7 куриозни факта, които ще обогатят познанията ви за футбола (видео)

12:23
7 куриозни факта, които ще обогатят познанията ви за футбола (видео)
В тази пета част от поредицата "10 куриозни факта, които ще обогатят познанията ви за футбола"  ще ви запознаем със 7 нови смайващи факта от света на футбола.

Представяме на вашето внимание свежа порция от няколко налудничави истории, които могат да Ви напомнят за въображаеми откъси от холивудски продукции.

►Преди няколко години по време на среща от испанската трета дивизия между отборите на Мурсианос дел Жумия и Пунте Тесинос чрез мегафон бе анонсирано, че се извършва опит за кражба на кола от паркинга на стадиона. За уточнение бе съобщен цветът и регистрационният номер на возилото. Впоследствие главният рефер на двубоя незабавно спря играта и изтече до тъчлинията, крещейки "Тази кола е моя, колата е моя". За щастие на арбитъра полицията реагира бързо и предотврати кражбата на лекия автомобил, след което двубоят бе подновен с известно закъснение.

►Сезон 2000/2001...Кръг преди края на кампанията в Бундеслигата Байерн Мюнхен води на Шалке 04 с 3 точки преднина в битката за Сребърната салатиера. В последния 34-и кръг баварският колос гостува на Хамбургер, а кралскосините приемат вече изпадналия от елита Унтерхахинг. Гелзенкирхенци печелят домакинството си с 5:3 и чакат развоя на събитията в другия мач. Хамбургер повежда на Байерн с гол в 90-ата минута на двубоя и в резултат това на "Фелтинс-Арена" се съобщава " Хамбургер победи Байерн, станахме шампиони". Логично феновете и футболистите на Шалке 04 стартират шампионските празненства, но секунди по-късно грешната информация се поправя с нов анонс. Баварците стигат до равенство срещу Хамбургер с попадение в 4-ата минута на добавеното време на срещата. По ирония на съдбата авторът на гола за Байерн е Патрик Андерсон, който се разписва за първи път през сезона след 37 мача голова суша.



►През 1973 година всичките футболисти на израелския ФК Галилея прекарват нощта зад решетките заради нанесен побой над играчи от съперников отбор.

►На островите Скили, които представляват архипелаг край югозападния част на Корнишкия полуостров на Великобритания, има само два футболни отбора - "Артилеристи" и "Скитниците". Те се изправят един срещу друг всяка седмица в мач от местното първенство.

►През 1973 година италианският рефер Марчело Донадини е бил откаран в болница, след като е бил ухапан от недоволен от решението му футболист.

►Рефер на приятелски мач в Бразилия е застрелял с револвер един от футболистите на терена, който оспорил решението му да отсъди дузпа.

►Футболен мач в Танзания, игран през 1978 г., е бил отложен, след като полицейските служители в страната са арестували главния рефер на двубоя. Арбитърът е бил обвинен в пушене на марихуана минути преди да даде сигнал за начало на прочутата среща.

Вижте първата част на поредицата ТУК!

Вижте втората част на поредицата ТУК!

Вижте третата част на поредицата ТУК!

Вижте четвъртата част на поредицата ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Santti
22.09.2012 16:26

"►На островите Скили, които представляват архипелаг край югозападния част на Корнишкия полуостров на Великобритания, има само два футболни отбора - "Артилеристи" и "Скитниците". Те се изправят един срещу друг всяка седмица в мач от местното първенство."

Е неможе да има само два футболни отбора :_), тея обаче са "щастливци", всяка седмица дерби :_)

Kireto1232
22.09.2012 13:57

Много готина тема дано има още текива *smile*

scrooll7
22.09.2012 12:42

►През 1973 година италианският рефер Марчело Донадини е бил откаран в болница, след като е бил ухапан от недоволен от решението му футболист

Само Суарез ще е бил гладното куче

man_unitedboy6
22.09.2012 13:02

*lol**lol**joking*

greenhool
22.09.2012 12:30

Реферите от номер1 и номер7 пълни скици... ССС: