Байерн ще бие с разлика, а Нюрнберг и Хамбургер няма да загубят

13:02
Байерн ще бие с разлика, а Нюрнберг и Хамбургер няма да загубят
В четвъртия кръг най-силните прогнози бяха победата на Майнц 05 над Аугсбург, головете от Хановер 96 и Хофенхайм и това, че и Борусия Мьонхенгладбах и Байер Леверкузен ще отбележат. За мое съжаление обаче останалите не се получиха. Общо познах четири от десет прогнози – най-слабо представяне от началото на сезона.

Вторник, 25 септември
21:00 часа: Байерн – Волфсбург

Шалке спря машината на Юп Хайнкес, но само за едно полувреме. Байерн обаче продължава победния си ход и по нищо не изглежда, че ще има проблеми срещу вълците. Още повече отбраната на отбора на Феликс Магат продължава да е нестабилна, а Франк Рибери ще се завърне за баварците. Балансът също е много сериозно в полза на Байерн – 16 победи и реми в 17 мача в Мюнхен.
Прогноза: Байерн (–1)

21:00 часа: Шалке 04 – Майнц 05

Кралскосините не приличаха на себе си срещу Байерн – те играха твърде предпазливо и прекалено защитно. Срещу Майнц няма да е така, още повече Афелай се завръща в стартовия състав, но и гостите идват в добро настроение, след като през уикенда взеха първата си победа за сезона. В последните пет издания на този сблъсък няма домакинска победа, а и коефициентът за единица не е висок. Тоест по-добре е да се търсят голове и от двата отбора.
Прогноза: гол/гол

21:00 часа: Гройтер Фюрт – Фортуна

От една страна мачът крещи за 0:0 – Фюрт още няма гол на свой терен, а червените от Дюселдорф не са допуснали попадение от началото на сезона. От друга обаче често се случва така, че точно в подобни срещи и то най-вече през седмицата се стига до изненадващи резултати. Последните две срещи между съперниците във Фюрт завършиха наравно и няма да е учудващо, ако и сега се случи същото.
Прогноза: под 2.5 гола

21:00 часа: Айнтрахт – Борусия Дортмунд

Серията на шампиона от 31 мача без поражение свърши през уикенда в Хамбург, а сега идва нов тест – Айнтрахт все още няма изгубена точка през сезона. Орлите вече получиха и своето място в историята – те станаха първият новак в елита, започнал с четири поредени победи. При успеха в Нюрнберг обаче Оушън получи контузия и ще отсъства, като вместо него ще играе Хофер. Швеглер също е с травма и ще бъде заместван от Ланиг, а той няма добри спомени от Борусия – пет поражения в пет мача, през миналия сезон с общ резултат 1:11. Поражението в Хсмбург дойде една година и четири дни след предишното такова – в Хановер, но онази загуба доведе до забележителна реакция и шампионската титла. Въпросът е как ще реагира сега тимът на Юрген Клоп. Очаква се Блашчиковски да се върне в стартовия състав на мястото на Гьотце, но болният Гюндоган пак ще бъде заместван от Лайтнер.
При последния сблъсък на тези съперници на „Комерцбанк Арена” Айнтрахт спечели с 1:0, а като цяло орлите имат положителен баланс на свой терен срещу Борусия и загубиха само два пъти в последните 10 домакинства на жълто-черните.
Прогноза: гол/гол, над 2.5 гола

Сряда, 26 септември
21:00 часа: Борусия Мьонхенгадбах – Хамбургер

Гладбах измъкна точка с невероятен късмет в Леверкузен, но ако играе по същия начин и срещу HSV може и да не стигне до ремито. Още повече гостите осезаемо подобриха представянето си след идването на Рафаел Ван дер Ваарт – минимална загуба във Франкфурт и победа над шампиона. Неговите асистенции обаче не променят факта, че Хамбургер има проблеми в защита – Рене Адлер спаси десет точни удара срещу Борусия Дортмунд. Тоест има сериозен шанс Гладбах да отбележи поне един гол. Същото важи и за гостите.
Прогноза: X2, гол/гол

21:00 часа: Щутгарт – Хофенхайм

Домакините и Аугсбург са единствените отбори без победа до момента, а пък Хофе постигна първият си успех през уикенда – 3:1 над Хановер. Но сините стигнаха до победата с доста късмет, а и се възползваха от отсъствието на Хусти, контузията на Собиех и умората в Хановер. Щутгарт трябваше да наваксва в последните си два двубоя – гол пасив срещу Стяуа и два гола пасив срещу Вердер, но и в двата случая стигна до 2:2, което е знак, че тимът на Бруно Лабадия може би излиза от тежкото състояние, в което изпадна след разгромното 1:6 от Байерн. Единият от героите в Бремен – Мартин Харник – обаче е наказан, но пък Ибишевич се завръща, за да поведе атаката. За босненския нападател този сблъсък е по-специален, тъй като той е рекордният голмайстор на Хофенхайм в Бундеслигата – 43 попадения в 92 мача. За сините Вийзе пак ще отсъства, но пък младокът Коен Кастеелс не се представи никак лошо срещу Хановер. Мачът ще е по-специален и за Маркус Бабел, който се изправя срещу Щутгарт за първи път, откакто бе уволнен от шефовете на тима. През миналия сезон Щутгарт направи дубъл в дербито на Баден-Вюртенберг (2:0 и 2:1) и все още няма поражение от Хофенхайм в тези сблъсъци – 4 победи и 4 равенства.
Прогноза: гол/гол, над 2.5 гола

21:00 часа: Хановер 96 – Нюрнберг

Без Хусти Хановер допусна първата си загуба този сезон, но сега унгарецът се завръща, макар че Пандер и Шулц са контузени. Собиех продължава да е под въпрос, като ако не се възстанови, на върха на атаката ще играе Я Конан. Хановер обаче изглеждаше уморен в неделя срещу Хофенхайм, а Нюрнберг игра в петък и имаше доста повече време за възстановяване. Северняците нямат домакинска загуба вече твърде дълго, така че може да се опита край на тази серия. От друга страна обаче франките поставиха нов клубен рекорд в Гладбах – четири поредни успеха навън, макар и със солидна доза късмет, защото Люк де Йонг удари две греди. Още една победа като гост ще дойде твърде много на Нюрнберг, но пък хикс няма да е нелогичен.
Прогноза: X

21:00 часа: Фрайбург – Вердер

Вердер изпусна два гола аванс през уикенда срещу Щутгарт, а победа като гост бременци нямат от 18 февруари, когато се справиха с Хамбургер в голямото дерби на севера. От другата страна обаче в пет визити на Фрайбург Вердер има четири успеха и реми. Южняците още нямат домакинско поражение през 2012, а в миналия мач на свой терен направиха 5:3 срещу Хофенхайм. Фрайбург би трябвало да е фаворит, но по-разумен изглежда залог за голове – в последните девет мача между съперниците те са общо 47.
Прогноза: гол/гол, над 2.5 гола

21:00 часа: АугсбургБайер Леверкузен

В Леверкузен сигурно още се чудят как изпуснаха победата срещу Гладбах, но сега имат добър шанс да наваксат. Както неведнъж писах – Аугсбург е големият фаворит за изпадане този сезон и резултатите до момента го потвърждават. Отборът играе твърде предпазливо, но проблемът е, че веднъж получи ли гол, няма класа да го върне. А сега към проблемите – отсъстват седем играчи от първия отбор, се добавя и липсата на Сио. Червено-черните все още са доста нестабилни в отбрана, но нещата в атака се получават все по-добре. И е време те да стигнат до първата си точка като гост този сезон – досега отборът падна с 1:2 във Франкфурт и 0:3 в Дортмунд.
Прогноза: 2 

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ManUtd20
28.09.2012 21:30

Байерн (Мюнхен)-Волфсбург 3-0
Шалке 04-Майнц 05 2-0
Гройтер (Фюрт)-Фортуна (Дюселдорф) 1-1
Айнтрахт (Франкфурт)-Борусия (Дортмунд) 2-2
Борусия (Мьонхенгладбах)-Хамбургер 2-1
Щутгарт-Хофенхайм 1-0
Хановер 96-Нюрнберг 2-1
Фрайбург-Вердер (Бремен) 0-2
Аугсбург-Байер (Леверкузен) 0-1