Много единици, само Атлетико има шанс да спечели като гост

10:52
Много единици, само Атлетико има шанс да спечели като гост
Неделя, 21 октомври
13:00 часа: Хетафе – Леванте
В миналия кръг:
Макар и с доста късмет, Хетафе успя да спечели на терена на Сарагоса с 1:0. Тимът от южен Мадрид игра с двама души повече в огромна част от мача и това спомогна за втората им поредна победа в първенството, а голът бе на Диего Кастро от дузпа. Леванте спечели местното дерби с Валенсия с гола на новото си острие Обафеми Мартинс. Победата дойде след двете разочарования срещу Осасуна (0:4) и Хановер (1:2).
Новини около съставите:
Хетафе: Поради наказание от редиците на Хетафе ще отсъства офанзивният полузащитник Абдел Барада.
Леванте: Вън от плановете е германският краен бранител Кристиян Лел, а под въпрос е участието на централния защитник Байестерос и дефанзивния халф Папе Диоп.
Статистика:
Хетафе редува победи със загуби в последните си 4 домакинства.
Леванте загуби последните си 5 мача в Примера.
Леванте допуска поне по 2 гола в последните си 3 визити.
Един срешу друг:
Само 5 мача има на този стадион между двата отбора в Примера. 3 победи за Хетафе, 2 равенства и нито един успех за гостите.
Прогноза: Доста труден за прогнозиране е този мач, но общо взето силите са изравнени и познавайки бойкия характер и на двата отбора, равенството е доста вероятен изход.
Знак: Х

17:00 часа: Еспаньол – Райо Валекано
В миналия кръг:
Еспаньол измъкна точка на терена на Валядолид измъквайки 1:1 с гола на Жоан Верду от дузпа. Каталунците играха със сърце и заслужаваха повече от тази среща. На всичкото отгоре хората на Почетино бяха ощетени от страничния съдия, който отмени чист гол заради засада. Райо Валекано продължи с отличните си резултати, като спечели на свой терен срещу Депортиво с 2:1 с попаденията на Пити и Хосе Карлос през първото полувреме.
Новини около съставите:
Еспаньол: Проблемът е свързан с наказанието на левия краен бранител Виктор Алварес. В същото време световният шампион с Испания Жоан Капдевия се връща в състава. Хави Лопес може да играе на мястото на Раул Родригес на десния фланг на отбраната вместо централният бранител, който бе там срещу Валядолид.
Райо Валекано: Халфът Хави Фуего е под сериозна въпросителна, а в същото време Жорди Амат не може да играе в средата на терена, тъй като е под наем тъкмо от Еспаньол. Има вероятност гостите да излязат с трима в отбрана, но това ги доведе до катастрофа при гостуването на Валядолид (1:6).
Статистика:
Еспаньол все още няма победа през този сезон в Примера.
Еспаньол е без победа в 12 поредни срещи между новия и стария сезон.
Райо Валекано е допуснал поне по 2 гола в 9 от последните си 11 визити в Примера.
Райо е с 9 загуби от 10 гостувания насам подред.
Райо е губирл в резултата на полувремето и в крайния изход на 6 от поледните 8 гостувания.
„Оувъри” излязоха в 14 от последните 15 гостувания на Райо Валекано.
Един срешу друг:
От 11 срещи в Примера в Барселона, Еспаньол има 8 победи, а Райо Валекано нито една. Равенствата са 3.
Прогноза: Време е Еспаньол да вземе първата си победа за сезона, защото положението става много притеснително. Радбира се това, не е достатъчен аргумент, но добрата игра на тима воден от Почетино в мача с Валядолид дава индикации тъкмо в тази посока. Райо е силен у дома, докато навън се опитва да играе прибрано и да разчита на контри.
Знак: 1

18:50 часа: Гранада – Реал Сарагоса
В миналия кръг:
Гранада спечели втората си поредна победа, като надделя на терена на Майорка с 2:1. Головете отбелязаха Торже и Ел Араби, а играта на тима определено дава позитивни сигнали. Сарагоса загуби като домакин с 0:1 от Хетафе, като още от 9-тата минута игра с човек по-малко заради червения картон на Ромарик. По-късно тимът на Маноло Хименес получи още един картон, тъй като и централният бранител Алваро Гонсалес бе отстранен.
Новини около съставите:
Гранада: Халфовете Дани Бенитес и Ясин Брахими са наказани и отпадат. В същото време в лазарета са полузащитниците Хасан Йебда и Фран Рико, както и нападателят Одион Игало.
Реал Сарагоса: Защитникът Алваро е наказан, а това важи и за дефанзивният халф Ромарик. Сръбският халф Обрадович е с тежка травма на коляното и ще се възстановява поне половин година. Нападателят Аранда и унгарският халф Пинтер също са с травми и отпадат.
Статистика:
Гранада се разписва от 7 поредни домакинства насам.
Реал Сарагоса не успя да стигне до гол в 5 от последните 7 двубоя в първенството.
Реал Сарагоса загуби 4 от последните си 5 мача в Ла Лига.
Реал Сарагоса е без равенство от 18 срещи насам.
Един срешу друг:
През миналия сезон двата отбора си размениха по 1 домакинска победа с по 1:0.
Прогноза: Гранада е във възход и след две поредни победи е нормално психологическото предимство да е на страната на домакините. Сарагоса играе по-освободено навън, където не се налага постоянно да атакува и даправи играта, така че също има сериозни шансове да вземе нещо от този мач. По-скоро, обаче мачът клони към успех на Гранада.
Знак: 1

20:45 часа: Осасуна – Бетис 
В миналия кръг:
Осасуна падна при гостуването си на Атлетик Билбао с 0:1 и това бе трета загуба от последните пет мача. Бетис спечели с 2:0 срещу Реал Сосиедад с по един гол във всяко едно от полувремената. През първата част се разписа Паулао, а към края го стори и Рубен Кастро.
Новини около съставите:
Осасуна: Единственият отсъстващ е защитникът Марка Бертран, който е с травма. Ветеранът Пачи Пунял и крилото Роланд Лама се очаква да стартират, след като в мача с Атлетик останаха на пейката, но се появиха рано в мача.
Бетис: Двама ключови играчи няма да са на разположение на треньора Пепе Мел, тъй като са наказани. Марио и Бенят отпадат съответно от центъра на отбраната и средата на терена. Но пък Дорадо и Каняс се връщат в тима, за да ги заместят.
Статистика:
Осасуна се разписа в седем поредни срещи у дома.
Осасуна е с 1 победа от началото на сезона.
В 5 от последните 6 гостувания на Бетис излязоха „оувъри”.
Бетис е без равенство в шест срещи.
Един срешу друг:
В Памплона двата отбора имат 24 мача за първенство. Осасуна е с 15 победи, Бетис има 8, а до момента е излязло само едно равенство.
Бетис спечели 2 от последните с 3 визити тук.
Прогноза: Ситуацията на Осасуна е много деликатна, тъй като съставът на Мендилибар продължава да е в зоната на изпадащите със само един успех до момента. Мобилизацията ще бъде на ниво, но Бетис е коварен съперник, особено когато гостува. Въпреки това по-скоро се насочваме към домакинска победа.
Знак: 1

22:30 часа: Реал Сосиедад – Атлетико Мадрид
В миналия кръг:
Реал Сосиедад падна на терена на Бетис с 0:2 и по този начин затвърди впечатлението, че трудно ще се справя навън, тъй като това бе четвъртата загуба от четирите пътувания до момента през сезона. Атлетико надигра Малага и остана на върха в класирането заедно с Барселона. Столичани вкараха гол в самия край на дербито и остават без поражение през това първенство.
Новини около съставите:
Реал Сосиедад: Халфът Давид Сурутуза и нападателят Инамол Агилече са с травми и отпадат от състава. Вратарят Клаудио Браво е все още контузен и така Енаут Зубикарай продължава да го замества.
Атлетико Мадрид
: Арда Туран се прибра от мач с националния на Турция с изкълчен глезен и отпада от групата. Неговото място по всяка вероятност ще бъде заето от Адриан. Голяма е вероятността Емре също да не вземе участие в тази среща, тъй като е с травма.
Статистика:
Равенство на полувремето и победа за Реал Сосиедад - това се получи в последните 5 мача на тима на „Аноета”.
Атлетико е в серия от 6 поредни победи в Примера.
Атлетико вкарва поне по 2 гола в от последните си 6 мача за първенство.
Сосиедад е с 1 загуба от 13 домакинства между новия и стария сезон.
Един срешу друг:
На този стадион съперниците имат 60 мача в Примера. Сосиедад е с 31 успеха, Атлетико има 15 победи, а равенствата са 14.
При последното си гостуване тук Атлетико спечели с 4:0 с хеттрик на Фалкао. Това бе втора поредна победа на този терен, след като през 2010 столичани взеха мача след успех с 4:2.
Прогноза: Атлетико лети високо и трудно ще загуби от този съперник, макар че Сосиедад е отбор, който играе изключително здраво на своя земя. Класата определено тук е на страната на тима от Мадрид.
Знак: Х2

Понеделник, 22 октомври
22:30 часа: Севиля – Майорка

В миналия кръг:
Севиля загуби при визитата си на Селта с 0:2 и това бе второ поредно поражение за тима от Андалусия. Във въпросния мач, обаче трябва да отчетем отсъствието на редица титуляри. Майорка падна на своя земя от Гранада с 1:2, като губеше в резултата с 0:2 почти до самия край на срещата.
Новини около съставите:
Севиля: Гари Медел продължава да търпи наказание и ще е вън от състава. С травма е и друг халф – Пьотр Троховски. В същото време се очаква в тима да се завърне хърватинът Иван Ракитич. Съмненията около попадането в групата на вратаря Андрес Палоп заради травма на дясната ръка също остават големи. С контузия е и Жофри Кондогбия, след като халфът получи травма по време на тренировка.
Майорка: Наказан е крилото Емилиано Нсуе. Вън от състава и контузеният централен защитник Нунеш.
Статистика:
Севиля записа 3 победи и 1 загуба до момента на „Писхуан”.
В 8 поредни срещи Севиля се разписва като домакин.
Майорка спечели 2 от последните си 8 гостувания в Примера.
Един срешу друг:
На този стадион двата отбора имат 23 мача в Примера. Севиля е с 12 победи срещу 6 на Майорка и 5 равенства.
Последният мач на „Санчес Писхуан” завърши с победа на Севиля с 3:1.
Равенство на този стадион между двата отбора не се получи в нито един от последните 5 двубоя.
Прогноза: Севиля има проблеми от кадрово естество, но въпреки това е отборът от по-голяма класа. Майорка играе храбро навън, но тук много трудно ще се противостави.
Знак: 1
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

John_Jameson
21.10.2012 11:43

Феновете на Барса повече трябва да се надяваме не Реал да пада, а Атлетико !!! Така че дано довечера направят един Х ! Не мисля че Сосиедад имат сили за нещо повече .... *tongue*

fearcho
21.10.2012 16:44

Така е всички знаем на края на сезона с колко точки изостава третия в класирането било то след Барса или Реал между 20-30 точки... Те и Валенсия започнаха силно миналата кампания,но накрая ги видяхме с каква разлика изостанаха...

catalan
21.10.2012 15:14

Ти си луд, тва че Атлетико почна добре, не значи че ще задържат формата си. Максимума им е 3ти.