Трансферен дневник, 16 август: Кой ще напусне Юнайтед за сметка на РВП?

18:38
Трансферен дневник, 16 август: Кой ще напусне Юнайтед за сметка на РВП?
Вижте акцентите за 16 август, четвъртък:

Александър Тунчев отказал оферта на Литекс. Оранжевите отправили конкретна оферта към защитника, но бившият национал преценил, че парите са малко, информира "Меридиан мач".

►КПР изчаква развитието на евентуалния трансфер на пловдивския талант Серафим Михайлов в Манчестър Сити. Очаква се бъдещето на 17-годишния талант да стане ясно до 20 август. Футболистът се готви с втория отбор на гражданите и почти сигурно ще получи договор, разкрива "7 дни спорт".

Наставникът на Локомотив Пд отпрати парагвайския защитник Диего след контролата срещу Асеновец.

„Имаме двама други футболисти на неговия пост, а и ще трябва време, за да му се извади работна виза”, коментира пред "7 дни спорт" треньорът Емил Велев.

Кокала каза, че желае Димо Атанасов да остане в отбора и ще бъдат стартирани преговори с него за договор. На "Лаута" ще остане и Константин Мирчев.

► Бордът на Байерн Мюнхен е дал зелена светлина за трансфера на испанския национал Хавиер Мартинес. Това съобщи президентът на баварците Ули Хьонес.

"Бордът се съгласи на трансфера. Смятам, че в следващите няколко дни ще се види дали има прогрес по сделката или не. Аз съм информиран за нещата, които се случват и ще бъда щастлив, ако има развитие около трансфера. Но аз лично не знам сделката да е финализирана", заяви Хьонес.

По-рано днес германският вестник "Билд" съобщи, че трансферът на Мартинес е вече финализиран, но от клуба не потвърдиха новината. Испанският клуб Атлетик Билбао иска 40 милиона евро за Мартинес, но от Байерн не са склонни да платят такава висока цена за футболиста.

► Английският футболен клуб Нюкасъл привлече холандския полузащитник Върнън Анита от Аякс, предава АП. 23-годишният футболист подписа договор за пет години. Анита има три мача за националния отбор на Холандия, а в Нюкясъл ще носи екипа с номер 8. Английският тим започва новия сезон във Висшата лига с домакински мач срещу Тотнъм в събота и се очаква Анита да дебютира за свраките.

► Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разкри, че трансферът на Робин ван Перси в Манчестър Юнайтед е бил невъзможен за стопиране, но топчиите не са притеснени, защото в тима има цели два заместника на РВП.

"За наше съжаление Ван Перси вече е в Манчестър Юнайтед. Ние нямахме избор, тъй като неговият договор изтичаше след само една година. Вече имаме заместници на Перси в лицето на Жиру и Подолски", допълни специалистът", заяви Венгер.

► Отборите на Куинс Парк, Астън Вила и Съндърланд водят битка за подписа на Джърмейн Дефоу, информира "Metro". 29-годишният нападател на Тотнъм желае да получава повече игрово време и затова няма да е изненадващо, ако премине в друг отбор. През миналия сезон той остана в сянката на Емануел Адебайор и често се включваше като резерва. Преди броени дни Дефоу сподели, че няма намерение да прекара още един сезон на резервната скамейка на шпорите, въпреки обичта си към тима.

Сагата около трансфера на Робин ван Перси най-сетне приключи, след като Арсенал прие офертата на Манчестър Юнайтед. Холандският национал ще струва на червените дяволи 24 млн. паунда, съобщава "Дейли Мирър". Според британското издание, 29-годишният футболист ще сложи подписа си върху четиригодишен договор и ще прибира по 200 хил. паунда на седмица. С преминаването на Робин ван Перси на "Олд Трафорд" мексиканският голмайстор в състава на Алекс Фъргюсън Хавиер Ернандес, който през миналия сезон не оправда очакванията, по-рядко ще получава шансове за изява. Поради тази причина има вероятност Чичарито да се премести в Арсенал като част от сделката по трансфера на РВП, информира още "Дейли Мирър".

Ливърпул води на Арсенал в битката за привличането на полузащитника на Реал Мадрид Нури Шахин, информира "The Guardian". Според последните информации, до броени часове се очаква турският национал да премине под наем в редиците на червените от "Анфийлд".

Както е известно, Арсенал също проявява сериозен интерес към 23-годишния полузащитник, който обаче най-вероятно ще парафира с мърсисайдците.

Челси предупредиха Порто, че са готови да се откажат от трансфера на Хълк. Бразилският национал има освобождаваща клауза на стойност 80 милиона лири, но португалските гиганти са склонни да го пуснат и за 38 милиона лири. Цената, която искат драконите обаче, може да откаже лондончани.

"Аз отворих вратата за трансфер. Предпочитам да играя в Испания или Англия, защото това са двете най-гледани първенства. Мисля, че сега е идеалното време за трансфер", каза Хълк.

Съндърланд привлече нападателя Луи Саха на свободен трансфер, съобщава официалният сайт на черните котки. 34-годишният французин подписа договор за една година с новия си клуб. Саха игра за последно в Тотнъм, но бе освободен от шпорите в края на миналия сезон.

"Имахме сериозна нужда от подсилване в нападение. Луи е доказан голмайстор и съм сигурен, че ще ни бъде от полза", коментира мениджърът на Съндърланд Мартин О`Нийл.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ryangiggs1000
17.08.2012 00:28

Съра може много жестоко да тролне света и да остави Бербо.

Big_Di
16.08.2012 23:09

100% Бербатов е аут 100 хил. паунда на седмица за резерва на резервите няма кой да му ги дава

b0uncer
16.08.2012 19:27

Най-логично ми се вижда Бербатов да бъде продаден. Също така може да се лишим и от услугите на Македа и Бебе, пращайки ги под наем. Не мисля, че който и да е от водещите играчи на Юнайтед ще напусне клуба.

Deco_Sneijder
16.08.2012 18:53

Хълк е твърде скъп,добър е,но като се опариш 1 път,вече внимаваш-точно това прави Абрамович,Трансфера на Торес беше почти пълен провал,но Фернандо започва постепенно да си стъпва на краката.Хълк е добър,но Абрамович не иска да пръска толкова пари,за 1 нападател,защото никой не знае какво може да стане.
На Ливърпул,мисля,че ще им е по нужен,Шахин от колкото на Арсенал по следните причини:
Пул в центъра имат: Джерард,Лукас,Адам (който се очаква да бъде продаден),Джей Спиъринг и Шелви.Джерард е на години,Лукас беше тежко контузен и ще му е нужно малко време докато се възтанови напълно и си върне формата.А при Арсенал положението е различно,те имат:
Рамзи,Уилшир,Артета,Фримпонг,Сонг,Касорла,Росицки (на години е,но още може да играе на добро ниво,показа го в последните мачове миналия сезон *smile* )Диаби,Лансбъри (който е млад и трябва вече постепенно да го налагат,както стана с Уилшир и Рамзи),Франсис Кукелон (положението при него е същото като с Лансбъри *smile* ) Та Арсенал имат много халфове,не мисля,че Шахин им е чак толкова нужен *smile*

chelsea933
17.08.2012 11:14

Добре бе философ разбрахме.