Трансферен дневник, 22 август: Кой отбор направи най-силния трансфер това лято?

18:54
Трансферен дневник, 22 август: Кой отбор направи най-силния трансфер това лято?
Вижте най-интересните трансферни новини от деня:

Трансферът на Христо Янев в Локомотив Пловдив е пред провал, пише "7 дни Спорт". Според изданието причина за това е високата заплата, която Янев е поискал от пловдивчани. Джуджето иска шокиращите 10 хиляди евро на месец, а от клуба едва ли ще склонят на такава сума и навярно Янев няма да стане играч на Локомотив.


►Първодивизионтият футболен клуб Монтана привлече вратаря Веселин Цветковски от Ботев Враца. 23-годишният Цветковски разтрогна по вина на врачани вчера и днес на обяд той подписа договор за два сезона. Стражът ще направи първа тренировка на стадион "Огоста" следобед. Той ще бъде картотекиран в БФС утре и се очаква да дебютира за новия си отбор срещу гранда Левски в събота. Любопитното е, че през пролетта именно сините следяха Цветковски, но до негов трансфер на "Герена" така и не се стигна.

След вратаря на Ботев Враца Веселин Цветковски, който днес подписа за две години с Монтана, от стадион "Огоста" си осигуриха услугите на още един нов футболист. Договор с монтанци за един шампионат парафира нападателят Атанас Чепилов от Славия. 25-годишният футболист игра два сезона с екипа на Монтана преди да подпише с Берое миналото лято. През това лято Чепилов премина в Славия, но не попадна в плановете на старши треньора Мартин Кушев и реши да се завърне отново в Монтана.

Чепилов и Цветковски ще направят днес първа тренировка с новия си отбор, а утре изпълнителният директор на клуба Румен Панайотов ще ги картотекира в Българския футболен съюз. Очаква се и двамата да попаднат в групата на Монтана за мача с Левски от третия кръг на "А" група този уикенд.

Централен нападател от Словения е поредният трансфер в лятната селекция на Лудогорец. 23-годишният Роман Безяк беше закупен от първодивизионния словенски клуб Целие и днес подписа договор с шампиона на България. Нападателят, който е и бивш младежки национал на родината си, ще пристигне още тази вечер в базата на Лудогорец в Разград.

Манчестър Юнайтед ще запази крилото Луиш Нани и нападателя Хавиер Ернандес, пишат английските медии. Спекулациите около бъдещето на двамата са много, след като Ернандес не беше включен в групата за мача на червените дяволи с Евертън в понеделник, а Нани беше заменен от Ашли Йънг след неубедителни изяви.

Интерес към португалеца прояви руският Зенит Санкт Петербург, докато мексиканецът е трансферна цел на Арсенал и Челси.

Първите спекулации около бъдещето на Нани и Ернандес се появиха след трансфера на Робин ван Перси през миналата седмица. Въпреки огромната конкуренция в атака, двамата изявяват желание да се преборят за своите места в състава, ръководен от Алекс Фъргюсън.

Луиш Нани все още не е подписал нов договор с Юнайтед, защото има високи финансови претенции към ръководството на 19-кратните шампиони на Англия.

Хавиер Ернандес има контракт с Юнайтед за още един сезон, докато Нани може да остане на "Олд Трафорд" поне до лятото на 2014 година.

По-рано днес нападателят Дани Уелбек поднови договора си с Манчестър Юнайтед до 2016 година.

Ръководството на червените дяволи иска да продаде или да даде под наем Димитър Бербатов, Федерико Македа и Бебе.

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо потвърди, че Нури Шахин може да премине под наем в английски клуб, но отрече твърденията, че има отправена оферта за Кака. Шахин се смята за сигурно ново попълнение на Арсенал и най-вероятно ще играе като преотстъпен в лондонския клуб. Към Кака имаше интерес от Манчестър Юнайтед, но за момента няма конкретна оферта от страна на червените дяволи.

"Сделката с Шахин трябва да бъде завършена бързо. Важно е той да играе редовно", заяви Моуриньо.

От 23-годишния Шахин се интересуват още Ливърпул и Тотнъм. "За Кака не сме получавали нито една официална оферта. Ситуацията около Нури е съвсем различна", каза още португалският специалист.

Нападателят на Клуб Брюж Джоузеф Акпала ще играе във Вердер Бремен през новия сезон, съобщи "АП". От управата на белгийския клуб съобщиха, че са постигнали договорка с германските си колеги за условията за продажбата на нигериеца. Акпала пък се е разбрал с Вердер за личните си условия. Нападателят, който в петък ще навърши 26 години, е реализирал 44 гола в последните четири години за Брюж.

Градските съперници Интер и Милан финализираха бартерната сделка за размяна на нападателите Джампаоло Пацини и Антонио Касано, информира официалният сайт на росонерите. 30-годишният Касано подписа договор с Интер до юни 2014 година. В обратната посока пое Пацини, като за неговото привличане Милан ще плати допълнително 7 милиона евро на Интер. Двамата нападатели още днес ще започнат тренировки в новите си клубове. Касано и Пацини бяха съотборници в Сампдория през 2010 година, след което Касано премина в Милан, а Пацини бе привлечен в Интер.

Английският национал Дани Уелбек подписа нов 4-годишен договор с Манчестър Юнайтед, съобщават световните агенции. 21-годишният нападател има 17 гола в 64 мача за клуба след дебюта си преди четири сезона.

"Уелбек направи фантастичен прогрес в последните няколко години...Той се превърна във важен играч и за националния отбор, което доказа с представянето си на Европейското първенство", коментира мениджърът на гранда от "Олд Трафорд" Сър Алекс Фъргюсън.

Новакът в испанския футболен елит Селта привлече в състава си датския национал Михаел Крон-Дели от Брьондби, съобщава местната преса. Финансови детайлни по трансфера не бяха оповестени официално, но според информации галисийците са заплатили около 1 милион евро за правата на 29-годишния нападател.

Споразумение между ръководствата на Олимпик Марсилия и Челси за трансфера на Сесар Аспиликуета на "Стамфорд Бридж" бе постигнато на преговори между двата клуба, съобщи френското издание "La Provence". След като договорката е била постигната, остава десният защитник да подпише петгодишен контракт с лондончани днес или най-късно утре, твърди марсилският вестник. Като потвърждение на информацията, 22-годишният испанец не замина днес за Молдова, където Олимпик Марсилия ще спори с Шериф Тираспол в двубой от Лига Европа.

Нападателят Стивън Флетчър ще бъде трансфериран от Уулвърхямптън в Съндърланд, информира Скай Спортс. Това означава, че Димитър Бербатов няма да премине в отбора от североизточна Англия, който вече намери желания от треньорското ръководство атакуващ играч. В предишните седмици вълците отхвърлиха три оферти за шотландския национал Флетчър и той беше принуден за подаде молба за трансфер в друг клуб. Вестник Индипендънт пише, че Съндърланд ще плати на Уулвърхямптън над 12 милиона паунда за шотландския голмайстор.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

protype
23.08.2012 10:21

Трите най-силни трансфера(като според мен това означава най-добрите играчи,който са сменили отбора си през това лято)за мен са Робин ван Перси(Ман Юнайтед),Еден Азар(Челси) и Санти Касорла(Арсенал)поне на този етап,защото трансферния прозорец е все още отворен!

arsenal_king
23.08.2012 09:52

арсенал-полди и касорла,челси азар и мартинес, юнитед кагава

dict8or
22.08.2012 21:02

За най-силния трансфер не знам, но за най-слабите е Милан. И продължаваме. Следващите 9 дена очаквам нови отрепки да акостират при нас.

gos13
22.08.2012 20:49

"мексиканецът е трансферна цел на Арсенал и Челси." Да не би някъде да пише, че Арсенал и Челси са се отказали от 4-ката или от титлата?

jackman
22.08.2012 20:49

Според мен Сигурдсон в Ливърпул е един от най-добрите трансфери, Марин/Азар в Челси, Касорла в Арсенал, Кагава в Юнайтед и Борини в Ливърпул.

gos13
22.08.2012 20:51

Сигурдсон е в Тотнъм.

YUNOFF
22.08.2012 19:59

Много глупаво име на статията.....''най-силния трансфер''. Име понятие силен трансфер, има понятие слаб трансфер....но понятието най-силен....никога не знаеш колко може да си спечелил от трансфер, има отбори който купуват слаби играчи и се оказва много изгодна сделка от например играчи който са се затвърдили а като ги купят нищо не върви и след година ги пращат някъде.

Deco_Sneijder
22.08.2012 18:58

Арсенал-Санти Касорла, Челси-Еден Азар,Тотнъм-Ян Вертонген *smile*

arsenal_king
23.08.2012 09:54

да тотнъм ни е кръвния враг,но с юнитед сме се борели почти всички години за титла (без тези 7години)

Fabregas_boy
23.08.2012 09:29

Тогава и ан вас най-големият ви враг не е Ливърпул,а Сити(не говорим само за последните години)

rollingstones
23.08.2012 07:09

Тоз пък и той смешник *lol**lol**lol* Фен си на Арсенал а си мислиш, че най-големия ви враг е Юнайтед *lol**lol**lol**lol* Сега малко уроци по история за отбора ти *smile* Юнайтед ви е враг, точно толкова колкото Сити, и в Сити да беше отишал все тая. Най-големият ви враг е Тотнъм, и това не е от няколко сезона, това е било винаги и ме съмнява скоро да се промени.


22.08.2012 23:57

Вие кога не сте били в тежък момент бе расист

persie1992
22.08.2012 20:45

Какво е направил този мангал за Арсенал бе, смешник! 7 години го чакахме, 1 добър сезон направи и толкова, после отиде при смешниците за пари... Я, кажи какво е наравил за нас!

aa2
22.08.2012 20:23

Що бе, да му благодарим, че целуваше емблемата, че казваше, че никога няма да играе в Англия за друг отбор освен за Арсенал, че го търпяхме 7 години с непрестанни контузии, за тези неща ли искаш да сме му благодарни?Направи един сезон и сега да му целуваме задника ли?Дори да кажем, че е нормално да играе пак в Англия то поне да беше отишъл в Сити, а не в най-големия ни враг.Можем да бъдем благодарни на Фабрегас, въпреки че и той ни остави в един доста тежък момент, но той поне го направи, защото искаше да си отиде у дома.Перси е боклук!

chelsea_marinov
22.08.2012 19:45

Какво очакваш той дори не е благодарен за това което е направил Перси за арсенал виждаш ли сега какви фенове имат арсенал жив зян са им.

scouser_pool
22.08.2012 19:27

Рядко срещам хора , които да имат никнейм с името на някого когото наричат "смешник"*joking*

NaskoLampard
22.08.2012 19:25

Точно това и аз бих казал , но вместо Касорла бих сложил Лукас Подолски *smile*

scouser_pool
22.08.2012 19:24

Е , то е лесно да вземеш доказан футболист , когато си топ тим(особено за доста пари за 29годишен , с 1 година договор-все пак си е хубав трансфер де) , тук става дума за ново откритие , според мен Челси и Арсенал направиха хубави трансфери-Азар е добър доста и го видяхме в мача срещу Уигън , но беше и скъп и до някаква степен не е откритие , защото от 1,2 сезона топ отборите го искат...така че гласувам за Марин(евтин , млад , но и доказан , чудесна техника ,движение и въобще голям талант)!

persie1992
22.08.2012 19:22

Бягай с тоя смешник...

katiliuS_United
22.08.2012 19:02

А Роби Ван Перси каде го забрави ? Във първия си мач не се справи много на ниво но и Юнайтед не бяха това което всички фенове очакваха