Трансферен дневник, 15 август: Тотнъм в последния ден на прозореца ли ще пусне Модрич в Реал?

18:16
Трансферен дневник, 15 август: Тотнъм в последния ден на прозореца ли ще пусне Модрич в Реал?
Вижте най-интересното от случилото се на трансферния пазар днес:

Шестима футболисти на Ботев Враца подадоха днес молби за прекратяване на договорите си по вина на клуба заради неполучени заплати. Днес вратарят Веселин Цветковски, защитникът Тихомир Найденов, халфовете Светослав Валериев, Асен Чалъков и нападателите Румен Рангелов и Николай Владинов внесоха документите си в БФС. Всъщност съдбата и на шестимата беше ясна, след като преди два дни бяха отстранени от тренировките на тима, а вчера дори им беше забранено да използват и топка. Всеки от футболистите има да получава по повече от две месечни заплати и без проблеми прекратява договора си с Ботев Враца.

Както се знае, контрактите вече се прекратяват с уведомление и документи за неполучени суми, а БФС единствено преценява дали играчите са прави в исканията си.

Новото управление на клуба от Враца - италиански бизнесмени, начело с Пепино Тири, има идея да подсили отбора с футболисти от чужбина.

► От ЦСКА официално обявиха, че клубът преотстъпва Александър Якимов на Ботев Враца. Полузащитникът тренира с тима от Северозапада от 5-6 дни и се очаква да бъде сред титулярите за есенния полусезон. От съобщението в сайта на червените не става ясно за какъв период е наемът на Якимов.

Вратарят на Ботев Враца Веселин Цветковски призна пpeд "Тема Спорт", че за мо­мента няма предложение от Левски, но ако получи оферта от "Герена”, ще я приеме, без да се замисля.

"В момента ня­ма оферта от Левски към мен. Имах предложение да премина при сините преди два месеца, преди да започна подготовка. Тогава от клуба се свързаха с мен и ми казаха, че харесват качествата ми, следят ме от няколко мача и имат интерес към мен. Обе­щаха, че ще ми се обадят, за да уредим трансфера, но след това не ме потърсиха и така приключихме разговорите за моето преминаване на „Гере­на". На Левски и на ЦСКА не се отказва. Ако ме поканят, не бих отказал да премина при сините, сподели Цветковски.

Един от най-добрите футболисти на румънския футбол през последното десетилетие Адриан Муту най-вероятно ще продължи активната си състезателна кариера в тима на Аячо. Президентът на тима от Корсика Ален Орсони заяви, че са постигнали споразумение с 33-годишния футболист.

"Стиснахме си ръцете с Муту и неговите агенти. Сега той трябва да се разбере с настоящия си клуб Чезена. Адриан е страхотен футболист. Надявам се, че скоро ще можем да го видим с екипа на нашия отбор", сподели Орсони, цитиран от "RMC".

Нападателят на Хановер 96 Мохамед Абделуе опроверга слуховете, че ще премине в друг отбор.

"Аз съм играч на Хановер 96. Обичам да играя за този клуб. Имам още две години договор и затова оставам тук", коментира голмайсторът на червените, цитиран от немското авторитетно издание "Билд".

През последните седмици името на норвежкия национал се свързва с трансфер в английския Суонзи.

Вратарят Марио Кирев ще играе като преотстъпен в румънския Тимишоара. Бившият младежки национал на България изкара миналия сезон в тима от втора дивизия на Румъния, но рядко получаваше шанс за изява. 22-годишният Кирев е собственост на италианския Ювентус и беше даван под наем на швейцарските Грасхопърс и Тюн. Преди около 10 дни вратарят изкара проби в Цволе, но не беше одобрен от треньорското ръководство на холандския отбор. В края на 2009 година Марио Кирев изигра 6 мача с екипа на мъжкия отбор на Славия и след това беше продаден на Ювентус.

Барселона ще привлече Александър Сонг от Арсенал, пише каталунският вестник "Ел Мундо Депортиво". Вчера мениджърът на английския клуб Арсен Венгер заяви, че този трансфер едва ли ще се осъществи, но същевременно от Барса са готови да извадят 15 милиона евро за 24-годишния камерунец. Това ще накара ръководството на артилеристите да се раздели с един от основните си футболисти. Сонг е смятан за един от най-талантливите опорни халфове.

Тотнъм е приел офертата на Реал Мадрид за хърватина Лука Модрич, съобщава Марка ТВ. Испанският шампион ще плати 30 милиона евро за 26-годишния плеймейкър, който в четвъртък ще лети до Мадрид, за да премине медицински прегледи. Очаква се договорът на Модрич с Реал Мадрид да бъде за пет сезона.

"Сделката ще бъде завършена съвсем скоро", пише каталунският вестник "Спорт". Модрич ще бъде първото и единствено ново попълнение в селекцията на белите, които през 2012 година станаха шампиони на Испания.

Евертън е близо до подписване на контракт с нападателя на Олимпиакос Кевин Мирала, информира "The Guardian". Трансферната цена на белгийския нападател е около 6 млн. паунда. Карамелите ще заделят половината пари от продажбата на Джак Родуел в Манчестър Сити за 24-годишния нападател, който се очаква в четвъртък да премине медицински прегледи и да парафира договор с клуба.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Ерик Джемба-Джемба ще продължи кариерата си в Израел. 31-годишният камерунец се обвърза с отбора на Апоел Тел Авив за срок от 2 години.

Отборът на Манчестър Юнайтед е на броени часове от официалното привличане на Анхело Енрикес. Вчера 18-годишният младежки национал на Чили е преминал медицински прегледи в Манчестър, съобщава "Sportsmail".

Сега следва нападателят на Универсидад де Чили да подпише договор с червените дяволи. Според последните информации, от ръководството на английския гранд ще платят четири млн. паунда за правата на таланта.

Английският първенец Манчестър Сити проявява интерес към холандският бранител Ройстън Дренте, информира "ESPN". 25-годишният футболист е получил оферти и от отборите на Интер, Милан и Галатасарай.

Полузащитникът на Реал Мадрид Нури Шахин е все по-близо до трансфер в английската Висша лига. През тази седмица се очаква турският национал да премине под наем за един сезон в отбор от Премиършип, като най-вероятно той ще парафира с Арсенал или Ливърпул. 23-годишният футболист, който през миналия сезон не бе сред предпочитанията на Жозе Моуриньо, предявява желание да облече екипа на топчиите, съобщава "Marca". Според изданието, португалският специалист обаче иска да го прати в Ливърпул, тъй като смята, че на "Анфийлд" ще получи повече шансове за изява. Брендън Роджърс и Специалния са в отлични отношения и това също подсилва козовете в ръцете на Ливърпул.

Леванте продаде нападателя Аруна Коне на Уигън. Националът на Кот д'Ивоар реализира 15 гола за тима от Валенсия в испанското първенство през миналия сезон и помогна на червено-сините да спечелят право на участие в европейските клубни турнири за първи път в историята си.

" Леванте трансферира Коне в английския клуб Уигън. Благодарим на Аруна за всичко", се казва в съобщение на Леванте.

Националният селекционер на Хърватия Игор Щимац призова Тотнъм да пусне Лука Модрич в Реал Мадрид. Той има нужда от своя плеймейкър в неговата най-добра форма, а в състава на шпорите това няма да се случи.

"Говорих с Лука и той ми каза, че се надява да премине в Реал Мадрид. Това обаче е трудно, защото нещата зависят от хора, които не спазват своите обещания. Преди една година Даниел Леви беше обещал да пусне Модрич в Мадрид при оферта, но отхвърли предложението на испанците. Мисля, че Леви просто се опитва да стане известен по света с тези безкрайни преговори. Така се получи и с Димитър Бербатов, който беше продаден на Манчестър Юнайтед в последните часове на 31 август", каза Щимац.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bokava
15.08.2012 21:37

Само Венгер може да продаде 29 годишен страдащ от контузии играч с една година на договора си за 24 милиона

bokava
15.08.2012 21:35

Ван перси е играч на Ман.Юн.Честито на манафите.....
Доказателството е във сайта на Арсенал.....

Deco_Sneijder
15.08.2012 18:37

Много ме е яд,че Александър Сонг е на път да си тръгне от Арсенал,историята за съжаление се повтаря,най-добрите напускат отново...Сонг е почти уреден,Ван Перси също...представите си какво щеше да е с тези 2-ма играчи през новия сезон.Дано все пак Подолски,Жиру и Касорла ги заместят достойно *smile*.
Модрич-крайно време е тая сага да свърши,точно от такъв играч Реал има нужда,класата доста ще се дигне,а заедно с Шаби центъра ще е страхотен.
Уигън направиха супер трансфер с Аруна Коне,този беше неудържим през 2007/08,жалко,че не го забеляза по-голям отбор от Севиля,Коне ще помогне доста на Уигън *smile*
Ройстон Дренте-толкова талантлив,не знам защо в Реал не го искат,сигурен съм,че ще изпуснем и тоя велик холандец,то ни стана навик вече след Робен,Хунтелаар,Снайдер,ВДВ...много ме е яд,за този играч *sad*
Като цяло,днешния трансферен дневник е доста интересен *smile*

BerbaTheBest
15.08.2012 19:29

Значи когато някой добър футболист си тръгва в посока Барса или Юнайтед е много зле, а когато посоката е друга (Реал Мадрид) е супер! Добра логика, но малко пристрастна!

persie1992
15.08.2012 18:44

Какво напуска бе, братле Венгер отрече слуховете, и Сонг ги отрече няма да напуска...