Байерн ще си го изкара на Хофе, победи навън за Хамбургер и Борусия Дортмунд

15:47
Байерн ще си го изкара на Хофе, победи навън за Хамбургер и Борусия Дортмунд
След 10-те познати от 13 прогнози преди десет дни, в редовния кръг през уикенда имах леко отстъпление. Седем познати от общо 13 прогнози, като най-добрите бяха 1X на Фортуна и X2 на Майнц, съчетани с убедителният успех на Байер. Леверкузен. А пък за Борусия Дортмунд Борусия Мьонхенгладбах и Айнтрахт – Фрайбург се изпълниха всичките четири прогнози. Издънките – това, че Байерн Мюнхен стигна до гол чак в края на мача си с Вердер и опитът за реми на Нюрнберг Щутгарт.

Петък, 5 октомври
21:30 часа: Аугсбург - Вердер
В миналия кръг баварците взеха едва втората си точка от началото на сезона завършвайки 0:0 с Хофенхайм. Хофе обаче игра без настроение заради инцидента с Борис Вукчевич и този мач не може да бъде мерило за състоянието на Аугсбург. Преди седмица Вердер загуби от Байерн с 0:2, но до 80-ата минута създаваше сериозни затруднения на лидера в класирането. А пък в предишната си визита бременци спечелиха с 2:1 срещу Фрайбург, за да сложат край на негативната си серия навън. Тогава един от головете вкара Акпала и се очаква той да е титуляр на мястото на Петерсен, който започна срещу Байерн.Домакините ще са без Торстен Оерл, който има проблем в лявото коляно, като вместо него на върха на атаката ще е Бансе. През миналия сезон и двата мача между съперниците завършиха наравно, при това с един и същ резултат – 1:1.
Прогноза: X2

Събота, 6 октомври
16:30 часа: Майнц 05 – Фортуна Дюселдорф
Фортуна още няма допуснат гол навън, а пък Майнц не впечатлява до момента. В миналия кръг обаче гостите все пак инкасираха първото си попадение през този сезон, но измъкнаха 2:2 срещу Шалке 04, след като изоставаха с 0:2 на почивката. Освен това Майнц вече загуби на „Кофас Арена” от друг новак – Гройтер Фюрт, а Фортуна определено е по-силния тим до момента. Домакините може да имат и проблеми в защита – Диас и Поспех са под въпрос и като цяло това е един от мачовете, в които може да се случи всичко. И затова вместо опция за знак е по-добре да се пробва тази за ниска резултатност – нещо, което е характерно и за двата отбора до момента.
Прогноза: под 2,5 гола

Събота, 29 септември
16:30 часа: Байерн - Хофенхайм
Баварците загубиха шокиращо през седмицата с 1:3 от БАТЕ в Шампионската лига, като сега ще искат да се реваншират. Ариен Робен вече е на линия за тима на Юп Хайнкес и ще бъде титуляр, като същото важи и за Швайнщайгер. Очаква се националът на Германия да си партнира с Хави Мартинес, а Луиз Густаво и Томас Мюлер ще останат резерви. Добрата новина за Хофе е свързана със състоянието на Вукчевич, който вече се стабилизира, а през седмицата неговите родители посетиха базата на сините, за да се срещнат със съотборниците му. Очаква се обаче Ерен Дердийок да замени Хоселу на върха на атаката за гостите. Салихович отново е наказан, този път за четири мача, което означава, че Фоланд и Усами ще са по двата фланга. Хофенхайм взе седем точки в последните три кръга, но през миналия сезон отнесе седем гола на „Алианц Арена”, като Байерн милостиво спря да бележи в 58-ата минута. Всъщност баварците нямат загуба срещуи своя съперник от провинция Баден-Вюртенберг и неизменно му вкарват поне по два гола във всяка среща в Мюнхен.
Прогноза: Байерн (-1)

16:30 часа: Шалке 04 - Волфсбург
Кралскосините изпуснаха по доста наивен начин победа срещу Монпелие през седмицата, но проблемите им се свършиха с последния съдийски сигнал. Намиращият се в отлична форма Дракслер е аут заради счупване в лявата ръка, а Джоунс и Фарфан са под въпрос заради разтежения. Хууб Стевенс разбира се има готови варианти – Афелай, Хьогер и Обаси чакат своя шанс и няма да е чудно да го получат. Вълците са далеч от истината и най-вероятно Феликс Магат ще пробва по-дефанзивен вариат – очаква се Жосуе да се завърне пред защитниците, а ще има промени и в атака, където Лакич ще партнира на Олич. Това обаче едва ли ще помогне кой знае колко много – Волфсбург е реализирал едва два гола от началото на сезона – колкото имат и Аугсбург, и Фюрт. През миналия сезон Шалке 04 вкара четири чисти гола на зелените, но сега едва ли стигне толкова лесно до победата.
Прогноза: 1

16:30 часа: ФрайбургНюрнберг
И двата отбора изпаднаха в трудно обясними мини-кризи и вече в по три поредни срещи нямат победа. Фрайбург обаче традиционно разчита повече на домакинствата си, така че трябва да бъде считан за фаворит. Още повече франките допускат огромен брой грешки в отбрана. От друга страна Фрайбург не игра никак лошо във Франкфурт и ако не бяха двете изпълнения на Алекс Майер едва ли щеше да загуби с 1:2. Кристиан Щрайх също остана доволен от представянето на отбора си срещу Айнтрахт и не се очаква да прави промени в стартовата единайсеторка. Тази за Нюрнберг ще е принудителна – Нилсон е контузен и ще бъде заменен от Тими Симонс. Единственото притеснително за единицата е, че Фрайбург вече в две поредни домакинства не е побеждавал този съперник, но пък спечели три визити в Нюрнберг.
Прогноза: 1

16:30 часа: Гройтер Фюрт – Хамбургер
Два отбора с различна тенденция в представянето. Фюрт има само точка от последните три кръга, докато HSV спечели седем, при това срещу съперници, които завършиха в Топ 7 през миналия сезон. Зелено-белите още нямат гол на свой терен, но поне Еду се завръща в атака, след като се възстанови от травма. Тобиас Микелсен и Золтан Щибер са готови да дебютират, но Приб е под въпрос заради контузия. За гостите ще отсъства Иво Иличевич, като вместо него на фланга ще бъде преместен Ирачек, а пък Арслан ще партнира на Бадель. Коефициентът за Хамбургер е изкушаващ и си заслужава да се пробва. Още повече – до този момент отбор, повел срещу Фюрт, не е изпуснал победата. А пък с Ван дер Ваарт и намиращите се в добра форма Сон и Рудньевс това е напълно възможно да се случи.
Прогноза: 2

Неделя, 7 октомври
16:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах - Айнтрахт
Домакините се представят доста непостоянно от началото на сезона, за разлика от орлите, които чупят рекорд след рекорд и продължават да вървят по стъпките на легендарния тим на Кайзерслаутерн, спечелил титлата през 1998 г. при завръщането си в елита. Червено-черните от Фракфурт още нямат загуба и каквото и да се случи на „Борусия Парк” ще посрещнат паузата на едно от първите две места в класирането. Проблем за Армин Фее е болестта на Андерсон Бамба, който ако не оздравее навреме, ще бъде заменен от Демидов. Гладбах очевидно е в криза и инкасира пет гола от шампиона преди седмица, а в четвъртък още четири от Фенербахче и облаците над главата на Лусиен Фавр стават все по-буреносни. Още повече през седмицата той бе нападнат от спортния директор Макс Еберл. И има защо – във вратата на национала Тер Стеген влизат гол след гол – общо 15 в последните шест мача във всички турнири. Айнтрахт пък спечели последната си визита в Гладбах с категоричното 4:0.
Прогноза: гол/гол, X2

18:30 часа: Хановер 96 – Борусия Дортмунд
Шампионът излезе от мини-кризата, разгромявайки Гладбах с 5:0, а през седмицата изпусна Манчестър Сити като гост, допускайки изравняване от спорна дузпа в последната минута. Хумелс обаче получи травма и до последно ще е под въпрос, като ако не успее да се възстанови, ще бъде заместен от Сантана. Иначе Юрген Клоп ще заложи на отбора, който игра толкова добре срещу шампиона на Англия. Хановер падна с 0:1 в гостуването си на Хамбургер преди седмица, но пък в четвъртък обърна Леванте до 2:1, макар че игра 80 минути с човек по-малко. През миналия сезон именно поражение на „АВД Арена” сложи началото на изключителната серия на жълто-черните от 31 мача без поражение, която обаче завърши само преди две седмици срещу HSV. При това мачът бе наистина запомнящ се, защото Борусия водеше до 87-ата минута с 1:0, преди да падне с 1:2. Тимът на Мирко Сломка вече почти сезон и половина няма домакинско поражение – най-дългата подобна серия в Германия, но ще му е трудно да я продължи.
Прогноза: гол/гол, 2

► 18:30 часа: Щутгарт Байер Леверкузен
През седмицата Щутгарт падна с 0:2 от Молде, макар че игра с титулярите, а пък Леверкузен надви с 1:0 Розенборг като гост. Което ясно показва, че отборът на Сами Хюпия е в по-добра форма от този на Бруно Лабадия. В миналия кръг швабите поне спечелиха за първи път от началото на сезона – 2:0 в Нюрнберг, но и Леверкузен го направи, при това със същия резултат срещу Гройтер Фюрт и вече пет поредни срещи няма поражение. Едва ли ще има и кой знае какви промени в двата състава, тоест, не може да се очаква сериозна разлика в представянето на двата тима. Съчетанао със статистиката – червено-черните спечелиха последните си две визити на „Мерцедес Бенц Арена”, Леверкузен е фаворит. Но пък трети пореден мач без допуснат гол ще е твърде много за несигурната отбрана на гостите.
Прогноза: X2, гол/гол

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

holigan4e
05.10.2012 16:42

Ще пробвам Щутгарт - Леверкузен на точен 2:2 . Само се чудя Ом и Псж как да ги туря...дали 2:2 или 3:3