Националите се обиграват срещу адзурите, четат конско на Попето

09:14
Националите се обиграват срещу адзурите, четат конско на Попето
Ето най-интересното от днешната спортна преса:

Пенев вдигнал скандал на Попето

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов е имал доста тежък разговор със селекционера Любослав Пенев в началото на лагера в Правец, пише "Меридиан Мач".

Голеадорът се е накарал на един от най-добрите си футболисти заради изявлението, което той направи по адрес на феновете след контролата с Кипър на стадион "Георги Аспарухов" през август.

Тогава мачът бе наблюдаван от около 200 души.

"Няма проблем. Колкото искат, толкова да дойдат. Не ме интересува дали идват или не, дали псуват...Не им обръщаме внимание. Ние няма да се молим на никого", отсече тогава юношата на Левски.

Президентът на БФС Борислав Михайлов също е направил забележка на Попето за изказването му.

"Това е плод на нерви и на не добро възпитание. Говорено е с този футболист. Няма да има повторения на този случай", потвърди Михайлов.

Самият Попов е обяснил, че действително е бил изнервен след мача. Срещата се игра точно по времето, когато се работеше по трансфера на нападателя в Кубан Краснодар.


Националите се обиграват срещу Италия

В разговорите между националите относно шансовете за класиране на голям форум надделява мнението, че настоящият квалификационен цикъл трябва да бъде използван най-вече за обиграване.

Реалната цел е отборът да натрупа самочувствие и да постигне добро ниво на сработеност, за да може да се атакува участие на Евро 2016 във Франция. УЕФА вече промени регламента и за финалите в страната на петлите ще заминат 24 отбора, а не 16, както беше до това лято.

Стратегията, която се следва и от ръководството на отбора, включва спечелването на възможно по-голям брой точки в настоящата тежка група, което ще ни даде по-добри позиции при следващия жребий.

Фактът, че се сринахме до 4-та урна, предопредели тежките мачове срещу състави като Италия, Дания и Чехия по пътя към Мондиал 2014.

Меридиан Мач

Бивш армеец подписа с Локо Пловдив

Опорният халф Николай Дюлгеров подписа договор с Локомотив Пловдив. Контрактът на бившия футболист на ЦСКА е за година. В него има и опция за удължаване. Очаква се при добро представяне на халфа двете страни да седнат за преговори още през зимата и да задействат клауза за продължаването му.

Емил Велен отлично познава качествата на Дюлгеров, с когото работи в Славия. Затова треньорът е настоял играча да бъде взет в Локото.

Междувременно при черно-белите на проби е десният защитник Божидар Илиев. Бранителят е юноша на Локо Пловдив и ще бъде изпробван в контролата с ЦСКА в събота. Това е последният му шанс да си заслужи договор с клуба.

Тема Спорт

Нов шеф в ДЮШ на Лудогорец

Лудогорец назначи Яков Папарков за шеф на ДЮШ, съобщава "Тема Спорт". Доскорошният треньор на Пирин Гоце Делчев ще замести освободения преди месец Ивайло Котев. Бившият директор пое школата през миналото лято след конкурс. Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев обаче не бе доволен от представянето на подрастващите и направи корекции.

Временно начело на академията бе помощник-треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев. Неговата задача бе да следи развитието на юношите, докато бъде назначен постоянен директор.

Новият шеф на ДЮШ на разградчани е бил поканен за заеме поста лично от боса Кирил Домусчиев. Това се случило малко, след като Папарков подаде оставка като треньор на новака Пирин Гоце Делчев. Папарков напусна Пирин след победата срещу Миньор Перник с 2:1 в първия кръг от А група.

41-годишният бивш футболист на Етър се е занимавал и преди с търсенето на таланти. Както е известно, преди време той беше скаут в Левски. На тази позиция го назначи бившият спортен директор на сините Георги Иванов.


Митрев тренира със Славия

Юношата на Левски Божидар Митрев започна тренировки със Славия. Бившият вратар на "сините" няма отбор в момента, след като напусна родния си клуб през лятото.

Титуляр в момента на "Овча Купел" е бившият му съотборник на "Герена" Георги Петков, а треньор на вратарите е Валентин Захариев, с когото са в отлични взаимоотношения.

Именно треньорът на вратарите бе на стадион "Георги Аспарухов", когато Митрев започна да бъде част от първия тим на "сините".

7 дни спорт

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

rekontra
06.09.2012 13:32

Намерихме срещу кого да се обиграваме,ама ги мачкаме кати нищо тия..

scd
06.09.2012 10:05

Честит празник на всички БЪЛГАРИ!!! (bg) (bg) (bg) (bg) (bg)