Трансферен дневник, 23 август (четвъртък)

18:27
Трансферен дневник, 23 август (четвъртък)
Вижте акцентите за 23 август, четвъртък:

Левски и ЦСКА следят датския национал Даниел Йенсен от Новара, съобщават италианските медии. Според информацията, двата софийски клуба са направили запитване за условията за привличането на 33-годишния полузащитник, но конкретна оферта за играча няма.

Йенсен премина в Новара със свободен трансфер от Вердер Бремен през декември. След успешни проби месец по-късно той парафира контракт до 30 юни 2013 година. В последствие обаче датчанинът не успя да се утвърди в състава и записа само 6 мача през пролетта, а Новара изпадна от елита. В кариерата си Йенсен е играл още в Хееренвеен, Мурсия и БК 93 Дания.

Под заглавие " Динамо Киев се включи в борбата за Бербатов" руският спортен вестник "Спорт-експрес" пише в електронното си издание: Нападателят на Манчестър юнайтед Димитър Бербатов може да премине в киевското Динамо. Съобщава се, че червените дяволи искат да получат за 31-годишния българин 5 милиона лири и за това са отклонили предложението на Фиорентина от 3 милиона лири.

Сега англичаните разчитат да получат предложение от Динамо, тъй като други клубове, които се интересуват от нападателя, още не са започнали официални преговори с Манчестър юнайтед.

През това лято Бербатов има намерение да премине в друг клуб, тъй като отпадна от титулярния състав на английския вицешампион - през миналия сезон той бе само пет пъти в стартовия състав.

Ръководството на Фиорентина ще плати пет милиона евро на Манчестър Юнайтед за Димитър Бербатов, пише италианската преса. Преди няколко дни виолетовите предложиха четири милиона евро за българския нападател, но от английския клуб са пожелали минимум пет милиона. Преговорите между Фиорентина и Юнайтед ще продължат през следващите дни, след като Бербатов поиска да напусне "Олд Трафорд", защото не получава почти никакъв шанс за изява. 31-годишният бивш български национал е трансферна цел номер едно за италианския отбор.

Заплатата на Бербатов във Фиорентина ще бъде около 1.5 милиона евро на сезон, а договорът му с виолетовите ще бъде за две години. От Димитър Бербатов се интересуват още Динамо Киев и Милан.

Крилото Мат Джарвис в близките часове ще финализира трансфера си от Уулвърхямптън в Уест Хям. Първоначално лондончани ще платят 7.5 милиона лири за Джарвис. В зависимост от изявите му сумата може да се увеличи до 10 милиона паунда. В момента 26-годишният Джарвис преминава медицински прегледи и след това ще подпише своя договор с чуковете от източен Лондон.

Димитър Бербатов предпочита да остане в английски отбор. Това обяви Джанлука ди Марцио, експерт за Фиорентина в интернет портала "Тутомеркато", цитиран от "Труд". Според автора клубът от Флоренция е влязъл в контакт с българина още през юли. На Манчестър Юнайтед е отправена оферта за 5 милиона евро. Но предпочитанията на Бербатов били за клуб от Висшата лига. Сега ситуацията може и да е различна, защото до края на трансферния прозорец остават 8 дни и изборът от заинтересовани отбори не е особено голям.

Според вестник "Газета дело спорт", Фиорентина иска да доведе голямо име преди 31 август. Имената на желаните са: Бербатов, Марко Бориело ( Ювентус), Лисандро Лопес (Лион) или младият суперталант на РивърПлейт Рохелио Фунес Мори. И четиримата са централни нападатели.

В Англия и вчера писаха за интерес към българина от Съндърланд. Отборът има нужда от нападател, а отношенията между треньора Мартин О'Нийл и Алекс Фъргюсън са отлични.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

asc_
24.08.2012 01:28

Съндърланд взеха Саха и купиха Стивън Флетчър *smile* Вече не им трябва нападател *wink*

NaskoLampard
23.08.2012 19:16

Браво на Уест Хям добри трансфери направиха мисля , че спокойно може да се борят поне за топ 10 *smile*