Топизборът на уикенда

08:07
Топизборът на уикенда
Уважаеми потребители, с началото на по-популярните футболни първенства Winner.bg и Георги Сотиров стартират нова рубрика, наречена "Топизборът на уикенда" . Рубриката ще включва по едно предложение от почти всички значими първенства и дивизии в които ще се изиграят срещи през уикенда. Рубриката ще бъде актуализирана ежеседмично като изборът засягащ срещите през уикенда ще бъде публикувани всека петък вечер на основната страница на сайта.

Подборът на предложенията ще бъде извършван от специалиста на сайта, Георги Сотиров, като целта на рубриката ще бъде да предоставя актуална,  детайлна и насочваща информация, целяща да улесни потребители и при техния подбор на срещите през уикенда. Ще бъдат предлагани срещи, които предварително са съпоставени и подбрани след сравнението им с други. Рубриката ще има консултативен характер и ще цели да провокира личната преценките на читателите. В нея ще можете на намерите и една отлична съпоставимост между коефициент и риск, като за тази цел рубриката няма да се ограничава само до прогнозирането на срещите със знак, а и с други предлагани опции.


Топ прогнози за уикенда (25-26 август):

Събора, 25 август:

Шотландия, Премиър Лийг  14:45 ч.
Инвърнес – Селтик
Трудно е да се повярва, че след като Рейнджърс не е част от елита на Шотландия, водачът във временното класиране е различен от Селтик, но фактите в момента са такива. Макар и след само два кръга Селтик допусна грешка която можем да оправдаем с международното му участие през седмица. След като победи Хелзингборг като гост с 0:2 и почти си осигури попадане в групите на Шампионската лига е време грандът да добави и три точки към актива си в първенството. Инвърнес не би трябвало да окаже сериозна съпротива след като няма победа, но и загуба след три кръга, а и Селтик е спечелил последните си четири срещи с този съперник.
Прогноза:  2, сигурност: 9/10

Германия, 3 Лига 15:00 ч.

РВ Ерфурт – Арминия Билефелд
Един от двата най-ясно изразени фаворита за промоция от тази дивизия Арминия гостува на вероятно най-реорганизирания и деморализиран тим в нея. Проблемите на Ерфут са общоизвестни и педите за него в игрови план се увеличават лавинообразно. Ерфурт е отборът а най-много загуби, с най-много допуснати голове, най-малко отбелязани и е последен в таблицата. Арминия е в серия от четири поредни победи във всички турнири и дори продължи в следващият кръг от надпреварата на Купата на Германия. Срещите от първенството са основен приоритет за гостите и 3 точки в техния актив тук ще бъдат повече от закономерни.
Прогноза:  2, сигурност: 6/10

Германия, 1.Бундеслига  16:00ч.
Хамбургер - Нюрнберг
Сезонът едва започва, а Хамбургер остана с единствен ангажимент и това е първенството. Миналият уикенд Хамбургер отпадна за купата след като поведе на два пъти през мача, но в крайна сметка загуби с 4:2 във визитата си на Карлсруе. Ако иска да участва другия сезон в международни срещи тимът е длъжен да спечели по-голяма част от домакинства ти, а днешният съперник е удобен за стар на подобно начинание. Нюрнберг е доста уязвим когато му се налага да бъде гост, а загубил и 3 от последни си 4 визити в Хамбург. Големината на клубовете  също е в полза на домакините
Прогноза:  1, сигурност: 6/10

Англия, Премиършип 25.08.12  17:00ч.

Съндърланд – Рединг
Черните котки вероятно ги очаква доста по-успешен сезон от предходния предвождани сега от самото му начало от мениджър с безспорни качества какъвто е Мартин Онийл. Ако разделим таблицата на две части, то безспорно Съндърланд би трябвало да финишира в горната й част и да остане далеч от опасната зона. Рединг игра мач през седмицата и загуби по нелеп начин визитата си на Челси. Това няма как да не доморализира част от играчите на гостите. Домакините не би трябвало да имат проблеми в домакинските си срещи на съперници от подобен ранг.
Прогноза: 1, сигурност: 6/10

Англия, Чемпиъншип 17:00ч.

Мидълзбро – Кристъл Палас
От Мидълзбро се очаква да се включи в битката за челните места, а тимът вече загуби една среща след само два изиграни кръга. Това домакинство ще бъде отличен шанс за новопривлечените качествени играчи от мениджъра Тони Моубри да покажат качествата си и запишат три точки. От вторият си опит в Чемпиъншип домакините са длъжни да се включат в битката за пелйофите в края и в дългосрочен план вероятно това ще реализира. Днешното им домакинство е отличен източник за набавяне на три точки. Кристъл Палас стартира сезона трагично загуби и двете си срещи и допусна седем гола в тях. Това го закотви на последното място в таблица от което той трудно ще се отдели в този кръг, а вероятно и занапред.
Прогноза:  1, сигурност: 8/10

Англия, Лига 1 17:00ч.

Ковънтри – Бери
Ковънтри изминалия сезон се подвизаваше в Чемпиъншип и сега всички очаквания са той отново да се завърне там. Домакините започнаха сезона с две поредни равенства, но тук те ще трябва да вземат пълен комплект точки. Бери няма победа от началото на кампанията и този сезон вероятно няма да играе съществена роля в дивизията, в която се подвизава. Това подсказва, че е твърде вероятно той да губи подобни визити на по-амбициозните тимове. Ковънтри е и по-големият клуб от двата.
Прогноза:  1, сигурност: 7/10

България, А група 18:00ч.

Черно Море – Славия
Черно море не може да си позволи да загуби второ домакинство поред и вероятно ще направи всичко възможно поне да не падне, ако не успее да спечели. За моряците ще бъде доста трудно да играят срещи сгъстената отбрана на гостите и ев повече от логично да се очакват малко попадения тук. Славия също ще излезе предимно с идеята да не получи гол и да не загуби и всичко това ще повлия на резултатността на срещата. Единицата тук е оценена доста ниско, а  и като риск определено надвишава опцията за под 2,5 гола така, че смело до 2 гола в тази среща.
Прогноза:  под 2,5 гола, сигурност: 9/10

Франция, Лига 1 18:00ч.

Ница –  Лил
Статистиката казва всичко тук. 10 от последните 11 срещи между тези съперници завършиха с опцията под 2,5 гола. Лил от началото на сезона във всички надпревари неизменно завърши срещите си с ниска резултатност. Липсата на Азар определено оказва сериозно влияние, а, както се вижда, Калу доста трудно ще успее да го замени. Ница няма отбелязан гол от началото на сезона и също завършваше само с опцията под 2,5 гола. Лил ще разпродаде част от звездите си начело с Дебюши, ако не се класира за груповата фаза на Шампионската лига, а реваншът срещу Копенхаген е едва след няколко дни. Датчаните имат преднина от един чисто гол и това ще принуди песовете да спестят усилия в гостуването си на Ница и да се готвят с всички сили за ключовата среща с Копенхаген което отново ще доведе до малко попадения.
Прогноза:  под 2,5 гола, сигурност: 9/10

Италия, Серия А 19:00ч.

Фиорентина - Удинезе
Домакините изглеждат доста стабилни от селекционна гледна точка. Оглавявани от новия си треньор те изглеждат доста креативен и атакуващ отбор. С Йоветич, Борха Валеро и Акуилани халфовата линия и атаката им ще са заплаха за всяка отбрана. За Удинезе през седмица предстои мача на сезона - реванша с Брага в плейофа за попадане в груповата фаза на Шампионската лига. Очаквано гостите може да спестят сили именно за срещата с португалците, въпреки че сезона е в началото си. Удинезе често губи на този стадион, а Фиорентина се осланя главно на срещите си пред собствена публика.
Прогноза:  1, сигурност: 6/10

Австрия, Бундеслига  19:30ч.

Аустрия Виена - Вакер
Аустрия в момента дели първото място с Рапид като допусна само един гол в първия кръг когато загуби от Щурм. Тимът на домакините пропусна евротурнирите и концентрира всички сили в шампионата. Това го превръща в един от двата големи фаворита за шампионската титла. Вакер ще бъде замесен до последно в битката за оцеляване в елита, а след като е миналия кръг загуби от прекия конкурент в това начинание Винер, след като поведе на два пъти, то слабостите и ниската му класа не останаха незабелязани. Гостите според мен са почти обречени в тази визита.
Прогноза:  1, сигурност: 9/10

Словакия, Суперлига
Злате Моравце - Жилина
Шампионът Жилина не спечели две поредни домакинства, като в последното причината беше червеният картон, който отборът получи през втората част и позволи изравняване. Днешният му съперник е един от тимовете замесени в битката за оцеляване и е доста трудно да се повярва, че след липсата на победа за словашкия гранд в две поредни срещи, то и Злате Моравце ще успее да измъкне нещо. Домакините загубиха половината от срещите си от началото на сезон като спечелиха само веднъж и в този кръг вероятно няма да имат поводи за радост. Все пак Жилина трябва да си го изкара на някой, а домакините са подходящи за това.
Прогноза:  2, сигурност: 8/10

26 август, неделя:


Русия, Премиер лига 15:30ч.
ЦСКА Москва – Криля Советов
Предвид, че голяма част от тимовете в елита на Русия са замесени все още в битките в Лига Европа и Шампионска лига, подкрепата за тях в кръг преди срещите реванш се оказва повече от рискова инвестиция. Единствено изключение прави отбора на ЦСКА. Тимът почти се е класирал за груповата фаза на Лига Европа след победа в първата среща като гост на АИК Стокхол и сега приема доста по-слаб съперник в домакинска среща и ще може да вложи повече усилия и концентрация, за да по победи. ЦСКА стартира колебливо и място за отстъпление няма, ако не иска още на полусезона да се сбогува с амбициите за титлата. Тимът спечели в Швеция през седмица, а преди това беше категоричен в гостуването си в Мордавия и не би трябвало да има проблеми да добави още три точки в актива след този кръг.
Прогноза:  1, сигурност: 9/10

Украйна, Висша лига 17:00ч
Металург Запорожие –  Металург Донецк
Часове преди първият кръг, в който Металург Запорожие гостуваше на Заря, целият треньорски щаб и повечето основни играчи напуснаха клуба и не се качиха на самолета за това гостуване. Слуховете гласят, че е имало разпореждане от ръководството тази среща да бъде загубена и в знак на несъгласие част от играчите и треньорите напуснали клуба. Това доведе до тотален крах за тима. Отборът загуби всички срещи до тук като взе точка само от визитата си на Металист Харков. С този ход на ръководството на домакинския отбор почти сигурно ще се превърне в боксува круша поне до края на полусезона. Това е видно и от показатели и наличните играчи в отбора в момента. Гостите от Донецк също стартираха доста зле сезона като отпаднаха и от Лига Европа, но в последните си три шампионатни срещи се стабилизираха и нямат поражение. В тази среща дебют начело на гостите ще направи и новият старши треньор Юрий Максимов водил преди това ЦСКА Киев, Динамо Минск, Оболон и Кривбас. Качеството тук безспорно е на страната на гостите. Настроението определено ще бъде приповдигнато и промяната ще бъде налице и при тази бъркотия в домакинския лагер гостите от Донецк е редно да вземат три точки и да стартират изкачването си нагоре в таблицата. Металург Донецк спечели последно си гостуване тук.
Прогноза:  2, сигурност: 7/10

Норвегия, Типелиген 19:00ч.

Хьонефос – Тромсьо
Тромсьо приключи с всякакви амбиции що се касае до участието му в първенството. Целта ще бъде единствено натрупване на още няколко точки посредством домакинските си срещи и финиширане в средата на таблицата. Приоритет е Купата на Норвегия, която може да осигури участие е Лига Европа в следващия сезон и най-голяма цел - попадане в груповата й фаза този сезон. В следващия четвъртък Тромсьо ще бъде гост на Партизан Белград в среща реванш от плейофите за попадане в груповата фаза на Лига Европа след победа с 3:2 в първата среща. Така този мач срещу Хьонефос и то навън е просто излишен за гостите и повече от логично е те да се представят с променен състав и ниска мотивация. Хьонефос е с остатъчен шанс за челните места в таблицата и три точки тук никак няма да бъдат излишни.
Прогноза:  1, сигурност: 7/10

Турция, Суперлиг 20:00ч

Трабзонспор –  Елазиг
Въпреки, че на домакините им предстои среща реванш от Лига Европа с унгарския Видеотон след 0:0 в Турция, то първото домакинство за сезона срещу Елазиг трябва да бъде спечелено. Гостите влязоха в елита като втория най-силен тим от долния ешелон, но дори там се представяха доста зле навън като спечелиха пет от 17 визити. Двата тима не са играли един срещу друг от 2003 година, поради постоянната разлика в дивизиите, в които са се подвизавали. Мащабите на двата клуба са несравними, а и Трабзон изрази амбиции дори за титла този сезон и след равенството в първия кръг навън е длъжен да спечели, въпреки сгъстения цикъл от срещи. В редиците на гостите се подвизават доста футболисти, които се намират в залеза на своите кариери като Амар Заки, Паскал Феиндуно, Жулиен Фобер и Ерве Тюм. Те ще бъдат достатъчни за домакинските срещи, но в гостуванията на грандовете пораженията за новаците ще бъдат почти неизбежни.
Прогноза:  1, сигурност: 7/10

Исландия, Урвалсдеилд  21:00ч

Акранес –  Гриндавик
За традициите на Акранес не веднъж съм споменавал в рубриката "Залог на деня", като и в този кръг те ще бъдат основното оръжие на домакините. Тази среща в български еквивалент към момента може да се сравни с евентуален двубой между Ботев Пловдив и Ботев Враца. Акранес загуби последното си домакинство в четвъртък напълно закономерно, но от съперник, които не се доближава дори до нивото на Гриндавик. Сега Акранес ще има шанс при добра развръзка на останалите срещи да се изкачи на 3-то място във временното класиране, от което го делят само три точки. Дори еврокласиране в края на сезона за новака Акранес не трябва да се приема за изненада, а всичко освен изпадане за Гриндавик може да се приеме за такава. Гостите са последни с 10 загуби от 16 мача и с пет поражения от осем визити.
Прогноза:  1, сигурност: 8/10

Испания, Примера дивисион  22:00ч
Хетафе - Реал Мадрид
Две поредни срещи Реал Мадрид няма победа. Първата беше домакинството на Валенсия, а следващата - тази с Барселона. Рядко Белия балет попада в подобна ситуация и ставка надвишаваща 1.30 за негова победа в третата среща, макар и в гостуване, определено може да се определи като подарък. В последните си три гостувания тук Реал всеки път си тръгваше с по три точки и отбеляза общо осем гола в трите мача. Хетафе ще си изпати от гнева на Реал и едва ли домакините ще успеят да измъкнат нещо.
Прогноза:  2, сигурност: 10/10

Георги Сотиров, за контакти: georgi.sotirov@winner.bg



Прогнозите на редакторите в Winner.bg са изразяване на лично мнение и имат единствено информативна цел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cska_ss_front
27.08.2012 11:11

10/10 , сотироф отказвай се баце не струваш . Който и да е играе като гост не може да му туриш 10/10 . Смешна работа си , измислен специалист .

ronaldivo
27.08.2012 07:56

Сигурност 10/10 за Хетафе-Реал? Е , не ти наиситина си ебахти нещастника... *lol**lol**lol*

cska_ss_front
26.08.2012 09:00

До коментар [@comment 1154530] от [@user zonone]:

Човека са го остатели гладен и жедан ,че му се оди на сабор . Но с тия прогнози далго ще е гладен

miro_slavcho
25.08.2012 16:20

Няма мач 10/10. Дори да играят Реал - Янтра Габрово. За това не вярвайте много

kirilfan
25.08.2012 13:54

Щом Сотиров казва 100 % че Реал ще бие Хетафе, значи няма да стане...
Народе играйте го 1Х *beer*

MaLkO_LuD94
25.08.2012 13:07

Хетафе - Реал Мадрид сигурност: 10/10 ??? Нито един мач не може да е 100% сигурен гаф винаги може да стане *smile* Особено когато и Сотиров го е играл *joking*

iliqnminchev
25.08.2012 22:47

Там нещата са по друг начин враждата е много по-голяма между Еспаньол и Барса. В Англия такива лягания никога не е имало спомням си дори преди време последен кръг м/у отбор домакин, който само при победа оставаше във Висшата лига, гостуващия тим не играеше за нищо, беше спасен и домакините загубиха и съответно отпаднаха... Пак казвам виж за последно кога Реал са губили точки от Хетафе и Атл. Мадрид *wink*

MaLkO_LuD94
25.08.2012 15:17

По тая логика Еспаньол не трябва да се хвърля с/у Барса ??? То значи в Англия половината отбори ще лягат на Челси за да вземат титлата ??? Доста странно мислиш то точно защото са от Един град ще се хвърлят с/у тях на 100%

iliqnminchev
25.08.2012 14:43

Ми да, точно 10 от 10 си е. Я погледни последните мачове на Реал с/у Атл. Мадрид и Хетафе колко точки са загубили от тях *smile*. Все пак това са отбори от Мадрид и много много рядко биха спънали Реал, особено сега с тази ожесточена борба с кръвния враг Барселона всяка точка е ценна.

Bvb5
25.08.2012 13:01

Този Георги Сотиров прави прогнози на нивото на баба ми.

id_baev
25.08.2012 12:30

Много правописни грешки има в тази статия, прекалено много. Г-н Сотиров преди да публикувате статията проверете я за грешки.

gerrard7
25.08.2012 12:22

Как така сигурността на един мач е 10/10 ?

ronaldivo
25.08.2012 12:00

сутирофф ако ти плащат на познат мач,гладен ще умреш.Стегни се и хващай метлата и забрави за футболът.Поне,като "специалист" ...

tishkata
25.08.2012 11:11

Не зная откъде имаш смелост да залагаша на мач, в който участва отбора на Славия!!!!!!!
Със сигурност ще пропусна и първия кръг в Италия!!

cska_ss_front
25.08.2012 10:56

Пълна порнография !!! Мачовете на Цска Москва и Реал Мадрит нямат място тука и ако това са прогнози на специалист тежко му горко на специалиста , норвежкия мач е объркан , мачът на трабзонспорт му е объркан часа , има и още . Хайде оправете си шибаната рублика и тогава я пускайте !!!

cska_ss_front
25.08.2012 10:35

Направете така че кат цъкна на името да отида да мача и да залагам , не да ги търся .....

Mockingbird
25.08.2012 09:58

След като прочетох Георги Сотиров в началото Уинър ме изгубиха като читател.. *joking*