Барса и Реал ще получат гол, домакински победи за Малага и Валенсия

00:59
Барса и Реал ще получат гол, домакински победи за Малага и Валенсия
Преди паузата осем от общо 11 прогнози се оказаха успешни. Хиксът на Барселона и Реал Мадрид, победата на Селта срещу Севиля, успехът на Райо Валекано срещу Депортиво Ла Коруня и победата на Атлетико Мадрид над Малага бяха сред точните знаци. 
Разочарованието без съмнение бе свързано с прогнозата, сочеща победа на Валенсия при гостуването на Леванте, както и изненадващата загуба на Майорка от Гранада. Сега идва нов кръг, а аз ви желая успех. Освен всичко друго, никога не забравяйте за собствената си интуиция. Често пъти, тя е разковничето....


Събота, 20 октомври
17:00 часа: Малага – Валядолид

В миналия кръг
Преди паузата Малага допусна първо поражение от началото на сезона в Примера, след като отстъпи като гост на Атлетико. Във въпросния мач, южняците претърпяха нещастно поражение, тъй като допуснаха гол в последната минута на мача. Валядолид завърши наравно 1:1 като домакин на Еспаньол като успя да стигне до точката с гол на Оскар по-малко от десет минути преди последния сигнал.
Новини около съставите:
Малага: В състава не се очаква да се върне Жереми Тулалан, тъй като ще бъде запазен за домакинството на Милан в сряда от Шампионската лига. Вероятно младият и много надежден Портийо ще бъде в игра след травма, а чилийският национал Итура ще остане на пейката. Напред Савиола се очаква да замени страдащият от мускулна травма Роке Санта Крус.
Валядолид: Не се очакват промени в сравнение с последния мач, тъй като само халфът Луис Састре е с травма.
Статистика:
Малага е без поражение от последните 7 домакинства в Ла Лига.
Като домакин тимът на Малага спечели 4 от последните си 5 мача.
Валядолид не успя да запази мрежата си без гол от 5 поредни срещи насам.
Един срешу друг:
На този стадион двата отбора имат 17 мача в Примера. Малага е с 7 победи, Валядолид с 5.
При последните си 4 визити тук, Валядолид падна само веднъж, измъквайки 2 победи и равенство.
Прогноза: Малага е отбор, който вече напълно ни убеди, че може да се разчита на него. Все пак имайте едно наум, защото въпреки здравата защита, високото самочувствие и качеството, което имат домакините, могат да станат жертва и на раздвоение между Примера и Шампионската лига.
Знак: 1

19:00 часа: Реал Мадрид – Селта
В миналия кръг
С равенството в „Ел Класико” на терена на Барселона, Реал остана на осем точки от върха, не все пак има възможност за неговата атака и респективно защита на титлата, колкото и трудно да изглежда това. Двата гола на Роналдо затвърдиха мнението, че тоя няма проблеми с формата. Селта постигна най-добрия си резултат от началото на сезона побеждавайки фаворита Севиля с головете на Яго Аспас и Де Лукас.
Новини около съставите:
Реал Мадрид: Паузата се превърна в истинска катастрофа, след като Марсело, Фабио Коентрао, Арбелоа, Бензема, Игуаин и Кедира се контузиха. Има голяма вероятност направилият добро турне в САЩ през лятото Начо да попадне в титулярния състав като краен бранител, а Раул Албиол да се премести в центъра на отбраната, за да може пък Рамос да играе на нейния фланг.
Селта: По време на загрявката срещу Севиля, вратарят Хави Варас получи травма на палеца и бе заменен от Серхио Алварес, който се справи достатъчно добре. Вероятно няма да има никаква промяна в състава на гостите.
Статистика:
Реал търси 5-та поредна домакинска победа.
Реал вкарва поне по 3 гола в 20 от последните си 24 домакински срещи в Примера.
Селта падна във всичките си три гостувания до момента и то с резултат 1:2.
Селта е без равенство през това първенство.
Един срешу друг:
От 46 мача общо в Примера на този стадион, Реал има 35 победи срещу 6 на Селта.
Реал е с 1 победа от 5 домакинства насам на този съперник.
Селта вкарва поне по 2 гола в последните си 3 визити на „Бернабеу”.
Селта спечели последните си 2 гостувания в Мадрид на Реал, съответно през януари 2006 година и септември 2005 година.
Прогноза: Доста са проблемите пред Жозе Моуриньо при комплектоването на състава, ала той е достатъчно изобретателен, за да сглоби отбор, който да се справи с новака Селта. Има изгледи за пореден „оувър”, но по-вероятна изглежда опцията „гол-гол”, заради проблемите в отбраната на домакините и факта, че Селта вкарва навън през този сезон.
Знак: гол/гол

19:00 часа: Валенсия – Атлетик Билбао
В миналия кръг
Валенсия падна в градското дерби от Леванте, което със сигурност е разклатило увереността в тима, тъй като поражението е трето в последните пет мача и отборът на Пелегрино е на 14-то място в класирането. Атлетик спечели срещу Осасуна с 1:0 с гола на Адуриц още в самото начало.
Новини около съставите:
Валенсия: Софиен Фегули е наказан и ще отсъства от полузащитната линия, така че Куардадо ще продължи да е титуляр.Каналес продължава дълготрайното си лечение. В същото време, обаче Жереми Матьо, Евер Банега и Рикардо Коща се върнаха към нормалния тренировъчен режим.
Атлетик Билбао: Наказан е халфът Карлос Гурпеги. След като изтърпя своята санкция в сърцето на защитата се връща Аморебиета, а крайният защитник Йон Ауртенече е на път да запише първи старт от началото на сезона.
Статистика:
Валенсия спечели 6 от последните 7 мача на „Местая” в Примера.
Валенсия вкара поне по 2 гола в 6 от последните 7 срещи на свой терен.
Атлетик загуби 11 от последните си 12 мача в Примера като гост.
Тимът от Билбао допусна поне по 2 гола в 13 от последните си 14 визити за първенство.
Един срешу друг:
Двата отбора имат 79 мача на „Местая” за първенство. 48 победи за Валенсия срещу 11 за Атлетик Билбао.
Валенсия вкара поне по 2 гола в 7 от последните 8 мача с Атлетик Билбао във всички турнири.
Прогноза: Валенсия играе доста непостоянно през този сезон, редувайки силни мачове у дома с разочарования навън. Би трябвало обаче завръщащите се титуляри да дадат нов облик на домакините и те да се сдобият с трите точки.
Знак: 1

23:00 часа: Депортиво Ла КоруняБарселона
В миналия кръг
След като записа трета поредна загуба в първенството, този път срещу Райо Валекано, Депортиво се смъкна в зоната на изпадащите. Във Вайекас Депор започна с ниска концентрация и допусна два гола за половин час, а когато тръгна на обрат вече бе твърде късно. Барселона продължава да има осем точки преднина пред Реал Мадрид, след двата гола на Меси при равенството 2:2 с Реал преди паузата.
Новини около съставите:
Депортиво: Само ветеранът и капитан Мануел Пабло е с травма и със сигурност ще отсътва. Вероятно е ветеранът Карлос Валерон да бъде изваден от титулярния състав, за да влезе по-дефанзивния Бергантинос.
Барселона: Дани Алвеш е последната жертва на епидемията от контузии в Барса. Пуйол е със счупена ръка, а Пике също отпада от състава поради травма. Тиаго Алкантара и Куенка също са контузени.
Статистика:
Барселона вкара поне по 2 гола в 23 от последните си 25 ангажимента в Примера.
Барса спечели 10 от последните 11 визити в Примера.
Депортиво е в серия от 3 поредни загуби и без победа от първия кръг на шампионата.
Депор допусна поне по 2 гола в последните си 3 мача в Ла Лига.
Един срешу друг:
Двата отбора имат 41 срещи на „Риасор”. 17 победи за Депортиво, 14 за Барселона и 10 равенства.
Барселона взе победи в 3 от последните 4 мача с този съперник.
Барса няма загуба в 6 поредни срещи с Депортиво.
Прогноза: По традиция Барса страда след паузи за националните отбори, ала от друга страна победата срещу Хетафе с 4:1 навън през септември бе след точно такава ситуация. Може да се потърси опцията „гол-гол”, тъй като подобно на вечния съперник и в защитата на Барса има проблеми.
Знак: гол/гол

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

killerstash__
20.10.2012 23:07

П*тките от Дузпалона вкараха! Даааааааааа какаф кеф да им го натикам !

ManUtd20
20.10.2012 10:54

Ето и моите прогнози :

Малага - Реал Валядолид (1)

Реал Мадрид - Селта Виго (1)

Валенсия - Атлетик Билбао (Х)

Депортиво Ла Коруня - Барселона (2)

zipovic
20.10.2012 01:40

хайде Лакоруния бие и оставаат 5 то4киииии *wink*

catalan
20.10.2012 13:44

И след това се събуждаш

John_Jameson
20.10.2012 10:41

Когато трябваше Реал да ни бие, не стана и сега се надявате на Депортиво ! *lol* *lol* Гледай си балета и не коментирай другите *wink*