Как Миколи се превръща в екзекутор на летящи магарета и кой остава без победа в Серия А

11:30
Как Миколи се превръща в екзекутор на летящи магарета и кой остава без победа в Серия А
През уикенда се изиграха мачовете от шестия кръг на Серия А.Ето най-интересните статистически данни от последните сблъсъци в Калчото:

► В последните 15 дербита между Ювентус и Рома играчите на Старата госпожа неизменно вкарват поне по едно попадение. Бианконерите нямат поражение в последните си пет срещи с вълците.

Андреа Пирло и Артуро Видал бяха сред голмайсторите за Юве в събота вечер. Интересен факт е, че двамата вкараха на Рома и през миналия сезон, когато торинци биха с 4:0 като домакини.

Алесандро Матри, който заби третия гол във вратата на Стекеленбург, не бе вкарвал гол в Серия А от 25-ти февруари 2012 година, когато се разписа в мрежата на Милан. Това бе 56-то попадение на Матри в Калчото.

Рома нямаше загуба като гост в Серия А от 22-ри април 2012 година. Тогава римляните гостуваха на Ювентус...

► Зденек Земан мрази Юве и статистиката дава още един повод за тази ненавист. Чешкият специалист се е изправял 22 пъти в кариерата си срещу Старата госпожа. В 15 от случаите Ювентус е побеждавал отборите, водени от Земан, три пъти срещите са завършвали наравно, а в четири от срещите чешкият специалист е триумфирал.

Ювентус вече е в серия от 45 поредни мача без загуба в Серия А. Шампионите все още не са допускали поражение на новия си стадион, където имат 18 победи и 7 хикса във всички турнири.

Фабрицио Миколи вече има 98 гола в Серия А, след като вчера заби хеттрик на Киево. Талисманът на Палермо не се беше разписвал от 6-ти май 2012, когота той отново вкара три попадение, а жертвата беше... Киево.

Палермо не беше печелил мач в Серия от 1-ви април, когато сицилианците надвиха Болоня с 3:1. Тимът, воден от Джанпиеро Гасперини, вкара първите си голове за сезона в Серия А.

Киево не е губил пет поредни мача в Серия А от 2008 година, когато веронци влизат в серия от шест поредни поражения.

► След две равенства и три загуби във всички турнири Интер най-накрая постигна победа на "Сан Сиро" през настоящата кампания.

Фиорентина влезе в поредица от 11 поредни загуби при визитите си в Серия А.

► Всичките попадения, вкарани от Диего Милито в Калчото през този сезон, падат в първите 20 минути на срещите. Междувременно традицията Антонио Касано да наказва виола продължава да важи. ФантАнтонио вече има шест гола срещу Фиорентина.

► В трети пореден мач Парма прави равенство 1:1. Дуковете са в много силна домакинства форма. Те нямат загуба на "Тардини" от 17-ти март 2012 година, когато Милан надвива домакините с 2:0.

► Преди ремито 1:1 в събота Роберто Донадони винаги беше губел в дуелите с Масимилиано Алегри. Двамата се бяха изправяли един срещу друг в четири случая.

Милан имаше четири поредни успеха в мачовете си срещу Парма преди съботната визита.

► Стефан Ел Шаарауи заби четвъртия си гол в последните три мача на Милан. Египтянинът вече има шест гола в Серия А.

► За последен път Аталанта допусна пет гола в домакински мач от Калчото на 7-ми ноември 2009 година, когато бергамаските паднаха с 2:5 от Ювентус. Вчера Торино разгроми Аталанта с 5:1.

► След изиграването на последните мачове Каляри остава единственият тим без победа до момента.

► В двубоя със Сиена Лацио успя да прекрати голова суша, продължила 303 минути. Тосканците досега нямат успех като гости на орлите. До момента Сиена има пет равенства и пет поражения на "Олимпико" в срещи от Серия А.

Наполи прекрати серия от десет мача без загуба на Сампдория, след като се наложи с 1:0 на "Мараси". Междувременно неаполитанците остават без поражение в Калчото и Лига Европа през настоящата кампания. Единсон Кавани вкара своя 89-ти гол в Серия А и своя 73-ти с екипа на Наполи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация