Трансферен дневник, 13 август: Йоренте ли ще е бомбата на Ювентус?

19:16
Трансферен дневник, 13 август: Йоренте ли ще е бомбата на Ювентус?

Вижте какво се случи на трансферния пазар днес:

Ботев Пловдив обмислят да привлекат универсалния футболист на ЦСКА Петър Стоянов, съобщава "7 дни спорт".

Бившият футболист на ЦСКА и Локомотив Пловдив Йордан Тодоров ще играе от новия сезон в гръцкия втородивизионен Пансерайкос (Серес).

Тодоров пристигна на 10-и август в отбора, направи няколко тренировки с тима и днес седна на разговори с ръководството. Най-вероятно договорът му ще бъде за две години.
31-годишният бивш национал (9 мача и 2 гола за националния отбор) е играл у нас също така за Черноморец Бургас , Миньор Перник и родния си клуб Марица Пловдив, както и в румънския Стяуа. Тодоров имаше опции да продължи кариерата си в българските Славия и Черноморец, които също му направиха предложения. Той обаче избра гръцката втора дивизия най-вече заради амбициозния проект на клуба.

Пансерайкос ще се бори за връщане в Суперлигата и започна мащабна селекция. Освен Тодоров, договор вече подписа и вратарят Флориан Лучини, който пропусна пролетния полусезон в Локомотив Пловдив заради травма.

Испанският нападател Фернандо Йоренте е уведомил Атлетик Билбао, че няма да продължи договора си с клуба. 27-годишният футболист почти сигурно ще напусне клуба преди края на трансферния прозорец на 31-ви август. Евентуалното напускане на Йоренте би било сериозен удар за баските, които направиха силен сезон, въпреки че загубиха финалите за купата на Краля и купата на УЕФА. Според испанските медии Йоренте е пред трансфер в италианския шампион Ювентус.

Федерико Пасторело, който е агент на Джузепе Роси, предложи клиента си на Милан. Виляреал се надява да продаде нападателя си до края на август, тъй като не може да си позволи да плаща заплатата му, след като изпадна в Сегунда дивисион през миналия сезон. Проблем за жълтата подводница е фактът, че Роси лекува тежка травма на коляното и ще се завърне в игра чак през януари.

" Милан продаде своя топ нападател, така че росонерите имат нужда от негов заместник. Ако те решат да привлекат Бепе, той със сигурност ще каже да. Роси иска да се завърне в Серия А. Който отбор се реши да инвестира в него, ще направи много умен ход", заяви Пасторело.

Манчестър Юнайтед предлага 20 милиона лири в нов опит да привлече Робин ван Перси от Арсенал преди началото на новия сезон във Висшата лига, съобщава Манчестър Ивнинг Нюз. Целта на мениджъра на червените дяволи Алекс Фъргюсън е да разполага с услугите на нов изявен нападател преди старта на започващата тази седмица кампания. Договорът на Ван Перси с Арсенал изтича през лятото на 2013 година и голмайсторът заяви, че няма намерение да подписва нов контракт със столичани. Мениджърът на артилеристите Арсен Венгер не желае да продава холандския национал това лято, но другата опция е Ван Перси да си тръгне от северен Лондон като свободен агент следващата година.

Върнън Анита ще премине от Аякс в Нюкасъл. Очаква се до няколко дни сделката да бъде финализирана и холандският национал да акостира официално на "Сейнт Джеймсис Парк".

Анита, който може да играе както дефанзивен полузащитник или ляв бек, беше основна трансферна цел на Алън Пардю, но Аякс отказваше да го продаде. В крайна сметка самият футболист разкри, че споразумение е постигнато.

"Клубовете се договориха. Нюкасъл ще преведе 8,5 милиона, предвидени са и бонуси", каза той пред холандския "De Telegraaf".

Ювентус преговаря с Атлетик Билбао за Фернандо Йоренте. Според информациите, цената на нападателя е 20 милиона евро. Йоренте не желае да остане при баските, но клубът няма да го пусне лесно. Испанският национал е трансферна цел и на Манчестър Сити. Старата госпожа усилено търси класен голмайстор. Бианконерите вече удариха на камък с имена като Луис Суарес и Робин ван Перси.

"Ние водим преговори за Йоренте, но това няма да бъде лесен процес, защото от Атлетик не искат да го продават", призна спортният директор на Юве Бепе Марота пред "Тутоспорт".

Удинезе продължава преговорите с Крус Асул за олимпийския златен медалист с Мексико Хавиер Акуино, съобщиха италианските медии. Футболистът направи силно впечатление с представянето си в Лондон, където ацтеките победиха големия фаворит Бразилия с 2:1. Преговорите с Удинезе започнаха още преди турнира в британската столица и сега са пред финализиране. Твърди се, че Удинезе ще купи Акуино и ще го преотстъпи на испанския Гранада, който е сателитен клуб на фриуланите.

Няма сделка между Уигън и Челси  Виктор Мозес, съобщи агентът на футболиста. Латикс разкриха, че са отхвърлили серия оферти за нападателя. Клубът оценява Мозес на близо 10 милиона паунда, а спекулациите за трансфера му на "Стамфорд Бридж" се засилиха в последните няколко дни.

"Слуховете за сделка между Челси и Уигън на стойност 9 милиона паунда не са верни", каза мениджърът на Моузес Нийл Фюингс.

Защитникът на Милан Филип Мексес може да стане част от сделката по трансфера на Никлас Бендтнер в италианския гранд. Росонерите усилено търсят заместник на преминалия в Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович и са насочили вниманието си към 24-годишния датски национал. Бендтнер постоянно е в трансферната листа на Арсенал. Част от компенсацията за него Милан смята да погаси с помощта на 30-годишния защитник. Мексес получава 4,5 милиона евро на година не се вписва в новия режим на икономии, който клубът налага.

Арсенал преотстъпи за един сезон японския национал Рио Мияичи на друг отбор от английската Висша лига - Уигън. 19-годишният халф си спечели договор с Арсенал, след като впечатли мениджъра Арсен Венгер по време на проби през 2010 година Мияичи има само два мача за Арсенал - и двата в турнира за "Карлинг къп", след което прекара четири месеца под наем в Болтън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

chelsea888
13.08.2012 18:05

Уинър решете най накрая какво да напишете.Веднъж Мозес бил в Челси вече после Челси били пуснали оферта за него после сте написали Мозес вече е в Челси сега пък Уигън не пускали Мозес той бил оценен на 10 милиона големи тиквеници сте.