Вижте най-лоялните звезди във Висшата лига

18:44
Вижте най-лоялните звезди във Висшата лига
Към края сме на поредния сезон във Висшата лига. За пореден път феновете на това първенство станаха свидетели на спиращи дъха зрелища, а борбата за титлата все още е в своя финален разгар.

Британското издание "Дейли Мейл" представя двадесетте най - лоялни футболисти във всеки един от клубовете във Висшата лига:




Ето ги и тях:

\"\" Арсенал: Коло Туре ( 28 - годишен, идва през Февруари 2002 година)

Туре е единственият останал в Арсенал от стартовите единадесет, които през сезон 2003-2004 година се превърнаха в "непобедимите". Тогава "топчиите" печелят титлата в Англия без да допуснат загуба през целия сезон и постигат 26 победи, 12 равни и 90 точки. Години след това Коло Туре продължава да е един от основните играчи на Арсен Венгер. Бранителят се надява да помогне на своя тим да завоюва Шампионската лига и ФА Къп - и в двата турнира "артилеристите" ще играят полуфинал.


\"\"Астън Вила
: Гарет Бари ( 28 - годишен, дебют за Вила през Април 1998 година)

Капитанът на "виланите" е юноша на бирмингамския тим и дебютира за мъжкия отбор на 17 години. Тогава Бари играе като ляв защитник. С годините, играчът се превръща в поливалентното сърце на Вила и в момента е една от основните фигури в тима на Мартин О\'Нийл, и има огромна заслуга за добрия сезон, на който се наслаждава до момента Астън Вила. За жалост на феновете на бирмингамци, постоянните слухове, свързващи Бари с трансфер в друг отбор, могат да повлиаят на играча и той наистина да напусне "Вила Парк" в края на сезона.

\"\"Блекбърн: Тугай Керимоглу ( 38 - годишен, идва през Юни 2001 година)

Греъм Сунес плаща 1.3 милиона паунда на Глазгоу Рейнджърс, за да привлече креативния турски национал. Оттогава досега Тугай радва феновете на клуба с елегантния си стил на игра. Той е истински лидер на полузащитата и често бележи с удари от дистанция. Вече побелял, той рядко започва като титуляр мачовете на Роувърс, но е доста полезен като резерва. Очаква се Тугай да се пенсионира в края на сезона и няма да е изненада, ако той продължи да работи в клуба като треньор на деца или юноши.

\"\"Болтън: Юси Яскелайнен ( 33 - годишен, идва през Ноември 1997 година)

Финландският страж струва на клуба едва 100 хиляди евро. Вече единадесет години той е несменяем титуляр на вратата на Болтън. Договорът на стража е до 2012 година, а той е все още млад за вратар и няма да е изненада, ако Яскелайнен играе още поне шест години. Вратарят имаше оферти и от по-големи клубове, но остана лоялен на Уондърърс и е много възможно Юси да завърши кариерата си в Болтън.

\"\"Челси: Джон Тери ( 28 - годишен, идва през 1994 година)

Джон Тери се присъединява към школата на Челси на 14 години и оттогава досега е отдал цялата си кариера на "сините". Логично, в последните няколко сезона, Тери носи и капитанската лента на клуба и беше витална част от селекцията на лондончани, спечелила титлата във Висшата лига два поредни сезона подред. През тази кампания, бранителят отново е лидерът на Челси и уверено води отбора към финал в Шампионската лига.

\"\"Евертън: Тони Хибърт ( 28- годишен, идва през 1997 година) , Леон Озман ( 27 - годишен, идва през 1997 година)

Хибърт и Озмън бяха част от формацията на Евертън, спечелила ФА Къп за юноши. След това двамата дебютираха и за мъжкия отбор на "карамелите". Макар да не се наслаждават често на място в титулярния състав, Хибърт и Озмън са важни фигури в разширения състав на Дейвид Мойс. Двамата футболисти за пореден път показаха лоялност и подписаха нови удължения на контрактите си, и ще останат още дълго на "Гудисън Парк".

\"\"Фулъм: Клинт Демпси ( 26 - годишен, идва през Януари 2007 година)

Колкото и да е странно, именно Клинт Демпси има най-голям стаж с екипа на Фулъм. Халфът е един от любимците на "Крейвън Котидж" и е звездата на отбора от Западен Лондон. След идването на Рой Ходжсън, начело на тима, се проведе голяма чистка в тима и поради това е нормално точно Демпси да води класацията за лоялност при "котиджърс".

\"\"Хъл Сити: Йан Ашби ( 32 -годишен, идва през Юни 2002 година)

Капитанът на "тигрите" е преживял от 2002 година досега невероятните три промоции на своя тим. Хъл Сити играя в последното професионално ниво на английския футбол Лига 2 преди седем години. През 2003 - 2004 година Сити влиза в Лига 1, после следва промоция в Чемпиъншип, а миналата година с невероятен гол на 39 -годишния Дийн Уандас "тигрите" печелят плейофите и влизат за първи път в историята си във Висшата лига. През всичките тези години Йан Ашби е един от фундаментите на тима и през този сезон продължава да води тима към оцеляването в елита, като дори вкара и един гол ( при загубата от Блекбърн с 1:2).

\"\"Ливърпул: Джейми Карагър ( 31 -годишен, подписва през 1996 година)

Карагарър е един от малкото играчи от световна класа, които са избрали да прекарат кариерата си само в един клуб. Бранителят подписва първия си професионален договор с мърсисайдци през 1996 година и оттогава бавно и сигурно влиза в сърцата на верните "червени" фенове. Карагър има основна роля във всичките успехи на Ливърпул в последните десет години и продължава да е част от сърцето на отбраната на "червените". Карагър е един от най-големите идоли на трибуната "Коп" ... другият естествено е Стивън Джерард.

\"\"Манчестър Сити: Ричард Дън ( 29- годишен, идва през Октомври 2000 година)

Ирландският бранител е взет в Сити от мениджъра Джо Ройл, който плаща 2 милиона паунда на Евертън. Дън е един от най- постоянните футболисти на "гражданите" през следващите девет години, а преди три сезона получава и капитанската лента на тима. През кампанията 2006-2007, защитникът играе във всеки мач на "небесносините" във Висшата лига. Той е един от играчите, които със сигурност няма да са част от чистката на новите собственици през лятото.

\"\"Манчестър Юнайтед: Райън Гигс ( 35 - годишен, подписва през Юли 1990 година)

Гигс е легенда на "червените дяволи" и е спечелил повече титли от всеки един футболист в настоящата селекция на Фърги. Уелското крило е невероятно стриктен професионалист и на това се дължи неговото футболно дълголетие. Райън Гигс е счупил много рекорди в английския футбол, но един от тях заслужава специално да бъде отбелязан: Крилото на Юнайтед е единственият футболист, който е вкарвал гол във всеки сезон на Висшата лига от нейното създаване през 1992 година досега.

\"\"Мидълзбро: Брадли Джоунс ( 27 - годишен, подписва през 2000 година)

Австралийският страж на Боро е прекарал голяма част от кариерата си под наем в различни клубове от долните дивизии на Англия, но винаги е оставал верен на северняците и не е мислел да се мести за постоянно в друг клуб. През тази кампания най- накрая дойде шанса на Джоунс за място в титулярния състав, след като Марк Шварцер напусна клуба и отиде във Фулъм.

\"\"Нюкасъл: Стивън Харпър ( 34 - годишен, подписва през Юли 1993 година)

Шест години минават от кариерата на Харпър при "свраките" без той да е записал участие в първия отбор. След това в следващите девет години той се изявява като резерва на Шей Гивън, който обаче бе продаден на Манчестър Сити през януари. Сега Стив Харпър има тежката задача да е на вратата на отбора от "Сейнт Джеймсис Парк" в борбата му за оцеляване във Висшата лига на Англия.

\"\"Портсмут : Ричард Хюс ( 29 - годишен, подписва през Март 2002 година)

Дефанзивният халф играе в нискоразрядния Борнемут преди да стане част от Портсмут. За шест и половина години Хюз има изиграни 129 мача за южняците и вкаран едва един гол ( срещу Ливърпул през 2004 година в мач от ФА Къп). Очаква се шотландецът да продължи кариерата си в Портсмут и през следващия сезон.


\"\"Сток Сити: Анди Уилкинсън ( 24 -годишен, подписва през 2003 година)

Уилкинсън е юноша на "грънчарите" и е преминал през ситото на даването под наем в по-малки отбори. Бранителят е трупал опит в тимове като Патрик Тисъл, Телфорд, Шросбъри и Блякпул. През този сезон обаче Тони Пулис дава шанс за изява на младия играч и Уилкинсън е записал 17 мача за Сток във Висшата лига.

\"\"Съндърланд: Грант Ледбитър ( 23 - годишен, дебют през 2003 година)

Халфът е продукт на школата на "черните котки" и нееднократно е заявявал, че е фен на тима от най-ранна детска възраст. Той дебютира срещу Хъдърсфилд в мач от турнира за Купата на Лигата през 2003 година, а по-късно е даден под наем в Родъръм, който тогава се състезава в Лига 1. Сега Ледбитър е един от титулярите в халфовата линия на "черните котки" и има 116 мача за клуба от "Стейдиъм ъф Лайт".

\"\"Тотнъм: Ледли Кинг ( 28 - годишен, подписва през Юни 1998 година)

Кинг дебютира за "шпорите" през Май 1999 година в мач срещу Ливърпул. Година и половина по- късно бранителят бележи и първия си гол за тима, който влиза в рекордите на "Гинес".
Настоящият капитан на тима от Северен Лондон разпечатва вратата на Брадфорд Сити след едва 10 секунди игра и това е моментът, в който той започва да влиза в сърцата на феновете на тима.

\"\"Уест Бромич: Нийл Клемънт ( 30 - годишен, идва през Юли 2000 година)

Клемънт се присъединява към "торбаланите" от състава на Челси и веднага се превръща в един от твърдите титуляри в защитата на тима. През миналия сезон футболистът игра за четири месеца като преотстъпен в състава на Хъл Сити, но реши да се върне в Уест Бромич в края на кампанията. През този сезон Клемънт е измъчван от контузия в коляното, но е сигурно, че той скоро ще се завърне и ще помага на своя тим да се завърне в английския елит през сезон 2009- 2010 година.

\"\"Уест Хям: Марк Ноубъл ( 21 - годишен, идва през 2003 година)

Ноубъл е отмъкнат от школата на Арсенал, когато е само на 14 години. Халфът дебютира за резервите на "чуковете" на 15 години, а на 17 години влиза и в първия отбор на лондонския тим в мач за Купата на Лигата срещу Саутенд. Годината е 2004, а Уест Хям печели с 2:0. В последните три сезона Ноубъл се превръща в несменяем титуляр, а кариерата му тепърва започва.

\"\"Уигън: Майкъл Полит ( 37 - годишен, идва през Юни 2005 година)

Опитният страж е привлечен за 200 хиляди лири от състава на Родъръм и пази в доста мачове за "латикс". След идването на Крис Къркланд шансовете за изява на стража бяха лимитирани и той бе даван под наем на тимове като Бърнли и Ипсуич. През тази кампания Полит отново не играе често за Уигън и е записал едва три появявания за първия отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DeviLLmaN
18.04.2009 02:42

Shev4enko_ Вижте най-лоялните звезди във Висшата лига Maldini Forever

Shev4enko_
17.04.2009 23:09

Ами Паоло Малдини, който прави дебют за Милан през 1987г. и оттогава е неотменен титуляр и до ден днешен... та това са си 22 години. Този човек отдавна е икона за всички росонери и фенове на футбола като цяло....

croagunk
17.04.2009 09:32

Абе за мене ГИГС има наи-голямата душа в Юнайтед. *joking*

nachoss
17.04.2009 03:47

Не можеш да напишеш линк, може би защото не ти позволява да напишеш толкова голяма дума с толкова символи. Според мен класацията си е точна, винаги може да се намерят и още играчи, но пък те могат да бъдат добавени в класацията след няколко години. Лампард специално е юноша и бивш играч на Уест Хям. Джерард е с по-малък стаж от Карагър в Ливърпул, така че е нормално той да бъде за пример. И естествено поклон за великия Гигси. *wink*

dindan
16.04.2009 23:04

eей пич,ти точно ти lubo17,прочети малко по внимателно статията лампард не е играл само за челси,ето погледни и се увери,имаш си комп,там има гугъл напиши франк лампард и ще видиш,а тия тъпанари от winner.bg не дават да слагам линкове,какво толкова ще стане когато сложа някой линк немога да разбера

adrianoo
16.04.2009 22:49

Много интерестно защо Стиви Джи не е сред тези играчи *stop*

charpaka
16.04.2009 20:54

Ако трябва да сме точни всички изброени по-горе могат само да лъскат бутонките на ГИГС. Казвам това с риск някой да се обиди, но това е самата истина. Четете малко история на футбола.

wba
16.04.2009 20:20

Под лоялен разбирам човек като Кака,на които са му предложили много пари и тои не ги е приел ,зада остане в своя клуб.Така че,някои хора тук са излишни

CRonaldo_fen
16.04.2009 20:16

Момчета явно не сте схванали класацията. Класирането е за играчи играли най-много време за настоящия си тим спрямо съотборниците си *wink*

RedDevilsUtd
16.04.2009 20:10

само от Юнайтед има да се добавят само Невил Скоулс а защо не и Рууни

razorblade
16.04.2009 19:58

олелеееее, ЛОЯЛНОСТ ....какво ли беше пък това ?!?! я да питаме кукла Барби....дали тя знае, как мислите ??? *joking*

keeNeon
16.04.2009 19:52

И Тери от Лампард, проста логика *wink*

michael_forever
16.04.2009 19:08

защото класацията е по отбори и са споменати играчите със най много стаж.Логично след като карагър е по възрастен от джерард да има повече стаж. *wink*

lubo17
16.04.2009 18:55

Джерард само е споменат а трябва да е първи в класацията също не виждам Франк Лампард от Челси