Топизборът на уикенда

14:48
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, с началото на по-популярните футболни първенства Winner.bg и Георги Сотиров стартират нова рубрика, наречена "Топизборът на уикенда" . Рубриката ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани всека петък вечер на основната страница на сайта.

Подборът на предложенията ще бъде извършван от специалиста на сайта, Георги Сотиров, като целта на рубриката ще бъде да предоставя актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители и при техния подбор на срещите през уикенда. Ще бъдат предлагани срещи, които предварително са съпоставени и подбрани след сравнението им с други. Рубриката ще има консултативен характер и ще цели да провокира личната преценките на читателите. В нея ще можете на намерите и една отлична съпоставимост между коефициент и риск, като за тази цел рубриката няма да се ограничава само до прогнозирането на срещите със знак, а и с други предлагани опции.


Статистика:
29 септември: 6 познати от 10 предложени мача - 60% познаваемост

Топ прогнози за събота, 29 септември:

Събота, 06 октомври:

България, "А" група 

17:00 часа: Етър – Локомотив Пловдив
В тази среща изборът на развръзка с поне 3 попадения в нея изглежда доста логичен. Етър от началото на пребиваването си в елита не спира да изповядва атакуващи и открит стил на игра, за което и треньорът Цветанов понася доста критики. Локомотив Пловдив е непредвидим като развръзка на точен знак, но почти винаги участва в срещи с много попадения. Смърфовете трудно спазват тактическа дисциплина и предвид липсата на сериозен синхрон в техния отбор не рядко допускат елементарни грешки в отбрана. Етър днес ще търси само победа и това ще го принуди да подходи и с по-голяма доза риск в атакуващите си действия, а и е крайно време тимът на открие головата си сметка на стадион "Ивайло". Реализирането на 3 попадения в тази среща едва ли ще бъде проблем и за двата противника, а ставката за подобна развръзка определено си заслужава.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 6/10

Германия, 1.Бундеслига

16:30 часа: Шалке 04 – Волфсбург
Тук нивата на ставката за домакинска победа изглежда доста ниско и рискът с нея не си заслужава. Статистиката на двата съперника подсказва една доста по-безрискова и лесна опция свързан с тази среща, а именно над 2,5 гола. Последните 5 случая, в които Шалке е бил домакин на вълците 4 пъти мачовете са завършвали с поне 3 попадения в тях. Домакините се намират в сгъстен цикъл от срещи, с изчерпани физически сили и с явни проблеми в отбрана. Волфсбург с играчи като Налдо и Диего няма да остане дълго в зоната на изпадащите и изкачването му трябва да започне все от някъде, а за това трябват попадения. Това автоматично превръща тази среща с настоящата опция в моя основен избор, що се касае до срещите от Бундеслига в този кръг.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 7/10

Шотландия, Премиър Лийг

17:00 часа: Хибърниън -Дънди Юнайтед
Преди в последния кръг Хибс да загубят минимално гостуването си на Абърдийн с 2:1 тимът се намираше в серия от 6 мача без поражение. Това автоматично го настани в челото на класирането и завидното му постоянство от началото на сезона сега го превръща в сериозен фаворит и срещу категорично най-слабия тим е елита. Ф.К. Дънди загуби всички срещи от началото на сезона с изключение на две, като поднесе една изненада когато успя да победи и то навън подценилия го тогава тим на Хартс. Сега при устойчивата форма на домакините подобна изненада тук е почти изключена, а и те излизат за тази среща след поражение и ще копнеят за моментален реванш. Хибърниънс се намира в серия от три поредни победни над този съперник, макар и от преди доста време. Единицата тук е сравнително добре оценена и заслужава да бъде използвана, предвид огромното разминаване в целите на двата отбора.
Прогноза: 1, сигурност: 6/10

Гърция, Суперлига

17:15 часа: АЕК Атина – Керкира Корфу
Ако АЕК иска да се сбогува с елитния си статут без съпротива може да си позволи издънка и в тази среща. Но във всеки един друг случай тимът е длъжен да запише 3 точки с цената на всичко. Колко и странно да изглежда, но тимът от Атина е единствения до момента в елита на Гърция, които няма победа до момента. Причините за това са доста и все ясни. Керкира е един от основните претенденти за изпадане и с изявите си до момента напълно потвърждават това. Тимът не се е разписвал навън, а загуби и двете си визити до тук. Участието на гостите в плейаутите изглежда неизбежно и от това трябва да се възползва далеч по-именитият им съперник сега. Общо 5 пъти АЕК е бил домакин на Керкира, като домакините са записали 4 победи. Тежката ситуация и нуждата от точки би трябвало да събуди заспалия гранд на Атина, въпреки всичко негативно случващо се в страна и клуба.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Турция, Суперлига

19:00 часа: Галатасарай – Ескишехир
Галатасарай загуби последно си гостуване на Орду, но въпреки това тимът продължи да бъде едноличен лидер в класирането. Сарайте подцениха предишната си визита, защото събираха сили за срещата с Брага от Шампионската лига, но това се оказа недостатъчно за успех срещу португалците. Останалите грандове в Турция доста трудно печелят срещите си и може да се окаже, че при определена доза постоянство в домакинските си срещи и то срещу подобни съперници Галатасарай може без големи усилия отново да финишира като шампион. Чим Бом е със 100% актив от 3-те си домакинства до тук и изглежда, че и след тази среща тимът ще бъде с пълен актив, що се касае до срещите на неговия стадион. Ескишехир има в състава си някои малко по-известни играчи, но трудно може да бъде конкурентен на най-силния тим в елит в момента и то като гост.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Англия, Премиършип

19:30 часа: Уест Хям  – Арсенал
Лондонското дерби е най-интересния мач в съботната вечер по английските терени, а в него винаги има ясно изразен фаворит, който по всичко изглежда и сега ще се опита да се възползва от това. Последната победа на Уест Хям над Арсенал датира от 2007 година и при настоящото разпределение на силите е твърде вероятно чуковете и сега отново да се окажат в ролята на губещи. Те загубиха 7 от последните си 9 срещи с топчиите, а и в момента нямат крещяща нужда от точки за разлика от своя съперник. Арсенал в момента се намира под домакините в класирането и липсата на победа в две поредни срещи го отдалечи от челните места. Тук по-класният тим трябва да вземе своето, а и статистиката подсказва точно това.
Прогноза: 2, сигурност: 7/10

Австрия, Бундеслига

19:30 часа: Матерсбург – Залцбург
Тук впечатляващите статистически показатели предоставят изключително добра възможност на гостите да си тръгнат с 3 точки. Австрийският елит е първенството, в което се среща най-много знакът 2 от началото на всички елитни първенства е Европа. Залцбург спечелиха всичките си гостувания от началото на сезона и то без да допуснат гол до тук, ако обаче изключим това, в което те завършиха 4:4 с Адмира. Гостите записаха 6 победи в последните си 8 гостувания на този стадион и предвид липсата на международни ангажименти за тях можем да очакваме запазване на победоносния им ход във визитите. Освен това Матерсбург се намира в серия от 4 поредни мача без победа и с 3 загуби в тях. От правите знаци тук 2-ката изглежда най-вероятният.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Хърватска, 1ПНЛ

20:00 часа: Риека – Истра
Сериозните инвестиции и селекции в домакинския отбор започват да дават резултати, макар и класирането на тима да не потвърждава това по категоричен начин. Въпреки всичко Риека имаше само две загуби от началото на сезона, а преди в изминалия кръг да загубят визитата си на Цибалия беше в серия от 3 поредни победи. Истра е тим, който цели да избегне изпадането и с това се ограничават амбициите му този сезон. Тимът няма евро амбиции като домакините, а в селекционно отношение няма какво да предложи на фона на гръмките имена на състезатели подвизаващи се в Риека. Истра няма победа като гост на Риека в цялата история на това съперничество, а сега пристига и в занижена форма, след като няма победа в последните си 4 срещи. Домакините в сегашния си вид респектират повечето от тимовете в елита и не би трябвало да имат проблеми да запишат победа над селекция от подобно ниво.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Швейцария, Суперлига

20:45 часа: Санкт Гален –  Лозана
Домакините определено впечатляват всички следящи по детайлно случващото се в швейцарския елитен футбол. При наличието на тимове със завидни финансово възможност и доста популярни играчи, Санкт Гален успява да задържи втората позиция и да бъде само на една точка от първото място. Преди в последния кръг домакините да загубят визитата си на лидера Грасхопърс те се намираха в серия от под поредни победи като надиграха като гости и Сион и Цюрих. Лозана определено е слаб тим, но в последния кръг се възползва от подценяването от страна на Базел, който мислеше повече за мача си от Лига Европа и домакините от Лозана тогава успяха да измъкнат реми. Преди това Лозана се справи и с два от най-слабите тимове в елита и така закрепи позициите си в таблицата. Тимът на гостите се е разписал само веднъж навън от началото на сезон, а и вече беше победен като домакин от настоящия си съперник в рамките на този сезон. Изглежда, че след този кръг гостите ще остане с непроменен точков актив. 
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Белгия, Джупилер Лига

21:00 часа: Зулте Варегем – Серкъл Брюж
Варегем загуби последните си две домакинства, едното от които срещи Андерлехт, но това не му попречи в момента отборът да се окаже на 4-то място във временното класиране. Отборът ще се опита да запази позицията си в края на сезона и така да си осигури място в престижните плейофи, в които ще се разпределят международните квоти. Подобни амбиции от страна на домакините ме карат да смятам, че тимът няма да има проблеми да запише домакинска победа срещи най-слабия тим до момент в елита. Преди в изминалия кръг тимът от Брюж да победи у дома Шарлероа, той се намираше в серия от 7 поредни поражения, а в 4-те си визити до тук инкасира 12 попадения и трудно ще се прибере непобеден. И статистиката тук изцяло подкрепя домакинския знак.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Gravedigger988
20.10.2012 12:13

Проверете резултатите от мачовете и колко са се сбъднали! Проверете по-долния ми коментар! НЕ БЯХ ЛИ ПРАВ?

Gravedigger988
06.10.2012 16:40

Според мен 7 от мачовете ще станат, а 3 ще са с един знак по-нагоре или по-надолу от правилния!

john_doe
06.10.2012 16:37

Колко от тея мачове ще станат *tongue*

mistral
06.10.2012 19:26

Няма значение колко ще станат, изборът е добър и е доста полезен, особено в объркващо натоварената програма, даже в тези дето не са познати досега имаше какво да се открадне(примерно играх на НТ, че АЕК няма да падне*money*). От такава рубрика, по мое мнение има повече нужда, отколкото от "Залогът...".