Милан ще продължи да затъва, предстои нов голов трилър в мач на Рома

09:01
Милан ще продължи да затъва, предстои нов голов трилър в мач на Рома
Представяме ви прогнози за предстоящите мачове от третия кръг на Серия А.

Събота - 19:00 часа

► Парма - Фиорентина

Дуковете спечелиха три точки в първите си мачове от началото на сезона. Парма постигна успех в последния си домакински мач от шампионата. Тогава на "Енио Тардини" бе победен тима на Киево с 2:0. Марко Маркиони най-вероятно ще направи своя повторен дебют за дуковете, а Амаури е възстановен от травма и почти сигурно ще е титуляр за домакините. Със сигурност аут от състава е Джонатан Бибияни, който остава в лазарета. Фиорентина ще разчита на добрата форма на нападателя Стеван Йоветич, който заби четири гола в първите три срещи от Калчото. Формата на виола при гостуванията не е особено добра, въпреки че в края на минаия сезон тимът се спаси, след като победи последователно Милан и Рома на техните стадиони. Интересен факт е, че в последните три сблъсъка на "Тардини" между тези съперници резултатът неизменно е бил равен. Друг важен детайл е, че става въпрос за ремите, изпълнили опцията гол/гол. Затова...
Прогноза: Гол/гол

21:45 часа


Ювентус - Киево

Когато Киево влезе в Серия А през 2002 година, тимът се превърна в сензация за Калчото, но въпреки това беше един от абонатите на Старата госпожа. С времето това се промени, като Юве в момента е в кофти серия срещу летящите магарета. Последната победа на бианконерите над Киево е в края на август 2009, когато Винценцо Якуинта се разписа при успех с 1:0 на стадион "Олимпико" в Торино. През миналата кампания мачът на " Ювентус арена" завърши 1:1. Очаква се наставникът на шампионите Антонио Конте да даде почивка на Андреа Пирло, Артуро Видал, Щефан Лихщайнер и Себастиан Джовинко. Най-вероятно Пол Погба, Фабио Куалярела, Маурисио Исла и Емануеле Джакерини ще бъдат сред титулярите за Старата госпожа. Юве е в силна форма и е време да прекрати негативната си серия срещу веронци. През зимата на 2010 година Фабио Куалярела се разписа срещу Киево след изпълнение на атрактивна задна ножица. Ета Бета демонстрира добра форма на "Стамфорд бридж" в сряда и е много вероятно нападателят пак да избухне.
Прогноза: Куалярела да вкара гол.

Неделя - 13:30 часа

Сампдория - Торино

През миналия сезон тези два тима бяха в Серия Б. Биковете триумфираха на два пъти срещу Самп, като срещата на стадион "Луиджи Ферарис" завърши 2:1 за гостите. Отборът от Генуа направи летящ старт при завръщането си в Серия А. Момчетата на Чиро Ферара победиха на три пъти, а интересен факт е, че в първия кръг дорианците подчиниха Милан като гости с 1:0. Нападателят Макси Лопез вече се разписа на три пъти до момента, а бившият халф на Ювентус Енцо Мареска ще е пределно мотивиран да накаже Торо, чийто фенове го мразят заради гаврата с техния любимец Марко Феранте преди десет години. Друг екс ювентинец Марсело Естигарибия също се наслаждава на живота в Генуа и ще бъде сериозна заплаха за вратата на биковете с пробивите си по левия фланг. Обикновено тимовете, водени от Чиро Ферара, стартират много силно в шампионата, а и на Самп не им липсват класни единици. Така че
Прогноза: 1

16:00 часа

Аталанта - Палермо

След кошмарния старт на сезона, в който Палермо спечели само една точка, президентът Маурисио Дзампарини направи треньорска рокада и сега начело на тима е бившият треньор на Дженоа и Интер Джампиеро Гасперини. Бергамаските също не бяха особено убедителни в първите си два мача от първенството, но миналата събота те изненадаха Милан на "Сан Сиро", като Лука Чирагини с премерен удар им донесе трите точки. Сега настроението в лагера на домакините със сигурност ще е приповдигнато. През миналия сезон те биха Палермо с 2:1 на стадион "Адзури Д`Италия". Въпреки това, сицилианците умеят да печелят в Бергамо, като за последен път са го правили през 2010 година. Много е вероятно Гасперини да събуди Палермо и отборът да вземе поне точка при това гостуване.
Прогноза: Х

Болоня - Пескара

Ситуацията в Пескара е плачевна след блестящо спечелената промоция през миналата кампания. Клубът бе напуснат от треньора Зденек Земан, както и от трите звезди на тима от миналата година Марко Верати, Лоренцо Инсигне и Чиро Имобиле. Именно тримата младоци бяха гръбнакът на селекцията на Пескара, която удиви с атакуващ футбол в Серия Б през сезон 2011/2012. Статистика, извадена от "Газета Дело Спорт", показа, че делфините са с най-нисък бюджет от клубовете в Серия А, което и автоматично означава, че техните играчи са най-нископлатени. Този фактор със сигурност ще подтиска гостите, които пуснаха общо девет гола в първите си три мача от Серия А и регистрираха три поражения. Болоня, от своя страна, осъществи грандиозен обрат срещу Рома на "Олимпико" през миналата седмица, побеждавайки с 3:2. Това се отрази добре на отбора, започнал с две загуби кампанията. Алберто Джилардино се развихри срещу вълците и се очаква да се разправи жестоко и с Пескара.
Прогноза: 1

Каляри - Рома

Рома на Земан е една истинска енигма. Резултатите на тима от началото на сезона доказват това твърдение. Първо бе равният с Катания на "Олимпико", а, естествено, тифозите се надяваха на победа. След това Интер бе унизен на "Сан Сиро" с 3:1. Специалистите заговориха за това, че вълците са претенденти за Скудетото. Сблъсъкът с Рома започна с два бързи гола за столичани до 15-та минута. Всичко уж бе перфектни, но в крайна сметка Болоня спечели с 3:2. В последните си две домакинства на този съперник Каляри вкара общо девет гола (4:2 и 5:1). Сардинците имат два пункта от първите си три мача. Избождащ очите факт е, че Рома участва в срещи с купища голове. Най-вероятно и този мач ще е такъв.
Прогноза: Над 2,5 гола

Катания - Наполи

Наполи няма победа над Катания като гост от десет години насам. Тогава небесносините триумфират с 2:0 в среща от Серия Б. През тази кампания възпитаниците на Валтер Мацари са определяни като основният претендент на Ювентус за Скудетото. Именно в подобни тежки гостувания Наполи трябва да докаже това твърдение. В четвъртък неаполитанците биха АИК с 4:0 в мач от Лига Европа, но звездата на тима Единсон Кавани дори не бе в групата на тима. Катания има четири точки от началото на сезона, като възпитаниците на Роландо Маран взеха победа в първия си домакински мач от кампанията срещу Катания. Трудно ще е за Наполи да победи.
Прогноза: Х

Интер - Сиена

Статистиката е на страната на домакините преди настоящия мач. В последните си четири срещи срещу Сиена нерадзурите имат само успехи. Всъщност, до момента Интер никога не е губил официален мач от Сиена. Като се има в предвид, че възпитаниците на Серсе Козми имат наказание от шест точки заради участието на клуба в скандала "Калчоскочесе", то е ясно, че обстоятелствата са на страната на миланския гранд. В последните си двама официални мача Интер игра слабо, но постигна добри резултати. Миналата неделя нерадзурите биха Торино на контраатака с 2:0, а в четвъртък те се спасиха в последните секунди в двубоя срещу Рубин Казан от турнира Лига Европа. Интер още няма победа на "Сан Сиро" за сезона и изглежда вече е време да постигнат такава.
Прогноза: 1

Удинезе - Милан

Един срещу друг се изправят тимове, започнали ужасяващо кампанията в Серия А. Фриуланите имат едва една точка до момента, спечелена при гостуването на Сиена миналата седмица. Милан пък регистрира две домакински поражения с по 0:1 от Сампдория и Аталанта. За сметка на това росонерите биха Болоня с 3:1 като гости. Медиите в Италия спекулират, че при загуба в предстоящия мач, Масимилиано Алегри ще бъде уволнен. През миналия сезон миланският гранд победи на "Фриули" с 2:1, като осъществи пълен обрат. Тогава Милан бе без Златан Ибрахимович. Сега, а и за в бъдеще, също ще е така и това може би ще е на късмет за гостите. Все пак, е нужно да се отбележи, че в мачовете срещу Аталанта и Андерлехт Милан игра изключително безидейно в атака и ако това не се промени в неделя, нищо добро не чака росонерите. Въпреки слабите мачове напоследък, тимът, воден от Франческо Гуидолин има изграден стил на игра, както и лидер в лицето на Тото Ди Натале. Време е за първата победа на Удинезе в Серия А през този сезон.
Прогноза: 1

21:45 часа

Лацио - Дженоа

Предсезонната подготовка на Лацио беше кошмарна за отбора, който нижеше загуба след загуба. Пресата на Ботуша дори прогнозираше, че наставникът Владимир Петкович ще бъде уволнен още преди началото на сезона в Серия А. Нищо подобно не стана, а за сметка на това орлите стартираха с три поредни победи. Плеймейкърът Ернанес е в силна форма, а същото може да се каже и за Мирослав Клозе. Дженоа впечатли миналата седмица с острия си контраатакуващ стил срещу Ювентус, но загуби. Грифоните биха Лацио на два пъти през миналата кампания. В последните три сблъсъка между тези тимове е излизала опцията гол/гол. Логично е това да стане и в неделя вечерта.
Прогноза: Гол/гол.

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rossonero92
22.09.2012 16:29

Парма - Фиорентина 1 2:1
Ювентус - Киево 1 2:0
Сампдория - Торино Х 2-2
Аталанта - Палермо 2 1-2
Каляри - Рома 2 1-2
Катания - Наполи 1Х 2-1 , 1-1
Интер - Сиена 1 2-1
Удинезе - МИЛАН 1 2-1 Да махат смешника Алегри след тоя мач !
Лацио - Дженоа 1Х

Neill_88
22.09.2012 15:43

Юве 1
Интер 1
Удинезе 1
Каляри Х
Лацио 1
Наполи Х2

Blueisthecolour
22.09.2012 15:33

Не ме мислете за хейтър с това изказване просто много харесвам отбора на Киево*smile*

Blueisthecolour
22.09.2012 11:06

Дано Киево вземе Х от Ювентус*smile*

stoianpavlov
22.09.2012 13:00

Не разчитай на това. Сигурни победи за Юве и Интер, Милан по-скоро Х, трудни мачове за Лацио и Наполи, Рома най-вероятно си взимат точките.

greenhool
22.09.2012 12:41

По-скоро Каляри да вземе от Рома*wink*