Топизборът на уикенда

09:40
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, с началото на по-популярните футболни първенства Winner.bg и Георги Сотиров стартират нова рубрика, наречена "Топизборът на уикенда" . Рубриката ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани всека петък вечер на основната страница на сайта.

Подборът на предложенията ще бъде извършван от специалиста на сайта, Георги Сотиров, като целта на рубриката ще бъде да предоставя актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители и при техния подбор на срещите през уикенда. Ще бъдат предлагани срещи, които предварително са съпоставени и подбрани след сравнението им с други. Рубриката ще има консултативен характер и ще цели да провокира личната преценките на читателите. В нея ще можете на намерите и една отлична съпоставимост между коефициент и риск, като за тази цел рубриката няма да се ограничава само до прогнозирането на срещите със знак, а и с други предлагани опции.


Топ прогнози за събота, 29 септември:

Събота, 29 септември:

Германия, 1.Бундеслига 

16:00 часа: Вердер Бремен – Байерн Мюнхен
Тук ставката за победа на баварците драстично свали нивото си и я превърна в една крайно непривлекателна опция. Освен това след дни на Байерн му предстои среща с БАТЕ Борисов в Беларус и няма как немският тим да не спести сили и за тази среща. Байерн няма проблеми с отбелязването на попадения от началото на сезона, а Вердер залага на доста играчи с подчертан привкус към атаката, дори в средата на терена, което няма как да не доведе до доста възможности и пред двете врати. Коефициентът за опция с поне 3 гола тук надвишава този за победа на гостите, а носи и доста по-малък риск.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 7/10

България, "А" група 

17:00 часа: Локомотив Пловдив – Лудогорец
Лудогорец спечели последните си две срещи с този съперник, въпреки че те не бяха на този стадион. Контрастът между двата тима сега изглежда най-силен, като преимуществата на гостите тук са повече от осезаеми. Лудогорец спечели и трите си визити до тук през сезона и все още не е инкасирал гол. Тимът играе най-разнообразния и трудно уловим стил в България и недоказаните играчи на Локомотив трудно ще намерят противодействие. След сравнение на ставката тук с тези за победи на фаворитите в останалите срещи, смело може да се каже, че това е топизборът от България за този кръг.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Шотландия, Премиър Лийг

17:00 часа: ФК Дънди – Сейнт Джонстън
ФК Дънди затвърди впечатлението, че е най-слабият тим в елита на Шотландия този сезон, след като натрупа 5 загуби от 7 изиграни срещи. Тимът загуби и последните си 2 срещи за първенство, което го закотви на дъното на таблицата. Днешният му съперник Сейнт Джонстън е точно на обратния полюс. Тимът стартира лошо, но в последни си 3 срещи няма поражение и записа две последователни победи. Изминалия сезон тимът се прочу със силните си изяви в гостуванията си, като на няколко пъти дори отмъкна точки и от грандовете Селтик и Рейнджърс. Неговото изкачване в таблицата е неизбежно, а съперникът изглежда чудесен за затвърждаване на възходящата форма на Сейнт Джонстън от последните кръгове.
Прогноза: 2, сигурност: 5/10

Англия, Премиършип 

19:30 часа: Манчестър Юнайтед – Тотнъм
Под ръководството на новия си мениджър Тотнъм изглежда доста предвидлив, а и крайно статичен в офанзивен план, въпреки че допусна само една загуба в 5 мача до тук. Това няма как да не намали драстично шансовете на шпорите в това гостуване. Гостите са с 9 поредни загуби в 9-те си последни гостувания на този стадион и в този кръг вероятно те ще регистрират втората си загуба от началото на кампанията. Юнайтед навлезе във форма и с този мач вероятно ще затвърди това впечатление още по-силно.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Австрия, Бундеслига

19:30 часа: Вакер Инсбрук – Рапид Виена
Въпреки че Рапид ще има ангажименти идния четвъртък в Лига Европа отборът едва ли ще допусне подценяване на тази среща. Със загуба от Розенборг в първия кръг от груповата фаза на Лига Европа отборът показа желанието си да се съсредоточи върху срещите от шампионата и върху гонитбата на титлата в местното първенство, а не да влага усилия на международна сцена. Домакините са най-слабият отбор в елита с 5 поредни загуби и с най-слаба домакинска отбрана. Всичко това ме кара да смятам, че Рапид ще взема втора поредна победа в първенството като гост след тази над Рийд.
Прогноза: 2, сигурност: 7/10

Холандия, Ередивизие

19:45 часа: Хееревеен – НАК Бреда
Лошото стечение на обстоятелствата и тежката програма направиха така, че Хееренвеен да бъде без победа от началото на сезона и тимът да се озове в зоната на изпадащите. Това изглежда малко очаквано като се има предвид какъв клуб с традиции е Хееренеен, а и в момента той е воден от легендата Марко Ван Бастен. Всички тези факти превръщат това домакинство на синьо-белите в задължително за спечелване, а и предвид класата на настоящият съперник в твърде вероятно те да запишат първата си победа от началото на сезона.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Португалия, Висша лига

20:15 часа: Спортниг Лисабон – Ещорил Прая
В изминалия кръг на първенството лисабонските лъвове записаха първата си победа от началото на сезона. Тя дойде доста драматично след обрат от 0:1 до 2:1 в тяхна полза, но все пак трите точки останаха в техния актив. Днес те имат сравнително лесно изпитание и чудесна нова възможност да добавят още три точки към актива си. Ещорил традиционно се изява слабо навън, а от началото на сезона гостува два пъти и не успя да запише победа. Спортниг отпадна от надпреварата за купата през януари 2011 година от този опонент като гост и сега ще има сериозни мотиви да си отмъсти.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Белгия, Джупилер Лига 

21:00 часа: ОХ Льовен – Ваасланд
Льовен разчита предимно на точките натрупани на собствен терен и този сезон основният начин за формиране на сериозен актив ще бъде този. Срещите със съперници от подобен ранг изглеждат отлична възможност за стабилизиране на отбора и отдалечаване от опасната зона. От началото на сезона домакините имат само 2 загуби, но в последните си 2 домакинства не успяха да запишат победа. Ваасланд загуби 3 от 4-те си визити до тук и се оказа на предпоследната позиция в таблицата. Това дава чудесен шанс на стабилен домакин като Льовен да се върне на победния път.
Прогноза: 1, сигурност: 6/10

Италия, Серия "А"

21:45 часа: Ювентус – Рома
Ювентус записа две победи в двете си домакинства до тук, а Рома е със 100% актив от двете си визити. Това автоматично превръща тази среща в една от най-интересните в Италия този уикенд. През седмицата Старата госпожа ще изиграе среща от международните клубни турнири и това няма как да не повлияе на концентрацията й. Рома отново ще опита да отбележи гол повече от противника и при най-малката възможност, което вероятно ще превърне тази среща в доста резултатна.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 6/10

Испания, Примера дивисион

23:00 часа: Севиля – Барселона
Барселона тръгна доста трудно в Шампионската лига, въпреки наличието на лесна домакинства среща. Следващата седмица й се отдава чудесна възможност да коригира колебливия си старт в мач срещу Бенфика в Португалия. Това може да доведе до степенуване на приоритетите и така шансовете на севилци тук да не загубят се увеличат неимоверно. Домакините стартираха сезона отлично и са без поражение до тук, като победиха в предишното си домакинство дори Реал Мадрид. Крайно време и Барселона да допусне грешка, а предпоставките това да се случи точно сега са налице. В последните си 3 визити тук Барса си тръгна само веднъж с 3 точки.
Прогноза: 1Х, сигурност: 4/10

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kaqos
29.09.2012 13:07

Няма
Арсенал - Челси
Динамо Загреб - Хайдук Сплит
Аякс - Твенте

El_Fenomeno5
29.09.2012 11:56

Норич - Ливърпул - 2
Фулъм - Ман Сити - 2
Борусия Д - Борусия М - 1
Зенит - Локо М - 1
Аякс - Твенте - гол/гол

luiz_lfc
29.09.2012 11:26

Вие сте много зле бе той гледа да сложи мач на който може да предположи изхода а Челси Арсенал е троен мач...

Johan_Cruyff_14
29.09.2012 10:31

Този е сложил да не бием, така че трябва да съм спокоен за победата.