Малкият Рууни вкарвал на големите \"карамели\"

13:30
Малкият Рууни вкарвал на големите \"карамели\"
Големият фен на Евертън Уейн Рууни вкарал гол на "карамелите" още докато бил на 11 години, пише британското издание "Сън".

Настоящата звезда на Манчестър Юнайтед бил едно от децата от школата на Евертън, което разцъквало на терена на "Гудисън парк" заедно с първия отбор на "карамелите" по време на разгрявката преди дербито на областта Мърсисайд с Ливърпул. Годината е 1996 и Уейн Рууни е 11-годишно момче със синя фланелка ( на долната снимка, публикувана в "Сън") , което пред препълнените трибуни на родния си стадион имал възможност за няколко минути да поиграе със своите идоли.

По онова време на вратата на Евертън е легендата Невил Саутдал, който в този момент е 38-годишен ветеран на върха на кариерата си като страж във Висшата лига.

Саутдал поисква някое от децата от школата да почне да му бие удари, за да позагрее мускулите си преди началото на мача с Ливърпул.

Уейн Рууни услужливо започнал да шутира към мрежата на Невил Саутдал, като всеки един от ударите му попадал в мрежата.

\"\""Онова малко момче започна безцеремонно да прехвърля Невил и го направи четири поредни пъти. Тогава Саутдал избухна... Проблемът на Уейн беше, че не знаеше с кой точно се шегува", спомня Дейв Уотсън, който тогава е капитан на Евертън.

"Стига малко к.пеле такова", креснал стражът на "карамелите към единадесетгодишния Уейн.

"Думите: "Синко, моля те спри!" никога не са били в речника на Невил, така че той просто избълва цял словесен поток към Рууни", споделя през смях Уотсън.

В неделя Рууни ще има шанс отново да вкара на родния си клуб, когато неговият Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу мърсисайдци в полуфинал за ФА Къп на "Уембли".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RangerSS
18.04.2009 13:26

*joking* Няма такъв тъпанар като тоя вратар ве 11-годишния Руни да му вкарва пък реакцията на голкийпъра е точно в селски стил ("Stop it you little bastard !")

marian4y
17.04.2009 16:38

хаха направил го е на 5 стотинки .. браво Рууни *smile*

Vasko22
17.04.2009 16:34

Уейн безпорно е един от най - добрите футболисти в света. Не случайно той е двигателят на Ман.Юнайтед.

napoli_fen
17.04.2009 15:09

Дано в неделя да не им вкарва на големите евертънци.Иначе е много мъжко момче,типичен Евертънец.На горната снимка са двама великани-Уейн с Дейвис(човека който му даде шанс в големия футбол).