Топизборът на уикенда

11:02
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, с началото на по-популярните футболни първенства Winner.bg и Георги Сотиров стартират нова рубрика, наречена "Топизборът на уикенда" . Рубриката ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани всека петък вечер на основната страница на сайта.

Подборът на предложенията ще бъде извършван от специалиста на сайта, Георги Сотиров, като целта на рубриката ще бъде да предоставя актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители и при техния подбор на срещите през уикенда. Ще бъдат предлагани срещи, които предварително са съпоставени и подбрани след сравнението им с други. Рубриката ще има консултативен характер и ще цели да провокира личната преценките на читателите. В нея ще можете на намерите и една отлична съпоставимост между коефициент и риск, като за тази цел рубриката няма да се ограничава само до прогнозирането на срещите със знак, а и с други предлагани опции.


Топ прогнози за уикенда (22-23 септември):

22 септември, събота

Русия, Премиер лига 
► 12:30 часа:
Волга – ЦСКА Москва

Страхотна възможност за ЦСКА с победа тук да се окаже временен лидер, но при благоприятна развръзка и на резултатите в останалите срещи. Московчани в този кръг гостуват на един от трите най-слаби тима в руския елит към момента и не би трябвало да имат проблеми да вземат пълния комплект точки. В предишните кръгове като победители от тук си тръгнаха тимовете на Локомотив Москва и Рубин и сега вероятно е ред и на друг от грандовете да вземе своето. ЦСКА е в серия от 5 поредни победи, а Волга с 6 загуби от последни си 7 мача. Изминалия сезон ЦСКА спечели тук с 2:0 и сега вероятността да го направи отново е доста голяма.
Прогноза: 2, сигурност: 9/10

Германия, Първа Бундеслига
16:30 часа: Хамбургер – Борусия Дортмунд

Ако изключим победата на Борусия тук миналия сезон с 5:1, то преди това в 5 поредни визити дортмундци не успяха да спечелят. Хамбургер стартира ужасяващи като отпадна от турнира за Купата на Германия, а и записа 3 загуби в първите 3 кръга. Малко вероятно е тим като Хамбургер да изпадне и изкачването му в таблицата все трябва да започне от някъде, а статистика тук му предоставя отлична възможност. Освен това отборът на Борусия игра мач през седмицата в Шампионската лига и ще бъде разконцентриран и уморен. Борусия победи трудно Аякс преди дни минимално с 1:0 и то с гол в края, а в предишното си излизане срещу Нюрнберг завърши 1:1 и изглежда няма да успее да задържи постоянството в представянето си от миналия сезон.
Прогноза: Х, сигурност: 5/10

Шотландия, Премиър Лийг
17:00 часа: Дънди Юнайтед - Хартс

Дънди Юнайтед логично е сочен за наследник на Рейнджърс в битката за титлата и поне в някои свои компоненти отборът загатна, че участието му в подобна битка не е нелогично. До момента Дънди е най-силният домакин в шотландския елит с показатели 2-1-0 и голова разлика 6:0. Освен това в 5 изиграни мача допусна само един път неговата мрежа да бъде поразена. Хартс няма победа в 5 поредни срещи, като спадът във формата му изглежда няма да намери край в този кръг. В последни си 6 срещи с настоящия съперник сърцата загубиха 5 пъти. Дъдни е един от най-класните тимове в Шотландия сега и 4-ти пореден мач без победа не ми се струва вероятен.
Прогноза: 1, сигурност: 6/10

Турция, Суперлигa
17:00 часа: Истанбул ББ - Ордуспор

Стилът на Ектор Купер изглежда вече е наложен в Ордуспор и отборът играе предимно с мисъл за отбрана и остри контри по крилата. Това логично довежда и до малко голове в повечето срещи, в които участва тимът. От 4 изиграни двубоя от началото на сезона 3 завършиха при опцията под 2,5 гола. Истанбул ББ залага на сходна стратегия, което направи така, че в 4-те му изиграни срещи до тук само в една да паднат повече от 2 гола. Истанбул ББ все още няма победа вкъщи, а Орду трудно допуска голове и особено когато е гост, което моментално превръща опцията за под 2,5 гола в най-предпочитания избор. В миналата кампания и двете срещи между тимове завършиха при опцията под 2,5 гола.
Прогноза: Под 2,5 гола, сигурност: 8/10

Гърция, Суперлига
17:15 часа: Астерас Трополи – Платаниас

Домакините ще се опитат да бъдат част от топ 5 на гръцкия футбол, като всички предпоставки те да си поставят подобни цели са налице. Астерас стартира с победа в първия кръг над закъсалия във всички отношения атински град АЕК навън с минималното 1:0. След това тимът записа още една победа вкъщи преди в последния кръг да загуби от ПАОК навън с минималното 2:1. Сега на отбора на Астерас му предстои една чудесна възможност за трайно утвърждаване в горната част на таблицата с нови три точки. Платаниас е новак без загуба до момента, но това може да се окаже закономерно моментно състояние. Платаниас имаше 2 домакинства от 3-те си мача до тук, като едното го спечели, а в другото завърши реми. С подобни силни домакински изяви и здрава отбрана Платаниас си осигури и промоция в елита, но срещу този съперник и то навън няма да има шанс за нещо повече от загуба. Ако Астерас поведе рано победата вероятно ще дойде и доста по-лесно.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Франция, Лига 1
18:00 часа: Бастия – ПСЖ

Изключително лесно гостуване се очертава в този кръг за парижани. Смелостта да определя тази тяхна визита като лека произтича от факта, че те се намират в добра форма с 3 поредни победи във всички турнири, а Ибрахимович започва да изплаща инвестираните милиони за неговото привличане с попадения. Освен това Бастия е в серия от три поредни загуби и само в една среща от началото на сезона отборът допусна едва 2 попадения. Въс всички останали мачове домакините отнесоха по 3 гола в мрежата си. При тази слаба защита и при открити голови сметки вече и за централните бранители на парижани в лицето на Тиаго Силва и Алекс, нищо добро не очаква домакините тук. Това вероятно ще бъде една от най-леките визити за ПСЖ, ако съпоставим възможностите на двата съперника. Към този момент ПСЖ се намира в серия от 4 поредни победи над Бастия.
Прогноза: 2, сигурност: 9/10

Белгия, Джупилер Лига
19:00 часа: Зулте Варегем – Андерлехт

Доста неочаквано преди началото на тази среща Зулте е пред Андерлехт в класирането, макар и причината за това да е единствено по-добрата му голова разлика. Малка е вероятността и след срещата това положение на домакините да се запази предвид очевидно по-ниската им класа на фона на тази на гостите. Андерлехт е в серия от 3 поредни равенства, а през седмицата завърши реми и в Шампионската лига. Класата на отбора изисква моментален край на тази поредица и завръщане на победния път. Причина за натрупаните равенства може да се търси в равномерното разпределение на силите между първенството и международните клубни турнири, но сега обстоятелства са изцяло различни и дават страхотен шанс на гостите да вземат пълен комплект точки. Настроението е приповдигнато след равенството с Милан навън, а грандът спечели и 3 от последните си 4 визити тук и сега изглежда повече от сериозен претендент за нова победата.
Прогноза: 2, сигурност: 7/10

Англия, Чемпиъншип
19:20 часа: Бирмингам – Барнзли

Бирмингам е един от фаворитите за промоция, но след тромавия старт в последните кръгове тимът започна да намира себе си. В най-скорошните три срещи в Чемпиъншип отбора няма поражение, а през седмицата добави и нови три точки в актива си. Барнзли няма да играе съществена роля в тази кампания, а във визитите си тимът е просто трагичен. Гостите имат 3 поражения от 3 излизания и 10 допуснати гола, което почти ги оставя без шансове в тази визита на един от големите фаворити.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Австрия, Бундеслига
19:30 часа: Винер Нойщат – Щурм Грац

Щурм се сбогува с участието в международните турнири и доста сериозно след това подгони евентуалните си шансове за титлата в Австрия. Не се знае дали силите му ще стигнат за първото място, но поне за позиция в челото изглежда наличния потенциал ще бъде достатъчен. Тимът е в серия от 3 поредни победи, а е спечелил и половината си от гостуванията и дори победи Аустрия като гост във Виена. Гостите записаха 4 поредни успеха в последните си 5 мача и с това темпо не би трябвало да имат проблеми за нови три точки срещу настоящия опонент. Винер е просто безличен на фона на останалите съперници в елита и това най-ясно контрастира в изминалия кръг, когато тимът загуби с 0:6. Тимът е загубил и 100% от домакинствата си и в срещите си с тимовете претенденти за челните места вероятно ще се стреми поне да загуби с по-малък резултат.
Прогноза: 2, сигурност: 7/10

23 септември, неделя

Испания, Примера дивисион
13:00 часа: Майорка – Валенсия

Доста път ще се събере на валенсианци тази седмица. Първо до Мюнхен, а сега и до Палма де Майорка. Домакините стартираха сезона страхотно и в момента са трети във временното класиране. Прагматичният футбол очевидно дава резултат. Отличната тактика на треньора на Майорка Капарос с ограничения игрови потенциал доведе тимът до завиден прогрес. Валенсия играе слабо навън, а сега ще й липсва и свежест. Малко тимове успяват да си тръгнат като победители от тук, а Валенсия при тази ситуация и в двата лагера едва ли ще успее да го направи. Изминалия сезон и двете срещи на тези съперници завършиха реми и сега изглежда развръзката отива отново натам.
Прогноза: Х, сигурност: 6/10

Холандия, Ередивизие
13:30 часа: Адо Ден Хааг – Аякс

Ден Хааг определено умее да се противопоставя на Аякс, а и на останали грандове по доста успешен начин. Домакините загубиха миналия сезон и двете си среща с аяксите, но по-предишните им две срещи завършиха с две победи за далеч по-скромния тим, като едната победа беше постигната в Амстердам. Освен това Ден Хааг показва и доста резултатен футбол от началото на настоящата кампания. Головата му разлика 11:8 до тук е красноречива за офанзивния стил, налаган в отбора. В предишния кръг Ден Хах вкара 3 гола и то във визита. Ставката за 2-ка тук е доста ниска, а и не носи голяма доза сигурност за това предвид 17-те отбелязани гола до тук от Аякс смятам, че избор на опцията за поне 3 гола в тази среща изглежда доста по-логична. От началото на сезона две от гостуванията на Аякс завършиха при резултати 2:2 и 1:6 и сега изглежда голове също няма да липсват.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 7/10

Италия, Серия "А"
16:00 часа: Каляри - Рома

Както загатнах още в самото начало на сезона Рома се превърна в машина за отбелязване и получаване на попадения. Треньорът Земан направи така, че Рома с лекота да бележи, но и да получава попадения. Головата разлика на вълците към момента е 7:6, като във всички изиграни срещи до тук от тях паднаха между 4 и 5 попадения. Каляри се осланя предимно на изявите си вкъщи, за да успее да набере необходимия му точков актив, който да му даде спокойствие до края на сезона. Липсата на победа за островитяните от началото на сезона и домакинското предимство, с което ще се ползват те, ще ги принуди да атакуват. Съперниците се намират в поредица от 8 поредни срещи, в които винаги печелившата опция е била над 2,5 гола.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 7/10

България, "А" група
17:00 часа: Монтана – Черно море

Едни от двата най-ниско резултатни тимове в родната "А" група предлагат чудесна опция за под 2,5 гола в тяхната среща в този кръг. Монтана ще разчита изцяло на домакинските си срещи в битката за спасени, като в миналия кръг отборът взе минимална чиста победа първа от началото на сезона срещу Черноморец. Черно море по традиция използва сходна стратегия, за да е далеч от опасната зона и в това си гостуване ще се ограничи само до изпълнението на основната си задача да не получи гол без да има за цел да отбележи на всяка цена. За 5 изиграни мача Черно море е отбелязал само 1 гол, но победен. С него тимът записа и единствената си победа над Етър навън. Монтана спечели единствения си пълен комплект точки миналия кръг със същия резултат вкъщи и при наличието в статистиката на 3 опции от по под 2,5 гола в последните 4 последни срещи на тези съперници сега изборът отново на тази опция изглежда повече от очакван.
Прогноза: Под 2,5 гола, сигурност: 8/10

Англия, Премиършип
18:00 часа: Манчестър Сити – Арсенал

Манчестър Сити дава истинска гаранция за постоянство що се касае до изяви му вкъщи. И този сезон отборът потегли към евентуална защита на шампионската си титла със 100% актив в домакинските си срещи. Арсенал също изглежда стабилен, но това ще бъде едно от най-тежките му и неприятни гостувания за целия сезон. В последните си 5 визити на този стадион артилеристите имат 4 поражения, а и в предсезонната подготовка отново загубиха от този съперник. Арсенал има сериозни психологически проблеми винаги, когато му се налага да играе срещу Манчестър Сити и с сега едва ли ще надмогне това си усещане. Предвид голямото влияние, което оказва статистика при срещите на съперниците в Англия тук домакинската победа изглежда най-очаквана. И по-голямото качество на селекцията е на страната на Сити.
Прогноза: 1, сигурност: 6/10

Португалия, Примейра Лига
18:00 часа: Насионал Мадейра – Пасош Ферейра

Насионал стартира с реми вкъщи 2:2 срещи Сетубал, а след това му се наложи да гостува в два поредни кръга. Това направи така, че традиционно силен домакин като него все още да няма победа. Европейските ангажименти на отбора също оказаха своето влияние. Малко тимове от елита в Португалия успяват да си тръгнат с 3 точки от тук, а Пасош едва ли ще има този шанс, въпреки че е без поражение от началото на сезона. Последните си две гостувания на остров Мадейра Пасош Ферейра ги загуби и сега при концентрация от страна на домакините няма да се случи нещо по-различно. Изненадващо е отборът на Насионал да се намира в зоната на изпадащите, дори и след само 3 кръга. Това вероятно ще бъде първата победа за отбора от Мадейра.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Финаландия, Вейкауслига
18:30 часа: ХИК Хелзинки – Интер Турку

ХИК изглежда най-стойностният тим от всички останали във Финландия и лидерството му изглежда въпрос на време. Този кръг му предоставя чудесна възможност за победа над сегашния лидер Интер Турку и шанс да оглави класирането. Освен това домакините са в чудесна форма като имат 4 победи в последните 5 мача и притежават най-резултатното нападение с 52 отбелязани гола. ХИК е един от двата тима, които нямат поражение вкъщи като показатели ми 9-4-0 на собствения му стадион определено респектират. Гостите са в добра форма, но изпитват сериозни затруднения при изявите си по чуждите стадиони, за което свидетелстват и показатели му оформени на база срещите навън 5-1-6. ХИК спечели последните си три домакинства на този съперник. А безспорно е по-класният тим от двата, въпреки че е една позиция по-надолу в таблицата.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Unitedfan3
22.09.2012 13:38

Арсенал-сити по-важен мач от Ливърпул-Ман Юнайтед ??? Вие добре ли сте ??

velinovv
22.09.2012 12:26

Аз сигурно ще играя следната колонка: Англия ( Нюкасъл, Челси, Тотнъм и УБА -единици) Франция (Марсилия и Бордо - 1ци) Италия (Сампдория и Юве - 1ци) Испания (Атл.Мадрид-1ца) Холандия (Витес - 1ца). Успех на залагащите и ако имате някой сигурен мач споделете *wink*

NWC
22.09.2012 11:47

щом сотиров казва 1 за сити значи мача е х2 за арсенал !