Валенсия ще спечели трудно, проблеми за Барса и Малага

11:35
Валенсия ще спечели трудно, проблеми за Барса и Малага
Събота, 29 септември
17:00 ч.: Валенсия – Реал Сарагоса
В миналия кръг
Валенсия записа втората си загуба от началото на сезона в Примера, след като отстъпи при гостуването на Майорка с 0:2. Противно на очакванията „Лос че”, така и не успяват да влязат успешно в първенството, като до момента имат само една победа и то постигната след пълен обрат срещу Селта на „Местая”. Сарагоса спечели втората си победа от началото на сезона, надигравайки Осасуна, след като преди това го стори при визитата на Еспаньол. Тимът на Маноло Хименес все още търси своя облик и това е нормално, тъй като съставът се отличава с невероятно текучество. Играта на гостите се отличава с борбеност и характер, но в същото време все още личи липса на креативност.
Новини около съставите
Валенсия: Трайно контузените полузащитници Банега, Пиати и Каналес продължават своето лечение. Към тях се приседини и опитният опорен халф Давид Албелда. Крайният защитник Жереми Матьо и полузащитникът Фернандо Гаго няма да се върнат на терена за този мач, но може да го сторят за двубоя от Шампионската лига срещу Лил идната седмица. Вероятно Жонас ще се върне в състава след като пропусна миналия мач.
Сарагоса: Унгарският дефанзивен халф Адам Пинтер продължава да е в лазарета, заедно с новото попълнение в средата на терена Иван Обрадович. Антонио Апоньо ще помага на единствения нападател Хелдер Пощига.
Статистика
Валенсия спечели 5 от последните си 6 домакински мача в Примера.
„Лос че” вкарва поне по 2 гола в 5 последните 6 мача у дома.
Сарагоса е без равенство като гост в 11 поредни визити между новия и стария сезон.
Гостите са без реми във вече 17 поредни срещи от Примера между новия и стария сезон.
Един срещу друг
Сарагоса спечели последното си гостуване тук с 2:1 през миналия сезон, като част от спасителната си операция.
Гостите победиха в 3 от последните 5 двубоя с този съперник в Ла Лига.
Двата отбора имат общо 114 мача до момента в Примера. Валенсия е с 49 победи срещу 31 на Сарагоса и 34 равенства.
Прогноза: Валенсия не може да си позволи повече погрешни стъпки и вероятно ще успее да прескочи този съперник, макар и трудно. 
Знак: 1

19:00 ч.: Малага – Бетис 
В миналия кръг
Малага е без поражение във всички състезания от началото на сезона след като завърши наравно 0:0 с Атлетик Билбао на „Сан Мамес”. Южняците продължават със силното си представяне и в двете фази на играта, като новото попълнение Савиола показа, че е сработил с отбора и заедно с Хоакин придават нужната острота в атака. Бетис загуби от Атлетико Мадрид в сряда в отложения мач от втория кръг. Севилци повеждаха на два пъти чрез Салвадор Агра и автогол на Хуанфран, но позволиха на столичани да направят пълен обрат. Това бе втора загуба за „зелено-белите”, като и двете са у дома. Навън Бетис има само победи, като пострадалите отбори са Атлетик Билбао и Валядолид.
Новини около съставите
Малага: От началото на сезона Мануел Пелегрино ротира състава си преди мачове в Шампианската лига, така че може да очакваме товада се случи и сега. Вън от сметките са крилото Буенаноте и опорния халф Жереми Тулалан. Опитният Дуда е под въпрос , така че, Мануел Итура може да дебютира.
Бетис: Гостите не могат да разчитат на нападателя Жоел Кембъл и на полският защитник Дамиен Перки, които получиха червени картони срещу Атлетико. Защитникът Паулау е с изкълчен глезен и така Дорадо ще бъде титуляр, за да партнира на Марио в центъра на защитата. Хорхе Молина може да бъде титуляр в атака, след като бе оставен на пейката в миналия мач, въпреки че вкара три гола в първите три кръга.
Статистика
Малага записа „ъндъри” в 5 от последните 6 мача в Ла Лига.
На свой терен Малага няма загуба в 6 поредни срещи от първенството.
Бетис няма равенство от началото на шампионата.
Севилци се разписаха във всеки един от мачовете си в Примера до момента.
Един срешу друг 
В андалуското дерби двата отбора имат 40 срещи по между си в Примера. Малага е със съвсем леко предимство от 12 победи, Бетис е с 11 успеха, а равенствата са точно 17.
Бетис спечели последното ги гостуване тук с 2:0 с головете на Рубен Кастро и Дорадо. Така севилци са 3 мача без поражение срещу този съперник.
Последната победа на Малага срещу Бетис у дома е през 2009 г. с 5:0. След това не успяха да победят в следващите две срещи.
Прогноза: Малага е с доста добри шансове да излезе от своята група в Шампионската лига и това трябва да се вземе предвид. Пелегрини ще ротира състава, докато гостите макар и с някои кадрови проблеми ще се хвърлят в това регионално дерби, за да се реваншират за провала срещу Атлетико. 
Знак: Х

21:00 ч.: Реал Сосиедад – Атлетик Билбао
В миналия кръг
Реал Сосиедад записа третата си загуба при гостуването на Леванте. Въпреки че Сурутуза успя да открие резултата това не бе достатъчно и баските загубиха с 1:2. Така тимът на Филип Монтание остава само с два успеха до момента – и двата в Сан Себастиян.
Атлетик регистрира второ поредно равенство, завършвайки 0:0 със силния тим на Малага, като през второто полувреме на терена се появи неизвергнатата звезда Йоренте. „Львовете” са три мача без поражение, което е и най-добрата им серия до момента след колембивото начало. Във всички състезания, Атлетик е с четири равенства от пет мача.
Новини около съставите
Реал Сосиедад: Големият удар за домакините ще бъде отсъствието на титулярния вратар Клаудио Браво. Чилиецът получи тежка травма и поне два месеца няма да бъде на разположение. Това означава, че в голямото баско дерби за първи път вратата ще пази Зубикарай. Другият сигурен отъстващ е защитникът Кадамуро, а Хосе Анхел, Ифран и Елустондо за под сериозен въпрос.
Атлетик: Въпросът остава - дали Марсело Биелса ще пусне като титуляр Фернандо Йоренте. Националът вкара и двата гола за победата на Атлетик на „Аноета” миналия сезон. Халфът Андер Ерера и защитникът Йон Ауртенече са аут поради травми, докато все още не сигурно участието на вратаря Горка Ираисос и на крайния бранител Иниго Перес. Така, както и срещу Малага, двамата може да бъдат отново заменени от Раул Фернандес и Хавиер Кастийо.
Статистика
Реал Сосиедад търси своята 5 поредна домакинска победа в Ла Лига.
Атлетик е допуснал поне по 2 гола в 12 от последните 13 гостувания в първенството.
Атлетик не успя да спечели в 10 от последните 11 гостувания в Примера.
Един срешу друг
Това е дерби номер 131 за първенство. Реал Сосиедад е с 42 победи, Атлетик с 56 победи, а равенствата са 32.
Реал Сосиедад спечели само едно от последните 9 дербита с Атлетик.
Атлетик е в серия от 3 поредни победи срещу този съперник. Последното гостуване на „Аноета” бе спечелено с 2:1.
Атлетик е вкарал поне по 2 гола в 8 от последните 10 дербита със Сосиедад.
Атлетик е водил на полувремето и е победил в последните 3 мача срещу този съперник във всички състезания.
Прогноза: В началото на този сезон Реал Сосиедад играе силно и вдъхновено на свой терен и на гостите няма да им е лесно да продължат с успешната серия. Крилата Вела и Гризман са движещата сила на тима, но в атака липсва разнообразие, . Атлетик играе слабо навън, но без никакво съмнение мобилизацията ще бъде на ниво. 
Знак: 1, гол/гол

23:00 ч.: Севиля – Барселона
В миналия кръг
Севиля продължава да е без загуба от началото на сезона, след като спечели гостуването си на Депортиво в понеделник с головете на Негредо и Ракитич. Защитата отново бе непробиваема и вече в три поредни мача не е допускала гол. Барселона прескочи Гранада като головете за успеха паднаха в рамките на последните три минути. Тогава точни бяха Шави и Борха Гомес, който порази своята врата. Така каталунците продължават да са на върха с пълен актив.
Новини около съставите
Севиля: Крилата Диего Пероти и Хосе Антонио Рейес продължават да се лекуват. Сенегалският нападател Баба също им прави компания в лазарета. Мичел игра със схема 4-2-3-1 срещу Реал и тя му донесе успех. През защитата се очаква отново да бъде новото попълнение от Валенсия Хедвигес Мадуро. До него е друг „булдог” - Гари Медел. Така се очаква да бъде построен отборът и сега.
Барселона: Листата с контузени футболист в Барса се увеличава. Адриано и Серхио Бускетс може и да играят, но със сигурност ще трябва да преодоляват травми, за да го направят. Аут от гостуването на юг са ключови фигура като Иниеста, Пуйол и Пике. Предполага се, че наставникът Тито Виланова няма да рискува с нито един от тези играчи, тъй като предстои мач от Шампионската лига и след това дерби с Реал Мадрид. В същото време Шави и Педро се връщат в състава, след като не играха срещу Гранада. Алекс Сонг и Масчерано ще продължават сътрудничеството си като централни бранители, поради така създалите се обстоятелства.
Статистика
Барселона е с 19 победи от 21 мача в Примера.
Барса вкара поне по 2 гола в 21 от последните 23 мача в първенството.
Севиля е без допуснат гол в 3 поредни срещи.
Един срешу друг 
Двата отбора имат 136 мача в Примера. Севиля е с 35 победи срещу 75 на Барселона. Равенствата са 33.
Барселона е без загуба от този съперник в 5 поредни срещи.
Барса спечели последната си визита тук с 2:0 - головете на Шави и Меси.
Севиля е без победа като домакин в Ла Лига срещу Барселона в 7 поредни срещи.
Последната победа на Севиля срещу този съперник е на финала за суперкупата през 2010 с 3:1.
Прогноза: Севиля е в подем, а идеите на легендата на Реал Мадрид Мичел, като че ли вече намират реализация. Барселона пристига с доста кадрови проблеми. Меси и компания естествено са фаворити, но задачата няма да бъде лесна. Равенството е съвсем възможен резултат, така че може да се рискува с реми.
Знак: Х
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

John_Jameson
29.09.2012 18:27

Мачът на Барса ще е супер труден ... няма да се учудя, ако направим X ... НО ПЪК СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА ПОКАЖЕМ ЧЕ ТОЗИ СЕЗОН ЩЕ ИГРАЕМ СТАБИЛНО В ГОСТУВАНИЯТА !!! *smile* *tongue*

velinovv
29.09.2012 13:46

Малага - Бетис 1 и Еспаньол - Атлетико Мадрид 2, може би и за Валенсия 1цата (макар че е с много нисък коефицент)

Victory_90
29.09.2012 12:43

"Барселона прескочи Гранада като головете за успеха паднаха в рамките на последните три минути. Тогава точни бяха Шави и Борха Гомес, който порази своята врата", после ми казваш: "В същото време Шави и Педро се връщат в състава, след като не играха срещу Гранада.", е па как да ти вярвам *lol*

herakov
29.09.2012 13:25

изпуснат е "титулярен" - и Шави, и Педро бяха резерви срещу Гранада. Педро влезе 53-ата, Шави - 54-а.