк Хюз ще напусне. Евертън все пак се бори за нещо реално, а Манчестър за все по-химерна Евролига - така че "единица".


► 17.00 часа: Фулъм - Сток Сити -
1 Х

Домакините общо взето се ориентират към приключване на сезона, като целта им е да затвърдят в срещите до края добрите впечатления, които оставиха досега. В клуба се радват на постигнатото и вече се гледа към следващия шампионат с нараснали амбиции.
Сток имаше добра домакинска програма и направи силна поредица в последните 5-6 кръга. Двама важни играчи обаче са контузени - Анди Уилкинсън и Дани Хигинботъм. Отборът на Тони Пулис на практика отърва изпадането, но още някоя и друга точка не е излишна. Мач, който няма да е на живот и смърт, и може да се опита, и с "хикс", гол/гол и т.н.


17.00 часа: Хъл Сити - Ливърпул -  2

"Тигрите" са на ръба, но не е този мача, в който могат да разчитат дори и на точка. Домакините са смели, скачат на всички до последните си сили, но все пак трябва да се гледа реално на нещата. Ливърпул играе много силно, вкарва ужасно много голове на всички по пътя си, а и все още е с реални, макар и вече намаляващи шансове за титлата. Освен това на Рафа Бенитес и компания вече не им остава нищо друго освен да опитат да постигнат мечтата си от дълги години насам - титла в Англия. Шампионска лига и други купи вече не ги разсейват. Твърда двойка.


17.00 часа: Уест Бромич - Съндърланд - 1 2

Уест Бром се води вече изпаднал, но в последните години се нагледахме на срещи с такива
изпадащи, които жилят като оси в края на първенството и развалят нечии сметки. От 17 януари домакините са без победа. Който иска да търси изненада може да опита нещо по-нестандартно, като заложи на "единицата". "Котките" ще играят под напрежение, защото им трябват точки на всяка цена. И от кой да вземат три точки, ако не от бирмингамския слабак? Но...нещата не са съвсем розови. Киърън Ричардсън и Дийн Уайтхед са под въпрос, защото са с недоизлекувани от травми. Победата на всяка цена също ще спъва играта на тима, на падналия от небето Рики Сбраглия, който все пак стегна играчите. Не обичам мачовете, в които нещата привидно са ясни, тогава стават белите в залозите - 1 или 2.


► 17.00 часа: Уест Хям - Челси -
2

"Чуковете" може и да запазят седмото място, но по-нагоре не могат да се изкачат. А и да слязат по-надолу в таблицата за тях няма да е фатално. За скромния лондонски тим е достатъчно, че си намери подходящия мениджър в лицето на Джанфранко Дзола и че отърва изпадането, след слабите игри до Коледа. Отърваха и фалита, така че за тях всичко е в бъдеще време. Ще играят вече само за чест и слава. Далеч по-богатите им колеги от престижния лондонския квартал Челси, трябва внимателно да подреждат приоритетите си: полуфинал в Шампионската лига, шансове за титлата в Лигата (все пак съществуват), но и опасност да загубят третото място от Арсенал. И за капак на всичко и финал за Купата на Англия. Кое е най-важно за Челси ? При такъв собственик като Абрамович - всичко е
важно. Но така е трудно, дори и за Ман Ю. Слагам само един знак - "двойка", единствено заради по-голямата класа на гостите.


19.30 часа: Манчестър Юнайтед - Тотнъм - 1

Юнайтед отново е на върха, след победата в отложен мач над Портсмут с 2:0. И най-вероятно ще си остане там, защото има мач по-малко от преследвачите си Ливърпул и Челси, при това срещу не особено силен съперник - Уигън. Така че домакинството срещу Тотнъм трябва да бъде задължително спечелено. Сър Алекс защити отново Бербатов след пропусната дузпа против Евертън, но не го пусна срещу Портсмут, както и Тевес. Гари Невил и Джон О\'Шей са с травми и може би ще пропуснат края на сезона. Уес Браун се завръща след като игра за резервите през седмицата, а отсъстваше от края на януари. В Тотнъм направиха четири победи от пет срещи, включително и над Челси и са отпускарски
настроени, защото няма повече за какво да се напрягат. Един по-внимателен преглед на медиите в Острова показва, че при "шпорите" повече се вълнуват от предстоящите летни трансфери, отколкото от оставащите кръгове в Лигата. Разбира се за клуб като лондонския ще е по-добре да е седми в крайното класиране (постижимо !), отколкото дванайсти да речем, но май това не е най-важното. Интересен мач, но вече обясних защо "единицата" е най-реалния знак.


26 Април, неделя

15.30 часа: Арсенал - Мидълзбро - 1

Не вярвам домакините да допуснат грешка у дома, освен ако не са решили да правят подарък на застрашения си от изпадане гост. През март, "топчиите" играха поред с три изпадащи състава и ги пребиха от бой. В последните си шест двубоя отборът е отбелязал 20 гола и срещу втората най-слаба защита, каквато е тази на гостите, не би трябвало да има проблеми. Арсенал има и в защита, и в атака контузени играчи, но доказа във вторник с Ливърпул, че може и без тях. Купата бе изпусната, но остава Шампионската лига и възможността за трето място в Премиършип. Мениджърът на Боро, Гарет Саутгейт се опита да повдигне духа на състезателите си като каза, че ще победят или Арсенал, или Ман. Ю в предстоящата програма и се аргументира с победата като домакин над Ливърпул в края на февруари. Въпреки всичко Мидълзбро, дори и на ръба, си остава безнадеждно слаб гост.
"Единица" със сигурност, ако мотивацията на домакините е на необходимото ниво.


► 18.30 часа: Блекбърн - Уигън - 1


Ако приемем, че конкурентът на Блекбърн за оставане в групата - Боро трудно ще спечели нещо в Лондон, то е ясно че с една победа домакините си решават проблема. Това е решителната среща за тях, при това срещу съперник, който няма да изпадне, но и няма къде по-нагоре да ходи.Големият Сам Алърдайс умее да мотивира играчите си за такива сблъсъци, нещо повече той дори изчисли, че и с пет равенства в оставащите пет кръга отборът му ще остане при най-силните. Чист блъф защото казах, че едни три точки сега ще свършат огромната част от работата. В Уигън не се тревожат за нищо и ще имат бонуса да не играят под напрежение. Още по-добре за тях, е че се връща в игра и голаджията им Амр Заки. Ако момчетата на Стив Брус решат да се опънат на домакина си ще му създадат проблеми. Чувал съм обаче, че Брус и Алърдайс били големи приятели, и това се потвърди когато двамата бяха мениджъри съответно в Болтън и Бирмингам. Направиха си някой подходящи резултати в директните срещи. "Единицата" прилича на твърда, но внимавайте.


27 Април, понеделник



22.00 часа: Нюкасъл - Портсмут - 1 Х

"Свраките" са такава трагедия през тази кампания, че ще е чудо ако оцелеят. Много ги обичам, но завалиите са без победа от 7 февруари, а уж се борят да се спасят. То не бяха опити за продажба на клуба, трансфери на водещи играчи, стачки на феновете и смени на треньорите. В отбора се завръщат Джоуи Бартън и Хосе Енрике. Всички обаче чакат чудото от мениджъра Алън Шиърър и голмайстора Майкъл Оуен. Само че единият е начело на отбора съвсем отскоро, а другия не е вкарвал от 10 януари. Помпи се опъна здраво на Манчестър Ю. във вторник и въпреки че загуби, това бе от планираните поражения. Сега обаче нещата стоят другояче. Дори и една спечелена точка на "Сейнт Джеймсис Парк" ще предопредели оставането на тима в Лигата. Ще отсъстват може би заради травми Нико
Кранчар и Юнес Кабул. Сложен мач. Нюкясъл ще се бие до дупка, но ще му е трудно. Май е по-добре да не се прогнозира тук.


Успех !
\"\"


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Spider17
25.04.2009 23:54

Папагал или не, това го пише в сайта на УЕФА(точка 1.04):
www.uefa.com/ multimediafiles/ download/regulations/uefa/ others/70/22/70/ 702270_download.pdf

Но не може да се отрече че:
1) Човекът дава полезна информация.
2) Има добра познаваемост, последните 3 седмици, в които го следя.
3) 80 % от хората се изказват неподготвени.

SPENSNIATA
25.04.2009 23:18

Абе незнам защо плюете по човека като засега има само една грешна прогноза и маи само тя ще си остане ...

Sonix
25.04.2009 20:34

В момента в Англия за УЕФА ще се класират забършилите на 5,6,7 място да знаеш за другия път *wink*

Sonix
25.04.2009 20:28

Spider малък папагал такъв а ти маи не знаеш,че от няколко години загубилите финал за национални купи не могат да играят УЕФА,така че не се изказвй неподготвен!!!!

Spider17
25.04.2009 18:55

@ Sonix- Знаеш ли кои отбори играха финала за Карлинг къп тая година?!
Тотнъм вече се класира за Европа. А иначе днес пак добра познаваемост...за жалост на повечето от вас.

Pavel_BG
25.04.2009 17:54

Стига сте злобяли против човека бе, дрисльовци!!!!!!!

shark2009
25.04.2009 17:51

Туристе ей , ти на изуст си ги слагал тия прогнози а?
Аз по добре да искам прогнози от БАБА ми , тя ще познае повече мачове

shitfyyy
25.04.2009 12:08

Да чакаш двойката на Челси е безумие.

kokonikolov
25.04.2009 11:48

не съм чел по необосновани прогнози. Незнам дали въобще този човек следи Англия. По всяка една от прогнозите няма нищо общо с действителноста.
Болтан Астън Вила - "гостите не се борят за ШЛ" Незнам дали знаеш ама Арсенал има мач с Челси и Ман Юн до края, както и срещу Портсмут и Мидълзбро и 6т разлика може да не се окаже толкова голяма. Друг е въпроса че Вила толкова си могат
И при другите е такава историята

tamplier
25.04.2009 09:47

И за мен Ман.юн-Тотнъм е всичко друго,но не и единица.Да чакаш Ман.юн. да станат шампион при формата в която се намират,си етвърде рисковано.Седмото място така или иначе дава право за участие в Евролигата,а шпорите са в удобна позиция да го завземат.

sunzoffman
25.04.2009 04:16

еиииии никииии ареее да познаеш поне един мач и тои да е ливерпоооооооооооол *joking*

Spider17
25.04.2009 02:22

Последните 3 уикенда имаше добра познаваемост, дано и утре да продължи така *smile*

Miryo
25.04.2009 00:50

Ако хване поне половината му казвам браво...

ebuvi
25.04.2009 00:12

тоя говореше ,че астън вила сьс сигурност ще измести арсенал а вие му се доверявяте на аматиорските му предвиждания.пазете се *stop*

fena_man_utd
25.04.2009 00:06

Според мене УТД,ще си вземат мача и вярвам в успеха им.А до колкото другите мачове очаквам да стане изненада на мача на АРСЕНАЛ с МИДЪЛЗБРО.

Pr1a7eL4e
25.04.2009 00:02

Глупости само ! Съмнява ме че доста от вас ще се очудят от утрешния ден.. пак ще валят изненади ми се струва.

emo_peleto
24.04.2009 22:11

Какво 'лаже' тоя турист малките деца? *joking*

klishev
24.04.2009 22:00

Това важи за купата на Англия тоест ФаКъп което означава че Евертън се е класирал вече за евролигата понеже другият финалист Челси ще играе в шам. лига.

angel_hi
24.04.2009 21:43

Арсенал - Мидълзбро 1
Блекбърн - Уигън Х
Болтън - Астън Вила 1
Евъртън - Манчестър С X
Фулъм - Сток С 1
Хъл Сити - Ливърпул 2
Ман. Юн - Тотнъм X
Нюкясъл - Портсмут 1
У. Б.А. - Съндърланд 2
Уест Хям - Челси 2

broadbander
24.04.2009 21:26

Болтън - Вила е твърд Х. Вила са без победа от много отдавна и ще играят мотивирани за успех, но Болтън са биткаджии и Гари Мегсън ще ги нахъса достатъчно за да не загубят. 1:1 точен резултат с голове на К.Дейвис и Бари от дузпа.

tobito
24.04.2009 21:12

Арсенал - Мидълзбро 1
Блекбърн - Уигън Х
Болтън - Астън Вила 1
Евъртън - Манчестър С 1
Фулъм - Сток С Х
Хъл Сити - Ливърпул 1Х
Ман. Юн - Тотнъм 1
Нюкясъл - Портсмут 2
У. Б.А. - Съндърланд Х2
Уест Хям - Челси 2

juverulz
24.04.2009 20:48

Мн сте ограничени. Човека е прав , Тотнъм ще играе в УЕФА , единствено и само ако Ман. Ютд стане шампион , тъй като шпорите загубиха финала на Карлинг къп имено от тях. Не вярвам да си дадат мн зор , а вие ?

Sonix
24.04.2009 20:37

Незнам кой е Николай Веселинов нямам и нищо против него но да пише че Тотнъм нямали за какво да играят(мислели за ваканций и трансфери) в събота вечер срещу Ман.Юн. при положение че ще се борят за 7-то място което най вероятно ще даде право за участие в Евролигата.Чудя се дали този човек разбира от футбол или целта му е да заблуди феновете на winner.bg

terrorblade
24.04.2009 20:21

Аз мисля 4е Вила ще победят в този ма4 за да могат да се задържат зона УЕФА а и мисля 4е са по класния отбор

denso_90_vn
24.04.2009 20:17

Maнчестър -Тотнъм - Х,2 ---> Тотнам са много непредвидими и смятъм че няма да се издънят тука и ще препънат Манчестър . Уест Хям - Челси - 2ка не по скоро Х Уест Хям се нуждае от точки за да задържи зона УЕФА . това мисля аз малко на изненада но не се знае . Успех на всички . *wink* *stop* *smile*