Трансферен дневник, 18 август: Ще успее ли Билбао да задържи звездите си?

19:04
Трансферен дневник, 18 август: Ще успее ли Билбао да задържи звездите си?
Вижте какво се случи на трансферния пазар днес:

Любимец картотекира офанзивния халф Сте­фан Киков от Ботев Пловдив и юношата на Левски Илия Мунин. Треньорът на дините Стамен Белчев поднови почти изцяло състава за новия сезон, но е доволен от селекцията и подготовката.

Новият мениджър на Тотнъм Андре Вияш-Боаш набеляза Раул Мейрелеш за заместник на Лука Модрич, който най-вероятно ще премине в испанския колос Реал Мадрид, информира "Гардиън". Според последните новини, шпорите планирали да запълнят мястото на хърватския национал с 29-годишния полузащитник на Челси. АВБ и Мейрелеш са в добри отношения и се познават отлично. Двамата работеха заедно в Порто и Челси.

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини сподели, че е желал да подсили шампионите с Хавиер Мартинес от Атлетик Билбао, но в определени случаи и парите не помагат.

"Питахме за цената на Мартинес. От Билбао искат 31 милиона паунда. Готови сме да платим такава сума, но понякога и парите не помагат. В конкретния случай има още няколко тима, които се интересуват от играча, и най-вероятно той ще подпише с един от тях", коментира Манчини, цитиран от "Индипендънт".

Както е известно, медиите в Германия твърдят, че в близките дни халфът на Билбао ще бъде представен като ново попълнение на Байерн Мюнхен.

Ръководството на Зенит е излязло с оферта за крилото на Манчестър Юнайтед Луиш Нани, разкри треньорът на руския тим Лучано Спалети.

"Да, вярно е, че направихме предложение за Нани. Разбира се, подобен трансфер ще се осъществи, ако не става въпрос за прекалено големи суми. Все още не сме говорили с играча, тъй като е важно първо да получим зелена светлина от неговия клуб", коментира Спалети.

Запитан за трансферните си цели, Спалети отговори така:

"Харесваме Хълк и Нани. Меси също е в полезрението ни."

Ливърпул е на път да се раздели с халфа Чарли Адам, съобщава "Дейли Мейл". Шотландецът е поставен в трансферната листа от новия мениджър на червените Брендън Роджърс. Евертън и Стоук Сити са фаворити за подписа на бившия играч на Рейнджърс и Блекпул. Адам дойде на "Анфийлд" през мината година за сумата от девет милиона паунда. Сега от Ливърпул са готови да го продадат само за пет милиона паунда. Евертън за момента е с едни гърди пред Стоук в битката за полузащитника. Фактът, че братът на Дейвид Мойс Кени е агент на Адам, може да изиграе основна роля при този трансфер.

Карлос Арино Байо, който е агент на Фернандо Йоренте, разкри, че клиентът му е приел предложението да премине в Ювентус, твърди "Кориере Дело Спорт". Таранът отказа да преподпише договора си с Атлетик Билбао и се надява да напусне баските до края на август.

"Фернандо иска да покаже класата си и в друго първенство. Ювентус със сигурност е опция пред него", споделя Арино Байо.

Сега остава ръководството на Старата госпожа да се разбере за трансферната сума на играча. Оферта на торинци на стойност 15 милиона евро вече е била отказана от президента на баските, който иска 36 милиона евро за Йоренте.

Интер и Милан са на път да осъществят интересна сделка. Двата милански клуба обмислят размяна на нападателите Антонио Касано и Джампаоло Пацини, съобщава "Газета Дело Спорт". Росонерите търсят таран след напускането на Златан Ибрахимович, а Пацини остана извън плановете на треньора на Интер Андреа Страмачони за новия сезон. Касано пък изрази своето неудовлетворение от факта, че Милан се раздели с Ибрахимович и Тиаго Силва. Бившият футболист на Рома наскоро разкри, че е фрустриран от липсата на амбиция в настоящия си клуб.

Също така, не е тайна, че ФантАнтонио от малък е тифозо на Интер, а също така е и в добри отношения със Страмачони.

В близките дни предстоят преговори между ръководствата на двата клуба за осъществяването на двата трансфера. Това няма да е първият път, в който Интер и Милан са разменяли футболисти помежду си.

Петима български футболисти подписаха договори с малтийския клуб Хамрун Спартанс, предадоха медиите в островната държава. Това са защитниците Антон Вергилов, Адриан Олегов, Ангел Йошев, халфът Любомир Витанов и нападателят Николай Божов.

Петима българи зад граница в един отбор е истински рекорд, който до момента не е бил достиган. Още един българин има в щаба и това е техническият директор Атанас Маринов. Там на проби беше и вратарят Христо Бахтарлиев, който обаче беше освободен. Според вестник "Индипендънт", петимата са част от по-мащабна сделка, а в клуба е влязъл български инвеститор. Изданието обаче така и не съобщава името на българските бизнесмени, които са решили да инвестират в малтийския клуб.

След привличането на Робин ван Перси Манчестър Юнайтед закупи още един нападател. Това е 18-годишният чилийски суперталант Анхело Енрикес. Снощи на официалния сайт на Универсидад де Чили се появи съобщение, отнасящо се до бъдещето на младока. От него става ясно, че Енрикес е преминал успешно медицинските прегледи в Манчестър и всички подробности около трансфера са уточнени.

"Нямам търпение да играя заедно с Уейн Рууни", споделя щастливият чилиец.

Очаква се червените дяволи да платят 4 милиона паунда за Енрикес, който вкара 11 попадения в 17 мача през последния сезон. Още в началото на седмицата интересът на Юнайтед към таланта бе афиширан, а сега явно сделката е потвърдена на ниво клубове.

Лос Анджелис Галакси ще се опита да привлече плеймейкъра на Реал Мадрид Рикардо Кака, пише вестник "АС". Бразилецът е резерва в последните си две години на "Бернабеу", като през този сезон той пак най-вероятно ще търка пейката на белия балет.

В последните седмици се заговори, че Кака може да се завърне в Милан, но трансферът пропадна, защото росонерите нямаше как да плащат огромната заплата, която футболистът получава в Мадрид. От ЛА обаче са готови да предложат на играча дори по-добри финансови условия. Шефовете на Галакси искат да привлекат футболист от световна класа, който да наследи Дейвид Бекъм, чийто договор няма да бъде подновен.

► Отборът на Фламенго обмисля да отвори вратите си за Адриано, който в момента е свободен агент, съобщава "Globo Sport".

"Ако Адриано желае да ни помогне, в отбора има място за него. Първо обаче той трябва да се разбере с ръководителите на клуба", сподели наставникът на Фла Доривал Жуниор.

Президентът на червено-черните Патрисио Аморим пък заяви, че ще решат дали да подпишат с Адриано, след като той напълно пребори контузията си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

chelsea_fannn
19.08.2012 14:46

"Харесваме Хълк и Нани. Меси също е в полезрението ни."

Qtagana
18.08.2012 22:44

"Харесваме Хълк и Нани. Меси също е в полезрението ни." Харесвам Преслава , Мария , Адрея , Емилия също е в полезрението ми .... *lol*