Колко е силна прокобата на "Сан Сиро", ще загуби ли най-накрая Ювентус?

12:38
Колко е силна прокобата на "Сан Сиро", ще загуби ли най-накрая Ювентус?
Изминалият кръг в италианската Серия А донесе много изненади за специалисти и фенове от една страна, а също така затвърди и определени прогнози, направени преди старта на кампанията.

Ето какво показват цифрите след четвъртия кръг в Калчото:

► Прокобата на "Сан Сиро" продължава с пълна сила. Откакто тревното покритие бе заменено с изкуствена настилка, Милан и Интер нямат победа като домакини. В този период двата тима си поделят три равенства и пет загуби.

► За първи път от три години се случва росонерите и нерадзурите да загубят в един и същи ден мач от Серия А.

Ювентус остава единственият тим в Серия А с пълен актив от точки. За десети път в историята си бианконерите стартират с четири поредни победи кампанията в шампионата.

Милан не е губил два поредни мача в Калчото от Април 2010, когато грандът пада последователно от Палермо и Сампдория.

► И преди се е случвало на росонерите да направят подобен фалстарт. Милан е почвал с три загуби от четири мача през сезоните 1930-1931, 1938-1939 и 1940-1941.

► Стефан Ел Шаарауи е отбелязал три гола до момента в Серия А. И трите попадения са били вкарани във вратата на Удинезе.



Интер няма успех като домакин във всички надпревари от началото на настоящия сезон. Нерадзурите записаха два хикса и три поражения на "Сан Сиро". Те не са имали подобна ужасна серия от май 2003 година насам, когато записват четири ремита и поражения на родна почва.



► В последните си 17 домакински двубоя Интер само веднъж е запазвал суха мрежа. Това се случва на 18-ти март срещу Аталанта. В този период миланският гранд е получил цели 32 попадения във вратата си.

Сиена никога досега не беше печелила мач срещу Интер. Тосканците имаха 12 загуби и четири равенства срещу нерадзурите до момента.

► Лацио отправи 20 удара към вратата на Дженоа, но не успя да вкара гол. За първи път 1989 година насам орлите не успяват да се разпишат в мач срещу грифоните.



Ювентус увеличи своята непобедима серия до 27 победи и 16 равенства. На новия им стадион торинци имат 17 успеха и седем ремита.

► Старата госпожа бавно набира скорост, като девет от 11 гола, вкарани от тима през този сезон, са паднали през второто полувреме.

Антонио Ди Натале заби своя 155-ти гол в Серия А и вече е на 21-во място във вечната класация на голмайсторите в Калчото. Тото е само на попадение след Джиджи Рива, Роберто Манчини и Филипо Индзаги.

Хавиер Санети за последно е бил резерва в мач на Интер на 13-ти септември 2008 година в мач срещу Катания.

Пабло Алварес от Катания бе изгонен след само 89 секунди игра в мача срещу Наполи вчера. Федерико Балзарети бие Алварез по този показател, след като левият бек бе изгонен след само 70 секунди, докато носеше екипа на Палермо през февруари.

Наполи никога не е печелил мач като гост на Катания в Серия А. Неаполитанците са загубили половината от 12-те си визити на стадион "Масимино".

► Двубой между Каляри и Рома не се отлага за първи път. Срещата между тези два тима бе отложена часове преди началото й на 11-ти ноември 2007. Причината тогава бяха протестите след смъртта на фена на Лацио Габриеле Сандри, който бе прострелян от полицай.



Фабио Куалярела за последно вкара два гола в един мач от Серия А на 5-ти декември 2010 година, когато Юве победи Катания с 3:1 като гост. Ета Бета вече има 67 попадения в Калчото.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cartoonnetwork
24.09.2012 19:05

Всички имахме опасения преди началото на сезона, но такава анархия едва ли е очаквал някой. Догодина трудно ще играем в Европа с този състав. Дано някак си се вдигнат психически, че ако продължаваме така ни чака борба за оцеляване.

zerocgti
24.09.2012 21:24

До сега не ми се вижда някой да е особено стреснат. Ако ще името му да започва с "А" и да завършва на "ндерлехт"..

Johan_Cruyff_14
24.09.2012 20:46

Недей така, самото име Милан стряска съперниците. Ако ще и с 11 куци коне да са, това си е Милан.

LaMagia
24.09.2012 18:12

Юве нямат конкуренция в Италия.. напълнете ме с минуси, но това е самата истина

dict8or
24.09.2012 19:04

Наполи са конкурентно способни, това е самата истина. Пък и още сме в началото на сезона, да видим как ще се развият нещата поне до зимата и тогава ще си правим сметки кой няма конкуренция и кой има.