Трансферен дневник, 17 август: Сити атакува в последните дни на прозореца

18:50
Трансферен дневник, 17 август: Сити атакува в последните дни на прозореца
Ето акцентите за 17 август, петък:

Хартс най-вероятно ще избави ЦСКА от Килиън Шеридън, пише "Меридиан мач". Шотландците искат да вземат нападателя под наем до края на сезона. Килиън не се представя добре при завръщането си на "Армията", а от клуба искат да го задържат само до края на месеца, заради проблемите с картотекирането на по-голямата част от играчите на армейците. След края на август, Килиън най-вероятно ще се подвизава в Хартс.

Скаут на полския шампион Шльонск Вроцлав идва за вратаря на Левски Пламен Илиев, разкрива "Меридиан мач". Той ще бъде на трибуните на стадион "Георги Аспарухов" в неделя, когато, сините приемат Ботев Пловдив в мач от втория кръг на "А" група. Посещението на пратеника на Шльонск е неофициално. Интересът на полския клуб към Пламен Илиев е още в зародиш. Очаква се тимът от Вроцлав да следи Илиев до края на годината и чак тогава да вземе решение дали да направи оферта за него.

Локомотив Пловдив картотекира днес в БФС новите си попълнения Димо Атанасов и Константин Мирчев. Това стана факт, след като двамата подписаха договори с Локомотив за по 1 година, съобщиха от клуба. Халфовете ще могат да играят още в неделя срещу Литекс, ако треньорът Емил Велев реши да разчита на тях. Същото се отнася и за младежкия национал на Кипър Стелиос Диметриу. Левият бек получи картотека от БФС, след като днес пристигна жълтата му карта.

► Италианският Рома не прие офертата на Барселона от 25 млн. евро за атакуващия халф Миралем Пянич, информира "Кориере дело Спорт". Според последните слухове, отбори от Англия и Германия също проявят интерес към перлата на Рома. Говори се, че немският колос Байер Мюнхен е предложил 20 млн. евро за правата на Пянич.

► Първодивизионният испански футболен клуб Леванте съобщи днес в своята официална страница в интернет, че е привлякъл полския полузащитник Дариуш Дудка, който бе освободен от френския Оксер.

"Дудка ще подпише официално, след като премине медицински прегледи", уточниха от Леванте.

► Трансферът на Робин ван Перси в Манчестър Юнайтед е финализиран официално. Сайтът на червените дяволи публикува информация, в която се съобщава, че холандският нападател е подписал договор с клуба за четири години. До миналия сезон 29-годишният Перси бе звезда на Арсенал, а сега ще защитава честта на Юнайтед. Холандският национал ще играе на "Олд Трафорд" до лятото на 2016 година, а седмичната му заплата ще бъде около 200 хиляди британски лири. Мениджърът на Манчестър сър Алекс Фъргюсън е изключително доволен от вече финализираната сделка, а Ван Перси също се радва, че е част от състава на дяволите.

► Гръцкият шампион Олимпиакос привлече в състава си Пабло Контрерас от Коло Коло, информира френското издание "L'Equipe". Днес чилийският централен бранител ще сложи подписа си върху едногодишен контракт.

► Агентът на полузащитника на Рома Даниеле де Роси отлетя за Англия, където ще води преговори с ръководителите на Манчестър Сити за трансфера на своя клиент, съобщава "Sky Sports". Мениджърът на гражданите Роберто Манчини е бил разочарован от ограничената дейност на своя клуб на трансферния пазар.

Както е известно, в последно време 29-годишният италиански национал е спряган за трансфер в английския шампион, въпреки че от щаба на Рома не са склонни да го продадат.
 
По всичко изглежда, че полузащитникът на Реал Мадрид Нури Шахин ще продължи кариерата си в английската Висша лига. Турският национал не е взел участие в последното тренировъчно занимание на испанския гранд по желание на Жозе Моуриньо, разкрива "Марка". Според информацията на изданието, общо петима футболисти от втория и третия отбор на Белия балет са били включени в подготовката на Белия балет за сметка на Шахин, за който силен интерес проявяват английските колоси Арсенал и Ливърпул. Това е друго потвърждение, че 23-годишният халф отново няма да е сред предпочитанията на Жозе Моуриньо през този сезон.

► Левият бранител на Лацио Хавиер Гаридо ще играе под наем за един сезон в Норич, обявиха от английския клуб. В договора му има опция за удължаване на наема при желание на двете страни, както и за откупуване на правата му.

"Нямам никакво съмнение в класата на играча. Той се е състезавал в Серия А, в Примера дивисион и във Висшата лига, така че наистина има сериозен опит на най-високо ниво" коментира мениджърът на канарчетата Крис Хютън пред официалната страница интернет страница на клуба.

Тотнъм оттегля интереса си към полузащитника на Порто Жоао Моутиньо, тъй като цената на играча е прекалено висока, обяви мениджърът Андре Вияш-Боаш.

В Тотнъм виждаха португалеца като вариант за заместник на Лука Модрич, за когото се очаква по-късно този месец да се премести в Реал Мадрид. Засега обаче Моутиньо не е опция за шпорите, въпреки че е работил с Вияш-Боаш.

"Трудно е да приемем техните очаквания за цена на футболиста", заяви мениджърът пред журналисти на спортната база на тима, който се подготвя за старта на Висшата лига срещу Нюкасъл.

" Порто продава скъпо, но както знаете, техните футболисти наистина са добри и си струват. За нас обаче ще бъде много трудно да привлечем този играч", допълни португалският специалист.

Той беше попитан дали при това положение Тотнъм няма да се насочи към Ян М'вила от френския Рен, на което той отговори:

"Интересен футболист, национал. Но не мисля, че той ще се присъедини към Тотнъм. М'вила е повече дефанзивен полузащитник, а ние търсим играч-плеймейкър, ако Лука Модрич напусне".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

hvs_fcb1899
18.08.2012 10:40

Александър Сонг ще бъде представен като играч на Барселона в понеделник, когато каталунците ще приемат Сампдория в битка за поредния трофей “Жоан Гампер”.

Местните вестници “Спорт” и “Ел Мундо Депортиво” са категорични, че трансферът е пред завършване, като се очаква сделката да приключи до часове и още днес или най-късно утре камерунецът да пристигна в града.

Мачът с италианския състав би бил идеалната възможност новото попълнение в полузащитата на клуба да бъде представен пред феновете.

Заради натоварената програма се очаква в мача Барса да заложи предимно на млади играчи, което би отблъснало част от запалянковците, но ако наистина трансферът на Сонг приключи скоро, много повече привърженици ще дойдат, за да привенстват камерунеца.

Днес Арсенал открива сезона с мач срещу Съндърланд, но очакванията са, че Сонг няма да играе в него, тъй като и Арсен Венгер вчера показа, че може би се е примирил с раздялата с полузащитника.

Ако всичко приключи навреме футболистът може да бъде на трибуните на “Камп Ноу” и утре вечер за двубоя на Барса с Реал Сосиедад.

Strraxo
17.08.2012 21:10

Ей тоя Манчини видя Перси в Юнайтед и айде Де роси да земем.

vinni
18.08.2012 01:08

Засадито,Муха без Глава Уелбек

Pechenqgata
17.08.2012 23:24

И кои са тези некадърни нападатели?

Strraxo
17.08.2012 21:47

А не бе да си седим с некъдърни нападатели .. ти си идиот

kirowe
17.08.2012 21:32

Ей тоя САФ видя Азар в Челси и айде Перси да земем.