Дортмунд се издъни срещу Хамбургер, Байерн спечели дербито с Шалке (видео)

19:00
Дортмунд се издъни срещу Хамбургер, Байерн спечели дербито с Шалке (видео)
Борусия Дортмунд прекъсна серията си от 31 поредни мача без поражение в германското футболно първенство след 2:3 при гостуването си на Хамбургер в шестия кръг на Бундеслигата. Домакините пък записаха първи успех за сезона и с първите си 3 точки се изкачиха на 15-о място и се измъкнаха от зоната на изпадащите.

Двубоят започна отлично за тима на Торстен Финк. Още във втората минута южнокореецът Хън-Мин Сон засече с глава центриране от ляво на Рафаел ван дер Ваарт и вкара топката между краката на Роман Вайденфелер. Ранното попадение обърка играта на шампионите, които преди почивката рядко застрашаваха вратата на съперника.

Още в 25-ата секунда на втората част обаче Иван Перишич получи пас вляво в пеналта от Роберт Левандовски и с удар по диагонала преодоля Рене Адлер. В 55-ата минута домакините отново поведоха. Ван дер Ваарт намери Иво Иличевич вляво в наказателното поле и той прати топката в близкия ъгъл на неубедителния в ситуацията Вайденфелер. Четири минути по-късно Сон вкара втория си гол в мача с удар от дистанция и направи 3:1. Още в следващата атака Перишич намали, след като засече отблизо подаване на Лукаш Пишчек. До края шампионите натиснаха, но Адлер спаси няколко опасни удара и запази вратата си от нов гол.

Борусия е четвърти в подреждането със 7 точки.


Хамбургер - Борусия Дортмунд 3:2 by FootballKing2192

Байерн се върна на върха на класирането с пълен актив от 12 точки след успех с 2:0 над Шалке 04, записвайки пета победа в последните си шест гостувания в Гелзенкирхен.

През първата част двата отбора рядко стигаха до положения, като битката се водеше предимно в средата на терена. През втората част Байерн заигра по-активно. Томас Мюлер стреля на сантиметри край целта с глава след центриране на Холгер Бадщубер от ляво в 52-ата минута. Три минути по-късно баварците поведоха. Тони Кроос получи
пас вляво в наказателното поле от Мюлер и с удар по диагонала от 13-14 метра откри резултата.

В 58-ата минута Мюлер направи самостоятелна акция от дясно, преодоля трима защитници на домакините и с удар по тревата в далечния ъгъл преодоля Ларс Унерщал за втори път.


S0-1B by ourmatch
S0-2B by ourmatch

Ето крайните резултати на останалите срещи, изиграни днес:

Фортуна Дюселдорф - Фрайбург - 0:0

Майнц 05 - Аугсбург - 2:0

Волфсбург - Гройтер Фюрт

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LiverpoolFen20
22.09.2012 22:20

Не бързай толкова много . Минали са САМО 4 кръга и ти вече коронова шампиона. Да ти припомня ли ,че предишните 2 години Борусия пак не стартира перфектно ,но накрая отвя конкуренцията. Не казвам ,че със сигурност Байерн няма да станат шампиони ,но все още е рано да се правят изводи за цял сезон по 4 кръга *wink*

_beroe_
22.09.2012 19:27

Дано Байерн продължават в същия дух.*beer*

basti31
22.09.2012 19:15

Кроос и Мюлер са в невероятна форма тоя сезон, всеки мач гол или асистенция *beer* Иначе Шалке тотално ги надиграхме.