Нова победа за Хамбургер, Байерн може да сгреши

20:56
Нова победа за Хамбургер, Байерн може да сгреши
Преди паузата стабилното представяне продължи – 8 познати от 12 прогнози. Началото не бе никак убедително, тъй като Вердер Бремен се издъни срещу Аугсбург, но единствената друга подобна греда бе прогнозата за Борусия Мьонхенгладбах Айнтрахт Франкфурт. Най-добрите коефициенти от познатите бяха двойката на Хамбургер срещу Гройтер Фюрт, гол/гол и X2 на Щутгарт Байер Леверкузен и единицата на Фрайбург срещу Нюрнберг.

Петък, 19 октомври
21:30 часа: Хофенхайм – Гройтер Фюрт

Мач номер 15 000 в историята на Бундеслигата не изглежда много вълнуващ, но пък коефициентите изглеждат доста привлекателни. Фюрт е в серия от три поредни загуби без отбелязан гол, а през паузата падна и от Санкт Паули с 0:1. Очевидно е, че отборът има проблеми в офензивен план и Майк Бюскенс търси решение, като пробва варианти и с двама нападатели (не че това проработи). Очаква се обаче той да заложи на 4-2-3-1 и днес, което означава по-дефанзивна схема и на върха на атаката да е само Еду. Сините взеха седем точки в три кръга, преди в последния да загубят от Байерн, но това бе очаквано. Ега тимът на Маркус Бабел може да се върне на правилния път, но проблемът е, че Тим Вийзе е възстановен и ще бъде титуляр на вратата, а това гарантира проблеми при статичните положения. Всичките точки на Фюрт до момента дойдоха в гостувания и това дава шанс за още нещо, но все пак залагам на трудна победа на Хофе.
Прогноза: 1

Събота, 20 октомври
16:30 часа: Волфсбург – Фрайбург

Вълците играят доста зле от началото на сезона, но пък Фрайбург като гост не е отбор, на който може да се има доверие. Феликс Магат ще продължи с ротациите в атака, където освен постоянните величини Олич и Диего нищо друго не е ясно. Това обаче не означава, че Волфсбург ще се представи по-силно. Тук големият въпрос е може ли Фрайбург да вкара първия гол. Ако успееят южняците ще създадат огромни проблеми на зелените и нищо чудно да стане точно така. Затова и малко рискова прогноза, че Фрайбург няма да загуби. Пък и може би е време серията от домакински победи – пет в последните пет мача – да спре.
Прогноза: X2

16:30 часа: Айнтрахт – Хановер 96

Вторият срещу петият и двата най-интересни за гледане отбора един срещу друг. Мач, който би трябвало да гарантира голове – в срещите на домакините от Франкфурт до момента има 26 попадения, а в тези на северняците – 25. Трудно е да се прогнозира знак, макар че преди паузата Айнтрахт игра безобразно слабо в Гладбах и логично записа първото си поражение през сезона, а Хановер 96 се справи отлично срещу Борусия Дортмунд и измъкна точка. Ако орлите повторят представянето си от преди две седмици няма как да спечелят, така че може да се пробва хикс или двойка. По-сигурният залог обаче е за голове. Иначе Самбрано е под въпрос за домакините и може да се наложи да бъде заменен от Демидов в центъра на отбраната. За гостите Серджо Пинто е под сериозна въпросителна, както и участието на Абделауе. Маме Диуф, който вкара на Борусия в миналия кръг отново ще остане резерва, макар че вече е напълно възстановен от травмата си.
Прогноза: гол/гол, над 2.5 гола

16:30 часа: Байер Леверкузен – Майнц 05

Само една точка разделя съперниците, но Байер определено заслужава повече подкрепа. Тимът на Сами Хюпия няма загуба в четири поредни срещи, защитата вече изглежда по-стабилна, а атаката в лицето на Шюрле, Кийслинг и Белараби се справя отлично. Майнц спечели последната си визита – 2:0 на Волфсбург, но преди това падна категорично като гост в Гелзенкирхен и Мюнхен. Байер може и да не от класата на Шалке 04 и Байерн, но би трябвало да спечели. За червено-черните под въпрос е Райнарц, но Хосогай и Бендер могат да го заменят успешно. По-големият проблем ще е евентуалното отсъствие на десния бек Карвахал, който играе доста силно от началото на сезона, но Швааб е готов да замести испанеца. За Майнц ще отсъства Бунгерт, което означава, че в центъра на отбраната ще е по-тромавият Кирхоф. Другият варинат е Бо Свенсон, но неговото партньорство с Новески рядко е на високо ниво.
Прогноза: 1

16:30 часа: Борусия Дортмунд – Шалке 04

Шампионът влиза в голямото дерби на Рур в неособено добро състояние. Жълто-черните изоставатна две точки от Шалке 04 и на 9 от Байерн, имат само една победа в четири срещи, а освен това приемат Реал Мадрид през седмицата в Шампионската лига. Левандовски и Пишчек се върнаха ден по-късно от националния отбор на Полша, Гьотце и Блашчиковски са контузени, а пък Шмелцер и Гюндоган са под въпрос. Кралскосините също имат своите проблеми – Дракслер и Пападопулос са аут с травми, но пък Хилдебранд се възстанови. Което отваря още един въпрос – дали той да е титуляр на вратата или Унерщал. Шалке 04 няма победа в Дортмунд от три години насам и моментът изглежда добър да я постигне. Подобен залог обаче е доста рисков, затова опцията и двата тима да се разпишат изглежда по-подходяща.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Фортуна - Байерн

Байерн се бори за рекордна за Бундеслигата осма поредна победа на старта и е сериозен фаворит да я постигне. Проблемите са два – многото национали в тима и предстоящият мач от Шампионската лига във вторник в Лил. Няма да е чудно заради издънката срещу БАТЕ баварците да подценят леко гостуването си в Дюселдорф за сметка на двубоя след четири дни и да имат проблеми както в предишното си гостуване – на Вердер. Робен продължава да отсъства, а Данте имаше проблеми с коляното и е под въпрос, но пък Алаба вече е възстановен. Фортуна загуби за първи път в последния кръг преди паузата, но не изневери на стила си – солидно в отбрана, а напред – каквото стане. Срещу лидера в класирането няма как да е по-различно. Тимът на Норберт Майер ще вложи много усилия, за да пази нулевото равенство, а и завръщането на Ламбертц намалява още повече опциите в атака. Коефициентът за Байерн е доста нисък, затова може да се пробва залог за ниска резултатност.
Прогноза: под 2.5 гола

19:30 часа: Вердер – Борусия Мьонхенгладбах

И двата отбора са изключително непостоянни от началото на сезона, така че много трудно може да се предвиди какво ще направят. Само за пример – в паузата бременци завършиха 0:0 в контрола с Динамо киев, а по същото време Гладбах загуби с 0:2 от втородивизионния Падерборн. Съперниците са разделени от две точки в полза на Борусия, но пък един от ключовите играчи на гостите – Хуан Аранго – е под въпрос. Прьодл пък ще отсъства за Вердер, което прави Лукимия първи избор в центъра на отбраната. Акпала е под въпрос, тоест Нилс Петерсен ще води атаката на бременци. Това, което изглежда сигурно, са голове – и двата отбора имат проблеми в защита, а и те са често срещани между тях – 271 в 85 срещи и 26 попадения в последните шест сблъсъка.
Прогноза: гол/гол

Неделя, 21 октомври
16:30 часа: НюрнбергАугсбург

Домакините изпаднаха в сериозна криза след доброто началото и инкасираха четири поредни загуби, в които вкараха два гола и получиха 11. Аугсбург пък взе четири точки в последните два кръга, а през паузата разгроми с 12:0 Гертфохен в контрола. Принципно погледнато обаче домакините притежават повече класа и ако Дитер Хекинг е успял да изглади разногласията с футболистите си (и то не действайки като с Мак, който бе пратен във втория отбор), то Нюрнберг е фаворит да спечели трите точки. Балансът също е в полза на франките – 4 победи и 2 равенства в шест срещи с този съперник и само един допуснат гол.
Прогноза: 1

18:30 часа: ХамбургерЩутгарт

В последните два кръга преди паузата южняците взеха четири точки, което малко намали напрежението върху Бруно Лабадия, но пък Хамбургер е в отлична форма – десет точки в четири кръга, при това последните две победи дойдоха без допуснат гол. Трансферът на Рафаел Ван дер Ваарт наистина се оказа тоникът, от който се нуждаеха северняците и при победа в неделя те дори могат да попаднат в зона Европа. Проблемите пред Торстен Финк са два – Бадель и Ван дер Ваарт не тренираха, след като се завърнаха от националните си отбори, но се очаква да играят. Гостите продължават да са без Хогланд и Какау, а към тях най-вероятно ще се добави и болният Траоре. Проблемите на Щутгарт обаче са в защита – 14 инкасирани попадения и само един мач със суха мрежа. Хамбургер има и да си връща за онова 0:4 от миналия сезон, така че е доста вероятно да спечели.
Прогноза: 1, над 2.5 гола

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

terrorblade
19.10.2012 21:55

Като цяло съм съгласен с типсъра,като изключим Хамбургер-Щутгарт.Все си мисля,че този мач е двойка.

terrorblade
19.10.2012 21:53

" Ега тимът на Маркус Бабел може да се върне на правилния път" *joking*

ManUtd20
19.10.2012 20:34

Ето и моите прогнози :

Хофенхайм - Гройтер (Фюрт) (1)

Волфсбург - Фрайбург (Х)

Айнтрахт (Франкфурт) - Хановер 96 (1)

Байер (Левркузен) - Майнц 05 (1)

Борусия (Дортмунд) - Шалке 04 (1)

Фортуна (Дюселдорф) - Байерн (Мюнхен) (2)

Вердер (Бремен) - Борусия (Мьонхенгладбах) (Х)

Нюрнберг - Аугсбург (1)

Хамбургер ШФ - Щутгарт (Х)