Байерн ще победи на нула, Фортуна ще допусне гол

17:09
Байерн ще победи на нула, Фортуна ще допусне гол
Във втория кръг най-силните попадения бяха за победите с над гол разлика на Шалке 04 и Байерн Мюнхен, както и успехът на Вердер в дербито на севера и идеята, че Нюрнберг ще се разпише срещу Борусия Дортмунд. Но пък прогнозата за победа на Волсфбург, който загуби с 0:4, изтри добрите впечатления. При това вълците за втори пореден път попаднаха в категорията на големите издънки, така че при тях явно ще е нужна повече предпазливост.

Петък, 14 септември
► 21:30 часа: Аугсбург - Волфсбург

Може би най-трудно предсказуемия мач в кръга. Домакините започнаха с две поражения, но през миналия сезон точно мачовете с вълците помогнаха сериозно на Аугсбург – южняците взеха шест точки от тях. Баварците имат проблеми - аут са вратарят Йенч, централният защитник Калсен-Бракер, Коо, Мусона, Ба и Мьолдерс. Друг бранител – Себастиан Лангкамп е под въпрос. Вълците победиха Щутгарт в първия си мач със солидна доза късмет, но във втория бяха разгромени с 0:4 в малкото дерби на севера от Хановер. Треньорът Феликс Магат каза, че това не е повод за паника, но „очаква реакция”. Бас Дост, който вкара победния гол в предишната визита, ще е титуляр, въпреки че нападателят не игра за Холандия през паузата заради травма в глезена.
Прогноза: Волфсбург (+0.5)

Събота, 15 септември
16:30 часа: Борусия Дортмунд – Байер Леверкузен
Марио Гьотце и Марко Ройс бяха между героите за националния отбор, като дори се разписаха, а през миналия сезон Ройс вкара два гола за Гладбах срещу този съперник. Големият въпрос е дали Гьотце ще бъде титуляр или Юрген Клоп отново ще го остави резерва, както в първите два кръга. Що се отнася до тима на Сами Хюпия, който през 2001-а вдигна Купата на УЕФА на „Вестфаленщадион” – Ролфес е под въпрос заради проблеми в ахилеса и ако не играе, Гонсало Кастро ще бъде титуляр вместо него, а в по-предни позиции ще започне Ренато Аугусто. През миналия сезон Байер допусна само един гол във вратата си от шампиона, а преди две години дори спечели в Дортмунд с 2:0 на старта, но пък това е единствената победа на червено-черните над Борусия в последните десет срещи помежду им.
Прогноза: 1, над 2.5 гола

16:30 часа: Щутгарт – Фортуна Дюселдорф
Щутгарт едва ли може да играе толкова слабо, колкото в предишния кръг срещу Байерн, когато падна с 1:6. Бруно Лабадия обаче има проблеми – Ибишевич е наказан, а пък Маса, Оказаки и Сакай ще почиват, защото нямат достатъчно време да се възстановят след тежките си пътувания от Мексико и Япония. Фортуна няма подобни затрудения, дори напротив – капитанът Андреас Ламберц е на линия, след като изтърпя наказанието си. Стабилната отбрана на червените бе ключът към добрите резултати в първите два кръга, но трети пореден мач без допуснат гол изглежда прекален.
Прогноза: гол/гол

16:30 часа: Хановер - Вердер
Мач без инкасиран гол за Вердер си е истинско събитие, така че зелените едва ли ще успеят да повторят постижението срещу Хамбургер (2:0) и в Хановер. От друга страна отборът на Мирко Сломка бележи гол след гол – 22 в пет срещи, така че прогноза за висока резултатност изглежда напълно естествена.
Прогноза: Над 2.5 гола

16:30 часа: Байерн - Майнц
За разлика от предишните три сезона, през този Майнц не започна стабилно и едва ли го чака нещо добро на „Алианц Арена”. Още повече баварците имат да си отмъщават – те спечелиха само веднъж в четири мача срещу тима на Томас Тухел. Моментът е подходящ, а и евентуалното отсъствие на Робен едва ли ще се отрази, защото Мюлер го замести отлично срещу Щутгарт. Проблемите са два – мачовете на националните отбори и сблъсъкът от Шампионската лига срещу Валенсия в сряда. Тоест – успехът на Байерн може да дойде по-трудно от очакваното и да не е със сериозна разлика.
Прогноза: Байерн да победи на нула

16:30 часа: Борусия Мьонхенгладбах – Нюрнберг
Двата отбора са съседи в класирането с идентичен актив и няма да е никак чудно, ако мачът между тях завърши наравно. Залогът за ниска резултатност обаче изглежда по-привлекателен. Стилът на Нюрнберг е такъв, а и равенството срещу шампиона (1:1) преди паузата показа, че тимът на Дитер Хекинг и този сезон ще е труден съперник за всеки. Гладбах най-вероятно ще е без Майк Ханке, а това лимитира опциите на Лусиен Фавр в атака. През миналия сезон и двата мача завършиха с резултат 1:0 в полза на домакините, а като цяло в последните девет срещи има само две с над два гола.
Прогноза: Под 2.5 гола

19:30 часа: Гройтер Фюрт – Шалке 04
Баварците постигнаха историческа победа в миналия кръг побеждавайки Майнц с 1:0, а сега ще опитат да стигнат и до първи гол и първи точки на свой терен. При това в забележителен мач за Майк Бюскенс – той изкара 16 години и половина в Гелзенкирхен като футболист и треньор. Кралскосините демонстрираха, че са запазили силната си атака, а и Хунтелаар продължава да бележи гол след гол – той се разписа на два пъти в първите два кръга, а реализира и попадение във вратата на Унгария. Домакините са без контузения Джиби Фол, така че атаката ще бъде водена от бившия нападател на кралскосините Еду. Гостите от Гелзенкирхен са без титулярния си вратар Тимо Хилдебранд, който ще бъде заместен от Ларс Унерщал. Освен това се очаква Ибрахим Афелай да дебютира като титуляр в средата на терена.
Прогноза: X

Неделя, 16 септември
16:30 часа: Фрайбург - Хофенхайм
В малкото дерби на юга Хофенхайм гостува на Фрайбург в опит да сложи край на отчайващото начало на сезона. Сините натрупаха три поредни загуби (общо шест с тези в края на миналото първенство), в които инкасираха десет гола, което постави под сериозно напрежение Маркус Бабел. И той реагира - Охс ще замести Бек отдясно, а Руди и Усами също ще са титуляри (вместо Крис и Вукчевич). Шрьок и Салихович пък са извън сметките заради червените картони, които получиха срещу Айтрахт. Фрайбург заложи на доста дефанзивна тактика в миналия кръг срещу Леверкузен и загуби с 0:2, но сега Пуцила ще се завърне в стартовия състав на мястото на Хеденщад. Така Карим Геде ще играе зад гърба на Макс Крузе, а точно те двамата комбинираха за гола, донесъл точка срещу Майнц в първия кръг. Фрайбург вече в девет поредни домакинства няма загуба и още едно с положителен резултат ще означава нов клубен рекорд.
Прогноза: 1

18:30 часа: Айтрахт - Хамбургер
Орлите от Франкфурт са втори в класирането само заради по-лошата си голова разлика от Байерн, така че завръщането на тима в елита засега е като сбъдната мечта. При това тимът на Армин Фее създава положения и бележи голове с лекота, която отсъства в играта на неговия съперник от севера. Поради тази причина Фее няма да прави промени в стартовия състав и за трети пореден мач ще заложи на една и съща единайсеторка. Но и в Хамбург има повод за оптимизъм - завръщането на Рафаел ван дер Ваарт. Холандецът ще е титуляр на мястото на Иличевич, а треньорът Торстен Финк каза, че е поработил добре с Ирачек и Бадель и очаква много по-добро представяне от отбора си във Франкфурт. И има защо – още един мач без гол ще означава нов негативен клубен рекорд и нежелано място в историята. В последния сезон, в който двата клуба бяха в една дивизия, Хамбургер записа дубъл над Айтрахт, но пък орлите разгромиха съперника си с 5:2 за Купата. Балансът в последните години е изцяло в полза на северняците – едва две загуби от този съперник в 15 мача.
Прогноза: гол/гол 

Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Sir_Alberto
14.09.2012 12:09

Много лесна победа за Баварската машина, а мача на Дортмунд е над 2.5 гола

Johan_Cruyff_14
14.09.2012 00:20

Не съм сигурен, че Дормунд е над 2,5. По-скоро обратното, а резултатът - 1:0;1:1;0:1. Троен мач.

tipster_1
14.09.2012 01:43

И защо не си сигурен...? Защитата на Леверкузен я нямаше никаква в предните мачове,за мен лично този е един от мачовете през уикенда който ще е основен. 1 и над 2.5 гола,голмайстор по всяко време М.Ройс.