Фаворит ли са парите срещу школата, историята и дисциплината на пазара?

19:13
Фаворит ли са парите срещу школата, историята и дисциплината на пазара?
Броени дни остават до старта на големите футболни първенства в Европа. Някой от т.н. грандове биват фаворизирани за титлата, други пък категорично отписвани. Прави впечатление, че почти навсякъде съществува принципният спор – пари, ама много пари за скъпи трансфери срещу дългосрочна политика, скромни покупки и внимание, насочено към собствената школа.

Англия:

Пачките на Манчестър Сити и Челси срещу традицията и името на Манчестър Юнайтед. Червените дяволи до момента подсилиха състава си само с Кагава. Сър Алекс вярва, че с какъвто и отбор да разполага, той ще е достатъчно добър, за да печели трофеи. Шотландецът е може би най-сериозният критик на скъпите трансфери. Дали това пък не е завист, че не разполага с финансовата мощ на Сити и ПСЖ...? Гражданите също не са осъществили бомбастичен трансфер, но те сякаш нямат и нужда.

Преобладава мнението, че със състава, който има, Роберто Манчини отново ще надвие сър Алекс в битката за титлата. На Острова можем да кажем, че парите са фаворит срещу историята и ограничения бюджет. Челси? Да, нищо не казахме за тях, а те осъществиха няколко "тлъсти" сделки. Нека те говорят сами за себе си, ако разполагат с необходимите футболни аргументи. Сините обаче, определено са отбора на "парите" срещу "останалия свят".

Испания:

Тук ситуацията е подобна. Барса залага на школата и подобно на Ман Юнайтед прави 1-2 трансфера. Реал Мадрид е клубът с парите, който се опитва да си "купи" успехите. През последните години обаче белите станаха по-предпазливи и пазаруват по-разумно. Кралския клуб, подобно на Ман Сити, е готов отбор, който се нуждае от едно, най-много две нови попълнение от висока класа, като например Модрич. В Испания като че ли вече го няма типичното противопоставяне пари – школа, трансферна дисциплина, дългосрочна стратегия. Тук настоящият шампион изглежда лек фаворит.

Германия:

Байерн Мюнхен не е типичният пример за клуба с многото пари за бомбастичните трансфери, но все пак баварците купуват. На другия полюс е Борусия Дортмунд. Политиката на шампионите е някаква смесица между стратегията на Арсенал и Барселона. Новият сезон в Бундеслигата се очертава да бъде много интересен. Спорът за титлата между Байерн и Борусия отвсякъде си е 1Х2. Не се ли изчерпа вече тимът на Юрген Клоп? Не е ли време Байерн да си върне господството? Според мен в Германия няма изявен фаворит.

Италия:

В Италия както винаги всичко е по-различно. Ювентус е фаворит, просто защото е Ювентус. Фаворит, но с едно на ум. Конте е наказан, но и Ибра го няма... На Ботуша липсва типичното противопоставяне пари – школа, трансферна дисциплина, дългосрочна стратегия. Милан изглежда отслабен, а Интер все още е загадка. Преди време Лацио бе италианският Ман Сити, но такива отбори в Италия вече няма. А може би и затова адзурите дадоха много назад в европейските турнири...

Франция:

Тук ситуацията е кристално ясна – Пари Сен Жермен с многото пари срещу Монпелие, Лион, Лил, Олимпик Марсилия и т.н. Дори когато един отбор се прави с дебели пачки, трябва време. Типичният пример – Ман Сити. Принцовете са абсолютен фаворит във Франция и ако не спечелят титлата, резилът ще е пълен. Замисляли ли сте се за съществуването на трансферна политика "да купуваш на килограм силни футболисти"? Звучи странно, но има нещо вярно. Докато българските отбори взимат евтини наемници на парче, доста европейски грандове минаха през другата крайност – събраха много силни и скъпи играчи, които обаче не успяха да се превърнат в отбор. Като че ли нещо подобно се случва и в ПСЖ.

В този ред на мисли Winner.bg Ви пита:

►Какво е мнението ви по вечния въпрос: пари или школа, дългосрочна стратегия, трансферна дисциплина?

►Кой според вас е големият фаворит в топ първенствата на Европа и защо?

►Къде битката за титлата ще бъде най-оспорвана?

►Страдат ли отбори като Ман Юнайтед и Арсенал от това, че мениджърите им имат твърда позиция по отношение на скъпите покупки?

►Ако политиката на Ман Сити и ПСЖ е пагубна за футбола, не е ли крайна и стратегията на Арсен Венгер, който отдавна не е печелил трофей?

►Съществува ли синдромът "да купуваш на килограм силни футболисти"?


Очакваме вашите мнения и коментари!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ARSEEENAL
14.08.2012 21:50

*lol*Гласувам с две ръце като теб с едно изключениеДВА ПЪТИ Е ПО–ТЪП отколкото си мислиш!!!*lol**lol*

tishkata
14.08.2012 12:28

Отборите в Европа трябва да вземат пример от Аякс - най-добрата школа ! Ако този отбор не продава футболисти 2 или 3 години няма да има кой да ги спре!

go6etoo2
14.08.2012 11:20

1.Школа 2.Ман Юн.,ПСЖ,Ювентус,Барселона,Борусия Дортмунд, 3.Англия 4Не 5Не 6Да

terrorblade
14.08.2012 10:12

Парите и огромните трансфери не могат да бъдат дългосрочна стратегия.Тези инвестиции се правят един път на две-три лета.Просто,защото собствениците нямат сметка от това,дори да става въпрос за милиардери.

Според мене за фаворит и то доста по изявен от другите може да се говори само за Франция.Там просто ПСЖ имат доста по-голяма класа,въпроса е да се сработят,като отбор.

Според мене отново добрата стара Англия ще е най-интересното първенство.Никой да не отписва отборите на Арсенал,Ливърпул,Нюкасъл и Тотнъм.

Политиката на Сити и ПСЖ е пагубна,а Венгер не е печелил трофей скоро по съвсем различни причини.Може би е нещо на психическа основа,защото Арсенал винаги се движат добре до решаващите моменти от сезона.Венгер винаги комплектова добър отбор и липсата на трофей е и липса на късмет.

Шампиони:
Англия:надявам се Юнайтед,но Сити се обиграха и тази година ще е доста по-трудна
Германия*wink*спорвана битка и Байерн шампион
Испания:Реал М
Италия:Ювентус
Франция*tongue*СЖ

hanz066
14.08.2012 09:09

Шампиони

В Англия шампион Манчестър Юнайтед
В Испания шампион Барселона
В Германия шампион Борусия Дортмунд
В Италия шампион Ювентус
Във Франция шампион Пари Сент Жермен

Завършили на второ място

В Англия Манчестър Сити
В Испания Реал Мадрид
В Германия Байерн Мюнхен
В Италия Милан
Във Франция Лил

Завършили на трето място

В Англия Челси
В Испания Валенсия
В Германия Байер Леверкузен
В Италия Интер
Във Франция Бордо

Juan_Mata10
14.08.2012 10:05

Аз толкова жалка класация не съм виждал ,кво правят Милан 2-ри и Бордо 3-ти *joking**joking*и Челси трети няма да завърши гарантирам ти

ryangiggs1000
14.08.2012 09:39

Само за Испания мисля.че Реал пак ще вземе титлата.Иначе подкрепям за всичко останало *smile*

hanz066
14.08.2012 09:03

В Англия шампион Манчестър Юнайтед
В Испания шампион Барселона
В Италия шампион Ювентус
Във Франция шампион Пари Сент Жермен

ub7
14.08.2012 06:41

пачките ба сити срещу традицията на юнайтед. пачките на юнайтед срещу традицията на евертън, уест хям. Рио, Ланпард, Карик, Джо Коул - все УХ. Рууни - 18 милиона за 17 годишен младеж. Дъртия го е яд че пак не си намери халф.И освен онова поколение играчи със Гигс, Бекъм, Скоулс, Невил х2 (Гари Невил си беше пълна пръчка), повечето от школата са играчи на нивото на Еванс, и ония централните защитници дето ги засили в Съндърланд. Не искам нищо лошо за школата да кажа не ме разбирайте погрешно - дразни ме просто като крадеца вика "дръжте крадеца". Точно миналия сезон мина с една кошница и обра младите таланти на англия - сега на международно ниво понеже не му стигнаха парите и мрънка. Джоунс взе - Роувърс отпаднаха, Иънг взе - Вила 4 победи за цял сезон. Фулъм направиха 1 сезон ааайде гепи им младата надежда. Само за 1вия от тези 3ма даде 18 милиона...

gerrard_LFC8
14.08.2012 03:28

►Какво е мнението ви по вечния въпрос: пари или школа, дългосрочна стратегия, трансферна дисциплина?
Клуб неможе да съществува без пари, но това което правят отбори като ПСЖ,Челси и Сити минава границите.. Вместо да дават тези космически суми за играчи биха могли с тях да развият школите си особено в огромни градове като Париж,Лондон е пълно с таланти,но няма кой да ги забележи, защото клубовете от тези градове хвърлят парите си за готови играчи и така развалят част от чара на футбола

ub7
14.08.2012 07:06

специално за сити знам че са дали много пари за съоражения и школата. челси имат проблеми в лондон да изградят нови такива защото в лондон има голям недостиг на жилища понеже расте с нечовешка скорост. даже последно имаше идея да направят нов стадион на мястото на Battersea Power Station - култова сграда край реката. Има я на обложката на Пинк Флойд на 1 от албумите. А за новата база - спорят с КПР за 1 място в 6та зона(!) на западен лондон (и 2та отбора са в 1-ва - 2ра зона на Лондон). За ПСЖ не мога да говоря нищо - чак сега виждам че се купили Златан. Няма лошо - what comes around goes around. Не видях цял свят да вдига врява като отборите от източна европа на практика бяха извадени от шампионската лига. Може всякакви да са били но понякога им с случваше да дръннат Ливърпул, Нотингам, Аякс, Щутгарт, Монако, Марсилия, Парма, Удинезе, Бордо т.н. Сега вече няма такава опасност.

gerrard_LFC8
14.08.2012 03:22

Англия: Фаворитите са Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, но миналия сезон се видя че вече не е като преди 3-4 години да има само 4 клуба (Арсенал,Челси,Юнайтед и Ливърпул) които да се борят за титлата, вече има отбори с много сериозен потенциал като Тотнъм и Нюкясъл.
Испания: Там е ясно битката ще е между Реал и Барса. Мисля че тук директните мачове ще определят шампиона (надявам се това отново да е Реал).
Италия: Тук мисля че битката ще е между Ювентус и Милан, Милан обаче си продадоха 2 от звездите и това може да е решаващо в случая и Юве да защити титлата си. Отбори като Рома,Лацио,Наполи,Интер и Удинезе обаче могат да поднесат изненада.
Германия: Байерн купиха няколко добри играча,докато Дортмунд продадоха една от звездите си-Кагава. Тук битката ще е като в Испания само между 2 клуба, според мен Байерн ще са шампиони тази година.
Франция: ПСЖ купи много играчи и точно заради това мисля, че няма да станат шампиони. Ще им трябва време да се сработят, а и тези единици които накупиха ще им е трудно да играят като отбор, още в 1-вия кръг си пролича с домакинското равенство 1-1, за мен шампиона ще е някой измежду Лион,Марсилия и Лил.

Cvet666
14.08.2012 01:15

Абе пичовете дето спорят за исторя аре престанете цялата статия стана на помия, ако нямате какво да кажете по тази тема без да спорите колко титли има даден тим и кой е съдийски и кой не отбор ,си пишете на лично ,защото вместо да видим индивидуалното мнение на истинските фенове ние гледаме ваще простотии, аре стегнете се малко, интернет свобода ама вие почнахте да се просеравате... във всяка тема водите тъпи спорове и диалози...

I_Love_Chelsea
14.08.2012 00:26

Какъв е Смисала да имаш хубава Школа Като Арсенал или там подобни тъй като футболистите отиват при парите .. Това се случва рано или късно Като не можеш да задържиш Таланти те в отбора какъв е смисала ??

Niki_Druid
13.08.2012 22:54

►Какво е мнението ви по вечния въпрос: пари или школа, дългосрочна стратегия, трансферна дисциплина? hubavo e da se raz4ita na 6kolata no tqbvat si i pari da se vzemat 1-2 igra4i varhu koito da se gradi toq otbor

►Кой според вас е големият фаворит в топ първенствата на Европа и защо?nqkoi ot Angliskite otbori za6toto tva e nai silnoto parvenstvo

►Къде битката за титлата ще бъде най-оспорвана? V Balgariq i Angliq *smile*

►Страдат ли отбори като Ман Юнайтед и Арсенал от това, че мениджърите им имат твърда позиция по отношение на скъпите покупки?Arsenal moje i da strada ama Unaited nqma za kvo da se oplakvat te vinagi si imadobri igra4i *smile*

►Ако политиката на Ман Сити и ПСЖ е пагубна за футбола, не е ли крайна и стратегията на Арсен Венгер, който отдавна не е печелил трофей?tuka kvo da kaja ima li pari ima skapi transveri *smile*


►Съществува ли синдромът "да купуваш на килограм силни футболисти"?vaji za otborite s pari

IDcard
13.08.2012 22:18

Какво е мнението ви по вечния въпрос: пари или школа, дългосрочна стратегия, трансферна дисциплина? ШКОЛА

►Кой според вас е големият фаворит в топ първенствата на Европа и защо? ем грандовете от манчестър , защото единия отбор имат мн пари , другия само на по старите играчи и заради СЪРА , реал заради моуринио , барса заради дисциплината , челси защото бе първи и заради треньора

►Къде битката за титлата ще бъде най-оспорвана? АНГЛИЯЯЯ !!! *smile*

►Страдат ли отбори като Ман Юнайтед и Арсенал от това, че мениджърите им имат твърда позиция по отношение на скъпите покупки? да

►Ако политиката на Ман Сити и ПСЖ е пагубна за футбола, не е ли крайна и стратегията на Арсен Венгер, който отдавна не е печелил трофей? ем да

►Съществува ли синдромът "да купуваш на килограм силни футболисти"? да

degener
13.08.2012 22:06

►Какво е мнението ви по вечния въпрос: пари или школа, дългосрочна стратегия, трансферна дисциплина?
Предпочитам школата!!!
►Кой според вас е големият фаворит в топ първенствата на Европа и защо?
Фаворит е Реал Мадрид и Байерн ! Байерн залага и на страхотни младежи , Реал имат Моурунио !
►Къде битката за титлата ще бъде най-оспорвана?
Англия...
►Страдат ли отбори като Ман Юнайтед и Арсенал от това, че мениджърите им имат твърда позиция по отношение на скъпите покупки?
НЕ !!!
►Ако политиката на Ман Сити и ПСЖ е пагубна за футбола, не е ли крайна и стратегията на Арсен Венгер, който отдавна не е печелил трофей?
Много вероятно.
►Съществува ли синдромът "да купуваш на килограм силни футболисти"?
ДА !

levskirealfen
13.08.2012 22:00

В последно време Реал започна да налага няколко момчета от школата. Реал винаги е бил известен с тези гръмки трансфери още от преди 10-15 години. Както се казва - " Никой не може да откаже на Реал Мадрид! "

mincho97
13.08.2012 20:00

►Какво е мнението ви по вечния въпрос: пари или школа, дългосрочна стратегия, трансферна дисциплина?
Естествено школата е по-добре! Не харчиш много пари и играчите стават по дисциплинирани.
►Кой според вас е големият фаворит в топ първенствата на Европа и защо?
Англия: Манчестърите и Челси/ Юнайтед винаги са фаворит, Челси и $ити с трансферите които правят стават топ отбори.
Испания: Барселона и Реал Мадрид/ То в Испания просто други отбори освен тия двата няма!
Италия: Ювентус/ Имат добри играчи за разлика от Милан, които разпродадоха звездите си.
Германия: Байерн и Борусия Дортмунд/ Байерн направиха добра селекция лятото, но Борусия работи като колектив и не случайно последните две години стана шампион.
Франция: ПСЖ/ С привличането на Ибрата, Лавеци, Тиаго Силва и може би още някоя звезда ПСЖ са изявен фаворит, но ако не се сработят "звездите" в отбора могат да има проблеми.
►Къде битката за титлата ще бъде най-оспорвана?
В Англия там всяка години поне 3 отбора се борят до края.
►Страдат ли отбори като Ман Юнайтед и Арсенал от това, че мениджърите им имат твърда позиция по отношение на скъпите покупки?
За Юнайтед не мисля че страдат, но Арсенал определено последните години загубиха доста класни играчи заради пари. Юнайтед трябва да намери човек който да прави играта, а не да разчитат на Скоулс.
►Ако политиката на Ман Сити и ПСЖ е пагубна за футбола, не е ли крайна и стратегията на Арсен Венгер, който отдавна не е печелил трофей?
Венгер е човек който взима млади и талантливи играчи. Мисля че това лято взе добри и опитни играчи за разлика от друга година. И ако задържи РВП може да има шанс да донесе на Арсенал ТРОФЕЙ!
►Съществува ли синдромът "да купуваш на килограм силни футболисти"?
Мисля че дори и да имаш много пари трябва да избереш определени играчи които ще подхождат на твоя стил на игра. Защото дори и да имаш Роналдо и Меси в състава си може пак да не спечелиш трофеи. Сити намериха правилния мениджър които изгради отбор борещ се за трофеи. Сега да видим Анчелоти какво ще направи.

Yang_G
13.08.2012 19:48

chelsea888 - Заради такива фенове като тебе хората намразват отбора, на който сте привърженици. Ти си пълен тъпак, съвсем сериозно ти го казвам, вземи се погрижи за този проблем, нещата са сериозни!

ARSEEENAL
14.08.2012 21:49

Гласувам с две ръце като теб с едно изключение*lol*ВА ПЪТИ Е ПО–ТЪП отколкото си мислиш!!!

Yang_G
13.08.2012 23:43

Такава измет като тебе няма! Ти от къде знаеш на колко съм и какъв съм?!? Аз знам, че си тъпак съдейки по смотаните ти коментари, за които биха те подкрепили само някакви заблудени фенове на Челси! Аз ти казвам, че си тъпак и имам резон, а ти със своите си "задкомпютърно мъжкарски" изхвърляния и малоумия се излагаш тотално, излагаш и отбора на Челси. Леки подобия на тебе има и в запалянковци на други отбори, ама ти "тепаш" рибата бе "батко", ти както и ония тъпанар Roberto Mancini дет беше или нещо от тоя сорт. Плюеш, мъжкарееш, изхвърляш се, а всъщност си един помочко, на който му е крив целия свят! Той ще решавал хората на колко години са... господин Никой, анонимния Chelsea888... жалката картинка

chelsea888
13.08.2012 19:59

Ако искаш мрази отбора какво ми дреме на мен?

chelsea888
13.08.2012 19:59

Я си трай бе смешко фен на мансура ще ми говори на мене какъв съм бил изчезвай ''19 годишния'' всички фенове на сити сте под 15 не си прави илюзии.

Big_Ivan017
13.08.2012 19:31

Школата прави играчите, а дали те ще предпочетат парите пред славата е тяхно решение, според мен отборите с пари са отборите на бъдещето, макар че това не се харесва на много хора. Фаворитите според мен са отборите завършили на първо и второ място във всяко първенство без значение кои са те! *smile* Битката за титлата според мен винаги е била най-оспорвана във шампионската лига, но понеже става въпрос за първенство ще избера Англия, понеже там отборите които завършват в 4-ката нямат голяма разлика в точките! Отбори като Юнайтед и Арсенал страдат, нужно е да правят скъпи покупки на моменти ако искат отборите с пари да са им конкуренция, пример в случая са Манчестър Сити понеже с купените от тях играчи успяха да си спечелят първенството макар че бяха завършили с равен брой точки със вечния си съперник Манчестър Юнайтед! Според мен Манчестър Сити, ПСЖ и останалите богати отбори имат парите да привлекат талантливи младежи и да си подобрят школите, това евентуално ще ги направи и от отборите с най-добри младежки школи освен и с най-добри играчи, просто ще е нужно време! Парите наистина говорят! Синдрома за футболисти на едро съществува тъй като видяхме, че Манчестър Сити си смениха състава почти изцяло и успяха през 2012-та! Същото видяхме и от отбора на ПСЖ сега само е въпрос на време докато и те спечелят първенството си! Дали ще успеят обаче и дали ще имат конкуренция от останалите отбори във Франция ще разберем чак като свърши първенството! *smile*

protype
13.08.2012 18:52

На въпроса кой е фаворит да стане шампион в големите пъвенства моето мнение е това->
Англия-Ман сити
Испания-Реал Мадрид
Германия-Баер Мюнхен
Италия-Ювентус
Франция-ПСЖ

svetoslav.kirpiev
13.08.2012 18:45

е да поне господ беше с Челси а не съдията с вас както слъчея на полуфианла през 2009

chelsea888
13.08.2012 19:41

На мен кое не ми е грамотно?И сега да не мислиш че за някои лапетии от тоя сайт ще взема да слагам препинателни значи и други работи? Като не ти понася изнасяй се дете.

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 19:37

Пак ти казвам - мен ще ме е срам, ако един 15 годишен е толкова по-грамотен от мен, не знам за теб...

MaLkO_LuD94
13.08.2012 19:35

Не и по смешни от ФК Абрамелси *wink* И вас ''феновете'' на Челси ви знае целия сайт и целия сайт знае какви фенове сте *wink* Няма какво да говорим ТИ казваш че Барса е най-подпираният отбор аз казвам че е най-резаният отбор и какво ти имаш ли факти ??? НЕ аз имам ли факти ДА мълчи си тогава *wink*

chelsea888
13.08.2012 19:31

За мен е по важно какво казвам и мисля аз и не само аз казвам че от вас по съдийски отбор няма за това не ми се правете на философи единия 15 годишен писал се 50 годишен смях и позор другия цял сайт го знае колко е смотан и прост и пак се мъчи да каже нещо ама не става и какви факти ми говориш?Има доказателства колко сте смешни театрален клуб парцилона.

MaLkO_LuD94
13.08.2012 19:24

Естествено щом казваш *lol* Говори каквото искаш фактите говорят друго а важно е не какво казваш ти а какво казват фактите *wink*

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 19:23

Ти приказвай за ,,цирка", аз ще приказвам с аргументи.

chelsea888
13.08.2012 19:21

Говори каквото си искаш цял свят ви видя какъв съдийски отбор сте дори и последният мач измислена дузпа ви дадоха Дрогба не беше докоснал фабрегас смешния и веднага резака даде дузпа пак не ви ли бутат?Пък за мача през 2009 година както казах такъв цирк никога никои не беше виждал но видя няма никои фен на футбола да го забрави това нещо.

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 19:16

Първо - дузпите бяха ДВЕ! Тази:www.google.bg/imgresq=bar...6,s:0,i:88 и тази:www.google.bg/imgresq=bar...=105&ty=86 Второ - спестена дузпа и втори жълт картон за Босингва в първия мач:fbcdn-sphotos-a.akamaihd....5145_n.jpg Ироничното е, че след мача точно феновете на Челси се подиграваха на Барселона, че се оплакваха от съдията. Да ти е познато? Трето: Спестена дузпа още в шестата минута на втория мач, която за мен, ако бъде вкарана, решаваше всичко:fbcdn-sphotos-a.akamaihd....0843_n.jpg Четвърто:Грешно даден червен картон на Абидал, след като бе ОЧЕВАДНО, че Анелка се спъва сам:fbcdn-sphotos-a.akamaihd....7556_n.jpg Пето:След като Дрогба падна n на брой пъти в наказателно поле, не е ли малко странно, че вие претендирате за ЧЕТИРИ дузпи? Какво става с другите падания? Те какво са? Симулации? А защо на маймуната не беше даден дори жълт картон за тези симулации? И след всичко това, смееш да твърдиш, че са ни подкрепяли?!

chelsea888
13.08.2012 18:58

*lol* *lol* *lol* сега не ме карай да давам клипове колко дузпи и червени картона не ви бяха дали заради съдята тогава ама ти май си много малоумен и не чаткаш.

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 18:54

Как ви бихме? Като не ни дадоха две дузпи? Като не ви дадоха два червени картона? Като ни дадоха погрешно червен картон ли? С брилянтния гол на Иниеста си ви бихме...

chelsea888
13.08.2012 18:48

Остави ги те всички фенове на Барселона изведнъж забравиха как ни победиха 2009 година смешна работа.

Tenlive
13.08.2012 18:41

Дъртият да излиза в пенсия,че стандарта много се промени през последните 100 години*smile*)),а и чистият икономически принцип на акционерните дружества(каквито са повечето професионални клубове)е,който има пари плаща а останалите завиждат*smile*))))

chelsea888
13.08.2012 18:31

JOHAN_CRUYFF_14 200 Т.
ИВАН, МЪЖ, 46 Г., СОФИЯ

И си напиши на колкото си години не се излагай.

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 18:34

Да, на 45 съм, защото Уинър отчита само годината на раждане, но не и датата.

svetoslav.kirpiev
13.08.2012 18:24

а защо нямаше никои от тия така наречени най добри играчи на финала на ШЛ ? няма най добри играчи има наи добър колектив има късмет има обстоятелства на нещата за добро представяне или лошп но понятие като най добър отбор и играчи няма има играчи са много голове има играчи с много асистенции амии вратарите ? ами защитниците така че.. сами си правете изводите

chelsea888
13.08.2012 18:27

Остави ги да мечтаят той и Челси нямаше кой знае какви играчи през миналият сезон но вдигна 2 трофея а най добрите отбори и играчи гледаха по ТВ-то финала.

Deco_Sneijder
13.08.2012 18:14

1.То е ясно на всички,че да вадиш играчи от школата си и да ги продаваш след това на супер цени е къде къде по изгодно, от колкото да вземеш един Златан за 30 милиона...*smile*
2.Фаворитът в Франция е ясен.Отбора от столицата трябва да спечели титлата и то с разлика в точките от другите.След такива трансфери,просто е немислимо да се издъниш.
Италия-Ювентус направиха икзлючително добри сделки,купиха доста качествени футболисти и ще купят един класен нападател до края на месеца и там положението е ясно.Милан и Интер просто не могат да се опънат,Рома може да се окопити и да се пребори за 2-ро или 3-то място,но малко вероятно,Наполи,може би ако Кавани остане могат и те да направят нещо,но за титлата не мисля,чеще имат сили *smile*,а за Фиорентина,Лацио,Удинезе-Тези отбори ще се борят за място в ЛЕ *smile*
Испания-Барселона и Реал Мадрид са над всички там и този сезон не мисля,че някой ще им се опъне.Борбата ще е главно между тях,но след като го няма Гуардиола аз разчитам мадричани да вземат купата за втора поредна година.
Германия-Байерн Мюнхен ще е номер 1 през този сезон.Купиха доста класни попълнения за разлика от Борусия Д,където пък те направиха обратното,продадоха 1 от класните си играчи купиха играчи които те първа трябва да се доказват.
Англия-Борбата през този сезон ще е повече от жестока.Манчестър Сити ще опита да защити титлата си,като я спечели отново,но не това мислят другите отбори.Юнайтед,въпреки,че не са от най-активните на трансферния пазар ще се борят до последно и няма да се дадат лесно.Челси направиха супер покупки и ще се опитат да завършат тази година доста по напред.Арсенал купиха изключително класни играчи и въпреки,че през последните 5 години Венгер казваше преди сезона "Тази година ще се борим за титлата" тоя сезон наистина изглежда така,а изглежда,че имат сили да я вдигнат.Тотнъм ще се опитат да направят изнедата,но дори и да влезнат в Топ 3,за тях ще е успех.Ливърпул просто го отписвам,отдавна не играят на това ниво на което очакваме,може би тази година ще завършат по близо от топ 4,дори може да влезнат,но за титлата не може да се говори.Това е по 2-рия въпрос *beer*
3.Битката за титлата ще бъде най-успорвана...разбира се в България *lol**lol**lol**lol* Грандовете Левски и ЦСКА ще се борят до последно,Лудугорец ще иска да защити титлата си,Етър също ще раздава шамари,Ботев балтии,Славия ще плаче отново,че е завършила на 7-мо място,а Литекс и Черноморец ще бъдат изкрицата в Българския футбол *lol*. Сега сериозно...то е ясно,че ще е в Англия *smile*
4.Moже би страдат, но това не е чак толкова силно.Те са имат звезди от школите,а и те понякога правят скъпи покупки.
5.Арсен Венгер не иска да разочерова феновете и името на отбора,иска най-накрая да имат титла и то не една,селекцията говори.Както Стоичков казва:Рискуаш-пичелиш,не рискуваш не пичелиш *lol*, мисля,че при Венгер риска си струва *smile*
6.Синдром няма,просто това е тактиката на някои мениджъри,ако може да си го позволи да подсили отбора си със силен футболист,защо да не го направи? *smile*
Бая роман написах,но просто темата ми беше много интересна и исках да се обоснoвя *joking**thumb_up**thumb_up*

Redbula
13.08.2012 18:10

Според мен трябва във всичко да се намери баланса.Трябва да се залага на школа , но трябват и трансфери.Колкото до трансферните суми които се плащат за футболистите - е определено са мн надути. Но замислете се че ако не дойдат собственици като Абрама и там някви си принцове и шейхове няма да има конкуренция! Щяхме да гледаме Арсенал,Манчо и Лив. шампиони ,а др-те отбори кучета ги яли. Ако случайно излезе някой талант ще бъде взет от горепосочените 3 отбора и пак наново.Сега поне има битка за титлата до последния кръг и борбата за нея започват поне 3-4 отбора а да не говорим че в Англия никой не е застрахован да падне от последния в класирането.Така че според мен като изключим големите трансферни суми , трансфери си трябват!!!

MaLkO_LuD94
13.08.2012 18:02

И 2-те първенства са силни и хубави трудно е да се каже кое е най-силното *smile* Но наистина в Испания са 2-та най-силни отбора и 2-та най-добри играча *smile*

MaLkO_LuD94
13.08.2012 19:04

Не са Роналдо и Меси бе Дрогба и Торес са *wink* А най-добър вратар е Петър ЧЕХ *beer**beer**beer*

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 19:03

Нима? А 47 удара, сред които 5 греди, включително от дузпа, измислица ли са? И впрочем недей давай заключения кой какъв бил с главата, без да имаш аргументи, нито пък някакво образование въз основа на което да правиш тези заключения. Психолог ли си? Занимаваш ли се с луди? Не, тогава си трай.

Durantula
13.08.2012 18:54

ОМГ Масчерано ?? абе май незнеш има и играчи като Компани,Силва,Рамос,Видич,Киелини,

chelsea888
13.08.2012 18:51

Ти добре ли си с главата или ЕГН-то те бута става въпрос за това че ми даде много глупав отговор Бог бил с Челси за това Челси победил барса това тотална измислица разбираш ли *lol* ?

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 18:49

Аз за разлика от теб, редактирам коментарите си и е напълно възможно да направя някоя грешка, доста по-грамотен съм от теб, слагам чат-пат някой препинателен знак, за разлика от теб, знам правилата за правилно членуване, за разлика от теб... Очевидно е, че съм доста по-интелигентен от теб, дори не можеш да ми стъпиш на малкия пръст. Аз бих се срамувал, ако някое дете ме превъзхожда толкова по интелект.

chelsea888
13.08.2012 18:43

''Зад нас са. Победи ни, защото Господ беше с вас и оцеляха след 47 удара и 5 греди за два мача'' Ти много зрял отговор даде сега вчера сити като победи Челси дай да викаме господ е бил с тях и са оцелели *lol* после на колко години си бил викаш *lol* ?И къде са зад вас имате един Меси и един иниеста и това са ви играчи пък вратаря ви е сигурно най слабия в цяла Европа да не кажа свят.

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 18:40

Факт е, че и Алонсо е много класен футболист, но и Буслетс по нищо не му отстъпва. А Серхио е един от най-подценяваните играчи в света, заради симулациите си, но като изключим тях, е един страхотен играч. Не случайно Дел Боске преди време каза, че ако сега би могъл да е някой футболист, би искал да е Бускетс. И ми е интересно да чуя мадритистите след това изказване, защото самият Дел Боске е такъв.

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 18:36

Зад нас са. Победи ни, защото Господ беше с вас и оцеляха след 47 удара и 5 греди за два мача.

U3PODOHOMUKC
13.08.2012 18:35

Бускетс е много далеч зад Ш.Алонсо не го казвам като фен на РМ. просто Ш.АЛОНСО Е КЛАСА.

chelsea888
13.08.2012 18:33

барселона ли е най добрият отбор в света бе умен?Ти чуваш ли се мисли малко после пиши къде са Реал,Юнайтед,Милан,Байерн да ме казвам и други отбори като е най добрият Челси защо ги победи?А Меси нищо не направи и в двата мача.

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 18:31

Абе момче, ти колко мача си изгледал на Масчерано тази година? 5? 10?! А и щом е най-добрият централен защитник в най-добрия отбор в света, очевидно е, че притежава своите достойнства.

chelsea888
13.08.2012 18:29

*lol* *lol* *lol* пич ти ме уби заклевам се масчерано бил най добрият централен защитник *lol* ахаха не не няма какво да пиша повече ясен си ми братче.

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 18:27

Масчерано за момента е най-стабилният централен защитник в света и заедно с Меси ни донесоха ШЛ 2011. А Бускетс, че симулира, симулира, но е класа, може би най-добрият на своя пост.

chelsea888
13.08.2012 18:23

Масчерано и Бускетс пък от кога са добри играчи?Защото на Бускетс всеки мач пада по земята и симулира като да не казвам какво пък масчерано една атака на противника не е спрял от когато напусна Ливъра това ли са добри играчи?

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 18:20

Не двамата, а десетимата най-добри играчи в света са от Ла Лига. Меси, Роналдо, Иниеста, Шави, Алонсо, Йозил, Бускетс, Фалкао, Касияс, Масчерано и още куп невероятни.

chelsea888
13.08.2012 18:12

*lol* *lol* *lol* смени дилъра баце кои са двата най добри играча Роналдо и Меси ли? *lol* той се видя колко са добри.

svetoslav.kirpiev
13.08.2012 17:49

Най- интересното първенство англия в испания винаги е Реал и Барса бият бият и другите 3-4 отбора играят но пак са толкова далеч на по 20-30 точки , относно трансферите според мене всичко е до собствениците какво На арсенал явно исакт да печелят пари от тях шейжа и тия от псж искат резултати по най бързия начин вярно челси влагат но за по млади играчи от тях се очаква до 2-3 год да станат отбор който да е силен , реал реал всякаш не харчи много ?

iVcHo_SG
13.08.2012 17:46

и продължавате да сравнявате първенство където всеки кръг има хетрик на роналдо и меси с първенство където и в най-важните моменти отбори като сити и юнайтед губят точки от уигън , евртън , съндерланд и още поне 5-6-7 отбора ..

MaLkO_LuD94
13.08.2012 18:03

Много си прав *thumb_up*

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 18:01

Много ограничено мислене имаш. Най-гледаното първенство е, защото правата му се продават за жълти стотинки и всички могат да си позволят. Докато в западните държави(а и не само там, в Азия също) гледането на испанското и на италианското струва цяло състояние и малко пръскат толкова пари. Прибавяме и стратегиите на повечето английски клубове да купуват източноазиатски играчи, за да се увеличи интересът към клуба и първенството там, където е най-населеният район в света, и получаваш причините прехваленият английски футбол да е най-гледаният.

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 17:54

Причината е в ниската класа на футболистите от английското първенство в сравнение с тези от испанското. Може би най-добрите десетима футболисти са от Ла Лига.

chelsea888
13.08.2012 17:52

И кой го казва че са двата най силни отбора в света? Ти ли дечко ти само глупости ръсиш по статиите напред на зад.Английските отбори са най големите доминанти в момента и е най гледаното първенство в цял свят това означава че хората по света гледат ВЛ защото е най интересното първенство с най не предвидимите мачове и резултати.

MaLkO_LuD94
13.08.2012 17:48

Ами РМ и Барса са 2-та най-силни отбора в света в момента нормално е да има разкъсване от 2-рия до 3-тия *wink* Я виж тази година в ЛЕ и ШЛ до къде стигнаха ИСПАНСКИТЕ отбори *wink*

venko10
13.08.2012 17:44

Според трябва да има смесица между пари и школа. А като чели това лято Венгер и САФ го осъзнаха и купиха по някой друг по - силен играч.САФ само един, но спекулира за РВП , Моура и още един двама...

iVcHo_SG
13.08.2012 17:41

е как може да кажете че е оспорвано първенство където 1вия има 100 точки и 100 гола за 38 мача ? хаха вие ме убихте направо , не казвам че испанското е слабо , казвам че няма никаква интрига въпреки че играят може би най добрия и успешен футбол .... и как да го гледам като всичко е реал или барса *wink* а в англия има 7-8 отбора където се праскат яко : ман ю , ман с , челси , пуул , арсенал , тотнъм , нюкасъл , евртън ...

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 16:42

►Какво е мнението ви по вечния въпрос: пари или школа, дългосрочна стратегия, трансферна дисциплина?
Смесица между двете т.е. ядрото на отбора да бъде от играчи от школата, но за постовете, за които няма класни играчи от там, трябва да се купува. Пример:Барселона.
►Кой според вас е големият фаворит в топ първенствата на Европа и защо?
Англия: Манчестър Сити, защото другите английски тимове са прекалено слаби да им се противопоставят. Липса на конкуренция, както винаги е било в Англия. Испания: Тук няма да давам мнение, защото съм пристрастен, но си мисля, че ако Реал Мадрид не е подкрепян от съдиите, както беше миналия сезон, Барселона трябва да се върне на върха. Италия: Ювентус, много силен отбор, без никаква конкуренция. Мисля си, че ще има поне 15 точки разлика на върха. Германия: Борусия Дортмунд, уникален млад отбор, който ще се противопостави за трета поредна година на останалите от немския елит. Франция: ПСЖ, не защото са много силни, а защото нямат реална конкуренция. Лил и Монпелие си разпродадоха звездите, а Марсилия и Лион не са същите, каквито бяха.

►Къде битката за титлата ще бъде най-оспорвана?
В Германия, както винаги е било в новото десетилетие. Който си мисли, че е Англия, явно прекалено множко му идва гледането на Диема/Нова Спорт и Борислав Борисов.
►Страдат ли отбори като Ман Юнайтед и Арсенал от това, че мениджърите им имат твърда позиция по отношение на скъпите покупки?
Че да не би Юнайтед да не са купували скъпо? Дайте да не изброявам. Венгер също направи много покупки, така че не съм съгласен с начина, по който е създаден въпросът.
►Ако политиката на Ман Сити и ПСЖ е пагубна за футбола, не е ли крайна и стратегията на Арсен Венгер, който отдавна не е печелил трофей?
Както вече казах - трябва да има баланс тип ,,Барселона". И впрочем не са само тези двата, Реал Мадрид, Челси и, преди няколко години, Интер се скъсаха да харчат.

►Съществува ли синдромът "да купуваш на килограм силни футболисти"?
Той винаги си е съществувал, още по времето на Бернабеу в Мадрид.

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 17:41

А да не би третият в Англия - Арсенал, да не беше зад първите два с 19 точки?

MaLkO_LuD94
13.08.2012 17:41

''Шотландското и Испанското първенство са най скучни защото само 2 отбора се борят за титлата всички други са с по 20,30 точки зад тях на това ли му викате интересни първенства'' Я виж от 2-рия до третия в Англия колко е разликата ??? Това означава ли че първенството не е интересно ???

chelsea888
13.08.2012 17:35

Шотландското и Испанското първенство са най скучни защото само 2 отбора се борят за титлата всички други са с по 20,30 точки зад тях на това ли му викате интересни първенства говоря на феновете на испанското първенство а?И какво пращате Билбао как е победил юнайтед случва се пък и юнайтед да не е не победим отбор какво като е загубил?

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 17:34

Това, че Барселона и Реал Мадрид са прекалено силни, не означава, че други отбори няма. Тази година в евротурнирите това се доказа. И впрочем явно не можеш да асимилираш, че те питаха кой ТОЧНО ще стане шампион. И аз съм сигурен, че в Англия шампионът ще е от Манчестър, но не знам кой.

MaLkO_LuD94
13.08.2012 17:34

Разликата идва от там че Барса и РМ са много силни а не че останалите отбори са слаби *wink* То по тая логика и в Англия няма интрига или Сити или Юнайтед *wink*

iVcHo_SG
13.08.2012 17:33

конкуренция в какво ве мой ? конкуренция за какво ? за титла ли , за отпадане ли , за шл ли ? най-важния въпрос в едно първенство е кой ще е шампион , е в испания ако ще и 20тия да бие 1вия в англия пак е ясно реал или барса няма други , другите тимове са по 3-4 пъти по ефтини от тях смятай колко конкурентно способни са ... където шампиона е с 100 точки и има 100 гола и да ти кажа не е много далече другия пример където 6тия в англия победи 2рия с испания ......

iVcHo_SG
13.08.2012 17:29

реал или барса *wink* други няма в тая битка , испанското е единственото първеснтво с два отбора за мен

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 17:25

Като видя, че нямаш аргументи започна с обидните епитети... Не знам кой излиза смешен от това. И впрочем един индивид отдолу ми каза, че в Испания имало само Барса и Реал и аз му припомних какво 9-тият в Испания направи на 2-рия в Англия. И ако става въпрос за конкуренция - виж разликата между третия и 18-тия в Испания и тази в Англия. Тази на Острова е три пъти по-голяма, което показва безспорния факт, че Ла Лига е много по-конкурентна и интересна за зрителя.

MaLkO_LuD94
13.08.2012 17:22

Кажи тогава кой ще е шампион в Испания щом няма интрига ???

iVcHo_SG
13.08.2012 17:17

кво говориш кой какво може и какво е станало , говорим за интрига в първенството , испания го слагам извън топ 5 .... *wink* даже в бг е по-интересно смешник

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 17:13

Нима? Ами спомняш ли си как преди около половин година грандът на прехваления английски футбол Манчестър Юнайтед бе опукан на собствения си стадион и като гост от 9-тия(!) в Испания?

nikshan11
13.08.2012 17:10

от тези които изброи донякъде Атлетико може да се опъл4и на 4елси,Сити или Ман4о

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 17:05

Валенсия, Атлетико, Билбао, Леванте, Осасуна, Севиля, Гладбах и Шалке могат да спукат от бой посочените английски отбори.

chelsea888
13.08.2012 16:59

*lol* *lol* *lol* ти болен ли си бе ахахаахах как може да слагаш испанското първенство където са само барса и реал или пък германското където са само байерн и борусия?В Англия Юнайтед,Челси,сити,Арсенал,Тотнъм,Ливърпул и почти всеки мач в Англия е дерби а ти си гледай там смешните първенства.

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 16:58

Интересна логика, обаче не съм сигурен дали ще можеш да я доразвиеш(аргументираш)...

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 16:54

Е, на теб определено Борислав Борисов ти е подействал зле. Ако има класация за най-конкурентни първенства в момента, Англия ще е зад Германия и Испания.

chelsea888
13.08.2012 16:50

Какво очакваш от фен на барселона?От тях можеш да чуеш само простотии и детски глупости това е.

iVcHo_SG
13.08.2012 16:45

ти добре ли си Англия е най-оспорваното първенство .... запомни го !

rokera_henry
13.08.2012 16:37

►Какво е мнението ви по вечния въпрос: пари или школа, дългосрочна стратегия, трансферна дисциплина? - За жалост бих отговорил парите.. Не за друго, но просто в момента футбола е един бизнес, пране на пари.. И какво значение имат школите, при положение, че един изявен талант, бъдеща звезда бива примамен от огромната сума заплата, която му е предложена и какво би могъл да направи мениджъра му, ако му се предложат 30-45млн за него, както го има и този случай в момента.. Въпроса е риторичен, но нека не изпадам в словесна диярия, защото се вижда какво е дережето, а именно че парите диктуват правила и слава Богу, че не винаги това важи..

►Кой според вас е големият фаворит в топ първенствата на Европа и защо? Ман. Сити в Англия - ясно е, че големия бюджет и огромния състав от топ футболисти ги прави такива.. Може би и Ман Ютд., заради характера и манталитета, който притежават.. Испания - Последните няколко години винаги са два отбора - Барселона и Реал Мадрид. Причината е ясна за всички - много класни футболисти и в двата отбора и доста пари за трансфери.. Италия - Юве, Милан, Интер - не за друго, а просто това са лицата на Италия в момента, отборите които притежават класни футболисти, способни да обърнат развитието на всеки един мач.. Франция - ПСЖ - причината е подобна на Сити - прекалено много пари, приличащо ми на компютърна игра Мениджър - взимаш който си искаш футболист за колкото си пари пожелаеш.. Порнография..

►Къде битката за титлата ще бъде най-оспорвана? - Англия според мен. Там всички отбори са способни на изненади срещу всеки един отбор. Последния може да бие първия, а това пречи на всички отбори, които се борят за титлата. А на всичкото отгоре има 4 класни отбора, които са способни да я спечелят.. А в другите първенства това го няма..

►Страдат ли отбори като Ман Юнайтед и Арсенал от това, че мениджърите им имат твърда позиция по отношение на скъпите покупки? - Страдат и това се вижда в последните години, нищо че Ман Ютд, съумя да спечели титла. Хубаво е, че имат твърда позиция, но да не забравяме че Сър Алекс продаде Роналдо за 90млн, не че е имал голям избор, а и купи Рууни за около 20-25 до колкото си спомням на съвсем млада възраст както и Бербатов за 30млн..

►Ако политиката на Ман Сити и ПСЖ е пагубна за футбола, не е ли крайна и стратегията на Арсен Венгер, който отдавна не е печелил трофей? - 7 години не бих ги нарекъл отдавна, а и ситуацията в Англия се промени драстично с вливането на пари от страна на Абрамович и Шейх Мансур. Доста е трудно да се бориш срещу парите, дори и невъзможно, макар да съумява да побеждава и двата отбора, но това не донася така желаната титла.. Венгер се старае да не докара клуба си до загуби, които няма да могат да върнат. Стремежа да развива таланти и политиката да не прави бомбастични трансфери го прави един от най-добрите треньори, защото въпреки тежката задача да поддържа Арсенал на топ ниво, той го прави, въпреки жестоката конкуренция. Пък и ако няма такива като него, кой тогава освен Барселона ще внася свежи таланти, та да може мургавелите да пръскат безбожни пари п отях? *lol*

►Съществува ли синдромът "да купуваш на килограм силни футболисти"? - Съществува и още как.. Това е тенденция на Реал Мадрид от край време.. Излюпи ли се звезда и веднага се появява слух за Реал Мадрид, понякога и Барса, Ман. Ютд.. И в днешно време се вижда кои са.. Сити, ПСЖ, Челси, Ман Ютд., Барса, Реал М., пък и Байерн Мюнхен.. Парите определят правилата, но все още не са натделели над традициите и историята, но за жалост е на път да се случи, което е много жалко за тези футболни страни с традиции и огромната история на първенствата им..
Това е от мен, бях обективен колкото мога и не се опитвам да налагам мнението си, но така мисля и разсъждавам. Успех от мен! *smile*

petarata
13.08.2012 16:23

Много тъпа статия , сякаш Юнайтед не харчи грам пари . ''Пачките'' кои пачки бе авторе ?! Фъргюсън нима не искаше да пръсне луди пари за Моура и Перси ?! Големи галфони с ясно изразена пристрасност .

iVcHo_SG
13.08.2012 16:51

грешно мислиш ние феновете на ман юн правим разлика между сити и челси и тя е очевидна сити изхарчиха наведнъж много повече от всеки друг по това време , докато в челси не се харчат по 200 млн навендъж и играчите които купуват смелси не са само доказани звезди , а има и футболисти като давид луис , рамирес , есиен и т.н. което ги прави отбор и с слабости и с възможност за развитие , до колкото звездите на шейх мансур те нямат неопитни и играчи които да се развият ....

petarata
13.08.2012 16:29

Това е някаква провокативна статия с цел да се плюват определени отбори ,а другите да бъдат изкарани мъченици на съдбата си . Не виждам нищо лошо в това един клуб да има финансови ресурси и да желае да просперира в развитието си и да стане голям клуб . Няма как да станеш голям отбор без да влагаеш средства в него . Българският манталитет е много изкривен по-отношение на ''богатите клубове'' .

chelsea888
13.08.2012 16:25

Само се чудят как да натопят шампионът на Европа Челси!

oktai.ismail
13.08.2012 16:09

Шанпион на Испания - Реал Мадрид , Англия - Ман Сити , Италия - Ювентус. Моуриньо отново вирна белия балет на вирха. Ман Сити имат пари купуват играчи и са фаворити , Ман Юнтд неса стария отбор и нямат класна селекция (лично мнение) , А Челси все още градят отбор ще са силни след 1-2 сезона. Ювентус не са кой знаи ко обаче нямат класен конкурент , Милан си продадаха одбора а Интер трябава да си изградят нов отбор.Все пак това е мое лично мнение. *smile*

Durantula
13.08.2012 16:07

Ако политиката на Ман Сити и ПСЖ е пагубна за футбола, не е ли крайна и стратегията на Арсен Венгер, който отдавна не е печелил трофей?


а Челси ? защо само намесвате Сити и Псж...

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 18:56

11 преди Абрамович за 100 години, 12 с него за 10.

Durantula
13.08.2012 18:54

преди Шейха Сити има 2 Титли.. А челси 1 хахахаха

chelsea888
13.08.2012 18:54

Виж си ги сам или ти не знаеш Абрамович кога е станал собственик на клуба?

chelsea_fannn
13.08.2012 18:54

Я кажи трофеите на сити преди резака ?

Durantula
13.08.2012 18:52

я пусни Трофейите на Челси преди Руснака

Johan_Cruyff_14
13.08.2012 17:10

Половината от тези титли са в ерата ,,Абрамович", а ерата на ПСЖ едва сега започва. И докато ПСЖ ставаха шампиони и печелеха купи на Франция, вие скитахте из четвъртите дивизии на Англия и едва оцелявахте.

nikshan11
13.08.2012 17:09

казвам,4е са отбор със история за годините си не,4е имат пове4е от нас *wink*

chelsea888
13.08.2012 17:03

Пари сен жермен Шампион: 2 пъти - 1986, 1994 Купа на Франция: 8 пъти - 1982, 1983, 1993, 1995, 1998, 2004, 2006, 2010 Купа на Лигата: 3 пъти - 1995, 1998, 2008 Суперкупа на Франция: 2 пъти - 1995, 1998 ---------------------------------------------------------------------------------------------- Челси Шампион: 1954–55, 2004–05, 2005–06, 2009-10 ФА Къп: 1970, 1997, 2000, 2007, 2009, 2010, 2012 Купа на Лигата: 1965, 1998, 2005, 2007 Комюнити шийлд: 1955, 2000, 2005,2009 Шампионска лига: 2011/2012 КНК: 1971, 1998 Суперкупа на Европа: 1998 Финалист в Шампионската лига: 2008,(2012 взета) Я пак ?

nikshan11
13.08.2012 16:57

пи4 ще ме извиняваш,но грешиш ПСЖ са отбор с традиция въпреки,4е са на 40 години имат много купи на франция и са пе4елили Лига 1 2 пъти *smile*

chelsea888
13.08.2012 16:20

Защото къде е Челси къде са псж и шити? Челси е отбор с традиции и трофеи а шитите и псж са смешни новобранци и всички ги знаят точно от 1 година *wink* и дори групите не могат да минат къде сравняваш Челси с тия мишитурки?

Azz1n0th
13.08.2012 16:04

►Какво е мнението ви по вечния въпрос: пари или школа, дългосрочна стратегия, трансферна дисциплина?

Няма как да е нито едното, нито другото. Много пъти се е доказвало, че трофеи могат да се печелят и само с пари и само с школа. Пример - Дортмунд в последните 2 години почти не са правили трансфер на някой голям и известен футболист (като изкл. Ройс и още един-двама), но пък спечелиха куп трофеи на домашната сцена, за разлика от Байерн, които имат звезди, които не са от школата от рода на Рибери, Робен, Нойер и прочие. Същото обаче става и в противоположната посока - има отбори, които разчитат на школата си, но просто немогат да спечелят нещо значимо - Арсенал в последните 7 години, но пък има и такива, които дават куп пари и пак непечелят нищо - ПСЖ миналия сезон, Сити до преди 2-3 сезона, Анжи, Малага и прочие. За това отговора на този въпрос ми е - по малко и от двете. Нито само едното, нито само другото! *smile*

►Кой според вас е големият фаворит в топ първенствата на Европа и защо?

Англия - като фен на Арсенал няма как да кажа, че не си мечтая тайничко най-после да я вдигнем отново. Направихме перфектни трансфери, връщат се контузени футболисти, непродаваме звезди и всичко изглежда чудесно. Конкуренцията обаче е жестока и за това отговора ми е - Сити *smile*

Испания - Реал Мадрид / Италия - Ювентус / Германия - Борусия / Франция - ПСЖ ... въпреки слабите мачове, които показаха в предсезонната, както и 1вия мач от п-вото. Останалите 3 както виждате, очаквам да са досегашните шампиони, въпреки че не съм дори на 5% сигурен в това, което казвам. Все пак, ако бях - вече щях да съм милионер от Еврофутбол *smile*

►Къде битката за титлата ще бъде най-оспорвана?

Мисля, че това е безспорно. Ако в Испания има Реал и Барселона, в Германия - Байерн, Борусия, Шалке, Леверкузен, в Италия - Ювентус, Милан, Интер с някой уговорки, във Франция - ПСЖ, Монпелие, Лил ... то в Англия са Сити, Юнайтед, Арсенал, Челси със сигурност ... отделно към тях може да се включат Ливърпул, Тотнъм и Нюкасъл *smile*

►Страдат ли отбори като Ман Юнайтед и Арсенал от това, че мениджърите им имат твърда позиция по отношение на скъпите покупки?

Може би страдат от липсата на трофеи, но малко от феновете на тези два легендарни отбора биха искали шейха, който да набие милярди вътре и всички традиции на отбора да заминат на кино. Аз лично, като фен на Арсенал - не страдам. Дразня се от Сити, Челси и прочие, но това е нормално. Мисля, че все пак Венгер преди да си тръгне ще докаже, че във футбола все още може да се печели по неговия начин - а именно без големи трансфери, без безумни заплати и т.н.

►Ако политиката на Ман Сити и ПСЖ е пагубна за футбола, не е ли крайна и стратегията на Арсен Венгер, който отдавна не е печелил трофей?

Мисля, че сушата в Арсенал не е в следвствие от политиката на Венгер. Просто прекалено много играчи го предадоха. Ако лоялноста във футбола съществуваше все още и играчите поне малко от малко бяха благодарни на човека, който ги е направил това, което са - то в момента Арсенал щеше да разполага с невероятни играчи. Всеки отбор има слаби периоди в своята история. Мисля, че още тази година нашият ще спре. Все пак ... ще поживеем, ще видим. Всичко с времето си!

►Съществува ли синдромът "да купуваш на килограм силни футболисти"?

Мисля, че като погледнете трансферите на ПСЖ от този и на Сити от миналия сезон можете сами да си отговорите на въпроса *smile*

overdrive
13.08.2012 16:28

Какво пък ти сега се заяждаш? Аз например много уважавам Челси. Да съм тръгнал да пиша коментари относно фамозните пропуски на Торес или това че струва 50 милиона? Ами че не свършихте в топ 4. Писах ли за Вияш-Бояш нещо? И подигравал ли сам се с Челси че в най-лошия ни сезон ви бихме с 5-3 като гости? И бяхме по-напред в класирането? Не съм писал такива коментари! И точно защото и ние имаме много проблеми. Гледам си отбора и после гледам другите!!! И ти направи така и уважай Арсенал поне малко защото е пълно с фенове които харесват и Челси и Арсенал!!!

chelsea888
13.08.2012 16:21

*lol* *lol* *lol* арсенал и купа да,да я се стегнете и сменете дилъра арсенал в следващите 20,30 години няма да видят купа нито място в четворката с тяхната смешна политика.

velinovv
13.08.2012 16:19

Браво за коментара...едно от изключенията на смислени и добре написани. Пожелавам успех на Арсенал таиз година - да спечелят ФА къп, ако не им стигнат силите за Висшата лига или Шампионската лига!

Durantula
13.08.2012 16:01

защо точно пък няма Снимката на ЧЕЛСИ ?

protype
13.08.2012 15:59

-Да в клубовете с богати собственици отдадени на футбола и лубимия си отбор!

protype
13.08.2012 15:58

-В отбора на Арсенал без да имам лоши чувства към клуба според мен се прилага бизнес политика подходяща постигане на по високи доходи към клуба.Вземат се млади таланти и се развиват докато се превърнат в звезди и се продават на много по добри цени.Затова Арсенал е един от няй-богатите клубове с най-малко дългове,но е трудно да се печелят трофей с млади футболисти,но явно не трофейте са основния приоритет на ръководството,а приходите.

protype
13.08.2012 15:53

-Определено става все по трудно за тях да се преборят с отборите,който могат да си позволят да купят големи звезди!

protype
13.08.2012 15:52

-Битката за титлата ще бъде най-оспорвана както винаги във ВЛ в това мисля,че няма две мнения.

protype
13.08.2012 15:51

-Според мен трябва да се намери точния баланс между купуването на точните футболисти и налагането на таланти от школата,много е трудно да се направи състав,който да донесе големи успехи на момента особено в силните първенства,където конкуренцията е голяма,така че според мен е трудно да се мине без дългосрочна стратегия и съм за трансферната дисциплина,за да не се изискват всякакви космически суми за кои да е футболист и да може по лесно всеки отбор да събере нужния му състав.Това ще направи футбола още по оспорван!*beer*

tishowinner2
13.08.2012 15:50

не искам да коментирам парите и школите защото тази тема е дълга и широка и не може да се изкаже човек с 2 изречения, ако тръгна да пиша мнение ще е дълго. тъй че ще кажа само че най-оспорвано за титлата може би ще бъде в италия. а за фаворитите - англия ман сити, франция псж, италия юве, испания почти 50/50 с лека преднина за реал, германия - байерн (не вярвам БД 3 поредна титла да вземат). само ще си позволя да коментирам венгер. той постоянно разчита на младите, но разчита на твърде младите, като не всички от тези младоци стават и биха могли да станат супер футболисти. за пръв път 2012 той купи солидни играчи, но отново според мен някак си сбърка, защото има нужда от революция и укрепване в защита, а той купи 3, 4 играча които имат доста атакуващи функции

Santti
13.08.2012 15:45

Сити доказа предишния сезон, че парите могат да изградят голям отбор печелейки титлата. В днешно време парите са най-важното нещо. Без тях отбор не се гради. Футболистите играят за космически заплати и тудно отиват в отбори, който нямат потенциал за спечелване на титла.

Cvet666
13.08.2012 15:42

1. Време беше и за тази тема...както на всякъде в света ,нещата тръгват на някъде дали за по-добро или за по-лошо ще видим в идващите години... все пак футбола винаги е трябвало да показва зрелище и успорван мач и това по-лисно се постига с пари ,но трябва да се дава и шанс на идващите таланти, защото никой човек не е безсмъртен...

2. Англия- ще е успорвано, ловци на слава срещу традиционалисти... Ман Ютд няма как да бъдат изключени, Ман сити също, даже може би те са фаворитът, Арсенал нямат достатъчно сили според мен ,както и Челси въпреки че взехме много играчи ще мине поне този сезон преди да стане нещо по-сериозно... може да кажем че Тотнъм и Нюкасъл ще се борят за челни места...и няма как да не споменем и Ливърпуул...легендата на Английския футбол ще се опита да си стъпи на краката и ще се борят също със зъби и нокти за челните позиции... и купи.
В Германия също Байерн и Борусия ще се гонят до дупка...но нз твърде е рано да се каже...
Испания също прекалено рано...
Франция ПСЖ са фаворит...
Италия пак мисля че Юве ще спечелят...

3. Няма крайна политика ,който както си реши ще действа... неможе влагането на много пари да е пагубно ,защото и академията се развива и дава стимул на младите да надминават тези супер звезди ,които биват купувани... мисля че ще излизат уникални играчи тепърва...

4. Съществува ако искаш незабавен резултат... но отминава с времето...

chicharito_3
13.08.2012 15:24

за съжаление в днешни дни, във футбола парите имат предимство пред школите.. *thumb_down**thumb_down**thumb_down*

PIMPDreamS
13.08.2012 15:21

Сити, Байерн М, Барса, Ювентус. ПСЖ като ги видях оня ден, все едно гледам Сити през 2007-ма.. имат играчи, очакваш нещо, но се се случва