Топизборът на уикенда

23:59
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, с началото на по-популярните футболни първенства Winner.bg и Георги Сотиров стартират нова рубрика, наречена "Топизборът на уикенда" . Рубриката ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани всека петък вечер на основната страница на сайта.

Подборът на предложенията ще бъде извършван от специалиста на сайта, Георги Сотиров, като целта на рубриката ще бъде да предоставя актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители и при техния подбор на срещите през уикенда. Ще бъдат предлагани срещи, които предварително са съпоставени и подбрани след сравнението им с други. Рубриката ще има консултативен характер и ще цели да провокира личната преценките на читателите. В нея ще можете на намерите и една отлична съпоставимост между коефициент и риск, като за тази цел рубриката няма да се ограничава само до прогнозирането на срещите със знак, а и с други предлагани опции.


Топ прогнози за уикенда (01-02 септември):

Събота, 01 септември:

Германия, 1.Бундеслига - 16:00ч.

Шалке 04 - Аугсбург
Една от малко срещи този кръг в Бундеслигата, в която може да се каже, че има фрапантна разлика във възможностите на двата съперника. Още повече през седмица Шалке взе под наем и играч като Афелай от Барса и така още повече увеличи дълбочината и възможностите в своята селекция. Това е първо домакинство за Шалке за този сезон и след като тимът не стартира с победа, е повече от вероятно да я запише сега. Аугсбург започна със загуба и не отбеляза попадение и в това гостуване вероятно ще увеличи показателя си в графата със загуби.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Англия, Чемпиъншип - 17:00ч.
Бирмингам – Питърбро
Бирмингам стартира като един от фаворитите за промоция, но все още няма победа. Тимът загуби двете си гостувания, а в дебютното си домакинство се добра до равенство срещу Чарлтън едва в последните минути на срещата. Питърбро отстъпи и в трите си мача от началото на сезона и би трябвало да го направи и сега за четвърти пореден път, защото неговият съперник го превъзхожда категорично по всички константни показатели. Кризата на силните отбори в отделните дивизии на Англия рядко продължава дълго.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Англия, Лига 1 - 17:00ч.

Крю - Ковънтри
В изминалия кръг Ковънтри по доста наивен начин пропусна да победи Бери, след като видеше с 2:0 допусна изравняване и така раздели точките с гостуващия тим. Ковънтри има сили да се пребори за промоция и скоро ще трябва да започне да показва възможностите си. Тимът няма загуба в трите си мача от началото на кампанията, като завърши реми във всеки от тях. Сега е повече от логично да се очаква победа за гостите, предвид нивото на настоящи им съперник. Крю загуби 2 от 3 срещи и показа плачевна отбрана с осем допуснати гола, която и в този кръг ще има доста работа и е малко вероятно да се справи.
Прогноза: 2, сигурност: 7/10

Франция, Лига 1 - 18:00ч.

Лион – Валансиен
Ставка за победа на Лион в домакинска среща, даваща възможност за увеличаване на инвестицията с около 50% и то след грешна стъпка на гранда в изминалия кръг, не трябва да се пренебрегва като опция. Гостите стартираха добре, но срещу по-посредствени опоненти и сега им предстои сблъсък с реалността. Изминалия сезон Валансиен спечели само веднъж навън. Статистиката също е повече от категорична - Валансиен не е печелил тук в цялата си история!
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Австрия, Бундеслига - 19:30ч.

Вакер - Залцбург
След едва шест кръга Вакер се оказа тоталната боксова круша в елита на Австрия с пет поражения. Едва ли домакините ще имат какво стойностно да предложат на тотално превъзхождащите ги гости и ще бъде супер сензация, ако Залцбург не си тръгне с 3 точки от този стадион. Гостите изостават от лидера Аустрия на 4 точки към момента и след отпадането от Шампионската лига са длъжни да концентрират сили в преследването на титлата. В този кръг те едва ли ще имат проблеми с набавянето на 3 точки в актива си.
Прогноза: 2, сигурност: 9/10

България, А група - 20:00ч.

Черноморец Бургас – Локомотив Пловдив
Тук само факторът домакинство и разликата във треньорските възможности в полза на домакините би трябвало да са достатъчни за тяхна победа. Преди тази среща Черноморец се подсили с дефанзивния халф дошъл от Хамбургер - Таварес и нападателя Алвес Мендес, и това само по себе си е показателно за намеренията в клуба. Никой няма да се примири с незавидната позиция на бургаския клуб и липсата на победа след три кръга е по-скоро плод на тежката програма, отколкото на липсата на класа и възможност в отбора. Локомотив отново ще разчита на домакинските си срещи и наличието на 3 точки в актива му до тук вероятно го задоволява, като от чисто психологическа гледна точка една загуба, от един от най-стойностите 5 тима в България, няма да бъде фатална.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Турция, Суперлиг - 21:15ч

Елазиг - Касъмпаша
Точно на подобни срещи ще разчитат домакините от Елазиг, за да се опитат да се задържат в елита. Двата тима са новаци в това ниво на турския футбол и ще залагат изцяло на домакинските си срещи, за да набират подходящ точков актив. Евентуални 3 точки тук срещу пряк конкурент в края на сезона могат да има стойност и на 6. Касъмпаша рядко изпитва радост след изяви на чужд стадион и в този кръг шансът, отново отборът да се прибере тъжен, е повече от сериозен. Играчи като Билика, Фобер и Тюм от Елазиг изглеждат доста по-надеждни от Сърмов и Николай Димитров в състава на гостите и при домакинско предимство и сериозна подкрепа от трибуните, които тук ще бъдат решаващи, е по-вероятно първата част от изброените играчи да имат поводи за радост след края на мача.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Испания, Примера дивисион - 23:00ч.

Майорка – Реал Сосиедад
В последните 12 срещи между тези съперници в 11 случая излезе знак 1. Причината за това е че и двата опонента разчитат предимно на мачовете на свой терен като факторът домакинство е доста силен за Майорка. Никой отбор не изпитва желание да лети дълго със самолет и след това да гостува на остров, но на Реал Сосиедад в този кръг ще им се наложи. Майорка е без загуба от началото на сезона и сега е доста вероятно не само да не загуби, а и да вземе пълен комплект точки, осланяйки се изцяло на домакинското си предимство.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Неделя, 02 септември
Русия, Премиер лига - 15:00ч.

Динамо Москва – Кубан
Чудесна възможност за Динамо да се отлепи от дъното. През седмицата тимът завърши престижно 1:1 с Щутгарт в Лига Европа, но отпадна. Преди това динамовци взеха дълго жадуваните три точки във визита на градския съперник Локомотив и така постепенно започнаха да възстановяват поне психологическата си стабилност. Сега на новодошлия старши треньор на домакините Петреску му предстои среща с бившия му клуб, като разгадаването му ще бъде повече от лека задача. Кубан при визитите си рядко е съпътстван от сполуки и при сегашната мотивация на играчите на Динамо и личната на техния треньор към този опонент трудно ще успее да вземе дори точка.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Шотландия, Премиър Лийг - 17:00ч.

Хартс – ФК Дънди
Домакините, въпреки доста въпросителни с които стартираха сезона си, остават един от основните подгласници на Селтик за първите две места в таблица. Сърцата все още нямат загуба от началото на сезона, макар и да спечелили само 1 от 4 срещи. В този кръг поне на хартия им предстои едно най-лесните домакинства за целия сезон и те би трябвало да се възползват от това. ФК Дънди се присъедини към елита в последния момент и ясно демонстрира тоталната си неподготвеност да се изявява в него. Три загуби до тук и липса на отбелязан гол от страна на гостите е показателно за тяхното ниво. Единственият шанс за гостите тук е Хартс да бъде обхванат от тотално подценяване, но това е малко вероятно, предвид стабилните изяви и назад в годините на Хартс на собствения му стадион.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Англия, Премиършип - 18:00ч.

Нюкасъл – Астън Вила
Ситуацията в Астън Вила е доста утежнена. Лазаретът е пълен, а проблемите се увеличават и с наказанието на Кларк за тази срещи. Освен това Вила загуби пет от последните си визити тук, като в предпоследната си тръгна с 6 безответни гола. Нюкасъл попадна в групите на Лига Европа и настроението няма как да не приповдигнато, а и завидното му постоянство във формата му на база изявите му от миналия сезон предразполагат да му се гласува доверие срещу деморализиран съперник.
Прогноза: 1, сигурност: 6/10

Сърбия, Суперлига - 18:00

ОФК Белград – Партизан Белград
Партизан изпраща чудесна седмица. Тимът се класира в груповата фаза на Лига Европа след драматичен гол на българския защитник Иван Иванов 15 минути преди края на мача с норвежкия Тромсьо. По доста по драматичен начин от същия турнир отпада кръвният им враг Цървена звезда, който допусна загуба при визитата си на Бордо. Френските домакини, които бяха с 10 играчи, отбелязаха в добавеното време на мача, а само 2 минути преди това Звезда беше изравнила и вече се виждаха в груповата фаза на надпреварата. Прекрасните моменти за гробарите не свършват до тук, защото в този кръг те ще гостуват в собственият си град на любимия си съперник ОФК Белград. Последните 13 градски дербита са спечелени от Партизан и сега това да се случи за 14-ти пореден път е повече от очаквано. ОФК все още не е отбелязал гол, а има и 2 загуби за 3 кръга. Кулминацията за гробарите ще бъде победа в неделния ден над най-предпочитания им градски съперник.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Гърция, Суперлига - 18:15
Астерас – Керкира
Астерас стартира доста по-рано сезона след участието си в международните турнири, но това начинание вече приключи. Сега тимът може спокойно да насочи усилията си към местния шампионат и отново да гони класиране, осигуряващо му евро излаз и следващия сезон. Астерас е воден от един от най-добрите и опитни селекционери в Гърция - Душан Байевич - и това си пролича още в първия кръг, когато отбора победи крайно бедния и обезкървен от селекционна гледна точка АЕК Атина. Сега тимът ще се изправи срещу един от основните претенденти за изпадане и очакванията за лесна домакинска победа не са лишени от резон. Макар и да е рано, при толкова закъсали финансово тимове в Гърция, се очаква по-стабилните от тях финансово и респективно селекционно да вземат предимство.
Прогноза: 1, сигурност: 7/10

Исландия, Урвалсдеилд - 19:00ч

Васмания - Акранес
Акранес винаги е опция за подкрепа, когато е домакин, или когато съперникът му е извън трите топ тима в Исландия към момента. Весмания е третият по сила отбор и за Акранес шансовете няма да бъдат особено големи. В началото на сезона гостите се срещнаха и с другите два гранда, и освен че загубиха безславно, го направиха и с внушителни голови разлики. Весмания загуби в четвъртък визитата си на лидера Хафнафьордур и изостана на 4 точки от второто място, но е и с мач по-малко. Така с победа в този кръг няма да изостане от двата челника, а и ще съхрани повече от сериозни шансове дори и за титлата. Акранес изглежда слаб срещу силните, а навън срещи тях е без почти никакви шансове.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Белгия, Джупилер Лига - 19:00ч

Андерлехт – РК Генк
Задачите за изминалата седмица в домакинския лагер бяха изпълнени. Андерлехт не загуби визитата си на Льовен преди ключовия реванш, който му предстоеше с АЕЛ, а след това елиминира кипърците с победа с 2:0 и така тимът стана част от груповата фаза на Шампионската лига и все още няма поражение в шампионата. В този кръг ще му гостува Генк, който все още няма загуба в първенството, но статистически погледнато често губи визитите си на Андерлехт, а и е значително по-малък клуб като възможност спрямо него. Този сезон титлата в Белгия ще има още по-голяма стойност, защото нейният носител следващия сезона ще попадне директно в груповата фаза на Шампионската лига. Това няма как да не направи така, че Андерлехт след като осигури стабилно финансиране след попадането в групите на Лигата, сега да се съсредоточи главно върху срещите от местното първенство.
Прогноза: 1, сигурност: 8/10

Украйна, Висша лига - 19:30ч

Арсенал Киев - Металург Запорожие
Съдбата този сезон вероятно има най-много да компенсира отбора на Арсенал Киев. Отборът победи и надигра словенския Мура с 5:0 в двете срещи в Лига Европа, но поради служебна загуба в първата среща му се наложи да пропусне срещите с Лацио по административен път. Това обаче, освен че ще мотивира допълнително домакините, ще ги принуди и да обърнат цялото си внимание само към срещите от първенството и купата на Украйна. В този кръг те са домакини на тотално съсипания отбор на Металург Запорожие. Гостите бяха обект на по-сериозен анализ в миналото издания на Топизборът на уикенда и вече вероятно на всички е станало ясно, че от Металург не може да се очаква нищо освен нарастване на броя на загубите в техните показатели. В този кръг те, освен че са гости, ще играят и срещу доста нахъсан съперник, което още повече усложнява и без това тежката им ситуация. Победата на домакините тук определено е Топизборът на уикенда, що се касае до срещите в Украйна.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Унгария, НБ 1 - 19:30ч

Шиофок - Видеотон
Изненадващо за някои, но иначе доста закономерно Видеотон успя да елиминира, макар и чрез изпълнение на дузпи, богатия турски гранд Трабзонспор и да попадне в груповата фаза на Лига Европа. Въпреки това основен приоритет за тима си остава шампионската титла в Унгария. Видеотон в момента е на 5-та позиция, но е само на 3 точки от първото място. В този кръг на синьо-червените им предстои едно от най-леките гостувания за сезона чисто статистически погледнато. Шиофок е последен с 4 загуби от 5 мача и 10 инкасирани попадения. Това категорично показва, че домакините са най-слабият тим в елита и трудно ще се спасят, макар да са изминали само 6 кръга. Еуфорията от евро успеха на Видеотон допълнително ще го окрили и въпреки, че тимът не е печелил нито една от последните си 6 визити тук, едва ли ще намери по-подходящо време и обстоятелства да прекъсне тази серия.
Прогноза: 2, сигурност: 8/10

Италия, Серия А - 21:45ч.

Интер - Рома
Рома под ръководството на Земан все още не може да бъде ясно дефинирана като резултати, но поне неговият почерк си пролича още в първия мач. Отборът се увлича в доста хазартни атаки, като атакува с голям брой играчи и често бива изненадан от контрите на противника. В цялата си кариера Замен е залагал на подобен игрови подход с цел да отбележи попадение повече от противника и сега начело на Рома едва ли ще има промяна. За това той загатна още в първата домакинска среща на вълците, която завършил 2:2. Интер е колеблив в домакинските си срещи от Лига Европа и след леката умора натрупана от мача през седмицата, едва ли ще бъде най-концентрираният тим. Треньорът на домакините залага на офанзивен флангови футбол като, отборът значително по-лесно бележи, но и доста по-леко инкасира попадения, дори срещи отбори като Хайдук Сплит и Васлуй това пролича. Сега интеристите ще бъдат домакини в това дерби и ще заложат преди всичко на атаката и няма как да не видим повечко попадения тук.
Прогноза: Над 2,5 гола, сигурност: 8/10

Португалия, Примейра Лига - 22:15ч.
Бенфика - Насионал
Логично е поне в първите кръгове изборът в Португалия да пада върху грандовете, предвид липсата на твърди впечатления от останалите тимове и моментното им състояние. Тим спечелил над 90% от домакинските си срещи изминалия сезон няма как да не е подходяща опция в началните кръгове, макар и при ниска ставка. Бенфика стартира с реми вкъщи срещу Брага 2:2, но в следващия кръг вкара 5 безответни гола във визитата и нещата си дойдоха на място. Сега във втория си опит може да се каже, че съмнението е почти равно на нула, що се касае до това дали орлите ще спечелят във втория си опит пред своите фенове. Гостите са без победа до тук, а и са един от тимовете, които инкасира най-много попадения. когато е гост на гранда. Бенфика е спечелила поред последните си 4 домакинства на този съперник, като отбелязала 15 попадения в тях. Едва ли и това домакинство ще има и частица милост към гостите.
Прогноза: 1, сигурност: 9/10

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fcb_4ever
02.09.2012 15:00

леле Рома - Интер над ахаха в италия се играе защитен футбол бе мишки мача е 2-0 за Интер мислите ли че ще има много голове вие разбирате от футбол колко аз съм оперна певица ей леле майко

lazera0
01.09.2012 15:38

Сотиров не те ли уволниха след 100% ти прогноза Хетафе-Реал Мадрид сигурност 10\10, скрий се вече някъде

IvanIR
01.09.2012 20:28

*lol*...ама той човека изразява лично мнение...Той играе на всички лиги от Европа, трябва да е екстрасенс-магьосник за да може да ги уцели всичките. *lol* Господ тртрябва да му дава резултатите предварително...*lol*.....Тва се едно на еврото там тия джакпотите....най-вързаните мачове *lol*

aa2
01.09.2012 13:42

Ааа и да не забравяме какво направи ''боксовата круша'' Капфенберг миналата година срещу борещия се за титлата Аустрия Виена(по онова време борещ се за титлата) - 2:1 и то като гост, и то с игра, само червения картон в края на 1-то полувреме попречи за по-фрапантен резултат, а и дузпата в края помогна на Аустрия.Не се излагайте като давате ''сигурни'' мачове в Австрия!

aa2
01.09.2012 13:40

Вакер - Залцбург 2 Сигурност 8/10?!?!?!?!?!Сигурни ли сте, че след това което Адмира направи срещу Залцбург и това което Андра направи срещу Рапид Виена може да кажете, че има толкова сигурен мач в Австрийската 1-ва Бундеслига?За мен мача е 2-ка също, но със сигурност не е 8/10 сигурен, защото в Австрия буквално всеки може и бие всеки!Залцбург не са в добра форма и не бих казал, че ще е огромна изненада, ако дори загубят мача срещу един от кандидатите за изпадане тази година.Късмет на заложилите!