Топизборът на уикенда

10:22
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, с началото на по-популярните футболни първенства Winner.bg и Георги Сотиров стартират нова рубрика, наречена "Топизборът на уикенда" . Рубриката ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани всека петък вечер на основната страница на сайта.

Подборът на предложенията ще бъде извършван от специалиста на сайта, Георги Сотиров, като целта на рубриката ще бъде да предоставя актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители и при техния подбор на срещите през уикенда. Ще бъдат предлагани срещи, които предварително са съпоставени и подбрани след сравнението им с други. Рубриката ще има консултативен характер и ще цели да провокира личната преценките на читателите. В нея ще можете на намерите и една отлична съпоставимост между коефициент и риск, като за тази цел рубриката няма да се ограничава само до прогнозирането на срещите със знак, а и с други предлагани опции.


Статистика:
09 октомври: 7 познати от 10 предложени мача - 70% познаваемост

Топ прогнози за събота, 20 октомври:

Събота, 20 октомври:

България, "А" грипа

16:00 часа: ЦСКА – Левски
Изминалия сезон, когато ЦСКА се бореше за титлата, ситуацията преди Вечното дерби беше идентична с ясно изразен фаворит, който тогава бяха червените, но Левски спечели мача. Сега коефициентът за победа на ЦСКА, който надвишава тройна възвръщаемост, тук смело може да бъде определен като крайно надценен. Жребият за Купата на България отреди на ЦСКА съперник да бъде шампионът Лудогорец. При евентуално отпадане от надпреварата на купата и ако днес армейците не вземат 3 точки и не се задържат в близост до челите места, то едва ли те ще участват в международните клубни турнири догодина. Така всички усилия на хората в клуба свързани с лицензирането на отбора могат да се окажат напълно безсмислени. Това изглежда много малко вероятно, а и ЦСКА и Левски като възможности изглеждат сравнително равностойни, като само точковият им актив ги разделя. Младостта тук е на страната на ЦСКА и армейците имат всички шансове, а и са задължени от обстоятелства да не губят това дерби. При предложения коефициент си заслужава да се опита и развръзка с 3 точки в актива на ЦСКА.
Прогноза: 1, сигурност: 5/10

Германия, 1.Бундеслига 

16:30 часа: Борусия Дортмунд – Шалке 04
Рурското дерби в Германия този кръг изглежда най-трудно за предвиждане с конкретен знак, но опцията за повече попадения в него определено си заслужава. За домакините ще липсват Башчиковски и Гьотце, но Гросмьолер и Гюндоган изглеждат надеждни заместници. Шалке изповядва нападателен футбол, а Фарфан и Хунтелар изглеждат гаранция за попадения. Допълнителна подкрепа за избраната от мен опция намирам и в обстоятелството, че домакините имат куп проблеми в дефанзивен план, а и дори вратарският пост е под въпрос. Борусия тук определено е фаворит и трябва да търси само победа, за да не изостане прекалено много от Байерн, а Шалке винаги е опитвал да се надиграва в това дерби и сега едва ли ще направи изключение, като тези обстоятелства вероятно ще ни направят свидетели на доста попадения.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 7/10

Швеция, Алсвенскан

17:00 часа: Мялби – Хекен
Хекен е доста малък клуб и неговите амбиции за титлата в Швеция този сезон изглеждат очаквани едва от малцина. Към момента 4 тима имат реален шанс да се преборят за първото място като задачата на Хекен в този кръг изглежда най-лека на фона на мачовете на останалите му конкуренти. Гостите притежават най-силното нападение в елита, като са вторият най-добър гост, а и са в серия от 3 поредни победи над Мялби. Домакините се борят да избегнат изпадането и опасната 14-та позиция в класирането, като имат 6 точки преднина 4 кръга преди края на шампионата пред 14-тия тим в момента в класирането. Въпреки това при сериозната последователност демонстрирана от гостите и като отчитам изключителната важност на 3-те точки за тях смятам, че посредством силното си нападение би следвало гостите да грабнат 3-те точки в това гостуване.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Русия, Висша лига

17:30 часа: ФК Краснодар – Алания
Два типично домакински тима в среща един срещу друг. И двата опонента този сезон ще за задоволят с битката за оцеляване, като домакинските им срещи вероятно ще бъдат разковничето към формирането на подходящ точков актив, който да ги държи по-далеч от опасната зона. Тежката програма на домакините направи така, че те днес да се нуждаят единствено и само от 3 точки, за да не внасят допълнително напрежение от пребиваването си в близост до последните позиции в таблицата. Краснодар е воден от много опитния мениджър Муслин, има сериозно самочувствие, а и опит в елита и не би трябвало да се задоволи с друго освен 3 точки при среща със съперник от подобен ранг. Гостите от Аланаия ще разчитат почти и само на срещите си във Владикавказ, а и в последната си визита на този стадион през 2009 година ти си тръгнаха победени и то с категоричното 5:1.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Кипър, Първа лига

19:00 часа: АЕЛ Лимасол – Неа Саламис
Миналогодишният шампион на Кипър е задължен да увеличи темпото, ако иска да попадне в най-престижните плейофи след края на редовната част от шампионата. АЕЛ има международни ангажименти, а и от началото на първенството участва предимно в дерби срещи, което до някъде може да се приеме за оправдание за представянето му до тук. Въпреки всичко домакините нямат поражение от началото на сезона, но са в поредица от 3 последователни ремита. Неа Саламис е крайно непретенциозен тим, който загуби 2 от 3-те си визити до тук, а и е далеч от класата на шампионите. АЕЛ е спечелил последни 7 поредни срещи над този съперник, като в 5 от тях дори не е допуснал гол. Играчите на гостите стачкуваха миналата седмица поради липсата на адекватно финансиране в клуба. Едно от най-твърдите предложения за днешния ден.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Италия, Серия "А"

19:00 часа: Ювентус – Наполи
Тук среща си дават двете най-силни нападения в Италия към настоящия момент. В изминалото дерби, на което Ювентус беше домакин, тимът отбеляза 4 гола на Рома, а Наполи по традиция е свикнал да отговаря на предизвикателствата на грандовете в дербитата с доста попадения. Статистиката между двата тима също затвърждава това мое мнение, като посочва, че всичките последни 5 домакинства на Старата госпожа на Наполи са завършили с опцията за над 2,5 гола. Трудно ще видим тази вечер в тази среща малко попадения, въпреки, че става дума за италианско дерби.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 8/10

Англия, Премиършип

19:30 часа: Норич – Арсенал
Арсенал спечели последната си визита на Уест Хям и днес срещу наглед по-лек съперник не би трябвало да има проблем с трите точки. Артилеристите са с пълен актив от точки след двете си срещи от груповата фаза на Шампионската лига и сега мога да вложат всички сили в тази среща, въпреки че следващата седмица им предстой нов мач в Лигата. Домакините са един от трите тима без победа от началото на сезона, което ги изпраща на предпоследна позиция, а и формата им се движи твърдо във низходяща линия, след като тимът записа 3 поражения в последните си 3 мача. Арсенал спечели и двете си гостувания до тук без сериозни проблеми и в този кръг би трябвало да направи същото.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Хърватия, Първа лига

20:00 часа: Риека – РНК Сплит
Амбициите и сериозната селекция в домакинския лагер задължават тима да демонстрира постоянство и да бъде почти безпощаден, що се касае до изяви пред собствените фенове. Симптомите на подобно представяне за домакините сякаш вече са налице. Риека записа 4 победи в последните си 5 срещи, а като домакин записа 3 поредни победи и няма поражение вкъщи от началото на сезона. Гостите от Сплит са тим от средна ръка за нивото на първенството, в което се подвизават към момента, а и изпитват доста сериозни затруднения, когато им се налага да гостуват. РНК Сплит са загуби 4 от 5 си визити от началото на сезона, като нямат победа и са допуснали 10 попадения. Риека спечели и двете си предишни домакинства на този съперник без да инкасира гол и сега с оглед на намеренията си трябва да направи същото.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Швейцария, Суперлига

20:45 часа: Сервет - Санкт Гален
Въпреки сериозната конкуренция гостите си остават един от фаворитите за титлата и подобно гостуване не би следвало да ги затрудни. Санкт Гален има само едно поражение от началото на сезона като гост с минималното 0:1 от временния лидер Грасхопърс. Тимът на гостите изглежда и доста надежден с оглед на това, че от останалите 11 срещи тимът спечели 8. Домакините са с общи показатели 0-2-10 като имат най-слабата атака и защита и са в серия от 6 поредни загуби. Сервет не е конкурентен на почти всички тимове в елита и срещу един от най-силните тимове би трябвало да загуби при всички обстоятелства.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Испания, Примера

23:00 часа: Депортиво Ла Коруня – Барселона
Едно от най-култовите дербита след Ел Класико се завърна отново в Примера. Тук победата на Барселона не представлява почти никакъв интерес предвид нивото на ставката и това, че не веднъж точно Депортиво е препъвал каталунците доста неочаквано. За това опцията за поне 3 попадения в тази среща изглежда далеч по безрискова и привлекателна. От началото на сезона само в един мач играчите на Супер Депор не успяха да се разпишат, като и само в един мач те не допуснаха гол и това беше в далечния първи кръг срещу Осасуна у дома. Барса е излишно да бъде коментирана като игрови стил, но днес тимът на гостите ще бъде лишен от услугите на защитниците си Алвеш, Пуйол и Пике, което несъмнено ще увеличи шанса на домакините да се разпишат и така мача да се превърне е една резултатна среща.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 8/10

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivanr_ivanov
20.10.2012 21:38

E, сега ко ше кажете ЦСКА кат биха? Големи сте разбирачи всички! Верно, че не излизат всички и затова предлагам на администраторите на сайта вместо да пишат до прогнозата "Сигурност", да заменят думата с "Вероятност". Защото като сте написали "сигурност 8/10" и не ми излезе тази вечер Арсенал, после може да потърся отговорност от вас. Сайта иначе ми харесва. Лека вечер!

4ef0
20.10.2012 15:11

Аве племеницата ми дето е на 14 и футбол не гледа ще има по-голяма успеваемост от тоз ... ЦСКА - Левски казал 1 ... някакъв заклет чорбар ... а уж трябва да са безпристрастни защото така подвеждат хората ... мен лично ако ме питате ... не знам защо още я държат тази рубрика ... или аре хубаво да продължи "залог на деня" ама с някой, който поне малко от малко ги познава мачовете ...

ivanrealmadrid1
20.10.2012 14:33

не съм съгласен с вечното дерби , а пък като не ви харесват прогнозите му *lol* залагайте обратното на неговото за да печелите

holigan4e
20.10.2012 14:21

Щом прогнозите са дадени от бат Гошо , значи няма да излязат. Вчера Бордо - Лил вика 1 , пък излезна Х.....къде пипне , там всичко изсъхва *cry*

Gravedigger988
20.10.2012 12:10

Леле, тоя е някъв смешен чорбар щом дава прогноза за ЦСКА! Мача е 0-2 ; ; 0-1 или 1-2!