Убедителни победи за Байерн и Шалке

17:42
Убедителни победи за Байерн и Шалке
Миналият уикенд най-добрите ми попадения бяха очакваната победа на Байерн Мюнхен, четирите гола в Хановер, подплатени с прогноза, че домакините няма да загубят, както и гол/гол на Фрайбург Майнц 05. Сериозната издънка бе двубоят Щутгарт Волфсбург, в който едно, че падна само един гол, и второ – домакините загубиха.

Петък, 31 август:

21:30 часа: Майнц – Гройтер Фюрт
Дебют за този сблъсък в елита, както и първо гостуване на баварците на „Кофас Арена”. Гройтер Фюрт логично загуби в първия кръг от Байерн, но ако иска да оцелее в Бундеслигата, трябва да взима по нещо от подобни гостувания. Предвид не особено силното нападение, тимът на Майк Бюскенс ще се стреми да не допусне гол. Майнц обаче традиционно стартира силно сезоните под ръководството на Томас Тухел и дори изпусна да спечели във Фрайбург преди седмица. Единицата е добре оценена и изглежда логична.
Прогноза: 1

Събота, 1 септември:

16:30 часа: Шалке 04 – Аугсбург
Кралскосините включиха на скорост чак през второто полувреме в Хановер, което може би бе нормално, тъй като за тях това бе едва втори мач през сезона. Аусгбург пък загуби с 0:2 от Фортуна преди седмица и създаде твърде малко положения за гол. Едва ли на „Фелтинс Арена” ще е по-различно. Чистата единица обаче не е оценена високо, така че може да се пробва хендикап.
Прогноза: Шалке (-1.5)

16:30 часа: Байер Леверкузен – Фрайбург
Леверкузен наистина играе много нападателно, но проблемът е, че и допуска сериозен брой положения пред собствената си врата. Фрайбург също не е отбор, който обича да се защитава, така че тук изборът се свежда до това колко попадения ще има и дали и двата отбора ще отбележат. Което е и логично, на фона на това, че последните три мача бяха слабо резултатни (общо четири гола), което не е характерно за Бундеслигата. Точен знак обаче е трудно да се предвиди – в последните осем издания на сблъсъка има само една единица и едничка победа на Фрайбург.
Прогноза: над 2.5 гола

16:30 часа: Вердер – Хамбургер
Голямото дерби на севера ще донесе първи точки на единият от двата отбора през новия сезон. Бременци изглеждат в по-добра позиция – те играха добре срещу Борусия Дортмунд, а Арнаутович и Де Брюн наистина впечатлиха. През миналия сезон Вердер направи дубъл над HSV и отново изглежда в по-добра позиция. Хамбургер игра много страхливо срещу Нюрнберг, а Артьом Рудньевс, който бе привлечен като голмайстор на полското първенство е в отчайваща форма. Очаква се Ирачек и Бадель да дебютират за гостите, но това едва ли ще им помогне.
Прогноза: 1

16:30 часа: Нюрнберг – Борусия Дортмунд
Нюрнберг няма победа над шампиона вече седем официални мача, но преди месец спечели в контрола с 4:2. Борусия наистина е фаворит, но отборът продължава да е нестабилен в защита, а и през миналия сезон стартира доста слабо. Очаква се Гьотце пак да остане резерва за жълто-черните, но по-интересна е статистиката – последните четири мача между съперниците завършиха при резултат 2:0 за Борусия. Струва ми се, че е време Нюрнберг да вкара гол.
Прогноза: над 2.5 гола

16:30 часа: Хофенхайм – Айнтрахт
Хофенхайм не се представи добре миналия уикенд и загуби с 1:2 от Борусия Мьонхенгладбах, но сега ще иска да се реваншира пред своите фенове и за отпадането от турнира за Купата. Орлите от Франкфурт имат проблеми в отбрана, както показа домакинството на Леверкузен, но също така създават и положения. Тоест, можем да очакваме, че и двата отбора ще се разпишат поне по веднъж.
Прогноза: гол/гол

19:30 часа: Фортуна – Борусия Мьонхенгладбах
Още едно местно дерби, което обаче не се е играло от над 15 години в елита. Сега, за два месеца, ще има две издания – заедно с мача за Купата, който пак е на „Еспри Арена”. Гладбах победи в Киев, но само с 2:1 и отпадна от Шампионската лига, така че най-големият въпрос е доколко разочарованието ще повлияе на отбора на Лусиен Фавр. Фортуна започна с победа над Аугсбург, но причината бе, че отборът реализира по-добре малкото положения, които създаде. През миналия сезон Гладбах се затрудняваше срещу отбори, които играеха по-защитно, а случаят на червените е точно такъв.
Прогноза: под 2.5 гола

Неделя, 2 септември:

16:30 часа: Волфсбург – Хановер
Малкото северно дерби. Вълците играха на приливи и отливи срещу Щутгарт, но спечелиха с късен гол на Бас Дост – първи за голмайстора на Ередивизие в Бундеслигата. Той получи травма преди седмици, но е на линия, за разлика от друг голмайстор от първия кръг – защитникът на Хановер Фелипе. Гостите бележат със завидна лекота – 18 гола в последните си четири мача, но имат сериозни проблеми в защита и ми се струва, че това накланя везните в полза на Волфсбург.
Прогноза: 1

► 18:30 часа: Байерн - Щутгарт
Отборът на Юп Хайнкес победи с лекота Гройтер Фюрт в първия кръг, макар че не демонстрира широко прокламирания от Матиас Замер „красив, атакуващ футбол”. Срещу Щутгарт обаче това може да се получи, защото Франк Рибери се завръща в стартовия състав, а и тимът на Бруно Лабадия няма да играе толкова затворено. Байерн е фаворит да спечели, но коефициентът не си заслужава. По-добрите опции са над 2.5 гола и домакините да триумфират с над гол разлика. Което се случи в пет от последните шест сблъсъка между тези съперници.
Прогноза: Байерн (-1.5) 

Прогнозите на авторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация