Домакински победи за Райо Валекано и Бетис, хикс в Сарагоса

16:27
Домакински победи за Райо Валекано и Бетис, хикс в Сарагоса
Петък, 5 октомври
22:30 часа: Селта – Севиля
В миналия кръг
Селта записа трета поредна загуба навън, след като бе победен от Гранада. „Небесно-сините” отново играха силно и дори доминираха в три четвърти от мача. Загубата на точки след индивидуални грешки, обаче става нарицателно за иначе пълния с потенциал отбор от Галисия. Севиля бе ограбен от съдбата и от съдията в дербито с Барселона и загуби с 2:3. „Червено-белите” поведоха с 2:0, но след това допуснаха пълен обрат, като при атаката за единия от головете имаше игра с ръка, която реферът не забеляза. Така тимът на Мичел допусна първа загуба за сезона.
Новини около съставите
Селта: Не се се очакват промени в Селта, а ако има такива те ще бъдат козметични. Крон-Дели, Йаго Йаспас и Парк би трябвало да продължат сътрудничеството си в офанзивен план.
Севиля: Огромни неприятности има Мичел при формирането на отбора си за това гостуване. Двама от основните полузащитници – Гари Медел и Иван Ракитич са наказани. Троховски е под въпрос, а Пероти, Рейс и Баба не са готови за игра, въпреки че специално Рейес е в групата, но едва ли ще играе повече от няколко минути. Ману дел Морал и младият Кондогбия ще се появат в състава, за да запълнят празнините.
Статистика
Селта е един от отборите без равенство досега.
Двете победи на Селта до момента са постигнати на „Балаидос”.
Селта запази само един път вратата си суха след завръщането в елита.
Севиля няма загуба навън в трите си визити до момента.
Един срешу друг
Селта е бил домакин на 40 мача в Примера срещу Севиля. 23 от тях са спечели от домакините, а само осем - гостите.
Севиля е в серия от три поредни победи над този съперник. Последната им среща в Галисия бе през 2007 г. и тогава гостите триумфираха с 2:1 с головете на Кристиян Поулсен и Адриано.
Прогноза: Селта играе добър футбол, но все още се учи как да печели точки в Примера. Ако продължава така, рано или късно ще започне да облича в резултати положителната си игра. Севиля има огромни кадрови проблеми, а освен това тимът изглежда съкрушен след драматичната загуба от Барса. С повече смелост може да се опита знак за победа на домакините.
Знак: 1

Събота, 6 октомври
17:00 часа: Райо Валекано – Депортиво Ла Коруня
В миналия кръг
При гостуването на Валядолид Райо Валекано допусна третата си поредна загуба в първенството. Столичани играха доста слабо в защита и съвсем логично паднаха с разгромното 1:6. Така Райо допусна общо 10 гола в последните си два мача. Депортиво също записа тежка загуба, само че от далеч по-стойностен съперник – Реал Мадрид. Поражението с 1:5 на „Бернабеу” е второ поредно за тима от Галисия, който няма победа от първия кръг.
Новини около съставите
Райо Валекано: Пако Хемес трябва да се върне в защитата, която и без това се нуждае от сериозна реконструкция. Пити и Лео Баптищао по всяка вероятност ще са титуляри в офанзивната част на тима и това ще са промените в сравнение с провала във Валядолид.
Депортиво: Единственият контузен в редиците на гостите е ветеранът Мануел Пабло. Легендата Хуан Карлос Валерон се очаква да се върне в състава, след като бе оставен на пейката преди седмица заради по-дефинзивния Алекс Бергантинос.
Статистика
Депортиво е без победа като гост в 13 мача в Примера.
Райо е губил на полувремето и е записал загуби в крайния резултат в последните си три мача от първенството.
Последните четири мача на Райо във Вайекас завършиха с „ъндъри”.
Райо допусна поне по два гола в последните три мача от първенството.
Един срешу друг
На този стадион двата отбора имат 8 срещи в Ла Лига. Райо е с 2 победи, Депортиво с 3.
Райо е със само 1 победа от 6 мача насам с този съперник.
Депортиво се разписва във всеки един от последните 6 двубоя с Райо Валекано.
Прогноза: Мачът не е лесен за прогнозиране, защото от една страна домакините ще се хвърлят да прекъснат серията от три загуби, а от друга Депортиво със сравнително не лошия си състав ще търси пробив и втора победа в шампионата на един традиционно успешен стадион.
Знак: 1, гол/гол

19:00 часа: Реал Сарагоса – Хетафе 
В миналия кръг
Сарагоса записа третата си загуба в четири кръга, след като отстъпи на Валенсия с 0:2. Аргументите на Сарагоса във въпросния двубой не бяха достатъчни дори за точка, като единствено Пощига се опитва да сътвори нещо положително в предни позиции.
Хетафе победи Майорка напълно според очакванията, като столичани бяха подпомогнати и от обстоятелствата, тъй като съперникът игра с човек по-малко в почти целия мач. Голът за Хетафе вкара Диего Кастро, който е един от опитните и важни играчи.
Новини около съставите
Сарагоса: Халфовете Пинтер и Обрадович продължават своето лечение и няма да играят и в този двубой. Хосе Мари и Ромарик ще действат в средата на терена, като има вероятност и ветеранът Мовиля, дошъл от Райо Валекано да дебютира като титуляр, след като игра не лошо срещу Валенсия като резерва.
Хетафе: Единственият проблем пред треньора на гостите Луис Гарсия е наказанието на защитника Алексис, но той не игра и в миналия кръг, а пък вратата бе запазена суха. Алваро Васкес и Пако Алкасер си оспорват едно място на върха на атаката.
Статистика
Сарагоса продължава да няма равенство вече в 17 мача подред в Примера.
В шестте кръга до момента тимът на Сарагоса не е запазвал вратата си без гол.
В миналия кръг Хетафе запази вратата си суха за първи път през този сезон.
Хетафе е без успех навън в осем поредни гостувания, като последната победа е в средата на март, на терена на Виляреал.
Един срешу друг
Двата отбора имат седем срещи на този стадион. Сарагоса е с четири победи срещу само една на съперника.
Сарагоса няма загуба от Хетафе от 10 мача насам, като спечели половината от тях.
Последният мач на този стадион завърши 1:1.
Прогноза: Няма как да не ви направи впечатление дългата серия от мачове без равенство на Сарагоса, а това е сигнал за търсачите на хиксове. Стиловете и на двата отбора са сходни, с много физически сили при единоборствата и по-малко контрол върху топката. Подкрепям равенството тук, като освен него мачът клони повече към домакински успех.
Знак: Х1

21:00 часа: Валядолид - Еспаньол 
В миналия кръг
Валядолид направи най-силния си мач след завръщането в елита побеждавайки Райо с 6:1 за кеф на изстрадалите си фенове, които видяха втората победа за сезона. „Виолетовите” са на крилете на ентусиазма след този двубой, а основните фигури Оскар, Манучо и Буено се разиграха. Еспаньол продължава да затъва и след загубата от Атлетико Мадрид в миналия кръг с 0:1 остава на последното място със само една точка.
Новини около съставите
Валядолид: Джукич гласува доверие на Манучо и той се отблагодари с два гола и две асистенции. Така бившият играч на Манчестър Юнайтед и Панатинайкос остава титуляр за сметка на един от героите от промоцията - Хави Гуера. Германското крило Еберт ще бъде титуляр, а с травми са защитникът Марк Валиенте и халфът Луис Састре, но това не е проблем.
Еспаньол: Продължава възстановителният период на Раул Гарсия, Раул Баена и на новото попълнение Диего Колото. Това е затормозяващо. Поне наказанието на офанзивния халф Мубарак Уакасо изтече и той е на линия.
Статистика
Еспаньол загуби последните си седем гостувания в Примера.
До момента Валядолид запази вратата си без гол само в първия кръг на сезона.
Валядолид е един от отборите без равенство през настоящото първенство.
Всичките загуби на Еспаньол досега са с един гол разлика.
Един срешу друг
Двата отбора имат 38 мача във Валядолид. 18 са победите на домакините, срещу седем на Еспаньол и 13 равенства.
Еспаньол няма поражение от този съперник в шест мача във всички състезания.
Последните шест сблъсъка между двата отбора завършиха с „ьндъри”.
Прогноза: Много трудно е да се повярва, че Валядолид ще спечели и второто си поредно домакинство, още повече, че Еспаньол имаше своите добри моменти срещу Атлетико. Твърде вероятно е гостите да си тръгнат поне с точка от тази визита.
Знак: Х

23:00 часа: Бетис – Реал Сосиедад 
В миналия кръг
Бетис бе разгромен с 0:4 в регионалното дерби с Малага и по този начин допусна цели осем гола в своята врата в рамките на само два двубоя (2:4 от Атлетико). Севилци имаха нещастието да изгубят вратаря си Касто с червен картон още в 10-тата минута и това се оказа решаващо за крайния резултат. Реал Сосиедад победи в баското дерби с Атлетик с головете на Антоан Гризман и на Карлос Вела от дузпа и така постигна трета домакинска победа.
Новини около съставите
Бетис: Домакините не могат да разчитат на наказания вратар Касто, а защитникът Хави Чика и нападателят Серхио Родригес са все още контузени.
Реал Сосиедад: На вратата ще продължи да бъде резервата Зубикарай, който пази и срещу Атлетик заради травмата на титуляра Клаудио Браво. Други проблеми няма. Карлос Вела е предпочитан от наставника Монтание при гостуванията като единствен нападател пред Инамол Агирече, заради скоростта си.
Статистика
Реал Сосиедад загуби последните си четири гостувания в Примера.
В девет от последните 11 мача на Бетис бяха регистрирани „ъндъри”.
Бетис е с една победа от последните си пет домакинства в Примера.
Реал Сосиедад не е запазвал вратата си навън суха в 12 поредни срещи.
Един срешу друг
На „Бенито Вилямарин” двата отбора имат 40 мача в Примера. Бетис има 23 победи срещу седем на баските.
Реал Сосиедад спечели три от последните си пет гостувания на Бетис.
Баските взеха последното си гостуване на Бетис с 3:2.
Прогноза: Напоследък Реал Сосиедад играе успешно на гости на този съперник, но по принцип представянето на баските през настоящия сезон навън е вяло и дори лишено от смелост. Бетис бе съкрушен в последните два мача и не е ясно какво отражение в психологически план може да имат тези загуби.
Знак: 1, под 2,5

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

devic
05.10.2012 19:15

селта-севиля е всичко но не и 1. все пак ъндъра е най-логичен

holigan4e
05.10.2012 16:46

Много добри обосновки пичове. Ама искам и обосновка за Бареслона - Реал както и прогноза 1 Х или 2. без под/над или гол/гол.

el_elbarca
05.10.2012 17:36

никой не играе 1 или 2 на гол гол най се печели мача барса-реал си е троен мач най разумно Г/Г