Ливърпул са царете на последните минути

18:35
Ливърпул са царете на последните минути
Изравнителният гол на Йоси Бенаюн срещу Арсенал във вторник, при зрелищното 4:4 на "Анфийлд", беше поредното доказателство за твърдението, че Ливърпул никога не се предава.

Сухата статистика показва, че през този сезон мърсисайдци са вкарали цели девет гола в даденото от съдията продължение в своите срещи. Това е постижение недостижимо за другите 19 отбора във Висшата лига. Без тези голове Ливърпул щеше да е с девет точки по-малко в класирането и щеше отдавна да е аут от борбата за титлата.

Още по-драматично, попадението на Бенаюн е 17-я гол за "червените" в последните десет минути на този сезон.

Статистически погледнато, ако момчетата на Рафаел Бенитес не показваха постоянно своята непримиримост и воля да се борят до "последна капка кръв", те щяха да се намират в момента на една точка зад Астън Вила в таблицата на Висшата лига.

Йоси Бенаюн пък се оказва един от най-големите джокери в ръкава на Рафа Бенитес. Израелецът бележи второ решаващо попадение в последните три седмици и въпреки, че по-често влиза като смяна, той е една от основните причини в Ливърпул още да се надяват за титлата.

През този сезон привържениците на "червените" видяха един преобразен тим, който показва красива и резултатна игра, и който изигра няколко изумителни мача. Футболистите на Ливърпул победиха с разлика отбори като Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, и сътвориха истински зрелища с тимовете на Челси и Арсенал.

Следват мачовете, в които Ливърпул вкара в последните десет минути:


Съндърланд - Ливърпул - 0:1 Торес (83 мин)

Ливърпул - Мидълзбро - 2:1 Погатец авт. (86 мин), Джерард (94 мин)

Манчестър Сити - Ливърпул - 2:3 Кайт (92 мин)

Ливърпул - Уигън - 3:2 Риера (80 мин), Кайт (85 мин)

Ливърпул - Уест Бромич - 3:0 Арбелоа (93 мин)

Блякбърн - Ливърпул - 1:3 Джерард (95 мин)

Ливърпул - Челси - 2:0 Торес (89, 94 мин)

Портсмут - Ливърпул - 2:3 Кайт (85 мин), Торес (92 мин)

Манчестър Юнайтед - Ливърпул - 1:4 Досена (91 мин)

Фулъм - Ливърпул - 0:1 Бенаюн (92 мин)

Ливърпул - Блекбърн - 4:0 Агер (83 мин), Н\'Гог (90 мин)

Ливърпул - Арсенал - 4:4 Бенаюн (93 мин)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Sarch
26.04.2009 12:19

Vasil Georgiev, що не се разкараш от коментарите за Ливърпул,тва че си леке на тая земя и виждаш че Ливърпул ще смачкат Ман. Ютд не ти дава правото да говориш тъпотии по негов адрес. Така че наи-добре си ампутирай главата и изчезни оттука !!! *sick*

SG_favorit_
24.04.2009 20:37

И всеки има право да си е фен на някой отбор и ,защо пък да не е ЛИВЪРПУЛ!?!...та кой си ти, че да обиждаш хората по този начин?!?
Не знам кой помни победителите, но знам кой помни такива мачове, каквито направиха Ливърпул с Астън Вила, Манчестър, Челси, Арсенал и т.н. Мачове, които не само феновете на Ливърпул ще помнят завинаги, защото това бяха истински спектакли, независимо от крайният резултат и това, че титлата е под въпрос... за момента!!!
Не ми се говори за мачовете, които Манчестър играят напоследък - просто не ги гледам след 15-тата минута, защото ми става прекалено скучно и дори изнервящо, като не мога да видя нещо, което да ме кара да се възхищавам на играта ,наречена Футбол!!!

SG_favorit_
24.04.2009 20:36

Извинявай VasilGeorgiev , но мисля че дължиш извинение и то не само на мен, като фен на Ливърпул, а и на всички останали ,които пишат в този форум!... Които всъщност не познаваш и не би трябвало да обиждаш по този начин... Лично аз не, че ти се връзвам на приказките, но не мога да се начудя как толкова много си вярваш и дори се палиш с коментарите си... Цитирам:"Това вече е в миналото. А нали знаеш какво се помни? Помни се винаги първия, победителя. Ливърпул за пореден път са втори, загубеняци! А и като ни бие някой, в случая Ливърпул с 4:1 се сещам за победи с 6:1 с/у Арсенал и пак ми става готино. Айде..... "И като това е минало, защо ти помниш точно това миналото, което те кара да се чувстваш "готино" според думите ти?!?!
Видимо си противоречиш !!!

VasilGeorgiev
24.04.2009 10:37

Добре бе като не ме познаваш защо говориш глупости? Все повтаряте едно и също някой като ви затапи!

SwedeN
24.04.2009 04:07

Знам, знам всички са фенове на юнайтед и Барселона откакто се помнят и 80 процента от тях са непълнолетни.Тези глупости съм ги слушал и чел достатъчно, запази ги за някой друг.Дори се обзалагам, че знам повече за любимия ти отбор от теб, но няма да задавам неудобни въпроси, защото даже и децата на по 13 години се научиха да използват гугъл.Щом за теб футболът е просто една игра значи просто потвърждаваш тезата ми, че си поредния бг малоумник, който се изживява като фен на голям клуб.Познавам привърженик на Екзитър, който много повече заслужава да се нарече такъв от личности като теб и както е казал Шенкс:"Футболът не е въпрос на живот и смърт, той е много, много повече от това".

MB_KrisS
24.04.2009 02:31

Евреюн вкара повече голове този сезон, отколото през цялата си кариера. А бих ви препоръчал да направите и една подобна статия за Манчестър, които също 100 пъти се измъкнаха в последните минути, а и колко от мачовете си спечелиха с 1 гол разлика, пък после ми говорете колко са велики

VasilGeorgiev
24.04.2009 01:38

А това, че някои фенове приемат резултата като "апокалипсис" означава, че са пълни психопати. Да не забравяме, че футбола е просто една игра! Игра в която Ливърпул отново губят *smile*

VasilGeorgiev
24.04.2009 01:33

SwedeN фен съм на Юнайтед от както се помня. Дай сега като сме загубили от Ливърпул да се самоубия ако искаш? Като гледам и феновете на Ливърпул значи са големи малоумници защото никой не се е разплакал още, че отпаднахте от ШЛ и няма да спечелите първенството и никоя друга титла тази година. Като сте постигнали 2 победи с 4 гола се изкарвате големи. Това вече е в миналото. А нали знаеш какво се помни? Помни се винаги първия, победителя. Ливърпул за пореден път са втори, загубеняци! А и като ни бие някой, в случая Ливърпул с 4:1 се сещам за победи с 6:1 с/у Арсенал и пак ми става готино. Айде.....

SwedeN
24.04.2009 01:15

VasilGeorgiev, oчевидно е, че ти си поредния малоумник от българското стадо, който си мисли, че е фен на манковете.Newsflash kid - изисква се много повече от това да кажеш "Хей, аз съм от Ман.Юн.", за да станеш привърженик не само на такъв отбор, но и на английския футбол.Казвам ти това, защото подминаваш с лека ръка резултатът 1:4 на "Олд Трафорд", което означава, че си нямаш и понятие какви последствия носи той сред истинските фенове на манковете.Влез в "РедКафе", ако знаеш изобщо какъв е този сайт и потърси отзивите за разгрома от Ливърпул.Ще се учудиш как някои хора приемат резултата като апокалипсис и как ти го подминаваш сякаш е нещо незначително.

Dilesinho
24.04.2009 00:59

А уе Бенаюн е наи голямия ... нема спор ! (ама е мн грозен *joking* )

wba
24.04.2009 00:29

Още едно доказателство ,че Бенаиун е супер футболист и напразно седи и търка скамеиката.За радост,Бенитез взе да се осеща и започна да го пуска титуляр

VasilGeorgiev
23.04.2009 22:53

LFC_and_CSKA_N1 защо "като" нали сте били най-великите?
JPS незнам какъв беше резултата, ама виж кой е на полуфинал в ШЛ и кой ще е шампион на Англия, и кой от началото на сезона вече има 2 купи? Ливърпул колко ще имат този сезон? А и досега в Висшата лига е нямало класиране в което Манчестър да са първи, а Ливърпул 2-ри, така, че скоро очаквам и Челси да ви измести! А дано!

JPS
23.04.2009 22:41

Аз не разбирам само да попитам.....в мача Ман.Ю. - Ливърпул в 50 минута какъв бе резултата

LFC_and_CSKA_N1
23.04.2009 22:11

VasilGeorgiev .. Ливърпул не се късметлий!!! .. Ливърпул ДОКАЗВАТ , че могат да играят като ЕДИН ВЕЛИК отбор и да вкарват за победа *stop*

VasilGeorgiev
23.04.2009 21:55

Hecepuo3eH я си спомни мача като госи на Реал Мадрид. Почнахте да бавите времето от 70 минути! После говори кой се крие и кой не се крие.

VasilGeorgiev
23.04.2009 21:53

Видяхте ли сега кой е късметлията бе глупа*и. Манчестър били късметлии всеки път вкарвали в последните минути. Айде не заслужавате никаква тилта с такива щастливи голове. То като гледам тази година пак на 0 ще ги закръглите титлите. Смешници!

LFC_and_CSKA_N1
23.04.2009 21:53

защо пък чиста загуба .. те най-малко 3 мин. продължение щяха да дадът .. а Бенаюн го вкара гола във 92-та минута .. така че чист равен е .. а трябваше да е победа за Ливърпул .. обаче отново и отново имаха грешки .. и трябва да се съсредоточат малко и да ги оправят тези грешки .. LIVERPOOL FOREVER!!! YNWA *stop*

teenage_head
23.04.2009 21:47

е все пак в тези мачове ако съдията беше давал по малко продължение ливера нямаше да са на второ място. Не помня всички им мачове но примерно в мача срещу арсенал за мен беше крайно нелогично да има цели 5 мин продължение което си беше чиста загуба за ливърпуул

zandor
23.04.2009 20:21

То се знае ЛИВЪРПУЛ е най - великия отбор за вси4ки времена и ще остане такъв завинаги! Това 4е нямат достатъ4но шанс в пове4ето срещи за реализиране на положенията не трябва да бъде предтекст , 4е са слаби или нещо такова изобщо даже *stop* Също така не може да се говори и за късмет защото ако имаха такъв сега щеше да са много пред ман4естер в класирането на англииската висша лига , и също така на полуфинал за ШЛ така 4е вси4ки да мъл4ат , или да запеят най - великия химн YOU"LL NEVER WALK ALONE !!! LIVERPOOL FOREVER

LFC_and_CSKA_N1
23.04.2009 20:19

Lazialcho .. подкрепям те! .. Те тия тотнъм никога няма да видят купа *lol* .. паляци ..

Lazialcho
23.04.2009 19:50

Умреляк си ти "fc_totenham" , ти и твоя умрял Тотнъм сте умреляците !!

Hecepuo3eH
23.04.2009 19:20

Най-вероятно ще има кометари от рода "Ливърпул са късметлий". Според мен, късмет е ако цял мач се криеш и накрая вкараш, докато Ливърпул този сезон атакуват от първата минута и в повечето мачове имат надмощие. Късмет е за съперниците, че не успяват да си вкарат всичките положения.

Hecepuo3eH
23.04.2009 19:19

Спомням си, че по- времето на Жерар Улие четох една статия в която се пишеше как Ливърпул са загубили 15-20 точки в последните 15 мнути.

SG_favorit_
23.04.2009 19:09

Цитирам: "Футболистите на Ливърпул победиха с разлика отбори като Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, и сътвориха истински зрелища с тимовете на Челси и Арсенал." - това е неоспорим факт *party* "До последна капка кръв" *thumb_up* Този спортен дух заслужава много повече от, която и дало шампионска купа *wink* *stop*

LFC_and_CSKA_N1
23.04.2009 19:05

Айде кажете сега кой е най-великия отбор?!?!?! .. YNWA *stop* --> LIVERPOOL FOREVER!!!