И Вердер няма да спре Байерн, нови загуби за Аугсбург и Фюрт

18:42
И Вердер няма да спре Байерн, нови загуби за Аугсбург и Фюрт
В междинния кръг постигнах забележителна успеваемост. Победата с разлика на Байерн Мюнхен излезе с лекота, също както и ъндърът на Гройтер Фюрт и Фортуна Дюселдорф. Същото се случи и с двете прогнози на Айнтрахт Франкфурт Борусия Дортмунд, както и на Борусия Мьонхенгладбах Хамбургер и Фрайбург Вердер Бремен. Байер Леверкузен също победи с лекота, а и предвидените много голове в останалите мачове също се получиха. Издънката беше опитът за хикс на Хановер 96 – Нюрнберг, както и че Щутгарт и Майнц 05 не вкараха гол. Общо резултатът беше 10 познати от 13 прогнози.

Петък, 28 септември
21:30 часа: Фортуна Дюселдорф – Шалке 04

Големият въпрос на уикенда, а и на сезона досега – ще успее ли Шалке 04 да разпечата вратата на Фортуна. Червените вече в шест срещи във всички турнири не са допускали гол, но пък кралскосините бележат с лекота (изключвайки мача срещу Байерн). Проблемът за гостите е сериозният брой мачове, които се натрупаха през последните дни, а и през седмицата те посрещат Монпелие в Шампионската лига.Предвид победата в Пирея над Олимпиакос, този мач дава великолепна възможност на Шалке 04 да направи сериозна крачка към участие на елиминациите. Тоест – не трябва да се предоверявате на двойката. В предишната подобна визита – на Гройтер Фюрт – кралскосините имаха проблеми с дефанзивната игра на своя съперник, а Фортуна прави същото. Тоест опцията за ниска резултатност е по-добрият избор.
Прогноза: 1X, под 2.5 гола

Събота, 29 септември
16:30 часа: Байер ЛеверкузенГройтер Фюрт

Домакините стабилизираха изявите си и в последните си две срещи взеха четири точки, като тези срещу Гладбах трябваше да бъдат три вместо една. В дербито на Рейн червено-черните имаха 27 удара към вратата на съперника, докато срещу Аугсбург през седмицата се възползваха доста по-добре от положенията си. Кийслинг отбеляза, Шюрле се отпуши, така че напрежението върху тях вече е по-ниско. Райнарц е контузен, но Хосогай се справи добре като негов заместник в предишния кръг. Фюрт има сериозни проблеми с вкарването на голове, така че ако Леверкузен поведе, за гостите ще бъде невъзможно да измъкнат каквото и да е от „Бай Арена”. Още повече – след победа и равенство в две визити май идва време за загуба. Затвореният и дефанзивен стил на Фюрт обаче може да доведе до там, че Байер да не вкара много голове.
Прогноза: 1

Събота, 29 септември
16:30 часа: Хофенхайм - Аугсбург

Две поредни победи за отбора на Маркус Бабел показват възходящата тенденция. Още повече те бяха постигнати срещу участници в Лига Европа – Хановер и Щутгарт. Може би и фактът, че Бабел напусна поста на генерален мениджър, за да се съсредоточи само върху треньорската длъжност също дава резултат. Съчетано с липсата на Вийзе това доведе до стабилизиране на отбраната. Аугсбург все още няма победа през сезона, допуска много грешки и изключително трудно ще излезе от неприятното положение, в което изпадна. В тима все още липсват седем титуляри, така че няма и възможност за ротации. Което прави Хофенхайм фаворит за трите точки. Откакто Хофе влезе в професионалния футбол, тимът неизменно бележи поне по два гола във вратата на баварците, така че и сега може да има доста попадения.
Прогноза: 1, над 2.5 гола

Събота, 29 септември
16:30 часа: НюрнбергЩутгарт

Облаците около главата на Бруно Лабадия вече се трупат, но и слабото представяне през първия полусезон не е нещо ново за Щутгарт – така е вече четири поредни години. Грешките в отбрана винаги са били характерни за отборите на Лабадия, но проблемът, че отсъстват головете – швабите са вкарали само три до момента. Авторът на два от тях – Мартин Харник се завръща след наказание, но пък Оказаки отсъства, така че Какау отново ще е титуляр зад Ведад Ибишевич. Нюрнберг бе изненадващо пасивен срещу Хановер и логично загуби през седмицата, като така изтри добрите впечатления от силния си старт. Тимът на Дитер Хекинг обаче едва ли ще направи втори толкова слаб мач.
Прогноза: X

Събота, 29 септември
16:30 часа: Вердер - Байерн

Вердер продължава да е постоянен в непостоянството си, което означава, че след ремито с Щутгарт и победата във Фрайбург идва ред на загуба. Големият въпрос за Томас Шааф е дали да започне с Петерсен или Акпала в атака. Петерсен записа две асистенции срещу Щутгарт, но пък Акпала вкара срещу Фрайбург. Проблемът за бременци обаче ще дойде от факта, че халфовата линия е твърде офанзивна – Хънт, Де Брюн, Арнаутович и Елиа, което ще отвори много пространства зад тях. А баварската машина мачка всеки един от съперниците си до момента и бележи гол след гол. Очаква се Томас Мюлер да се върне в титулярния състав – той ще замести контузения Ариен Робен. Писаро пък може да замени Манджукич на върха на атаката. Байерн все пак има гостуване през седмицата в Шампионската лига на БАТЕ Борисов, така че няма да е чудно, ако Юп Хайнкес иска ударно начало, за да може през второто полувреме отборът му да не се напряга много. Байерн спечели последните си четири визити тук, а няма загуба в Бремен от октомври 2006-а година.
Прогноза: 2/2

Събота, 29 септември
16:30 часа: Хамбургер – Хановер 96

Рафаел Ван дер Ваарт наистина изглежда човекът, който ще измъкне Хамбургер от неприятностите, но както прогнозирах и през седмицата – отбраната на HSV все още е далеч от желания синхрон – не случайно Рене Адлер бе играч номер едно за отбора в първите четири кръга и бе върнат в националния тим. През миналия сезон Хановер рядко печелеше навън, но пък през този наказа Волфсбург с 4:0 като гост в първото си северно дерби. Тук трудно ще се стигне до подобен резултат, но все пак по-сигурната прогноза е за висока резултатност, още повече Хамбургер спечели само три пъти в последните си 19 мача с този съперник. Осем от предишните 16 издания на този сблъсък завършиха наравно, така че може да се пробва и хикс.
Прогноза: гол/гол

Събота, 29 септември
19:30 часа: Борусия ДортмундБорусия Мьонхенгладбах

И Дортмунд, и Гладбах допускат голове със завидна лекота, което е доста странно на факта, че през миналия сезон успехът и на двата клуба бе базиран на изключителна солидност в защита. И двата отбора взеха само точка през седмицата, като шампионът изпусна два гола аванс във Франкфурт (а както и срещу Хамбургер – огромен брой положения). Гладбах обаче имаше късмет, защото с човек по-малко стигна до точка срещу Хамбургер, а и Ван дер Ваарт изпусна дузпа. Щастието бе на страната на тима на Лусиен Фавр и миналия уикенд, когато Леверкузен изпусна дузпа и направи 1:1 с Гладбах. Струва ми се обаче че този уикенд стомната ще се счупи, което означава загуба и съответно – победа за Борусия Дортмунд. Централният защитник на гостите Мартин Щранцл е наказан, което няма как да се отрази положително на отбраната.
Прогноза: 1, над 2.5 гола

Неделя, 30 септември
16:30 часа: Айнтрахт – Фрайбург

Във Франкфурт наистина се случват чудеса и не изглежда така, сякаш те скоро ще престанат. Знаменитото 3:3 с Борусия Дортмунд със сигурност ще е един от мачовете на сезона, а и едва ли ще бъде забравено скоро. Оушън се завръща в стартовия състав, след като се възстанови от травма, което означава, че Хофер отново остава резерва. Фрайбург е слаб гост и вече в четири поредни визити няма гол. Предвид неособено силната отбрана на Айнтрахт няма да е чудно този път гостите все пак да се разпишат, но орлите са фаворит за трите точки. Най-странното в исторически аспект в този сблъсък е липсата на равенства – едно в 18 мача, но то дойде в последния сблъсък между съперниците.
Прогноза: 1, над 2,5 гола

Неделя, 30 септември
18:30 часа: Волфсбург – Майнц 05

Вълците вече в осем домакинства неизменно допускат поне по гол, но пък през седмицата Майнц не успя да реализира такъв срещу Шалке 04, който също не се слави с много стабилна отбрана. Представянето и на двата отбора до момента е далеч от желаното, но изненадата е по-сериозна за Волфсбург, тъй като Феликс Магат похарчи доста сериозна сума за нови играчи през лятото. Сега той ще заложи на по-офанзивния вариант – 4-3-3 с Дост, Олич и Диего в атака, но пък така ще има много пространства за контрите на Майнц. Червените обичат подобно развитие на нещата, така че може и да измъкнат нещо от вълците. Още повече в този сблъсък традиционно домакините не печелят – в последните шест издания има три двойки и три хикса, а от общо 12 срещи в Бундеслигата се стигна до само три единици.
Прогноза: X2 

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
29.09.2012 12:47

Вместо Новара и Хофенхайм заложих Хартс-1 и Жилина-2*beer**beer**beer*

night_wolf1984
29.09.2012 07:59

Зенит-1,Сасуоло-1,Новара-1,Леверкузен-1,Хофенхайм-1 и Ман.Сити-2.Успех на всички*beer**beer**beer*

velinovv
28.09.2012 23:45

Айнтрахт, Леверкузен и Хофенхайм - 1ци

kozel4e
28.09.2012 19:34

не знам, много хора отписват Вердер с лека ръка. Не че Байерн не може да ги бие, но тази година Вердер са друг отбор и аз няма да се изненадам, ако в края на годината са в зона ШЛ, колкото и невероятно да ви звучи