Речено-сторено: Чудният свят на футбола през изминалите седмици (видео)

13:40
Речено-сторено: Чудният свят на футбола през изминалите седмици (видео)
В последната седмица феновете на футбола по света станаха свидетели на няколко ситуации, в които се доказа колко е голяма разликата между думите и делата в най-великата игра.

Започваме от инцидент в испанската Примера дивисион.

"Щеше да е невъзможно без вас!"

Предисторията е известна на всички. В края на 2011 година Давид Вия получава тежка контузия на коляното, която го вади от Евро 2012. В първия кръг от новия сезон нападателят се завръща триумфално за Барса, като вкарва гол при победата над Реал Сосиедад. След като бележи, Вия сваля фланелката си и показва друга тениска с лика на семейството си и надпис" "Щеше да е невъзможно без вас!!" За тази си постъпка Вия бе глобен с 2 хиляди евро от испанската федерация. С толкова бе одрусан и Лионел Меси през 2011 година, когато показа надпис "Честит рожден ден, мамо!" след свой гол. Сурово бе наказанието и срещу Луис Арагонес през 2005 година. Тогавашният селекционер на Испания бе уловен от камерите да казва за Тиери Анри, че е "черен боклук". Специалистът бе глобен с...2000 евро.

Футболът срещу расизма и ксенофобията

Често ръководни кадри в световния футбол обявяват, че се прави всичко възможно, за да се изкорени расизма от играта, както и омразата на каквато и да е основа. Какво се случва в действителност?


В Русия: Ян М`Вила от Рен отказа да премине в Зенит, защото се страхуваше от местните фенове. Когато са разбрали, че е възможен подобен трансфер, привържениците на руския шампион напълниха фенските форуми с лозунги: "Черното не е сред цветовете на този клуб" През 2008 година запалянковци, подкрепящи отбора от Санкт Петербург, пускаха клубна играчка, която представляваше черна маймуна.

В Унгария: По време на контролата с Израел феновете на маджарите обиждаха противниковите играчи, пеейки за концлагери, като "мръсни евреи" бе най-нежното обръщение, което гостите чуха през 90-те минути.

След мача от правителството на Унгария излязоха с официално обръщение, в което осъдиха прояваха, но казаха, че не могат да предприемат други действия срещу феновете, тъй като реално те не са извършили нищо незаконно.

В България: Тъмнокожият футболист на Левски Базил Де Карвальо бе замерен с банан от привърженик на собствения си отбор, докато отиваше да поздрави агитката на сините след победата над Ботев Пловдив. От клуба дефинираха инцидента като "неразбирателство".

Най-интересното от трансферния пазар

Често футболисти се кълнат във вечна вярност на някой клуб, а след по-малко от година обясняват същото, докато ги представят като нови попълнения в нов отбор?

Трансфер на седмицата: Антонио Касано - През 2011 година нападателят подписва с Милан и казва: Това е последният трансфер в кариерата ми. След Милан за мен няма да има нищо друго. Вече няма да правя грешки и да предам тези, които повярваха в мен. Над Милан е само небето". Година по-късно ФантАнтонио вече е играч на Интер и споделя: "Най-накрая съм част от клуба, който съм подкрепял от малък!"

Поклон! Само Златан Ибрахимович бие Касано по лоялност към клубните цветове.

Най-силното завръщане: Адриано - През март месец Коринтианс уволни нападателя, а официалната причина е, че той е пропуснал 67 тренировки в последните шест месеца. Наскоро бившият играч на Интер и Парма подписа с Фламенго.

"Ще следим изкъсо Адриано. Разбира се, надяваме се той да спре с алкохола, но все пак говорим за възрастен човек. Ще се опитаме да гледаме на нещата от ден за ден", споделят от ръководството на Фламенго.

Най-добра житейска философия: Клинт Демпси - Преди три месеца американецът споделя: "Ако е писано да бъда трансфериран, то нещата ще се получат. Но дотогава ще дам всичко от себе си за настоящия си клуб."

В началото на август нападателят е замразен от мениджъра Мартин Йол. Причината? Демпси отказва да тренира, защото от Фулъм не го пускат в Ливърпул...

Най-голямата жертва: Алекс Сонг- Стана ясно, че халфът е напуснал Арсенал, защото от клуба са проявили неуважение към него.

"Алекс обичаше Арсенал и искаше да подпише нов договор. Той беше един от най-нископлатените в отбора, взимаше само по 55 хиляди паунда седмично. Осем месеца настоявахме за нов контракт и все ни отказваха с довода, че от настоящия остават три години", отговаря агентът на Сонг по повод критиките, че полузащитникът е показвал непрофесионализъм в последната си половин година на "Емирейтс".

Човекът, който успя да направи журналистите на идиоти: Арсен Венгер - На 14-ти август французинът отсича: Няма нищо ново около Сонг. Вестниците в Испания не пишат сериозни неща. Вече имам опит с тях."

Всички знаем какво се случи само няколко дни по-късно.

Невинен до доказване на противното

Полузащитникът на Палмейрас Жоао Витор е глобен с 20% от заплатата си, защото е отишъл пиян на тренировка.

"Мъж съм и си признавам грешките. Но трябва категорично да обявя, че не съм се явявал пиян на тренировка. Просто прекарах дълга нощ и на следващия ден дъхът ми миришеше на ром. Това е всичко."

Президент на седмицата

През юли президентът на Спорт Ресифе Густаво Дюбе заявява: "Феновете ни трябва да спрат да измъчват нашия треньор Вагнер Мансини. Няма да го уволня, каквото и да става. Мансини има пълната ми подкрепа и задълго ще води този отбор.

Месец по-късно треньорът на Спорт Ресифе е уволнен.

Дипломат на седмицата

Бившият футболист на Барселона Ромарио проявява изключителна галантност, като нарича селекционера на Бразилия Мано Менезеш загубеняк.

"Треньорите трябва да са способни, смели, сериозни и честни. Мистър Менезеш вие нямате нито една от тези способности. Нямате никаква класа, вие сте идиот."

Ромарио, разбира се, развива мисълта си: "Менезеш, ти нямаш топки. Няма по-некадърен треньор от теб. Само срамиш бразилската нация!"

Трябва да отбележим, естествено, че Ромарио е депутат в бразилския парламент от БСП (Бразилската социалистическа партия)


Шутът на седмицата

Полузащитникът на бразилския Тюпи Ричард счупи прозорец на блок в близост до стадиона, след като се опита да вкара гол на Реал Нороесте в в мач от третия кръг на Копа Еспирито Санто.



Най-тъжната новина на седмицата


Бившият играч на Индипендиенте Матиас Дефедерико разкрива, че е бил преследван от мениджъра си, защото се е срещал със сексбомбата Синтия Фернандес, известна като "Кралицата на прашките".

"Получавах санкции, защото имах личен живот", проплаква Дефедерико.

През април "Кралицата на прашките": "Не е лесно за един мъж да е с момиче като мен, но все пак футболът е мъжка игра".

За жалост на Матиас Дефедерико кариерата му в Индипендиенте приключва безславно. Ако наистина Синтия Фернандес е била основната причина, футболистът да бъде изгонен от отбора, можем само да попитаме треньора - ЗАЩО?!



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

velinovv
27.08.2012 18:10

"Мъж съм и си признавам грешките. Но трябва категорично да обявя, че не съм се явявал пиян на тренировка. Просто прекарах дълга нощ и на следващия ден дъхът ми миришеше на ром. Това е всичко."
*lol*

NYRI
27.08.2012 10:34

много хубаво,че е споменато от къде е взета статията....ето това момче,което си е направило труда ,да направи тая статия на български,за да стигне тя до нас, е много достоен за уважение.....Браво, продължавай така !!!

overdrive
27.08.2012 03:32

Зенит да изпуснат М'Вила заради руски пияндета (тоест фенове) *nerd*

genchooo
27.08.2012 02:04

Трансфер на седмицата: Антонио Касано - През 2011 година нападателят подписва с Милан и казва: Това е последният трансфер в кариерата ми. След Милан за мен няма да има нищо друго. Вече няма да правя грешки и да предам тези, които повярваха в мен. Над Милан е само небето". Година по-късно ФантАнтонио вече е играч на Интер и споделя: "Най-накрая съм част от клуба, който съм подкрепял от малък!"

Поклон! Само Златан Ибрахимович бие Касано по лоялност към клубните цветове.